Forum » Omrežja in internet » ISDN uporabniki - HELP!
ISDN uporabniki - HELP!

phoinix ::
Zanima me, kulk je razlika v hitrosti med ISDN in navadnim dial up 56kbps modemom. ISDN že mam (telefonski priključek, zej me pa zanima, a se mi splača kupit modem ISDN - verjetno rabljen 128k. Če ma modem 128kbps, pol more uporabljat obe linije, ne? Čeprav upam da ne... No v glavnem kulk mate kaj pretoka, jest mam preko SiOL-a dialup v povprečju nekje 4-4,5kbit/s.
Modem tipo prodaja ISDN AsusCom 128k za 5000SIT. Je to vredu al zgrešeno.
Za odgovore vnaprej hvala!
Modem tipo prodaja ISDN AsusCom 128k za 5000SIT. Je to vredu al zgrešeno.
Za odgovore vnaprej hvala!

blue96 ::
teoretično dual isdn (128kbit) potegne do 16kb/s. požre obe liniji, kadar je na 128, lahko seveda naštimaš, da obremeniš samo eno. ceno se malo poskusaj zbiti.
.

Cokolesnik ::
V osnovi ISDN zajema dve liniji (bakrena parica) - vsako po 64 kbits in še eno nadzorno s 16 kb/s. Če se povezuješ prek obeh, dosezeš (teoretičnih) 128 kbits, vendar ti Telekom obračunava dvojne storitve (dvojne impulze), pri tem pa sta tudi obe liniji zasedeni, torej si nedosegljiv oz. "zaseden".
S takšnim analognim modemom 56k, kot ga imaš ti, imam tudi jaz podobno hitrost. Z ISDN modemom kaj Bistveno več ne boš pridobil, nekaj pa boš. Na tvojem mestu bi premislil: za hitrejši/stalni internet, ki ga boš zagotovo iz dneva v dan bolj potreboval bi šel v nakup ADSL in ne v nakup ISDN modema. Modem za ADSL je namreč popolnoma drugačen kot ISDN modem (ta bo potem odveč). In, ADSL se ti splača, če boš na ISDNju ali analognem modemu več časa mesečno, kar verjetno boš, saj vsak uporabnik za iskanje določene stvari na netu porabi več časa, kot tisti, ki ima hitrejši internet (namig: hitrost odpiranja spletišč in podobno).
S takšnim analognim modemom 56k, kot ga imaš ti, imam tudi jaz podobno hitrost. Z ISDN modemom kaj Bistveno več ne boš pridobil, nekaj pa boš. Na tvojem mestu bi premislil: za hitrejši/stalni internet, ki ga boš zagotovo iz dneva v dan bolj potreboval bi šel v nakup ADSL in ne v nakup ISDN modema. Modem za ADSL je namreč popolnoma drugačen kot ISDN modem (ta bo potem odveč). In, ADSL se ti splača, če boš na ISDNju ali analognem modemu več časa mesečno, kar verjetno boš, saj vsak uporabnik za iskanje določene stvari na netu porabi več časa, kot tisti, ki ima hitrejši internet (namig: hitrost odpiranja spletišč in podobno).
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cokolesnik ()

roCkY ::
Kolker se spomnim je blo na enem kanalu do cca. 5,6 kb efektivenga dolpotega. Obeh kanalov se ne splača rabit. Je predrago, ker se nabirajo topelt impulzi. Čas pa neusmiljeno teče. ko se voziš z miško po ekranu in bereš. Morda, če rabiš le občasno za kaj dalšga dol vlečt in če pomaga kakšen pospeševalnik dolvleke (DAP), ki zapolni celotno pasovno širino. Če maš mesečno porabo trenutno več kot 4000-5000 SIT si NUJNO omisl ADSL, če je sevede na tvoji lokaciji že mogoč. Naj ne zveni kot reklama, ker primerjava med dial-upom in njim v praksi skoraj ni mogoča.

Jackass ::
Če js kej vem nemorš uporablat navadnega modema, če maš ISDN!
Razn če maš tisto napravo (karkoli že je) k ti spremeni navadn signal v ISDN in obratno!
Drgač pa lohk na ISDN modem prklopš eno al pa obe liniji!
Isdn modem vleče nekje do 7kb/s (v teoriji do 8kb/s), navadn pa po moj iskušnjah v najbolšm primeru 5,2kB/s (v teoriji do 6,3kB/s)!
Kolk porabš je pa zlo odvisno! Js k sm mel navadn modm sm se držu meje 2k, zdej k mam pa ADSL sm pa skos gor!
Sicer je pa nov ISDN modem pr telekomu 5k sit!
Nabav si ADSL!
Razn če maš tisto napravo (karkoli že je) k ti spremeni navadn signal v ISDN in obratno!
Drgač pa lohk na ISDN modem prklopš eno al pa obe liniji!
Isdn modem vleče nekje do 7kb/s (v teoriji do 8kb/s), navadn pa po moj iskušnjah v najbolšm primeru 5,2kB/s (v teoriji do 6,3kB/s)!
Kolk porabš je pa zlo odvisno! Js k sm mel navadn modm sm se držu meje 2k, zdej k mam pa ADSL sm pa skos gor!
Sicer je pa nov ISDN modem pr telekomu 5k sit!
Nabav si ADSL!
jAcKaSS
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jackass ()

Mesečno mislim zapravt maksimalno 2-3k. Več ne, zato je ADSL in Kabel "out of the question". Bil bi že zlo vesel če bi mi vlekl vsaj za 56kbit, torej 8kb/s. Kolk se pa v praksi približa temu številka? To je tist kar me najbolj zanima.

Očitno se da še kar uporabljat navaden dial up. : ) Sam navaden priključek mi je un tip dal na kable pa vse dela (montaža pred isdn enoto seveda).

Sem gledov v prospektu modeme ISDN pa je bil najcenejši 11k. 5kb/s je kar fajn če je solidno ne pa za 10 sekund na začetku downloada. Ma ADSL mi bo preveč dnarja pobral, ki ga pa zej zlo morm šparat.

Jackass ::
A tolk hočjo na telekomu zdej zanga, al kaj?
Fak so pogoltni!
K sm js kupvov pred pol leta, je bla ena ponudba za 5k!
Fak so pogoltni!
K sm js kupvov pred pol leta, je bla ena ponudba za 5k!
jAcKaSS
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Simobilov internet unlimited preko gprs-ja se splačaOddelek: Omrežja in internet | 3782 (2747) | tictac |
» | Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7005 (4804) | Duke Nukem |
» | Teličkovo nabijanje!Oddelek: Omrežja in internet | 2723 (1918) | madmitch |
» | ISDN hitrost?Oddelek: Strojna oprema | 1980 (1430) | Bane_ |
» | Prenosi pri ISDN-uOddelek: Omrežja in internet | 1632 (1231) | rabbit_zek |