» »

A1 xDSL

A1 xDSL

««
7 / 26
»»

ru7 ::

Mam aneks za znajšanje paketa že na poti verjetno.

Sam da je neki, pa magari 1mbit. Čakal smo 5 let na ADSL :|

lalan ::

apreg.dll je verzija 2.pa še nekaj, in je zadnja verzija, ki je za update za nero6 še možna (orig NERO)
Imam pa doma še orig. Nero 7 (na sinovem rač.)pa ne vem, če ga lahko dam tudi na svojega?
ATHLON 64 3200, 939DUAL,Ram DDR 2X 512 MB,gf 7600 gt,(120 GB, 7200 RPM),fiaGTR

osmi ::

Sam pa imam velike težave z Amisom! Najprej so za priklop rabili več kot 30 dni;( .
Sedaj pa se mi vsak dan dogaja, da me tam med 18 in 19 uro dol vrže8-O . Nato pa do resetiranja v centrali nedela nič! Od kar imam Amisa cca 14 dni sem že 9x prijavljal napako;(( . Pa še se nič ni spremenilo!!!
Glede tega si bili pri Siolu bolj ažurni!:\

Kaj mi je storiti???8-O Ali naj odpovem pogodbo in grem nazaj k Siolu ali kaj????

ps.
Ugotovil sem, da ko mi dol vrže nov modem Ganymede882+ (dobil ob sklenitvi pogodbe z Amisom) in ga zamenjam s starim od Siola (Callisto821) se le-ta poveže in zadeva naprej deluje OK. Vnedar pa tudi to vedno ne pomaga!
ERRARE HUMANUM EST

bosstjann ::

@osmi

zelo verjetno gre za softversko napako na centrali, dokler ti telekom tega ne uredi ti nebo delalo pravilno niti na siolu, poskusi ob prijavi napake omenit da gre za softvarsko napak na centrali, drugače naj ti dajo pa linijo merit in spremljat

lp boštjan

Blinder ::

Ko sem jaz narocil amis, je bila akcija "do novega leta 3 mesece gratis" ali nekaj takega. No pricakoval sem,da ce bom do novega leta podpisal pogodbo, bom 3 mesece bil gratis na netu.

Na zacetku oktobra sem sklenil pogodbo.

Na koncu novembra sem (preko vez) dobil internet, sicer bi bil še cakal...

In zdaj sem dobil poloznice; januar mam delno za placat, februar polno. To niso niti dva mesca gratis:/
Ali je bila tista akcija "nateg", v smislu, da so bli 3 meseci gratis, ampak le do novega leta? Pol pa zakaj mam za januar popust?

Ce poklices na pomoc uporabnikom od amisa pa s tem ne dosezes nic; sem jih ze na zacetku klicaril, da naj mi posljejo kopijo pogodbe(poslali so mi namrec pogodbo od nekega drugega uporabnika)..

e-marko ::

Pa si vprašal to na Amisovem forumu? Pošlji PM Blazu, če ne gre drugače. Ali pa napiši še kakšen mail in jim zateži kako in kaj. Tule ne boš nič dosegel.
Očitno so ti šteli tri mesece od podpisa pogodbe, če praviš, da si za januar plačal en del. Čudno.

LP
...somebody, somewhere...

ne_kdo ::

mene pa zanima kak dolgo rabi amis da te od oddanega narocila potem priklopi?
lp

amigo_no1 ::

Priklopi te Telekom , ki ima rok 30 dni.

Nekdo: meni so na informacijah rekli da priblizno 13 dni. Jaz sem pogodbo podpisal prve dni oktobra, priklopljen sem bil sele na koncu novembra, pa se to zato, ker sem izkoristu veze. Sicer bi se vec cakal. Krivdo za zamudo pa oni otresejo na telekom. 30 dni pa je kao delovnih dni, ceprav v pogodbi tega ne pise.

Shifty ::

Cakas teden da ti poslejo modem nato pa se 2 da ti priklopijo (te obvestijo po SMSu). Vsaj tako je bilo pri meni ko sem ga narocil sredi decembra, Od priklopa pa mi deluje brez problemov. 1x mi je prekinilo povezavo pa se resetiral modem od takrat pa spet 24/7:D
AMD X3 720 Black@3200
Sapphire 790GX

snoopy20 ::

hy!

pri meni je pa tako na stvari... prej bil uporabnik Siola, klical na Amis so mi poslali pogodbo, pooblastila za preklop med ponudniki itd,... sem jo poslal 27.01.2007 na Amis,
čez 5 dni prejel modem itd,... danes 13.2.2007 prejel SMS, da se lahko 19.2.2007 priklopim na njihovo omrežje!:D

upam da bo delovala stvar?
prej na siolu 27 € (6000+ SIT) za 1/256 Mbit
zdaj pri Amisu 45€ (10900 Sit) za 20/768 Mbit

na Amisu so mi rekli da ne bi smelo bit problemov, kaj pa vi mislite?
oddaljenost od centrale je 1000m +/- 50m!!

Matheeew ::

20/768 na 1000m ne bo delovalo...

upam da se motim...

Se opravicujem, sem totalno pozabil, da za 256kb paket sta le 2 meseca gratis! Za ta hitrejse pa 4 mesce. Torej je z placilom vse v redu! Pa tisti na pomoci uporabnikov so takoj vedli v cem tici problem.

.Matheeew.....jaz tudi upam da se motiš!:\

bom poročal 19.2.2007 kako je na stvari!

lep pozdrav

kak je možno da je siol zavrnil pogodbo za amis dsl kljub temu da so mi na amisu poslali ze pogodbo pa vse pa par dni do priklopa je se blo. sedaj se namrec uporablja siol adsl in konec meseca potece pogodba. ni mi jasno kak je to mozno. siol se vedno se ne more sprijaznit da ljudje odhajajo k konkurenci.
ma kdo kako mnenje kaj treba sedaj naret. res je da so mi poslali novo pogdbo iz amisa da jo naj izpolnim.

lp

hy!

kot je bil rečeno je bilo tudi storjeno! danes me je Amis priklopil, edino pojavla sta se dva problema! ker sem vzel ADSL+telefonijo, telefon še ne funkcionira, ampak sem klical na Amis in so mi sporočili, da bo verjetno nekaj potrebno tam pri njih ročno nastavit in da bo do jutri 100% urejeno....
drugi problem je da sem vzel paket 20/768 Mbit povezava pa je 10/768 Mbit pa sem tudi klical na Amis pa so mi še v isti minuti poslali mail kaj moram storiti, sem opravil meritve, jim poslal rezultate testov nazaj in so mi sporočili, da bo tudi to do jutri rešeno!
v primeru da je težava v oddaljenosti od centrale pa so mi rekli, da lahko brez problemov spremenim paket na 10/768 Mbit! :\

Tako da sem z Amisom zaenkrat full zadovoljen!!! vedno ko sem jih klical so bili vsi dosegljivi, tako za informacije kot tehniki, v nasprotju s Siolom, ki sem jih moral klicat 14 dni da sem dobil kake informacije, je pa res da pri siolu ni bilo 2 leti nobenih prekinitev in izpadov!:D
upam da bo pri Amisu enako!

Drugače pa pohvala AMIS-u!!!

20/768 je skoraj max kar lahko da od sebe ADSL2+, tako da je težko pričakovati, da bo tak paket v praksi delal. Razen če si res blizu centrale s kvalitetno parico.

Vsekakor je pa tudi 10/768 lepa hitrost.

SasoS ::

Obvezno povečat receive window

hy!

danes telefon deluje, za internet pa so me poklicali, da do mojega naslova ni možna taka hitrost (20/768) in da je max hitrost 10Mbit kolko mi je tudi pokazalo pri merjenju hitrosti!
ampak glede na to da sem mel prej siol 1Mbit povezavo je to zdaj ferari proti prejšnjemu fičotu!:D
čeprav je bil tudi fičo vpred časom super!
Obvezno povečat receive window

a ve kdo kje bi najdo kaka navodila kak to naredit?
lahko v nem ali ang jeziku!
sem googlal pa nisem najdo nič konkretnega!:(

DeletedUser ::

lepi joker ::

Na Amisovi strani piše: Obveščamo vas, da s 25.2.2007 pričnemo z novo akcijo "Dobrodošli v družini Amis",,a kdo ve kaj več o tej akciji ,o čem se gre?
l.p. atamama

EvilDare ::

Kot sem gledal na T-2 in Amis ceniku je če primerjaš T-2 polno razvezan dostop + telefonija, je naročnina pri Amisu internet + telefonija enaka ali nižja za evro ali dva pri enaki hitrosti povezave.

MiranRxx ::

Lepi joker, saj se ni 25 da bi kdo kaj vedel. Mogoce pa ima amis ta namen, da nas drzi v pricakovanju in bomo bolj veseli. Sicer pa je to cez nekaj dni.

Ja priznam, tudi mene zanima.
Sem trenutno " v fazi" ko iscem spremebe pri ponudniku.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

mitja_i ::

Pri T-2 so cenejši impulzi!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitja_i ()

Če pa prišteješ še to, da ima Amis 200 brezplačnih minut v telekomovo omrežje od 20.00 do 7.00 pa ugotoviš, da je za povprečnega uporabnika Amis telefonija po vse verjetnosti cenejša od t-2 telefonije.

lep pozdrav!

ce je kdo gor ko dela na amisu naj si tole obvezno prebere. imate zelo slabo informirane oz neinformirane ljudi tam zaposlene (studente). pri punci sem namrec narocil in v ponedeljek je klical monter iz telekoma da pride pac nekaj naredit. na kar klicem na amis kdaj dobim modem in kdaj jo bodo priklopli. na kar mi tam oseba pove da bo priklopl narejen nekje drug teden ce ne pa naj znova poklicem in da bo modem poslan po posti. in nato v torek prispe telekomovec pac da odnese njihovo opremo in da priklopi nek vmesnik nakar pa prinese tudi amis-ov modem. zadevo priklopi modem se vspostavi. vnesemo dns-je v router in glej ga zlomka zadeva deluje. a se par minut nazaj mi je isti mojster na amisu trdil da drug teden al pa cez stirinajst dni lahko pricakujemo priklop :)
tak sam zgolj informativno da so ljudje ki delujejo na amisu premalo informirani kako in kaj.

lp

Pri amisu so nekaj zajebali in so določenim uporabnikom poslali račun za mesec februar:
http://www.amis.net/forum/viewtopic.php...

steve29 ::

ja ja ....
se mi je isto zgodlo glede računa
moral bi met še cel februar zastonj pa so mi kar dve položnici poslali. Pol sem pa klical na AMIS pa se mi je tip opravičeval češ da to ni njihova napaka.Zvečer sem pa dobil mail, da ena položnica ne velja.

Se mi pa tudi dogaja da se med 18 in 19 zvečer povezava kar prekinja.
Bo treba še enkrat poklicat...

LP

PaJo ::

Tudi pri meni so se zmotili, pa so poslali mail, da ne rabim plačat za februar, pa še neko druge napake so naredili tak da bodo že morali sprejet reklamacijo pa dat novi račun tudi za marec:D

Kar se pa tiče večernega prekinjanja pa imaš verjetno problem z oddaljenostjo od centrale in previsokim hitrostnim paketom, sem imel iste težave in sem prestavil paket iz 4096/512 na 2048/384 in so vse težave izginile, od takrat linija deluje perfektno brez kakšnega packet losta ali padanja. Poglej si mogoče še tudi tvojo hišno instalacijo, se ti lahko zaradi nje tudi pojavljajo motnje po večerih in padanje linije, xDSL stvari so pač občutljive na vsake malenkosti.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

hm....ne vem no
to prekinjanje povezave se mi dogaja samo na laptopu ki je povezan brezžično preko routerja, na stacionarnem rač. pa teh problemov ni-povezan preko kabla.
ADSL mam 4 mesece pa teh problemov prej ni blo ampak se mi dogaja zadnje tri tedne...
obupal!!!!
Kaj nardit?????

Če se ti pojavlja samo na laptopu in to preko wlan-a, potem išči rešitev tam, mogoče bil kaki updejt njihovega Thomson modema (domnevam da maš ta modem z wlan-om) ali pa v tvojem wlan routerju, ki ga uporabljaš. Za te bleme ne more biti Amis kriv, če ti na kablu deluje ok, torej imaš težave pri sebi doma ne na liniji.

bom probal
mam pa Iskra Calisto

Je potrebno kakšno doplačilo za statični IP (AMIS)?

Cr00k ::

Jaz bi podal samo opozorilo tistim, ki ste že pri AMISu oz. razmišljate o tem...

...Po zadnjih informacijah, s katerimi razpolagam, gre podjetju kar slabo. V letu 2006 so pridelali krepko izgubo, katero bodo (če bodo poslovali, kot v letu 2005) krpali še cca. 20 let... (razen, ce ne bodo naumili česa drugega) - ti podatki bodo kmalu znani in jih boste lahko preverili for free na spletni strani AJPESa.

...Zgoraj navedene informacije potrjujejo druge informacije, da se v AMISu obeta menjava lastniške strukture (oz. je trenutno v teku). V AMIS naj bi prišla 2 sklada iz tujine, katerih namera, kaj s podjetjem je neznana. Najverjetneje bo objavljeno v častnikih...

Tako, da bodite pozorni, kako poslujejo z vami... Saj je povsem možno, da bodo začeli ovce še bolj na kratko strižt. Če pa temu ne bo tako, jim je pa za ploskat!

Torej, upajmo, da bodo novi lastniki uspeli porihtati stanje v bajti, na zadovoljstvo njihovih uporabnikov!

Lp!

MiranRxx ::

Kaksne velike nevarnosti za nas uporabnike ni.
Mene so iz sinfonike prenesli na siol, pa nisem nic izgubil. Vsi pogoji so ostali enaki. Telefonijo pa imam od amisa, pa ze dolgo vse deluje brez problema.
Mislim da sedaj, ko je taksno povprasevanje po internetu, ni nevarnosti da bi imela podjetja tezave. Mogoce kratkotrajno, dokler ne stece, ta aparat. Potem pa uporabniku uporabljajo internet in redno placujejo poloznice, pa je.
Za vse ki bi radi poleteli ali se šolali: http://www.lcm-club.si/
jadralno.letenje@amis.net

e-marko ::

Hej, dokler linija dela tako kot mora in je cena ugodna napram ostalim ponudnikom se pa res ne sekiram glede njihovih "problemov", če res obstajajo in ne nakladaš brezveze.

LP

EDIT: odgovarjam Cr00k-u, da ne bo pomote.
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: e-marko ()

TgT ::

In zakaj potem na veliko nadgrajujejo oz gradijo svoje centrale? :O
Hit'N'Run

Tak btw, je Amis že bil prodan tujemu skladu, da jim gre slabo je možno, ker v zadnjem času kar veliko vlagajo v lastno infrastrukturo, ampak so v to primorani, če želijo živet na dolgi rok. Namreč kolokacija na 80 koncih (toliko so jih za start obljubili) po Slovniji tudi ne stane malo, tako da 1x treba vložit da lahko kasneje pobiraš sadove.
Za 1x mislim da jim kar dobro kaže, le da naredijo teh kolokacij čim več in čim prej pa imajo kar velike možnosti, tako da jaz ne bi za 1x še dvomil v njihov obstoj, ampak čas bo pokazal svoje.

Btw. naj nekdo pogleda koliko T2 v zadnjih 2 letih vlaga v infrastrukturo in koliko ima s tem izgube, pa bo verjetno to krepko več kakor jo ima Amis, vsaj po mojem in po obsegu njihovih projektov (število kolokacij in optika po večjih mestih).

XmaSiV ::

Jaz tudi uporabljam Amis in moram reči da sem kar zadovoljen. Naročil sem ga enkrat v oktobru, v kakšnih 5-ih dneh sem dobil modem, čez 2 dna sem bil pa priključen. Mam pa tud eno srečo, sem naročil 1024/256, hitrost je pa za 2048/384, saj mi pri t*******h downloada 220 kb/s in uplowda s 40kb/s.:D no bomo videli kako bo naprej
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: XmaSiV ()

winchester ::

Ej pa to nemoreš verjet,10.12.2006 smo naročili Amisovo novo ponudbo 10Kb/s.še vedno ni naštimano,glede na to da smo neštetokrat klical je njihov odgovor vedno:"imeli smo težave,ampak v tem tednu vam bo delalo"
Tako da osebno odsvetujem storitve Amisa!

@winchester zahtevaj neko vodjo tamle ker ti studenti ki so tam nimajo pojma o pojmu sploh ne vejo kolko je ura pa kiri dan je v tednu. osebno ti priporočam da se obrneš na nekoga ki je ZAPOSLEN tam in zadeva bo kar se da hitro urejena.

lp

Amisovo novo ponudbo 10Kb/s
Takšne užitke nudi že Telekom z dialup povezavo >:D

Ontopic:
kaj ste naročili in v čem je težava ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Ups 10Mb/s.
Vse smo že probal na koncu zgleda da so vsi enako zmedeni primer:"Ja zgleda da so se kolegi zmotili" Druga oseba pove isti stavek malo drugače.

Naročil sem njihov paket Telefonija + Internet
V temu tednu so rekli 2x da bo do vikenda zrihtan.mah se sploh ne sekiram,sm dojel da se ne splača.

r5r ::

Kako je z IPv6 pri Amisu?
And it makes me wonder.

Zdaj so rekli da bo net začel delovati 30.10 ob 10 uri dopoldne.sramota da AMIS potrebuje 110 dni da priklopi iz že obstoječega ADSL interneta (pri njih) na hitrejši.

30.10 ? ne razumem tega

lp

30.3 :D

zelo neodgovorno od amisa. saj pa to morajo priklopit v par dneh. nekje 10 delovnih dni ne pa da potrebujejo ( v tvojem primeru) toliko casa. katastrofa.

lp

DeletedUser ::

En moj sosed tud čaka že kar lep čas. Razlog je pa v tem, da amis čaka da bodo
njihove centrale aktivne, ker hočjo prklopit direkt k njim, ne pa najprej na telekom
pol pa preklop na kolokacijo.

Btw... kdo ve kaj več o amis iptv? Edino kar je znano do sedaj je, da naj bi
štartalo ta mesec ter da bo mpeg4.

BOCo. ::

Mene samo zanima, če je pri Amisu Telefoniiji potrebno plačevati tudi naročnino pri Telekomu. Ali pa se meni le sanja? :P
««
7 / 26
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

počasnejši internet za polovico

Oddelek: Omrežja in internet
294979 (3738) Veron
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )