» »

[divXvid] Elta predvajalniki

[divXvid] Elta predvajalniki

««
6 / 11
»»

gsx-f ::

lep pozdrav vsem na forumu ..SRECNO..........
Še ena zahvala vsem ki so se trudili in se trudijo z nasimi DVIX aparati (FW,update....)tudi ce se zavedam da samo hvala ni dovolj (rade volje dam za pir ali ....) ker bi resnicno zelo švoh gledali preko nasih aparatur ŠE ENKRAT HVALA !!! Sam imam elto 3883 ze eno leto(39.k ) in kiss-1000 šternajst dni . S elto sem zadovoljen (zadnji fw- centriranje ,slo meni ..)pogresam dolzino teksta. Kiss pa semi ne zdi vreden teh cvenkov (fw-290 )stalno mi nekaj tezi ,pa nima kodekov ,pa qopel , pa AC-3 pa stlno resetiranje (220v ven) blokiral mi je tolikokrat kot elta v celem letu ni ....
lep pozdrav MARE
cas imas ce si ga le vzames mare

romario ::

downloadal sn tale FW: http://www.geocities.com/lex3016/8883.z..., ozadja pri podnapisih nisem opazil oz. se morda sploh nisem zavzel.

LexLuthor ::

FW z oznako "regular" noben nima črnega ozadja. Se ne splača gor novega z ozadjem gor dajat, ker kmalu pride nova verzija. Vsi z oznako NOVI pa bodo omogočali, da boš barvo, velikost fontov , barvo ozadja, itd. preklapljal kar v menujih (kot to že deluje na Elti 8883A).

FW za 8883 je v pripravi (tukaj ima glavne zasluge Yanez, da ne bo pomote), vendar se stvar še preizkuša, tako da prosim za še malo potrpljenja....

romario:
Če te tako moti verzija brez ozadja, mi sporoči mejl naslov, pa ti ga pošljem z ozadjem.

Jago ::

Glede podlage podnapisov.

O tem smo ze pisali...

Tule snami MTK subtitle patcher

http://personal.inet.fi/koti/mabreaker/...

in si sam "popravi" dodaj ozadje k podnapisom, sicer pa smo o tem ze pisali.

Lahko izbiras barvo podnapisa, podlago itd...

Lex je pac pustil transparentno podlago, kar pride prav za filme formata 16:9 ali širše, črna podlaga pa je bolj primerna za 4:3 sliko.

LeVe ::

Jaz sem naložil na Elto 8883 zadnji FW, ki je na naslovu http://www.geocities.com/lex3016/8883.z..., in je zadeva šla brez problema. Tudi player dela OK. Podnapisi so lepo centrirani, čeprav player za centriranje upošteva skupno število znakov v dani vrstici, ko jih pa odreže pa so zato lahko pomaknjeni malo v levo. Na mojem tv-ju so podnapisi dovolj veliki, in lepo pomaknjeni niže. Sedaj moti samo še izginjanje podnapisov, in rezanje znakov.
Ne vem zakaj bi bili problemi pri nalaganju fw-ja, če se držite navodil, ki so priložena originalnemu fw-ju od Elte.

Drugače pa je zadeva že lepo razvita. Še dobro da imamo strokovnjake na tem področju, kajti pri Elti jim očitno res dol visi.

Al^Capone ::

pozdravljeni!

Mene pa zanima kateri FW se najbolj izplača naložit na elto 8883 da bodo delali šumniki in bodo po možnosti sredinsko poravnani?

Hvala za odgovor..

LP

e-marko ::

Klikni eno stran nazaj in poglej post, ki ga je objavil LexLuthor (03.01.2005 15:03:34). :\
Izberi si svoj fw in nadgradi...

LP
...somebody, somewhere...

metava ::

jaz pa sem probal naložit te nove FW mi je napisalo upgrading samo niso se mi vraca zaprla približno 15 min.potem pa sem izklopil ni bilo nič dela spet po starem mam ELTO 8883

Tomay ::

Kolega ima elto 8883. Pri njem sem probal predvajati xvid video. Xvid 1.0.3. ločljivost 640*480 bitrate je okoli 4000. Slika gre prepočasi se zatika vsako sekundo ali dve. Kot da bi bil prepočasen procesor. (na pc-ju dela b.p.)

Potem sem še isti video spremenil v divx z max bitrate settingom in dela b.p. Mogoče se še kje čisto malo zatakne ampak komaj opazno.

Ima kdo podobne težave.

p.s. nisem prebral celega posta.
Voodoo 4Ever

MPEG4Modifier uporabi

zakaj mi ne gre naložit novih fw vstavim cd mi piše upgreding po 15.minutah so še vedno vraca odprta potem pa isklopim in je vse po starem to sem probo tri krat in zmeraj isto več pa ne upam.mam elto 8883 naložo sem fw od janeza mi lahko kateri pomaga prosim

mogoče imaš napačen fw

@metava,

Naloži FW iz mojega linka. Ta je 100% v redu! Če ne dela, je s tvojo Elto nekaj narobe.

LexLuthor

sem dal gor tvoje FW spet nič.Ko sem kupil novega se dal gor češke FW pa mi je ratalo,nevem kaj bi lahko bilo sedaj narobe?

Al^Capone ::

hoy!

a mi lahko prosim kdo da link do direktnega češkega fw(elta8883)ker sedaj sem dal fw od lexluthorj-a pa mi ne delajo č-ji. š-ji delajo normalno, za ž-je pa nisem bil pozoren.je morda kaj narobe s fw ali z mojo elto??hvala za odgovore...

LP

Pa vsi ki upgrejdate preverite katero verzijo gor dajete in sledite navodilom?

Linki za čehe, čeprav ne vidim razloga, lexovi FW deluje povsem ok, se vsem ki sem jim posredoval hvalijo, tako za model A kot navadnega.

Tu môžete nájsť update firmvéru pre DVD/DivX prehrávače

hehe
in se en pristni.

Neoficiální firmware pro DVD přehrávač ELTA 8883 a 8883A

Je ze kaj sreče za elto 8883 glede novega FW, taksnega ki je ze za model A... se yanez se kaj trudi?

No. Zgleda da za model 8883 tudi je, kar pomeni da tudi za amstrada dx3016.

FW na voljo tukaj:

:: elta 8883 MP4 modded firmwares ::

Naj se kdo najde, ki bo to preizkusil :) (taksen s kablom), najbrz pa ta fw nima nasih fontov ali pač?

Stestiral na svojem 8883 in dela OK:

Tudi lastniki "navadnega" 8883 smo dobili firmware, kjer lahko nastavljamo velikost fonta, 88 znakov, dolga imena v file browseru in vse ostalo. Češka predelava ima naše znake, nima pa naših menijev, kar najbrz ne bo problem.

Prvi vtis: zadeva je ok, zdi se mi le, da so bili yanezovi podnapisi vecji.

Navali narod...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jago ()

Super!
Sedaj pa bo mogoče res tudi nam lastnikom 8883 posijalo sonce.:D

EDIT: Češke predelave jaz ne najdem oz. ko kliknem se nič ne zgodi?!
Lahko ti vržeš nekam in daš link? Hvala.
Razen če so slovaški enaki? ;)

LP

EDIT2: Sema naložil tole zadevo in rula! Samo brezveze so dodali preklapljanje med velikostmi podnapisov, ker so uporabni samo ta veliki.:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

Ja,

Servo verzija izgleda prava, upam, da ni samo prepisana, v resnici pa je še vedno od Elte 8883A. Res priporočam kabel. Fonte si pa zamenjajte s tistimi iz FW za 8883A. Samo, če menjate fonte, potem morate zamenjati tudi ozadja, secer boste dobili prevelik fajl in lahko sledi katastrofa.

Jaz sem pripravil F/W verzijo za Elto 8883 z 88 znaki in velikimi fonti, rabili pa bomo korenjaka za test.
Na voljo je TUKAJ!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: LexLuthor ()

Ni problema! Ker sem ravno v akciji pa grem sprobat še to verzijo! :D

LP

EDIT: Takole je... Slovaški fw ima lepo ozadje in nekoliko manjše črke pri (big) podnapisih. Zato spravi v dve vrstici praviloma vse znake. Meniji nekoliko utripajo vendar so berljivi.
Še slikca:

LexLuthor verzija ima normalno ozadje in večje podnapise pri big izbiri. Ostalih sploh nisem sprobal, ker imam manjši tv. :D Ker so črke tako velike ne gredo vedno vsi podnapisi v dve vrstici, ampak pade kakšna črka v tretjo vstico. Ta pa seveda ni vidna, saj so podnapisi toliko nizko (tako kot pri slovaški verziji). Vidi se samo eden ali dva piksla čisto malo. Verjetno se da uporabiti oni programček in podnapise v fw dvigniti. Ne vem.
Meniji so težko berljivi ker so črke zelo svetle (razen če se to da kje nastaviti?). Tudi nekoliko dlje se je predvajalnik trudil, da je prebral plošček s filmom (dvd+r z več filmi v direktorijih). Sem že mislil, da bom moral uporabiti kabel. ;) Nakjučje morda? Več časa z testiranje nimam, ker se moram iti učiti (izpit v pon.:'( ). Zaenkrat bom obdržal ta fw ker so mi pomembni večji podnapisi.
Slikca:

Slike so slabe... Mobifotke:P
LP

EDIT2: Pozabil sem se še Lex-u zahvaliti za trud! Hvala!!!

Zgodovina sprememb…

[_MW_] ::

Torej ta zadnji FW za elto 8883 od LexLuthor-a deluje normalno? Ker niam kabla :D Zakaj pa taka oranzna barva crk? To se da postelat na belo barvo al pa kaj?
DONT drink And drive just smoke and fly!!!! ...fly fuckin HiGH

Seveda deluje!¨
Črke so original rumene barve oz. kakršne si pač nastaviš v nastavitvah. Nastavljaš si še ozadje črk in obrobo. Čisto po željah.
Na sliki so bolj oranžne ker so slabe fotke narejene z mobilcem... Saj sem prej napisal. Meni pač trenutno odgovarjajo rumene. Jutri pa mogoče bele...:D

LP

Tako je. Popravil pa sem še ikono za fonte v menuju in prevode v menujih. Barve črk v file browserju pa mi zaenkrat še ni uspelo spremeniti. Še vedno je siva. Če ima mogoče kdo idejo - Yanez?

Kaj je kakšna razlika med Elto 8883 mp4 in Elto 8883.Ali je to eno in isto?
Jaz mam Elto 8883 mp4 in mi negre naložit teh FW .Piše mi upgrading ampak se vratca ne zaperejo.Po 15.minutah izklopim in je spet po starem. Prosim kaj naj naredim.
? izklopim in je spet po starem. Prosim kaj naj naredim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: metava ()

Odpravljen problem svetlih črk! Sedaj dela vse, kot je treba.

F/W za Elto 8883 z vsemi dobrotami je na voljo TUKAJ!

Enjoy!

Sinoči sem sprobal še prejšno verzijo (popravljena ikona v nastavitvah za podnapise) in mi začuda ni uspelo prikazati podnapisov. Sicer se je pokazal napis podnapisi 1/1 ali kaj je že... Vendar jih enostavno ni bilo.
Da vidimo, kaj si sedaj ustvaril. :) Že klikam!

LP

EDIT: Dela! Meniji imajo lepo berljive črne črke. Hvala še enkrat za trud!

Zgodovina sprememb…

@e-marko in ostali

Hja, pojavil se je neznani hrošč in sicer, ko sem spreminjal jezikovne nastavitve za angleščino - ne štekam zakaj. To sem odpravil. Sem pa našel še enega malega hroščka. Pri (samo določenih) filmih AC3 in Xvid se podnapisi ne pojavijo, dokler ne stisneš gumba PRO II. Zanimivo!

Torej, zdaj veste, kaj je potrebno v takem primeru. Aha, pa še pazite se gumba RGB, ki je zgubil svojo pravo funkcijo in sedaj resetira nastavitve zvoka in slike. Ne pritiskajte!!!!

Zgodovina sprememb…

Damjan Jagar ::

@LexLuthor

Prijatelj me je prosil če te vprašam ali se lahko tale FW uporabi tudi na ELTA8883A.

Hvala!
http://jagar.si

Tega ne more uporabiti...
Imaš pa eno stran nazaj:\ linke do vseh zanimivih fw, ki jih je objavil LexLuthor. Tam je tudi link za 8883A verzijo.

LP

NiggerBob ::

@LexLuthor

Hmm, nekaj ne bo v redu s tem firmwarom. Ko se v menuju "Stran za podnapise" postavim na "tip podnapisov", player v trenutku zmrzne, ni več menujev, ampak samo šum v barvah :D Kot na TV, če izklopiš anteno, samo da ni črno-belo, ampak barvne. Po pritisku na gumb za izklop in ponovnem vklopu deluje player normalno.
Elta 8883, preizkušeno na dveh playerjih, firware dvakrat potegnjen dol in posnet na dva različna CD-ja.

Aja: na pilotu (vsaj mojem) ni gumba "RGB", ki naj bi resetiral. Je samo gumb "Y.PB.Pr" ?
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

še dodatek:
podnapisov ni, oziroma je samo oranžno polje >:D (vodoraven pravokotnik). Dolžina pravokotnika odvisna od tega, kako dolgi naj bi bili podnapisi :D
Z nastavitvami v menuju se ne da prikazat podnapisov, vedno samo oranžno. Prav tako so podnapisi prenizko, vidna je samo zgornja vrstca (cel pravokotnik), spodnja vrstica odrezana (samo polovica pravokotnika) :D

Pri tvojem sporočilu obstaja tudi gumbek popravi za takšne primere (da ne nabijaš postov po nepotrebnem...). Samo nasvet. :D Brez zamere.

Drugače pa imaš res zanimiv primer s tem fw, ker meni dela super. Sem šel še poskusiti spremeniti jezik in nato šel v meni kjer imaš probleme pa je vse ok. Če ni LexLuthor še pozneje kaj spreminjal fw?
Si poskusil še kakšen drug fw (tisti slovaški ali pa kakšen prejšnji)? Toliko, da vidiš če je res pri fw težava...

LP

Tu so izvirni FW za elto 8883, ki so ga popravili slovaki.

:: elta 8883 MP4 modded firmwares ::

Imam model 8883 (kupljen januarja 2003) in zadeva dela gladko, spreminjanje podnapisov itd.

Na gornji strani je opaziti, da obstaja poleg modela 8883 in 8883A se model 8883Z, za katerega pa ni popravkov...

Morda imate tisti, ki nimate modela A model Z ...

Da še dam malo slikic (sony K700i)

Novi logo za elto 8883

Izgled file browsera

Podnapisi (veliki), nalozijo se avtomatsko..

Menu za podnapise

Podnapisi normal

Podnapisi mali

Zal slike niso ne vem kako izjemne, se pa da videt...

[_MW_] ::

LexLuthor vsaka cast 8-O
FW je super!
DONT drink And drive just smoke and fly!!!! ...fly fuckin HiGH

@NiggerBob
Zadnji F/W je za Elto 8883. Za 8883A je na prejšnji strani.
Če pa imaš ti slučajno verzijo 8883Z, potem pa bogpomagaj!

Lex: kako je sedaj s tem (http://www.geocities.com/lex3016/Elta88... FW? Ga je varno uporabiti? Kako je s tem, da nekatere tipke izgubijo prvotno funkcijo?

lp

FW je varen. Tipko RGB pa bom popravil takoj, ko bom imel čas. Včasih se med "mixanjem" različnih firmwarejev po nesreči prikrade kakšen del kode, ki upravlja z daljinskim upravljalnikom od kakega drugega playerja, pa je potem treba to popravljat. RGB tipka se je tokrat izmuznila. Sporočim, ko bo na voljo popravek.

Gronder ::

Super,hvala vm za ves trud. Grem takoj zdle sprobat ta FW.
Aja še neki me zanima, rešiteve za izginjanje podnapisov še ni??
Tnx

@LexLuthor
Obe Elti sta 8883 "navadni", ni A ali Z varianta. Vsi ostali prejšnji firmwari delajo OK, vključno s slovaškimi.
Grem za preizkus še enkrat dol potegnit in naložit :D

Ok, ponovno naloženo in pretestirano:
- Če izberem kot OSD jezik angleško, je vse OK, da se nastavljat velikost fontov, player ne zmerzne,...popolnoma OK.
- Če pa izberem pod OSD jezik tisto drugo opcijo, Slovak, ki potem nastavi jezik na Hun, potem pa ob poskusu nastavitve velikosti fontov player zmrzne, na TV se pojavi barvni zmazek, namesto zvoka je samo visokofrekvenčno piskanje, prav tako se zmeša diplayu na playerju :D

ker ena slika pove več kot 1000 besed:
Slika1
Slika2

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NiggerBob ()

ALIen23 ::

Ok vidim da se stvar premika z nadzvočno hitrostjo!!Thnx! Zanima pa me ali še vedno z novim Fw 8883 podpira samo SRT podnapise ali pa so lahko tudi v drugem formatu??

LP
LP

@niggerBOB
Tole je pravi fenomen. Meni se ne naredi kaj takega sploh. Ne vem zakaj je zadeva hroščata v slovenščini. Moj predlog: uporabljaj angleščino ali pa si naloži slovaški FW. Stvar je skoraj ista le da ima slovaški FW manjše velike fonte.
Pa odlepi si že tisto folijo iz frontalne plošče..... :D

@ostali
Problem z izginajanjem podnapisov še ni rešen. Na žalost. Tudi SRT napisi so zaenkrat še vedno edini podprt format in skoraj dvomim, da bo kdaj tudi kaj drugega, ker zmanjkuje pomnilnika. 1MB je pač malo majhna zadeva, že tako je bilo pobrisanih nekaj (sicer brezveznih) funkcij. Ne vem, kaj bi sploh lahko še odstranili iz F/W-ja razen ozadja, da bi dobili nekaj dodatnih kB. To je kot va časih Spectruma in Commodorja, ko smo prešteval bit po bit...

LP

Zgodovina sprememb…

Zaradi mene bi lahko tudi odstranili ozadje, če bi kaj pomagalo...:D
Sicer pa tudi jaz nimam problemov, če preklopim na slo jezik (čeprav imam raje eng).

LP

tai ::

Jao to sam već vidio i znam u cemu je stvar, ili je bar tako kod mene bilo :-)))
Stvar je u tome da ako ne prevedes sve sto se negdje pokazuje na ekranu, ili bi se trebalo pokazati,
i uredjaj tome pokuša pristupiti (u mojem slučaju je to bilo sa hrvatskim prijevodom, falila mi rečenica koja se trebala pokazati na ekranu)
a toga nečega nema gdje bi trebalo biti pojavi se takva slika i player je jedino moguće upogoniti na način da ga se isključi iz struje i ponovno
uključi, ili je bar tako bilo kod mene, mislim radi se o mastradu 3016 ali kako su uredjaji i više nego slični mislim da je to to.
Nadam se da sam pomogao.

Pozdrav

MEDENA ::

evo pa je šla danes elta v maloro....že drugič

ne bere ničesar...sliš se ciglanje, praskanje itd....

gsx-f ::

Pri meni pa z zadnjim- FW jem ,sem izgubil meni v slov. Tudi pri filmih se mi zdi da bolj štekajo..
BRAVO USTVARJALCEM TEGA ---FW -ja.
Mi lahko kdo pove zakaj so zginili slo meni. Hvala
Še vprašanje ---ALI lahko naložim prejšni FW- (meni SLO) za sedanjim (zadnjim ) če bo to elta preživela. ???

Mare
cas imas ce si ga le vzames mare

Zgodovina sprememb…

• spremenil: gsx-f ()

gsx-f

Gori sem posredoval slike in link slovaškega FW.

Nic niso izginili, pac jih ni. Ljudje se zastonj trudijo, ti si pa tak len, da si niti ne preberes kaj pise na strani.

Sploh pa je lex dodal slovenske menije in vecje fonte.

Vse odgovore najdes v tej temi.

jurkoslo ::

hy. mene zanima ce se da alta 8894 nadgradid da podpira divx oz. xvid sej je ze dolgo casa od tega ko sem jo kupil pa vendarle upam na najbolje.pa hvala za odg. v naprej
prvih 100 let je zajebanih

gregorr ::

MTZ-jev firmware za Elto 8883 (brez A!!!)

Stestiran in podnapisi delujejo brez problemov!

http://board.softpedia.com/index.php?sh...

mbranko ::

@LexLuthor in Jago

Tudi meni se dogaja isto (slka 1 in slika 2) kot je napisal NiggerBob. Vse dela super, dokler ne želiš preklopiti velikost podnapisov pri nastavitvi za spreminajnnje podnapisov (v SLO menuju). Kako je vANG meuju bom šeprobal in vaju nato obvestim.

Prosim pomagajte! :O

lp

Branko

In kako se MTZ-jev fw razlikuje od trenutnega made by Lex?

LP
««
6 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[DivXviD] komponente - splošna vprašanja in primerjave (strani: 1 2 3 442 43 44 45 )

Oddelek: Zvok in slika
2209327194 (52538) cryptozaver
»

[DivXviD] P.Y.P.S. FirmWare (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35872480 (20299) koks2005
»

[divXvid] Amstrad predvajalniki (strani: 1 2 3 4 )

15923217 (11026) timzl
»

[DivXviD] DirectSub urejevalnik podnapisov - podpora za Mediatek divx playerje (strani: 1 2 3 )

14526771 (14106) podtalje

[DivXviD] Kateri Divx predvajalnik?

1531619 (14872) Stepni Volk

Več podobnih tem