Forum » Znanost in tehnologija » Prva demonstracija "hladne" fuzije ?
Prva demonstracija "hladne" fuzije ?

jest10 ::

Loocas ::

gruntfürmich ::
Kot je rekel David Nagel, ne poznamo vseh fizikalnih zakonitostih..
s tem se strinjam. ampak problem je, da bi radi papeki kot so david & rosi zamajali temelje veliko dosedanje fizike. od našega poznavanja atomskega jedra naprej.
veš, to pa ne gre kar v domači garaži početi kot si predstavljajo ti bebčki s tabo vred...
.. pravih tehnoloških debat po odhodu Thomasa tukaj na Slo-techu ni več...
raje bodi vesel da thomas ne komantira tvojega bluzenja. bi se norca delal s tebe in te žalil bolj kot mi vsi skupaj.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Lion29 ::
je v intervjuju dobro povedal... ce deluje, in se da kupit, me prav en drek briga kako deluje (ce je seveda varno, kar tudi more bit, ce ne ne more biti na trgu)...
o kvantni fiziki nimamo tri ciste....in pri tem njegovem eCatu gre lahko tudi za subatomske reakcije, kar bi po logiki tudi moglo biti...
sam o tej zadevi nimam pojma zato nikakor ne morem trditi ne da deluje in ne da ne deluje...kot sem rekel, zelim in upam, da deluje... rossi me ne preprica niti mallo, ampak vse to ogromno gibanja okoli LENRa v zadnjem letu pa mi daje bolj pozitivni predznak celotni zadevi
v koncni fazi nam rossi ni dolzen nicesar dokazovat, ker od nas ne zeli nicesar.... sam vseeno, te mucke so doasdne v 3pm
o kvantni fiziki nimamo tri ciste....in pri tem njegovem eCatu gre lahko tudi za subatomske reakcije, kar bi po logiki tudi moglo biti...
sam o tej zadevi nimam pojma zato nikakor ne morem trditi ne da deluje in ne da ne deluje...kot sem rekel, zelim in upam, da deluje... rossi me ne preprica niti mallo, ampak vse to ogromno gibanja okoli LENRa v zadnjem letu pa mi daje bolj pozitivni predznak celotni zadevi
v koncni fazi nam rossi ni dolzen nicesar dokazovat, ker od nas ne zeli nicesar.... sam vseeno, te mucke so doasdne v 3pm
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Še vedno je njegova beseda, ki velja bore malo, proti osnovnim zakonom fizike, ki pa so preverjeni in delujejo na dnevni bazi.
dej no dej.. osnovni zakoni fizike.. kaj pa malo posebni zakoni fizike, a? ... mislim, ej.. nekako dobro poznamo 4% vsega okoli nas.. 96% pač ne.. kako lahko tako vehementno trdimo, da poleg obstoječih ZNANIH zakonov fizike, ne veljajo še kakšni drugi zakoni, ki jih enostavno še nismo odkrili?
Recimo.. Defkalionov matematični model njihove LENR naprave predvideva, da je za prebitje Coloumbove bariere potrebno izjemno malo energije le vsake 10 na -17 del sekunde.. kako so do tega prišli, vedo samo oni sami...

WarpedGone ::
Torej, pod črto, imamo trenutno njegovo besedo proti nekaj osnovnim zakonom fizike?
Nah, ni tko hudo. Hladna fuzija v principu ne krši nič res fundamentalnega, je le prekleto težko teoretično napovedat kako bi stvar lahko delala, še težje pa to v praksi speljat. Vse kar je človeštvo na tej fronti že uspelo sproducirat so posamezna zaklinjanja "I did it!". Noben od teh I-jev pa še ni uspel spisat dost točnega recepta kaj narest, da bo uspelo tut U-ju. Oz. nobenemu U-ju po približnem receptu, župa ni zavrela.
Zbogom in hvala za vse ribe

kako so do tega prišli, vedo samo oni sami...Saj, to je problem.
zakaj?

jest10 ::

Nah, ni tko hudo. Hladna fuzija v principu ne krši nič res fundamentalnega, je le prekleto težko teoretično napovedat kako bi stvar lahko delala,
Seveda je to tako.. in če se malo obrnemo nazaj v leto 1989, Fleishman& Pons.. kakšne računalnike smo takrat imeli? 486-tke na 25MHz? Kaj pa kako točne merilne naprave smo imeli? Seveda je bilo izjemno težko kontrolirati, pa tudi meriti tako kompliciriano reakcijo. Zaradi tega pa z razvojem računalništva in tehnike nasploh to postaja vedno lažje.. in temu sledi tudi razvoj od 90-ih let naprej. Po eni strani vedno lažje kontroliramo te reacije, po drugi strani pa jih tudi lažje merimo. Problem Cold fusion-a je v tem, da so ga tako brutalno dissmisal na začetku in ga označil za junk science. Zaradi tega pred Rossijem ni bilo praktično nobenega denarja na razpolago za razvoj (bojda samo 250M USD v 20-ih letih v svetovnem merilu), medtem ko naj bi v tem trenutku vsaj polovica od 50 vodilnih svetovnih podjetih iz povezanih branž aktivno delala na razvoju LENR naprav - seveda velika večina v tajnosti, nekaj pa tudi ne.. na primer National Instruments - NI week avgust 2012 - zanimiva stvar skupaj z nekaj zgodovine:
http://www.e-catworld.com/2012/08/rober...
@ gruntfürmich
tudi ti si tale tvoj žaljivi mumbojumbo zarini dobesedno nekam..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loocas ()

imagodei ::
Loocas pač trola 
Kot rečeno - Rossi ima čas non stop odgovarjat na maile, pisat po blogih, ne more si pa vzet 1 teden časa, da bi v kontroliranih okoliščinah pokazal, da je output > input. Saj ni treba, da bi razkril vsebino. Ima lahko vse zaščiteno s self-destructable booby-trapsi, če hoče. Samo v kontroliranih okoliščinah naj pokaže, da v napravo vložiš 10 enot energije, ven pa dobiš 11 enot.

Kot rečeno - Rossi ima čas non stop odgovarjat na maile, pisat po blogih, ne more si pa vzet 1 teden časa, da bi v kontroliranih okoliščinah pokazal, da je output > input. Saj ni treba, da bi razkril vsebino. Ima lahko vse zaščiteno s self-destructable booby-trapsi, če hoče. Samo v kontroliranih okoliščinah naj pokaže, da v napravo vložiš 10 enot energije, ven pa dobiš 11 enot.
- Hoc est qui sumus -

res pozorno od tebe.. jaz trolam ob tem, da sem vedno on topic, ti pa vehementno bluziš o tem, da si Rossi ne vzame en teden časa za test, ob tem, da nekaj postov nazaj pišemo o neki švedski firmi, ki je poslala svojega tehnika testirat novo verzijo eCata, HotCat?
phahaha
neverjetno, Imagodei.. neverjetno... čista trola si...a lahko še bolj pokažeš, da sploh ne slediš tej temi??
Rossi ne dela teste zate.. dela teste za morebitne investitorje.. Za publiko bodo (in so že delali) delali teste Celani, SRI z Brillouin, Ahern etc...

Vikking ::
Loocas: od leta 1989 od vseh psevdoznastvenikov, niti ena njihova naprava ni deloval. Niti ena ni prišla na trg. Niti ena ni bila stestirana s strani resnih raziskovalnih inštitov, tiste katere pa so bile pa se še zdavnaj nihče več ne spomni ker niso delovale.
Obstajajo resni znanstveniki ki se ukvarjajo s to tematiko, a se ukvarjajo predvsem z teoretičnimi vprašanji. Ker sama stvar je šele tukaj, pri teoriji.
Psevdoznanstvenik pa vzame škatlo, evo mam hladno fuzijo, verjemite mi na besedo, sigurno drugo leto bo v prodaji, sigurno naslednje leto bo v prodaji in tako od leta 1989 se prodaja ta stvar, pa še sedaj ni v prodaji. Njihove teorije se spreminjajo iz ure v uro. Kar pač najbolj paše njihovi najnovejši obliki škatle.
Kot bi rekli naši južni sosedi: "isto sranje, drugo pakovanje"
Ti to resno? nekaj osnovnih nam znanih fizikalnih načel skupaj z columbovo bariero...
Obstajajo resni znanstveniki ki se ukvarjajo s to tematiko, a se ukvarjajo predvsem z teoretičnimi vprašanji. Ker sama stvar je šele tukaj, pri teoriji.
Psevdoznanstvenik pa vzame škatlo, evo mam hladno fuzijo, verjemite mi na besedo, sigurno drugo leto bo v prodaji, sigurno naslednje leto bo v prodaji in tako od leta 1989 se prodaja ta stvar, pa še sedaj ni v prodaji. Njihove teorije se spreminjajo iz ure v uro. Kar pač najbolj paše njihovi najnovejši obliki škatle.
Kot bi rekli naši južni sosedi: "isto sranje, drugo pakovanje"
WarpedOne
Nah, ni tko hudo. Hladna fuzija v principu ne krši nič res fundamentalnega,
Ti to resno? nekaj osnovnih nam znanih fizikalnih načel skupaj z columbovo bariero...

Loocas: od leta 1989 od vseh psevdoznastvenikov, niti ena njihova naprava ni deloval. Niti ena ni prišla na trg. Niti ena ni bila stestirana s strani resnih raziskovalnih inštitov, tiste katere pa so bile pa se še zdavnaj nihče več ne spomni ker niso delovale.
Obupno pristransko nakladaš.. tako kot večina tvojih pristranskih postov.. si pač tipični ignorant.
sploh ne.. govori samo o tem:
Muon-catalyzed fusion @ Wikipedia
Muon-catalyzed fusion (?CF) is a process allowing nuclear fusion to take place at temperatures significantly lower than the temperatures required for thermonuclear fusion, even at room temperature or lower. It is one of the few known ways of catalyzing nuclear fusion reactions.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loocas ()

bluefish ::
Lepo, zdaj pa nadaljuj z branjem tretjega odstavka ter Muon-catalyzed fusion @ Wikipedia .
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

nepomembno.. teoretična podlaga znotraj obstoječih osnovnih fizikalnih zakonov obstaja, tako da nehajte blejat več o tem.

Ne razumem zakaj se moram jaz zagovarjat, tvoj kolega Rossi ni dokazal še ničesar. Naj raziskuje in dela poizkuse, kar ni nič narobe. Za pohvalit.
Ampak zaboa in res zaboga, naj zapre svojo lajno in naj naredi svoj produkt, da BO RES DELOVAL pa potem naj naredi prezentacijo. Z nedovisnimi strokovnjaki, ter na večih znanstvenih inštitutih ki bodo neodvisni zmerili in potrdili njegove ugotovitve/podatke.
Še vedno ne razumeš da njegovo podajanje rezultatov ni vredno nič. Podatke ki jih on izmeri in napiše niso vredni nič. Čisto nič.
Ampak zaboa in res zaboga, naj zapre svojo lajno in naj naredi svoj produkt, da BO RES DELOVAL pa potem naj naredi prezentacijo. Z nedovisnimi strokovnjaki, ter na večih znanstvenih inštitutih ki bodo neodvisni zmerili in potrdili njegove ugotovitve/podatke.
Še vedno ne razumeš da njegovo podajanje rezultatov ni vredno nič. Podatke ki jih on izmeri in napiše niso vredni nič. Čisto nič.

Vedno, ko ti pišem še o drugih, ki delujejo na tem področju, mi nadaljuješ s tem Rossijem...
Kaj zaboga tebi ni jasno?? A o industrijski špijonaži ne veš nič? A naj tudi Apple evaluira svoj novi iPhone x-krat pred neodvisnimi inštitucijami nekaj mesecev ali let pred izdajo oziroma patentiranjem, al kaj, da ga bodo ja vsi kopirali? Tisti, ki je pripravljen investirat v njegov produkt, naj pošlje svoje tehnike, naj preverijo delovanje in to je to. Na tak način naj bi prišel do večine denarja, ki ga uporablja za nadaljni razvoj.
Javne prezentacije o katerih ti pišeš, pa ne bodo prišle s strani Rossija, temveč s strani drugih, bolj odprtega folka, ki sem ti ga naštel in ti jih bom še enkrat: Celani, SRI z Brillouin, SRI z Godes, Ahern etc
Godes je sploh zanimiv, saj trdi naslednje:
"We have run over 150 experiments using two different cell/calorimeter designs. Excess power has always been seen using Q pulses tuned to the resonance of palladium and nickel hydrides in pressurized vessels. Excess energies of up to 100% have been seen using this excitation method."
To trditev naj bi skupaj s SRIjem preverili v naslednjih dveh mesecih.
Kaj zaboga tebi ni jasno?? A o industrijski špijonaži ne veš nič? A naj tudi Apple evaluira svoj novi iPhone x-krat pred neodvisnimi inštitucijami nekaj mesecev ali let pred izdajo oziroma patentiranjem, al kaj, da ga bodo ja vsi kopirali? Tisti, ki je pripravljen investirat v njegov produkt, naj pošlje svoje tehnike, naj preverijo delovanje in to je to. Na tak način naj bi prišel do večine denarja, ki ga uporablja za nadaljni razvoj.
Javne prezentacije o katerih ti pišeš, pa ne bodo prišle s strani Rossija, temveč s strani drugih, bolj odprtega folka, ki sem ti ga naštel in ti jih bom še enkrat: Celani, SRI z Brillouin, SRI z Godes, Ahern etc
Godes je sploh zanimiv, saj trdi naslednje:
"We have run over 150 experiments using two different cell/calorimeter designs. Excess power has always been seen using Q pulses tuned to the resonance of palladium and nickel hydrides in pressurized vessels. Excess energies of up to 100% have been seen using this excitation method."

Magic1 ::
No potem pa počakajmo dva meseca, da SRI izda poročilo in nehajmo zapravljat čas dokler nimamo enih realnih podatkov.
Magic

pa saj to ni več res...
ko zmanjka teoretičnih osnov, se biliverji zatečejo k teorijam kot so muoni, katere verjetno še v cernu ne proizvajajo po tekočem traku.
ampak v ecatu pa jih imajo na pretek, ja!
fak noooooooooooooooooooooooooooo
dajte mi rečt da je to tu gor samo zajebancija vse skupaj......
ko zmanjka teoretičnih osnov, se biliverji zatečejo k teorijam kot so muoni, katere verjetno še v cernu ne proizvajajo po tekočem traku.
ampak v ecatu pa jih imajo na pretek, ja!
fak noooooooooooooooooooooooooooo
dajte mi rečt da je to tu gor samo zajebancija vse skupaj......

@gruntfürmich: dej umir se. point je, da nimamo pojma o fiziki. in point je da oni ne vejo kako deluje. in point je, da naj bi delovalo. dokler ne bo zunaj for everybody to test se nima NOBEN delat kaj pametnega...

Sej ravno v tem je problem, že več kot 20 let naj bi "delovalo" pa kar še vedno ni bilo normalno testirano...
Zelo me spominja na une maile iz Nigerije, kjer nekdo nabija nekaj in upa da mu bo kdo vrgel kaj denarja na lepe oči.
Zelo me spominja na une maile iz Nigerije, kjer nekdo nabija nekaj in upa da mu bo kdo vrgel kaj denarja na lepe oči.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

@Magic1: a si poslusal ta radijski intervju? ker noben ne ve, kako deluje je tudi tezko rekreirat zadevo...
v zadnjem letu so pa prisli blize, in to ne samo rossi, cel kup podjetij institutov, etc. vsi opravljajo razne velike teste, etc... in podatki prihajajo nonstop ven...
rossi je samo eden izmed mnogih, je pa tudi med rvimi in ima produkt najblizje komercializaciji...
meni je cisto logicno, da denarja ne bos dal na lepe oci ampak sele ko se prepricas, da stvar deluje... mislim, da tudi rossi ne pricakuje kaj drugega...
pac pocakajmo in vidimo kaj bo... loocas (ali kdo drug) pa naj kar lepi novosti tle notri
v zadnjem letu so pa prisli blize, in to ne samo rossi, cel kup podjetij institutov, etc. vsi opravljajo razne velike teste, etc... in podatki prihajajo nonstop ven...
rossi je samo eden izmed mnogih, je pa tudi med rvimi in ima produkt najblizje komercializaciji...
meni je cisto logicno, da denarja ne bos dal na lepe oci ampak sele ko se prepricas, da stvar deluje... mislim, da tudi rossi ne pricakuje kaj drugega...
pac pocakajmo in vidimo kaj bo... loocas (ali kdo drug) pa naj kar lepi novosti tle notri

imagodei ::
res pozorno od tebe.. jaz trolam ob tem, da sem vedno on topic, ti pa vehementno bluziš o tem, da si Rossi ne vzame en teden časa za test, ob tem, da nekaj postov nazaj pišemo o neki švedski firmi, ki je poslala svojega tehnika testirat novo verzijo eCata, HotCat?
phahaha
neverjetno, Imagodei.. neverjetno... čista trola si...a lahko še bolj pokažeš, da sploh ne slediš tej temi??
Rossi ne dela teste zate.. dela teste za morebitne investitorje.. Za publiko bodo (in so že delali) delali teste Celani, SRI z Brillouin, Ahern etc...
No, super, potem. Patent na napravo, v testu se pokaže, da je output > input, čez 3-5 let lahko že pričakujemo komercialno dosegljive naprave na trgu.
Mark my words. Zgodovina bo pokazala kako in kaj.
- Hoc est qui sumus -

SplitCookie ::
Do sedaj je imel dovolj časa, da bi sproduciral en konkreten wasser heater.
Pa je od tega vse skupaj en - lulek
Pa je od tega vse skupaj en - lulek
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

sej je sproducirall, sedaj pa izvaja in pili prototipa, da bo rdy za produkcijo

sej je sproducirall, sedaj pa izvaja in pili prototipa, da bo rdy za produkcijo
Rezultate je dobil pa v njegovi glavi...
Kakšno produkcijo neki, prvo ugotovi kako deluje in zakaj(ali vsaj stestiraj, da bo 10000 ponovljivo), ne pa proizvodnjo delat... Še pristop do znanosti ste obrnili na glavo in nato vam naj kdorkoli kredibilen verjame?!??
Magic
Zgodovina sprememb…

sej njemu ni do znanosti, njemu je da sprocuira trzni produkt
po njegovem pisanju se ves cas testira in izboljsuje in prejema neke "safe" certifikate...
ne vem pa, zakaj bi mogu ugotovit, kako deluje, ce bi zelel nekaj prodajat...z reproducirajem pa nima tezav
po njegovem pisanju se ves cas testira in izboljsuje in prejema neke "safe" certifikate...
ne vem pa, zakaj bi mogu ugotovit, kako deluje, ce bi zelel nekaj prodajat...z reproducirajem pa nima tezav

dzinks63 ::
V srednjem veku je to palilo, ko je "čarovnica" v kotel dajala čuda in pol stvari, seveda ji ni bilo jasno kako stvar deluje, oziroma si je vse skupaj razlagala po svoje in je žaubo prodajala kot univerzalno za vse, ti časi so mimo, če točno veš kaj in koliko si dal v reaktor in pri kakšnih pogojih poteka reakcija, potem je to to, ni tu čaranja kot bi nekateri radi prikazali vse skupaj, da bi zadevo kot mistično zavili v skrivnost, katera je samo avtorju znana, sedaj se da komponete na prafaktorje analizirati, točno se ve kako stvar poteka, no razen če si šarlatan in od oka mečeš sestavine skupaj in moliš da bi kaj ratalo.

...z reproducirajem pa nima tezav
Zakaj ni uspel tega naredit pred eno znanstveno skupino? Ne razumete kako stvari delujejo na svetu, stvar se patentira, jasno dokaže da je najboljša stvar po topli vodi, kar naenkrat si zasut s denarjem in lahko mirno delaš na proizvodnji. Ne pa skačeš okoli in kažeš laikom kako nekaj neverjetno super duper deluje. Za take stvari imamo druge ljudi, reče se jim čarovniki(David Cooperfield ali manj znani)...
Magic
Zgodovina sprememb…

Zakaj ni uspel tega naredit pred eno znanstveno skupino?
Zakaj točno bi on to kazal svojim konkurentom (znanstvenikom)? Mislim, da ti ne zastopiš kako stvari delujejo na svetu. Njemu ni do nekih znanstvenih dosežkov, medtem ko marsikomu drugemu pa. Tako, da če češ spremljat razvoj LENR, ga spremljaj pri komu drugemu (jih je kolikor hočeš).
Raje kaže zainteresiranim investirorjem, ki po privatnih preizkusih tudi investirajo...

ZaphodBB ::
A zdej bomo spet nadaljeval kjer smo ostali spomladi?
Loocas, kje je moj ECAT in DeFekalion?

Gandalfar ::
Ne mors tko no. Lej Diablo 3 al pa Duke Nukem Forever. Dost straightforward zadeve pa jih je bilo tezko napovedat. Ne mors za en tak tech kot je ECAT zahtevat boljse napovedi kot za igrce.

Raje kaže zainteresiranim investirorjem, ki po privatnih preizkusih tudi investirajo...
Naštej mi jih! Če je možno me tudi zanima, na kateri lokaciji so postavljene te enote.
A zdej bomo spet nadaljeval kjer smo ostali spomladi?
Jup, do sedaj bi jih morali biti že miljon narejenih za navadno rajo. Pa kot vemo takšna tovarna niti ne obstaja (čeprav je bila že lansko leto robotizirana...). Še huje sedaj ga ne zanima več ecat, ampak hotcat.
Naslednje leto bo supercat, leto potem ultracat in tako naprej... znana zgodba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vikking ()

sej njemu ni do znanosti, njemu je da sprocuira trzni produktAha. En primerek tega tržnega produkta bo delal le ob polni luni, drug bo sposoben napajati žarnico ob vložku 1kW energije, tretji,...
Če bi na tak način razvijali jedrske reaktorje, bi imeli Černobil vsak dan.
No, bolj verjetno je, da bi bili nekje v prazgodovini in ob kupu lesa čakali na udar strele.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bluefish ()

zato pa obstajajo razne ustanove, ki podelijo pecat varnosti

Pa saj se ne gre za varnostne certifikate. Če želiš imeti pri neki reči konsistenco, moraš poznati zgradbo in principe delovanja. Vse ostalo so čirule-čarule.

Okapi ::
V resnici ni treba poznati niti zgradbe, niti načela delovanja. Edino to je pomembno, da res dela. Ampak Rossijev ecat ne dela
In hebiga, tudi nikoli ne bo.
Njegov nateg je za v učbenike nategov in lahkovernosti, in prav zanimivo & poučno je opazovati odzive vernikov tule na slo-techu.
O.

Njegov nateg je za v učbenike nategov in lahkovernosti, in prav zanimivo & poučno je opazovati odzive vernikov tule na slo-techu.
O.

output > input je zaradi oxidacije.
tko je in nič drugega. noter se kuri drag nikelj in vodik če ga je kaj. to je vsa umetnost.
in če bo kdo vstrajen bo to dokazal. čeprav je še to brezveze počet...
tko je in nič drugega. noter se kuri drag nikelj in vodik če ga je kaj. to je vsa umetnost.
in če bo kdo vstrajen bo to dokazal. čeprav je še to brezveze počet...

Stehtaš vse skupaj pred in po eksperimentu.
Če masa narašča -> oksidacija
Če masa narašča -> oksidacija

LOL ! Dobra, dobra:D

Ta izjava francoskega matematika in astronoma Pierre-Simon Laplace (1749-1827) se mi zdi čist spodobna za to temo:
The weight of evidence for an extraordinary claim must be proportioned to its strangeness.
The weight of evidence for an extraordinary claim must be proportioned to its strangeness.

ZaphodBB ::
Ta izjava francoskega matematika in astronoma Pierre-Simon Laplace (1749-1827) se mi zdi čist spodobna za to temo:
msgr Laplace je bil en navaden šarlatan. Njemu se je šlo za slavo, za razliko od signorja Rossija!

WarpedGone ::
V resnici sploh nismo tko zahtevni. Radi bi zadevo samo vidl, predno verjamemo. Kako točno in zakaj dela bi blo fajn vedet, ni pa sploh nujno. Da le vem kater knof stisnit, da se voda segreje, je povsem dovolj. Potem le še copy-exactly in maš serijsko proizvodnjo.
Če pa niti ista mašina tega efekta ne izkazuje konsistentno potem bi js najprej zamenjal merilne naprave. Mam osebno tehtnico iz leclerca za 17EUR. Stopim gor in pokaže 96.8kg, stopim dol in nazaj gor pa pokaže 95.5kg. To ne pomeni da sm v parih sekundah shujšal za dobro kg, niti da se je gravitacija zemlje drastično spremenila ampak le da je tehnica klump.
Če pa niti ista mašina tega efekta ne izkazuje konsistentno potem bi js najprej zamenjal merilne naprave. Mam osebno tehtnico iz leclerca za 17EUR. Stopim gor in pokaže 96.8kg, stopim dol in nazaj gor pa pokaže 95.5kg. To ne pomeni da sm v parih sekundah shujšal za dobro kg, niti da se je gravitacija zemlje drastično spremenila ampak le da je tehnica klump.
Zbogom in hvala za vse ribe
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | OKAPI JE CAR (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12125 (8027) | celebro |
» | Avto na vodoOddelek: Znanost in tehnologija | 9787 (8465) | Spajky |
» | Nove superbaterije - tokat iz Slovenije (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15156 (12837) | kronik |
» | Nova neumnostOddelek: Loža | 6463 (5109) | marvin42 |
⊘ | Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu! (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Loža | 175515 (136935) | Gandalfar |