» »

Problem PC zaustavitev sistema

Problem PC zaustavitev sistema

fender2206 ::

A mi kod res prosim pomaga kako naj resim svojo zadevo glede mojega racunalnika

Vceraj sem kupil novo B760 GAMING PLUS WIFI plosco ,rami 32 Gb ddr5 6000,kingston nmve 4.0 2tb disk,napajanje Bequit modularno 750w
Poroblem je sledeci,kadar zelim izkopit racunalnik mi se takoj ponovno zazenejo windowsi
Probal sem v SAFE MODU in deluje normalno

Driveri,novi bios vse je lepo poriktano

Prosim za pomoc hvala

joez7 ::

Na uradni strani od MB, poišči gonilnike. Maš probleme z APCI.
V Biosu poglej, da nimaš vklopljeno zbujanje preko tipkovnice in miške ali LANa. Včasih to serje.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

A mi prosim razlozis pojem APCI in kako to vidim v biosu.Nisem neki strokovnjak za racunalnike
Hvala

Sistem, Lastnosti, Upravitelj naprav, Sistemske naprave, APCI - tle ti manjka ali pa maš nepravilen gonilnik.
Na strani od MB naloži gonilnike, mogoče boš rabil updatete za ME. Google je tvoj prijatelj.

Han ::

Prava kratica je ACPI - Advanced Configuration and Power Interface.

Tudi če v Windows 11 Upravitelju naprav (Device Manager) za ACPI ni klicaja, je priporočljivo namestiti čim novejši Intel Chipset Driver.

https://www.msi.com/Motherboard/B760-GA...

Včasih na to vpliva tudi gonilnik (driver) za (integrirano) grafično kartico.

Da bo RAM deloval na nazivni frekvenci, moraš v UEFI (BIOS) vklopit XMP profil.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Probal sem drivere malo zaleze pa pol spet isto,v biosu glede UEFI (BIOS) vklopit XMP profil je dejansko ko ga vklopim mi se zgoraj poveca vecje stevilo ikonin za usb hdd podobno.
Glede frekvenc probal sem rocno dvignit na 6000 pa mi PC zamrzne upam da ni zaradi mojega procesora 12th Gen Intel(R) Core™ i5-12400 2.50 GHz

Verjetno so driveri kako si Han omenil ker ko ga dam u Varni nacin pa ga izklopi normalno

I5-12400 = Memory Types Up to DDR5 4800 MT/s

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

Mas prav joe7,malo prej mi je zamrznil PC in modri ekran mi se pojavo ko sem sel po recepturi HAN.a

Samo zakaj mi se noce vgasnit,da ni zaradi diska Nvme 250Gb katerega imam nalozene winse,ker mi ponavadi jamra ne da mi particije uredit

Čaki, maš disk z naloženimi Win, iz druge mašine? Probaj z svežo namestitvijo.
Particije lahko brišeš, ko instaliraš na novo, iz USB ključa.
Drugače pa disk v zunanji čitalec, in DiskPart - Clean. Če to ne deluje, menjaj disk.

Če dviguješ frekvenco RAMov, prvo dvigni voltažo, reset in potem dviguj frekvenco.

Ti je Han dal pravi link. Moraš updejtat vse tri. BIos + Me + Me_SOP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: joez7 ()

d4vid ::

Kot je predhodnik napisal, sveža namestitev windows, če je trenutna iz drugega PCja.

Also, se ti mogoče posodablja? Se mi je že zgodilo parkrat da se je pri izklopu začel PC posodabljat in prižgal nazaj. Potem sem ga še 1x izklopil in je ostal izklopljen.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

V bistvu kadar zelim vgasnit racunalnik mi pise zaustavitev sistema in takoj se winsi spet nalozijo,
probal sem v varnem nacinu in deluje normalno
Na vse nacine menjaval sem diske za particije na 250gb na 1Tb vse isto kaze,spet kazem da sumim na tega manjsega ker ponavadi ko nalagam windowse particije mi ne dovoli izbrisat in delit samo ga lahko formatiram

A je kaj narobe da imam build 12th gen intel(r) core(tm) i5-12400 2.50 ghz,B760 GAMING PLUS WIFI,in ddr5 6000Mhz rame
Glede na to da procesor max podpira do 4800 Mhz to mi tud pise na plosci v biosu, upam da ni to razlog da se neda izklopit pc

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

14th Gen Intel Core - Meteor Lake (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
40457808 (3979) KTr1sk
»

Na novo sestavljen računalnik, crkuje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11811386 (2973) Komponentko
»

Ram test error

Oddelek: Pomoč in nasveti
372633 (1948) Laki_ laik
»

12th Gen Intel Core - Alder Lake (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Strojna oprema
1714211144 (58716) FireSnake

Več podobnih tem