Forum » Izdelava spletišč » Nadgradna Access foruma na SQL
Nadgradna Access foruma na SQL

Otzi ::
Neko starejšo različico Web Wiz Foruma bi moral iz Access 2000 baze nadgraditi na MySQL ali MS SQL. Stari forum je uporabljal kodno tabelo windows-1250, novi utf-8.
Najprej sem poskusil Access bazo z Mysql Migration Toolkitom spraviti v MySQL 5.0, kar je če odmislim nekaj težav pri tolmačenju default vrednosti na "not null" poljih, tudi uspelo. Če vsebino tabel pogledam preko phpMyAdmina (utf-8 connection collation) je s šumniki vse ok. Ko pa se konektam iz APS/VBScript z "Driver={MySQL ODBC 5.1 Driver};Port=3306;Option=3;Server=localhost;User ID=myuser;Password=****;Database=mydb;charset=UTF8;" pa o šumnikih ne duha ne sluha. Poskusil sem z utf-8 in windows-1250 charset v meta-tagu prikazanih strani in charset v ADO konektorju. Če v bazo zapisujem preko forme in iste povezave šumnike seveda vpiše - a niso berljivi v PHP skriptovju - stran je namreč kombinacija asp in php strani nad isto bazo.
Nato sem se spravil migrirati na SQL server 2008 z MS orodjem "import na export data", ki je del SQL Expressa 2008 in zna prav tako iz Accessa na SQL server kreirati tabele in prekopirati podatke. Vmes zopet nekaj težav z nenastavljenimi indeksi in null/not null polji a na končni forumski strani ne glede na charset zopet brez šumnikov. Forum za konektor na SQL server uporablja Provider=SQLOLEDB;Connection Timeout=5;Server=localhost;User ID=msuser;Password=****;Database=msdb;. Za SQLOLEDB ne najdem možnosti nastavljanja charseta.
Ne bi pisal sem, če ne bi bil obupan :) Ima kdo idejo kaj še poskusiti. V najslabšem primeru bom vrgel puško v koruzo s tem ASP in vse prestavil na meni sicer dobro poznano in ljubo PHP/MySQL kombinacijo.
Najprej sem poskusil Access bazo z Mysql Migration Toolkitom spraviti v MySQL 5.0, kar je če odmislim nekaj težav pri tolmačenju default vrednosti na "not null" poljih, tudi uspelo. Če vsebino tabel pogledam preko phpMyAdmina (utf-8 connection collation) je s šumniki vse ok. Ko pa se konektam iz APS/VBScript z "Driver={MySQL ODBC 5.1 Driver};Port=3306;Option=3;Server=localhost;User ID=myuser;Password=****;Database=mydb;charset=UTF8;" pa o šumnikih ne duha ne sluha. Poskusil sem z utf-8 in windows-1250 charset v meta-tagu prikazanih strani in charset v ADO konektorju. Če v bazo zapisujem preko forme in iste povezave šumnike seveda vpiše - a niso berljivi v PHP skriptovju - stran je namreč kombinacija asp in php strani nad isto bazo.
Nato sem se spravil migrirati na SQL server 2008 z MS orodjem "import na export data", ki je del SQL Expressa 2008 in zna prav tako iz Accessa na SQL server kreirati tabele in prekopirati podatke. Vmes zopet nekaj težav z nenastavljenimi indeksi in null/not null polji a na končni forumski strani ne glede na charset zopet brez šumnikov. Forum za konektor na SQL server uporablja Provider=SQLOLEDB;Connection Timeout=5;Server=localhost;User ID=msuser;Password=****;Database=msdb;. Za SQLOLEDB ne najdem možnosti nastavljanja charseta.
Ne bi pisal sem, če ne bi bil obupan :) Ima kdo idejo kaj še poskusiti. V najslabšem primeru bom vrgel puško v koruzo s tem ASP in vse prestavil na meni sicer dobro poznano in ljubo PHP/MySQL kombinacijo.

lithos ::
Meni je uspelo šumnike pokazati če sem MySQL povezavo odpiral s
When connecting to MySQL with PHP, you should tell MySQL, what character set to expect by using two commands:
mysql_query( "SET NAMES utf8", $database_connection );
mysql_query( "SET CHARACTER SET utf8", $database_connection );
MySQL will then expect input data to be in UTF-8, and will output results in UTF-8.
PHP and UTF-8 Howto
Upam da je to rešitev za tvoje težave.
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
When connecting to MySQL with PHP, you should tell MySQL, what character set to expect by using two commands:
mysql_query( "SET NAMES utf8", $database_connection );
mysql_query( "SET CHARACTER SET utf8", $database_connection );
MySQL will then expect input data to be in UTF-8, and will output results in UTF-8.
PHP and UTF-8 Howto
Upam da je to rešitev za tvoje težave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lithos ()

V PHP-ju imam ta "set names utf8" zato tam deluje vredu. V ASP-ju pa povezava preko MySQL ODBC ne omogoča tovrstnih ukazov, le charset=utf8 v connection stringu - kar pa kot kaže ni dovolj.

lithos ::
Ups, sem spregledal ASP,
mogoče ti tole lahko pomaga
OLE DB and SQL Server (SQL Server 2000) Initialization and Authorization Properties
nekaj v funkciji SSPROP_INIT_AUTOTRANSLATE mogoče...
(žal nisem M$ ASP poznavalec, iskanje mogoče kaj več tukaj -> search.code-head.com)
mogoče ti tole lahko pomaga
OLE DB and SQL Server (SQL Server 2000) Initialization and Authorization Properties
nekaj v funkciji SSPROP_INIT_AUTOTRANSLATE mogoče...
(žal nisem M$ ASP poznavalec, iskanje mogoče kaj več tukaj -> search.code-head.com)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lithos ()

Pretvoril sem v MySQL s kompromisom da so č-ji postali c-ji, z ostalimi šumniki je OK. Zdaj pa bom preko posebne forme (meta-charset=win1250) naredil v bazo update SQL stavke vsaj za naslove tem v forumu. Drvarska metoda :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Šumniki in MySqlOddelek: Izdelava spletišč | 6772 (6309) | SPEEEED |
» | Kako dobit šumnik iz bazeOddelek: Izdelava spletišč | 2892 (2750) | MRB0rYS |
» | Prikaz šumnikov z UTF-8 ?Oddelek: Izdelava spletišč | 9375 (9249) | Person |
» | [mySql] šumniki - večni problemOddelek: Izdelava spletišč | 4296 (4155) | jvolk |
» | MySQL in czsOddelek: Izdelava spletišč | 3652 (2742) | krho |