» »

3d tiskalnik

3d tiskalnik

««
50 / 50
»
»»

darkolord ::

To bo itak porihtano pri Centauriju. Pa tudi bed mesh za vsak print (adaptive ali ne) delat je brezveze.

Je pa cena res taka, da se zna zgodit, da bi ga kdaj čisto ponesreči kupil ...

Motion ::

Glede na izkušnje z n4 serijo, firmware ni glih njihova specialiteta.
Drgač pa se ne strinjam, adaptive bed mesh je super če printaš karkoli večjega od benchija, še posebi na tankih alu mizah ki jih uporabljajo ti pocenih corexy tiskalniki,...

Bed ostane isti in se med enim in drugim printom nič ne spreminja. Narediš enkrat in je to to.

Na X1C naredim recimo 1x na teden, glih tko, "za ziher", ni bilo pa še nobene razlike. Razen ko sem ga razšraufal in sestavil nazaj, takrat pa ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Primerjaš 1300e printer z takim za 300e.
In ne mize na teh poceni 3d printerjih ne ostanejo enake med različnimi cikli segrevanja in ohlajanja...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

P1S je ~500e in ima enako mizo kot X1C, se tudi nič ne spreminja.

Kaj pa naj bi se spreminjalo?

scythe ::

Motion je izjavil:

scythe je izjavil:

To sem tudi sam opazil, da sta extrudor in hotend iz ojačanih materialov, ima tudi LiDAR senzor.

Qidi Plus4 so mi že tudi predlagali in Flsun S1. S1 mi je prevelik tiskalnik, saj ne tiskam tako velikih kosov. Gledal sem tudi Prusa CORE one, samo mi ne potegne, čeprav jih dosti govori, da je Prusa TOP izdelek proti Bambu Lab, Creality, Flsun...

@klinker hvala za ponudbo, morm še malo razmisliti. Drugače sem ga imel namen vzeti na firmo, da se davka znebim.

Kar se tiče teh budget core xy, če res ne rabiš 250mm^3 volumna za printat pomoje najboljša opcija je k1c. Najdlje na tržišču, najbolj preizkušen, največ modifikacij na voljo,..... pa še dokaj poceni se ga da dobit novega,..

Centauri na primer trenutno (razen da boš na njega čakal 3 mesece) ne omogoča adaptive bed mesha. Se pravi ali kličeš iz spomina stari bed mesh ali pa delaš novega za celotno površino za vsak, ki ti vzame cca 20 minut,.. Pa še ene par debilizmov ima ki bi jih FW update lahko rešil sam se ne ve kdaj bo....

K1C sem gledal, samo se ga še nekako izogibam. Kolega je imal prvo verzijo K1 in je imel vedno neke probleme, na koncu je prodal in nabavil Pruso.

Zdaj sem dal med ožji izbor P1S in Qidi Plus 4, za ostale še moram malo teste pogledati.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

K1 je imel probleme z ekstruderjem, sam so porihtali z k1c baje.
Qidi plus 4 kar hvalijo, kot dober nakup, razen če si v trumplandu. Tam ti zna zgoret hiša zaradi njihovega shity el omrežja.

feryz ::

K1 MAX imam jaz in je impresiven za doma. Če imaš pred njim šaro prejšnje generacije.
Kar najbolj moti, so privzete hitrosti, ki so ubijalske. Če printaš brez popravkov hitrosti ali že narejene programe nalašč zanj, moraš paziti, da ti ne copne z mize dol ali jo ne prevrne. Ker je dobesedno nor.
Fajn je, ker ima vse moderne bonbončke. Če imam cajt, zrišem na šihtu in dam printati. Ali kar direkt s telefona. Prideš domov in je fertik.

Ekstruder pa itak dodatni dobiš v paketu. Če ti slučajno crkne.

Mogoče bo naslednji z več ekstruderji. Če bom imel še voljo do printanja.
Ker razen igračkanja, ga rabim nič ne.

gregyk ::

Mogoče bom prodal Bambu X1-Carbon in kupil H2D ... koliko je realno vreden X1-C z AMS?

scythe ::

Motion je izjavil:

K1 je imel probleme z ekstruderjem, sam so porihtali z k1c baje.
Qidi plus 4 kar hvalijo, kot dober nakup, razen če si v trumplandu. Tam ti zna zgoret hiša zaradi njihovega shity el omrežja.

Glih zato ne upam tvegati in nabaviti K1.

Za Qidi Plus 4 sem bral, da je problem SSR, baje so že popravili. Drugi kupijo drugi 25A SSR in ga zamenjajo, dela baje brez problemov dalje.
X870 | 9800X3D | 2x32Gb | 6000Mhz/CL30 | RTX3090FTW3 | HP X27i | Phanteks NV7|

če prav razumem ima k1c povsem nov toolhead napram k1. Sej ga najbrš ma kdo tuki in lahko komentira,...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

damirj79 ::

Da se uštulim :)

Koliko je zahteven 3D print nečesa takšnega?
https://makerworld.com/en/models/122209...

Bi kdo to "sprintal" za plačilo seveda..

damirj79 je izjavil:

Da se uštulim :)

Koliko je zahteven 3D print nečesa takšnega?
https://makerworld.com/en/models/122209...

Bi kdo to "sprintal" za plačilo seveda..

Sicer ne vidim modela, glede na podatke v opisu. Cca 3.5 dni printanja (rečmo 80 do 85ur) in več kot 4kg PETG materiala bi reku da bi blo nekje med 150 in 250 euri.

wajdouc ::

ABS material, cca 240€.

feryz ::

Zakaj 4 kile materiala, če piše 2,5 kg?
Jim ne verjameš?

"It's really handy to have an AMS and 2 spools loaded up. As-designed even the smaller box top takes just over 1 kg. You could tweak the infill a touch to bring that down but the larger half is 1.3 kg. This is a long print. The larger half is ~2 days and the smaller is ~1.6 days and over 4 kg using PETG"

Ubistvu je vsaj meni nejasno napisano. Nisem pa uvozu v slicer da bi vidu dejansko čas in težo porabljenega materiala.

Hvala za oceno vsem. Sem sicer mislil, na nekaj nižji strošek, ampak OK, prebavljivo. Zgoraj napisana cena vključuje tudi nekaj marže za tistega, ki bi mi to naredil? Sicer lahko pišemo tudi ZS.

@wajdouc, si iz Ajdovščine? :)

Motion je izjavil:

"It's really handy to have an AMS and 2 spools loaded up. As-designed even the smaller box top takes just over 1 kg. You could tweak the infill a touch to bring that down but the larger half is 1.3 kg. This is a long print. The larger half is ~2 days and the smaller is ~1.6 days and over 4 kg using PETG"

Ubistvu je vsaj meni nejasno napisano. Nisem pa uvozu v slicer da bi vidu dejansko čas in težo porabljenega materiala.

Edit:Sem sedaj uvozu v slicer. Slabe 2 kg materiala, pri 1.2mm steni ter 1.1 mm top bootom in 15% infill.

wajdouc ::

Sicer težko dojamem, zakaj bi to printal, če lahko ceneje in lepše narediš iz lesa. No, vsakemu svoje.

Moje uporabniško ime povzeto po kraju, v katerem se največ nahajam :)

Ring0Ruin ::

wajdouc je izjavil:

Sicer težko dojamem, zakaj bi to printal, če lahko ceneje in lepše narediš iz lesa. No, vsakemu svoje.

Se strinjam, tole bi jaz naredil iz lesa (sem dal v slicer, navadni zvocniki, nic posebnega).

So pa zvocniki, kjer pa 3d printer ima smisel:

(pri keramicnem originalu govorimo o 1500 eurih)

Mi je pa tale bolj zanimiv, mogoce se ga spravim narediti:
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

wajdouc je izjavil:

Lepše ja, ceneje ne, vsaj ne v zaključni obliki :) brušenje, kitanje, barvanje na koncu kar precej prinese, in tega je pač več pri lesu. S plastiko bi poskusil kot test, kaj lahko sploh dosežem v taki obliki materiala. Seveda so potem eksotičnega oblike lažje izvedljive...

Ring0Ruin ::

damirj79 je izjavil:

wajdouc je izjavil:

Lepše ja, ceneje ne, vsaj ne v zaključni obliki :) brušenje, kitanje, barvanje na koncu kar precej prinese, in tega je pač več pri lesu. S plastiko bi poskusil kot test, kaj lahko sploh dosežem v taki obliki materiala. Seveda so potem eksotičnega oblike lažje izvedljive...

Ni barvanja na koncu, furnir nalepis in polakiras ali pa tudi ne. Druga varianta ti je, da dobis plasticni "fake furnir" za kuhinje, ki se ga zalika na podlago z likalnikom.

Te si raje poglej, ker tega pa ne bi sel v lesu delat nikoli.

Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

jest10 ::

Ring0Ruin je izjavil:

wajdouc je izjavil:

Se strinjam, tole bi jaz naredil iz lesa (sem dal v slicer, navadni zvocniki, nic posebnega).

So pa zvocniki, kjer pa 3d printer ima smisel:

(pri keramicnem originalu govorimo o 1500 eurih)

Mi je pa tale bolj zanimiv, mogoce se ga spravim narediti:

Za tele lahko garantiram, da res špilajo super.

S 35% infila pride 2,5kg po zvočniku.

««
50 / 50
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

poceni 3D print škatlice

Oddelek: Pomoč in nasveti
161939 (774) dvihtelic