Forum » Loža » Kolegica bi tožila Coca-Colo
Kolegica bi tožila Coca-Colo

V-i-p ::
Hmm, čudne imajo eni ljudje, ampak ok, sem obljubil, da bom malo vprašal. Kolegica danes kupi Coca-Colo in ko jo je odprla, je ful udarilo ven, kot bi bila fejst pretresena, hitro je nastavila kozarec in ga pač popila, ko je nalila novega, pa pravi, da jo je skoraj kap, ko je v kozarcu zagledala pravo pravcato sponko za papir. Zato je pa butnilo tako ven, ker se je notri nabiralo, ko je pijača razžirala kovino. Ona je zdaj grozno nataknjena, da kako je pa kaj takega možno, da bo dala v medije, bla, bla, bla... Jaz ji pravim, da naj pozabi na vse skupaj, čeprav je res mogoče čuden občutek, da si spil dva kozarca pijače, notri je pa "nekaj" bilo. Sponka je že čisto zarjavela in razžrta, no ker sem ji obljubil, da bom malo vprašal, ali kdo ve, kaj naj sedaj naredi, na koga naj se obrne in ali je možnost, da stakne kakšno bolezen zaradi tega? Prilagam dve slikci, ki mi ju je poslala... Saj pravim, osebno mi je to bull in bi pač pozabil na to ampak ona noče, tako da hvala za morebitne nasvete.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

KandazaR ::
Jaz bi ji svetoval naj gre raje v trgovino kjer jo je kupila in jim zateži naj ji jo zamenjajo. Druge opcije ni. Drug problem so tudi dokazi (edini dokaz je njena beseda). Tak da po moje raje stran od sodišč (razen če ima preveč časa in denarja). To ni amerika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: KandazaR ()

bluefish ::
hja, stvar je bolj težko dokazati. Lahko bi se pravdala, če bi sponko opazila že prej in CC nesla v trgovino ali na zastopstvo neodprto.

DoberMan ::
Jaz sem enkrat v pašteti našel tisti trakec s katerim so etikete na nove obleke pritrjene.
Ko smo poslali nazaj na firmo, so se opravičili in poslali paket novih paštet in kavo...
Sedaj če hoče ona koga tožit naj jih, ampak na njenem mestu bi poslal plastenko in pismo na firmo ki polni pijačo. Vsaj nekaj bo imela od tega, ker tožba je malo mimo po moje.
Ko smo poslali nazaj na firmo, so se opravičili in poslali paket novih paštet in kavo...
Sedaj če hoče ona koga tožit naj jih, ampak na njenem mestu bi poslal plastenko in pismo na firmo ki polni pijačo. Vsaj nekaj bo imela od tega, ker tožba je malo mimo po moje.

LapD ::
Ma kakšna tožba ne me hecat še v ameriki ne bi vžgalo. Največ kar bi lahko dosegla je, če bi videlo sponko v zaprti flašo in nesla v trgovino na zamenjavo. Na ostalo naj pa lepo pozabi in od sedaj naprej kupuje fanto

Matev ::
mislim da je tista sponka v pijači še najbolj nedolžna zadeva
če bi kolegica vedela kaj pije (brez ali s sponko) bi jo kap
če bi kolegica vedela kaj pije (brez ali s sponko) bi jo kap

jan01 ::
Najameš odvednika, se posvetuješ, greš z njim k zastopniku za cocacolo(oz kdorkoli je odgovoren) in se zmeniš za nekakšno odškodnino. Tožba je nesmisel, a slabe reklame(morda kake novice, direkt?) si coca cola res ne želi. Drugače bi se (žal drago) dalo dokazati(analiza notranjosti pločevinke, kake sledi na površini(kar pač nastane v reakciji s spojinami v pijači s sponko...)

Matev ::
in na koncu dobi tožbo in eno zastonj plastenko/stekleničko kokakole
saj kaj drugega verjetno ni dokazljivo
mislim bolezen od ene sponke ... saj pijača je tudi v pločevinkah ali pa hrana v konzervah
pa se nihče ne pritožuje
saj kaj drugega verjetno ni dokazljivo
mislim bolezen od ene sponke ... saj pijača je tudi v pločevinkah ali pa hrana v konzervah
pa se nihče ne pritožuje

Brane2 ::
Po moje bi se dalo kaj nardit, je pa vprašanje, če bi končni efekt presegel stroške.
Pa tudi, če je bilo železo v tisti koli res strupeno in ne mogoče celo koristno...
Pa tudi, če je bilo železo v tisti koli res strupeno in ne mogoče celo koristno...
On the journey of life, I chose the psycho path.

jperc21 ::
Rajši naj pozabi, ker odvetniki od Coca-cole jo bodo raztrgali ( uničili ), pa mislim, da ni vredno ( stroški pa vse ostalo ).
LP
LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

bosmla ::
Najbolse kar lahko naredi da neha pit taksno brozgo (tudi brez sponke
) ji zelo skodi - saj ima nazoren primer kaj se je zgodilo s kovino - njena jetra pa niso kovinska

Brane2 ::
Po tej logiki je tudi voda škodljiva, saj bi požrla sponko, sploh rahlo slana ali kisla voda, kot je denimo v juhi.

On the journey of life, I chose the psycho path.

_marko ::
Coca cola ni taki bavbav kot si eni mislite - dokler jo piješ v normalnih koncentracijah.
P.S. Če si kdo misli, da je cedevita pa zdrava če jo dost popiješ je tud malo mimo...
P.S. Če si kdo misli, da je cedevita pa zdrava če jo dost popiješ je tud malo mimo...
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

ThinMan ::
Ne tega dolgo nazaj je imel prijatelj pripetljaj z težo vsebine.
Vse je dokumentiral in dobil odgovor direktno iz fabrike z opravičilom ter celi karton tega izdelka.
Tudi tožba je možna, ampak se je potrebno pripravit. V sloveniji se ne bodo šli takšnih igric ker nas je premalo. Ker se neprestano primerjamo z Ameriko, pa je tam čisto drugačna slika. Tožijo se že zaradi narobe zapakiranega izdelka in tožbo dobijo (oz. izvensodna poravnava).
Slovenci so (smo) hlapci in hlapci bomo ostali.
lp,
Vse je dokumentiral in dobil odgovor direktno iz fabrike z opravičilom ter celi karton tega izdelka.
Tudi tožba je možna, ampak se je potrebno pripravit. V sloveniji se ne bodo šli takšnih igric ker nas je premalo. Ker se neprestano primerjamo z Ameriko, pa je tam čisto drugačna slika. Tožijo se že zaradi narobe zapakiranega izdelka in tožbo dobijo (oz. izvensodna poravnava).
Slovenci so (smo) hlapci in hlapci bomo ostali.
lp,
----
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"
"We may not be able to control the wind, but we can always adjust our sails"

Keyser Soze ::
Tudi pri nas se da...
Samo je treba pač pretehtat dokaze in sprejeti riziko, da bo šlo par tisoč € v nič če izgubimo tožbo.
Samo je treba pač pretehtat dokaze in sprejeti riziko, da bo šlo par tisoč € v nič če izgubimo tožbo.
OM, F, G!

Vikking ::
Obvezno kontaktiraj osebo ki je odgovorna za Slovenijo Coca-Cola company, poglej na slovensko spletno stran od kcoca-Cole. Sigurno bodo več kot veseli to rešiti tebi v korist, ki se bo rešila s kakšnim kartonom Coca-cola izdelkov.
S tožbo nič ne rešiš, če nočeš to rešiti na miren način, jih lahko samo prijaviš sanitarni inšpekciji, kar se zelo bojijo, saj lahko polnilnilco zaradi tega tudi ustavijo, in zato so več kot vesel rešiti ta problem na civiliziran način z dogovorom ki se ponavadi rezultira z kakšnim kartonom njihovih izdelkov. Ne rabiš grozit, samo pokliči in opiši problem. Kontaktiraj direktno njih in ne trgovine kjer si to kupil.
lp
S tožbo nič ne rešiš, če nočeš to rešiti na miren način, jih lahko samo prijaviš sanitarni inšpekciji, kar se zelo bojijo, saj lahko polnilnilco zaradi tega tudi ustavijo, in zato so več kot vesel rešiti ta problem na civiliziran način z dogovorom ki se ponavadi rezultira z kakšnim kartonom njihovih izdelkov. Ne rabiš grozit, samo pokliči in opiši problem. Kontaktiraj direktno njih in ne trgovine kjer si to kupil.
lp

TekO ::
1. Lahko gre do trgovine, se ji bodo tam najverjetneje opravičili in dobila bo novo kokakolo. Vsaj po mojih izkušnjah so mi obakrat, ko sem šel, zamenjali brezproblema. (1x bil podoben primer, skisana pijača)
2. Gre/pošlje, kakorkoli pač sporoči na podjetje da se ji je to zgodilo in najverjetneje bo dobila kakšen paket kokakol zastonj pospremljen z opravičilom.
3. Lahko se gre tožarit z multinacionalno firmo, kjer bo najverjetneje izgubila, ter se hudo skeširala.
4. Lahko pa pač pozabi na vse skupaj.
Mogoče je še kakšna možnost, ki sem jo izpustil.. aja še tista z mediji..
Najbolj primerna zanjo, kakor sem lahko razbral iz tvojega posta (da pač ne bo kar pozabila) se mi zdi 2. možnost..
Pa tista sponka ni res nič kaj bolj škodljiva kot coca-cola sama. Zdaj če jo bo kaj zvijalo ali pa kaj, bo to najverjetneje posledica psihološkega vpliva.
2. Gre/pošlje, kakorkoli pač sporoči na podjetje da se ji je to zgodilo in najverjetneje bo dobila kakšen paket kokakol zastonj pospremljen z opravičilom.
3. Lahko se gre tožarit z multinacionalno firmo, kjer bo najverjetneje izgubila, ter se hudo skeširala.
4. Lahko pa pač pozabi na vse skupaj.
Mogoče je še kakšna možnost, ki sem jo izpustil.. aja še tista z mediji..
Najbolj primerna zanjo, kakor sem lahko razbral iz tvojega posta (da pač ne bo kar pozabila) se mi zdi 2. možnost..
Pa tista sponka ni res nič kaj bolj škodljiva kot coca-cola sama. Zdaj če jo bo kaj zvijalo ali pa kaj, bo to najverjetneje posledica psihološkega vpliva.
Ideas are bulletproof.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TekO ()

lymph ::
Zakaj pa bi tožla haha?
Naš sodni sistem NI ameriški sodni sistem.
Kle lahko kvečjemu dobiš novo plastenko
Naš sodni sistem NI ameriški sodni sistem.
Kle lahko kvečjemu dobiš novo plastenko

"Belief is immune to counter example."

perci ::
Kaj bi bil tožbeni zahtevek?
Odškodnina za? Duševne bolečine? Neuporabno piksno? Kaj točno torej?
V kolikor gre samo za neuporabno pijačo v piskni bi pač iztožila novo plastenko + stroške zastopanja. To je to.
V kolikor je imela zaradi tega kakšne duševne bolečine, jih bo morala dokazati. Saj veste, kaj je Zdolšek vprašal Podobnika, ko je tožil Mladino, ne? Vprašal ga je, kako izgledajo te njegove duševne bolečine. Ali moči posteljo in serje v gate?!
V kolikor gre samo za neuporabno pijačo v piskni bi pač iztožila novo plastenko + stroške zastopanja. To je to.
V kolikor je imela zaradi tega kakšne duševne bolečine, jih bo morala dokazati. Saj veste, kaj je Zdolšek vprašal Podobnika, ko je tožil Mladino, ne? Vprašal ga je, kako izgledajo te njegove duševne bolečine. Ali moči posteljo in serje v gate?!

jype ::
Hja, najbolje bi bilo, če si zažge bajto (če živi v bloku pa kar cel blok) in potem pove da je dala zaprto plastenko v mikrovalovko in da je bila prepričana, da je plastenka brez kovinskih delov.
Potem bo pa dobila denar za novo bajto!
Potem bo pa dobila denar za novo bajto!

jperc21 ::
Tak , da je brezveze. Naj gre nazaj v trgovino in reklamira izdelek , ter piše na coca-colo in jim pač pove , kaj se ji je zgodilo.
LP
LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!

AngelOfDeath ::
Ne sanjat o tožbi :S
Direkt zastopnika kontaktirat in se bodo stvari hitro rešle
Sanitarna bi verjetno zahtevala vse papirje in natančni pregled obrata kaj več pa dvomim da bi našli.
Coca cola si enostavno ne more privoščiti negativne reklame...
Direkt zastopnika kontaktirat in se bodo stvari hitro rešle
Sanitarna bi verjetno zahtevala vse papirje in natančni pregled obrata kaj več pa dvomim da bi našli.
Coca cola si enostavno ne more privoščiti negativne reklame...
edit: Slovnica

Kaj bi bil tožbeni zahtevek?
No, če smo za moment resni. Za duševne bolečine. Lahko. Do trenutka, ko so ji zdravniki zatrdili, da z njo res ne bo nič narobe in je analiza pokazala, da pijača ne vsebuje nobenih nedeklariranih človeku nevarnih snovi (v prekomerni količini).
Posledično bi lahko tudi pojedla dotično sponko. Kaj lahko to pomeni? Prvo nevarnost zastrupitve. Nato pa še strah, ki jo bo spremljal vedno, ko bo kupila bodisi neprozorno steklenico oz. embalažo in ne bo vedela, kaj je notri. Če zadevo lahko spije brez skrbi.
Da se, da se... Samo če se hoče. Zdolšek... To pa sploh ni za komentirat. Se je v primeru Mercator videlo, kako fajn obvlada zadeve.

OM, F, G!

Ja, in ti misliš, da ti bo sodnik kar verjel na besedo, da si imel duševne bolečine? Da te je zdej vsakič ful strah piksno odpret? Te stvari je treba dokazat!
Pa še nekej morte vedt - pri nas nimamo sistema t.i. punitive damages - LINK. To pomeni, da ti je povrnjena samo škoda, ki si dejansko utrpel, bodisi materialna, bodisi nematerialna. Škoda mora bit.
Pa še nekej morte vedt - pri nas nimamo sistema t.i. punitive damages - LINK. To pomeni, da ti je povrnjena samo škoda, ki si dejansko utrpel, bodisi materialna, bodisi nematerialna. Škoda mora bit.

Tody ::
Čeferin bo že zrihtal kej
Drugače pa ja move on... največ kar je lahko narediš slabo reklamo z kakim spam mailom :)

Drugače pa ja move on... največ kar je lahko narediš slabo reklamo z kakim spam mailom :)

gruntfürmich ::
a tudi kolegica bi rada na hitro obogatela?

"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

AngelOfDeath ::
Čeferin je edino dobro seznanjen z zakonom drugače pa on ni čarovnik :P
edit: Slovnica

zee ::
beri: je edini pismen pravnik pri nas, ker veliko primerov dobi zaradi proceduralnih napak organov pregona in lukenj v zakonih.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

beri: je edini pismen pravnik pri nas, ker veliko primerov dobi zaradi proceduralnih napak organov pregona in lukenj v zakonih.Tako oslarijo si napisal, da kar boli. Čeferin je sposoben tip. V pravem času je naredil par dobrih potez in si naredil orng ime. Od tam naprej dobro vodi firmo. Če kdo misli, da se stari čeferin kaj dosti ukvarja s pravom, se moti. Aleksandra pa poznam in je zelo sposoben tip. Ma energijo in je zelo samozavesten. Je tudi dober pravnik. To je pa to. In, če kdo misli, da je vedno najbolje iti k čeferinu, se hudo moti. Čeferin se bo zate potrudil toliko kot mu daš denarja. Kar je normalno. Ampak vedt morte, da je čeferin drag. Kar pomeni, da boste drugje za manj denarja dobili več. Pa še nekaj. V čeferinovi pisarni je 60 zaposlenih. Zakaj mislite, da vas bo ravno on zastopal? In če vas ne bo, zakaj mislite, da so njegovi zaposleni boljši kot katerikoli drugi odvetniki?

zee ::
zato sem napisal, da dobi "veliko" primerov, ker za ostale verjamem, da se precej spoti.
zee

Aleksander dober?
OK, je Čeferin, samo je samo "sine". Žal. Samozavesten pa verjamem da je.
Dober odvetnik...

OK, je Čeferin, samo je samo "sine". Žal. Samozavesten pa verjamem da je.
Dober odvetnik...

OM, F, G!

IMO je dober, ja. Je pa dosti pravnikov, ki so boljsi od njega in njegovga fotra. Recimo Miro Cerar.

Yossarian ::
Keyser Souze, ti zdaj nisi opisoval duševnih bolečin, temveč si govoril o sekundarnem strahu (za izid zdravljenja). Obligacijski zakonik določa sledeče:
Denarna odškodnina
čl. 179
(1) Za pretrpljene telesne bolečine, za pretrpljene duševne bolečine zaradi zmanjšanja življenjske aktivnosti, skaženosti, razžalitve dobrega imena in časti ali okrnitve svobode ali osebnostne pravice ali smrti bližnjega in za strah pripada oškodovancu, če okoliščine primera, zlasti pa stopnja bolečin in strahu ter njihovo trajanje to opravičujejo, pravična denarna odškodnina neodvisno od povračila premoženjske škode, pa tudi če premoženjske škode ni.
Pod pojmom duševne bolečine so v našem pravu mišljene duševne bolečine zaradi zmanjšanja življenjske aktivnosti. To so bolečine, ki nastopijo pri oškodovancu, kadar se zaveda, da bo zaradi poškodbe njegovo življenje bom rekel oteženo (npr. če izgubi nogo ipd.). Pri kolegici tudi to ne pride v poštev. Pri njej pravzaprav ne pride v poštev nobena odškodnina za nematerialno škodo. Naj gre v trgovino po novo plastenko, pa bo še mogoče dobila eno zraven.
Denarna odškodnina
čl. 179
(1) Za pretrpljene telesne bolečine, za pretrpljene duševne bolečine zaradi zmanjšanja življenjske aktivnosti, skaženosti, razžalitve dobrega imena in časti ali okrnitve svobode ali osebnostne pravice ali smrti bližnjega in za strah pripada oškodovancu, če okoliščine primera, zlasti pa stopnja bolečin in strahu ter njihovo trajanje to opravičujejo, pravična denarna odškodnina neodvisno od povračila premoženjske škode, pa tudi če premoženjske škode ni.
Pod pojmom duševne bolečine so v našem pravu mišljene duševne bolečine zaradi zmanjšanja življenjske aktivnosti. To so bolečine, ki nastopijo pri oškodovancu, kadar se zaveda, da bo zaradi poškodbe njegovo življenje bom rekel oteženo (npr. če izgubi nogo ipd.). Pri kolegici tudi to ne pride v poštev. Pri njej pravzaprav ne pride v poštev nobena odškodnina za nematerialno škodo. Naj gre v trgovino po novo plastenko, pa bo še mogoče dobila eno zraven.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Barakuda1 ::
Pri njej pravzaprav ne pride v poštev nobena odškodnina za nematerialno škodo. Naj gre v trgovino po novo plastenko, pa bo še mogoče dobila eno zraven.
Točno tako.
Če je pametna in se noče smešit, tud po drugo steklenico (plastenko) ne bo hodila.
Pravzaprav bi se lahko zgodilo, da bi se znašla v dokaj nerodni situaciji.
Ker svojih trditev ne more dokazati, bi lahko doživela kakšen protinapad, skladno z določbo
Denarna odškodnina pravni osebi
183. člen
Za okrnitev ugleda ali dobrega imena, prisodi sodišče pravni osebi pravično denarno odškodnino neodvisno od povračila premoženjske škode, pa tudi če premoženjske škode ni, če spozna, da okoliščine primera to opravičujejo.
Sicer dvomim, da bi se jim lublo ubadat z njo, ampak, če bo preveč tečnarla, pa nikolo ne veš.

No, praksa je taka, da je nobena resna firma zaradi tega ne bi tožila. Si preveč negativne reklame nardi s tem, tudi če tožbo dobi.

Ok, pustimo vso to sranje okoli tožbe pri miru, saj sem ji tudi jaz rekel, naj ne razmišlja o tem, ampak mi vseeno ne da miru, kako se lahko kaj takega znajde v pijači. In to celo v CocaColi, ki je multinacionalka, ne ena vaška polnilnica.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Ja, pač je v bazen padla ena sponka. Folk je tudi že injekcijske igle nasel notri, ti se pa sekiras zarad mal zeleza. A ne ves, da je zelezo zdravo
.

Icematxyz ::
Pa ko tam delajo ob velikih bazenih pa jih lulat tšči. Kaj misliš da bodo šli 200 metrov na wc ali pa se kar olajšali na licu mesta in Coca - coli dodali malo žametnega okusa?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Icematxyz ()

perci, vsaj od tebe sem pa le pričakoval malo več resnosti...

za kokakolo polni veliko vaških polnilnic. in ne si mislit, da ker je to multinacionalka, da ima vse tehnološke stvari popolnoma idealne. če to misliš si idiot.

;-) ::
Jaz sem med počitnicami v okolicu pule kupil v merkatorju kokto, sploh nismo opazili da ima skoraj 1cm usedline (kot mulj), opazili smo ko smo spili skoraj do polovice. Zadevo smo vrgli vstran in pozabili, kaj tvoja kolegica nima kaj bolj pametnega za počet kot mislit na take stvari, če nemore požtet tistega eura oz. manj, pa naj pride k men pa ji jaz plačam kokakolo

mtosev ::
I agree

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

i don't agree

Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

ta pravi pa komentira

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Coca Cola - sprememba okusa? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 26762 (20429) | RejZoR |
» | Ali je nalepka na Coca-Coli sporna? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 67233 (62058) | GGGGG |
» | Tožbe zaradi nelegalnih verzij CAD programske opreme v SlovenijiOddelek: Pomoč in nasveti | 2149 (1863) | Brane2 |