Forum » Kaj kupiti » Ročni sesalec-pokončni sesalc
Ročni sesalec-pokončni sesalc

AnjaNja ::
Fantje in dekleta že miljon tem je bilo, vem...Zato sem se mičken izgubila v njih.
Rabim sekundarni sesalec. Tist, ko konec dneva posesaš pod mizo in okoli nje, ker so ostale drobtine od malčka in ker je v avtu dragi dal otroku masleni rogljič... In ko otrok pomaga kuhat/pečt/pospravljat, pa se še riž razsuje.
Pa vseeno ne želim takega, ki bi po dveh letih jamral, da ne z baterjo ne zmore več kot 10 minut v normalnem načinu sesat. Ne bi. In najbolj na živce mi gre, če je glasen, posesa pa klinc kaj.
Taglavnis esalec za po hiši imam, na kabl, ker hiše v 40 minutah res ne posesam hehe.
Sem odprta za druge predloge, izgušnje....
Če pa ima kdo konkretno Dream T30, Bosch Unlimited 7, Bosch Unlimited 6, Dreame U10,U20, Mova J3.
Rabim sekundarni sesalec. Tist, ko konec dneva posesaš pod mizo in okoli nje, ker so ostale drobtine od malčka in ker je v avtu dragi dal otroku masleni rogljič... In ko otrok pomaga kuhat/pečt/pospravljat, pa se še riž razsuje.
Pa vseeno ne želim takega, ki bi po dveh letih jamral, da ne z baterjo ne zmore več kot 10 minut v normalnem načinu sesat. Ne bi. In najbolj na živce mi gre, če je glasen, posesa pa klinc kaj.
Taglavnis esalec za po hiši imam, na kabl, ker hiše v 40 minutah res ne posesam hehe.
Sem odprta za druge predloge, izgušnje....
Če pa ima kdo konkretno Dream T30, Bosch Unlimited 7, Bosch Unlimited 6, Dreame U10,U20, Mova J3.

socialec ::
Ko sem te sesalce pogledal - a google iskalnik zdaj Shopping že na prvo mesto naploza, odvisno, če so v iskalnih pojmih znamke!?
Neuporabno sicer ni, mi pa je trap-awareness aktiviralo.
Neuporabno sicer ni, mi pa je trap-awareness aktiviralo.

Lonsarg ::
Jaz sem konkretno zadovoljen z Bosch Unlimited 8. Unlimited 7 naj bi bil zgolj neko malenkost manj mocen, skratka podobna zadeva za manj denarja. Sam pac se nekak nisem odlocil sparat
Vsec mi je pri Bosch da ima zamenljivo baterijo s serijskim prikljuckom.
Vsec mi je pri Bosch da ima zamenljivo baterijo s serijskim prikljuckom.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()

puginho ::
Dyson v8, ni ga čez dyson, moraš upoštevat tudi filtrirne sisteme teh sesalcev. Ti testi se opravijo z meglo oz. fog test in dyson ima najboljše filtrirne sisteme, kitajci so zadaj, bosch je ok od serije 7 naprej.

Dyson je sicer fajn se omejit na modele kjer ne rabis drzat gumba med sesanjem, vecina modelov moras drzat in to je velik fail.
Dyson v12 je dober price performance pa da ima on/off gumb, pa se eden najlazjih. Ampak nekak sem se vseen raj za Bosch odlocil kot Dyson v12, ker mi ni pri Dysonu vsec da ne mores na hitro glavne cevi iztaknit da dobis malo, ampak moras za tamalo locen nastavek gor dat. Pa zvok na youtubu se mi je pri dysonu slisal bolj motec kot Bosch. Decibeli sicer isti ampak precej visja vesoljska frekvenca :)
Dyson v12 je dober price performance pa da ima on/off gumb, pa se eden najlazjih. Ampak nekak sem se vseen raj za Bosch odlocil kot Dyson v12, ker mi ni pri Dysonu vsec da ne mores na hitro glavne cevi iztaknit da dobis malo, ampak moras za tamalo locen nastavek gor dat. Pa zvok na youtubu se mi je pri dysonu slisal bolj motec kot Bosch. Decibeli sicer isti ampak precej visja vesoljska frekvenca :)

Magic1 ::
Haha, 700€ sesalec za prah sesat po trdih površinah. Majke mi to sesa fenomenalno in filtrira kot avion.
Ali za fotelje in tepihe imate pa še drug sesalec na kabel? Mogoče za jurja?

Magic

tomaz- ::
imam Dyson V15 - res je dober . prej sem imel Jimmy JV85pro , pa mi ni bil OK. Doma imamo mačka, moja pa ima srednje dolge ravne lase. To sej je konstantno mašilo med malimi kolesci na krtači, da sem ih čistil praktično vsakič. Največkrat je bilo treba prav razdret zadevo. Dokler seveda niso začeli sami odpadati zaradi konstantnega čiščenja. Problem 2: sesanje finega prahu ( kakšna razsuta moka ipd ) je tolk zabasalo cel sesalec, ne samo filter, da si moral naredit generalno čiščenje, da je zadeva spet "vlekla".. Za nameček pa je tamali še pregibno sesalno palico po nesreči zlomil na pregibu..
Potem smo nabavili tega Dysona. Ja, je drag, ampak nič od tega zgoraj ni problem, ciklonska filtracija ne zapaca filtra niti če sesaš samo moko, lasje sene fecljajo okoli krtače, močan je dovolj..
Kar se tiče gumba, pa je tudi nas motilo, zato sem na Aliexpresu nabavil en mali adapterček za par € , ki ga natakneš pred gumb in zadeva laufa brez pritiskanja.
Magic1: če ti je predrago, pač narediš obvoz, kajne? Saj ni treba v vsaki temi razlagat, da nimaš
tole:
https://vi.aliexpress.com/item/10050056...
Potem smo nabavili tega Dysona. Ja, je drag, ampak nič od tega zgoraj ni problem, ciklonska filtracija ne zapaca filtra niti če sesaš samo moko, lasje sene fecljajo okoli krtače, močan je dovolj..
Kar se tiče gumba, pa je tudi nas motilo, zato sem na Aliexpresu nabavil en mali adapterček za par € , ki ga natakneš pred gumb in zadeva laufa brez pritiskanja.
Magic1: če ti je predrago, pač narediš obvoz, kajne? Saj ni treba v vsaki temi razlagat, da nimaš

tole:
https://vi.aliexpress.com/item/10050056...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tomaz- ()

Magic1 ::
Resno sprašujem, če imaš še sesalec za jurja+ na kabel. Ker si po tvoje kao pun? Da imaš res vse pošteno posesano? Ker tole na baterijo, je res samo za trde površine.
Magic

D3m ::
Haha, 700€ sesalec za prah sesat po trdih površinah. Majke mi to sesa fenomenalno in filtrira kot avion.![]()
Ne rabim, ima vse pripomočke. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Res je. Zato pa imaš en fini pripomoček.
Sicer pa 240W za nekabelski je, kar OK.
Sicer pa 240W za nekabelski je, kar OK.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

Resno sprašujem, če imaš še sesalec za jurja+ na kabel. Ker si po tvoje kao pun? Da imaš res vse pošteno posesano? Ker tole na baterijo, je res samo za trde površine.
V bistvu ga imamo, ja , pa ga ne potrebujemo, ker je več kot dovolj moči :)
Sem prav vprašal, okol 500 smo dali zanj, en Miele model je . Aja, pa vodnega globinca imamo tud, pa jaz imam v garaži še enega iz Lidla, za sesanje kakih lesnih ostružkov ipd, ko kaj DIY počnem. Ta je bil pa poceni

V bistvu ga imamo, ja , pa ga ne potrebujemo, ker je več kot dovolj moči :)
Sem prav ženo vprašal, okol 500 smo dali zanj, en Miele model je . Aja, pa vodnega globinca imamo tud, pa jaz imam v garaži še enega iz Lidla, za sesanje kakih lesnih ostružkov ipd, ko kaj DIY počnem. Ta je bil pa poceni![]()
Zgodovina sprememb…

iso2000 ::
Slo-tech - povej s čem sesaš in povem ti kdo si?
Pa še dodatek zadovoljnega uporabnika Janeza iz Ljubljane:
Crknil nam je sesalec in žena me je nagnala po novega, saj v svinjaku pa res ne moremo živeti. Po mesecu in pol pregledovanja spletnih testov, Youtube filmčkov in Tiktok influenserjev, sem našel pravo stvar - Dyson spaceship 5000! In to za vsega 1700 EURov. Po nakupu, sem parkiral avtomobil na začetku ulice in s ponosom nesel to prečudovito napravo domov. Tako so vsi sosedje videli da mi pa imamo! No, že prvo noč, ko je naš Dyson še počival v svoji originalni embalaži, mi je tič zrasel za cele 3 cm. Pa to še ni vse, tudi premer se je povečal! V glavnem, to napravo toplo priporočam, saj posesa vse, še tisto, česar žena noče več!
Se opravičujem, če nimam nič pametnega dodati k temi, ampak zadnjih nekaj komentarjev me je asociiralo na nekaj takšnega, kot sem opisal v zgornjih vrsticah.
Pa še dodatek zadovoljnega uporabnika Janeza iz Ljubljane:
Crknil nam je sesalec in žena me je nagnala po novega, saj v svinjaku pa res ne moremo živeti. Po mesecu in pol pregledovanja spletnih testov, Youtube filmčkov in Tiktok influenserjev, sem našel pravo stvar - Dyson spaceship 5000! In to za vsega 1700 EURov. Po nakupu, sem parkiral avtomobil na začetku ulice in s ponosom nesel to prečudovito napravo domov. Tako so vsi sosedje videli da mi pa imamo! No, že prvo noč, ko je naš Dyson še počival v svoji originalni embalaži, mi je tič zrasel za cele 3 cm. Pa to še ni vse, tudi premer se je povečal! V glavnem, to napravo toplo priporočam, saj posesa vse, še tisto, česar žena noče več!
Se opravičujem, če nimam nič pametnega dodati k temi, ampak zadnjih nekaj komentarjev me je asociiralo na nekaj takšnega, kot sem opisal v zgornjih vrsticah.

Saj, da se ne bi hvalil ampak sex je res ratal bolj poseben.
Zato sem povrhu Dysona vzel še robotski sesalec. :D
Sedaj mi fuka ne manjka.
Zato sem povrhu Dysona vzel še robotski sesalec. :D
Sedaj mi fuka ne manjka.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()

uuu, robotka pa še nimam - že danes šibam iskat - rabim nekej čez jurja obvezno 
Drugače pa: če se ne bi (kot ponavadi ) Magicu1 "zataknilo" pri ceni in bi moral posmehljivo napisat, kaki glupci smo, ker zapravljamo SVOJ denar za njemu očitno predrage zadeve, ne bi bilo teh komentarjev :)
No, potem se seveda oglasi še nekdo, katerega pisanje tudi rahlo meji na nevoščljivost.. Ostali lastniki "ultradragih" sesalcev se nekako nismo tako poistovetili , zgleda nam ni mar tega oziroma ne opazimo, kako nekateri to vidite - zgolj delimo svoje mnenje :)

Drugače pa: če se ne bi (kot ponavadi ) Magicu1 "zataknilo" pri ceni in bi moral posmehljivo napisat, kaki glupci smo, ker zapravljamo SVOJ denar za njemu očitno predrage zadeve, ne bi bilo teh komentarjev :)
No, potem se seveda oglasi še nekdo, katerega pisanje tudi rahlo meji na nevoščljivost.. Ostali lastniki "ultradragih" sesalcev se nekako nismo tako poistovetili , zgleda nam ni mar tega oziroma ne opazimo, kako nekateri to vidite - zgolj delimo svoje mnenje :)

Ti spodobni baterijski ranga 300€+ popolnoma nadomestijo tiste klasicne na kabel. Moc v kW in suction power pac ni ista stvar.
Naprimer z Bosch 8 mi ravne povrsine ze na low posesa, tepihe je fajn dat medium/auto, turbo je bolj za zafrkancijo al pa ajde ko lezisce od macka sesam pride prav, sicer pa ni potreben. Skratka vec kot dovolj moci, sem tistega na kabel prodal in se ne rabim vec hecat z kabli.
Naprimer z Bosch 8 mi ravne povrsine ze na low posesa, tepihe je fajn dat medium/auto, turbo je bolj za zafrkancijo al pa ajde ko lezisce od macka sesam pride prav, sicer pa ni potreben. Skratka vec kot dovolj moci, sem tistega na kabel prodal in se ne rabim vec hecat z kabli.

starfotr ::
Govoriti, da isto vleče ne glede ja moč motorja je zavajanje.
Ker sesalci na kabel z 2 kW motorjem vlečejo bistveno bolje od njihovih s strani EU pohabljenih manj močnih bratov s 600 W.
Prav tako pa baterijski sesalniki slabo vlečejo v primerjavi z kabelskimi sesalniki.
Ker sesalci na kabel z 2 kW motorjem vlečejo bistveno bolje od njihovih s strani EU pohabljenih manj močnih bratov s 600 W.
Prav tako pa baterijski sesalniki slabo vlečejo v primerjavi z kabelskimi sesalniki.

cekr ::
Greš v trgovino, na tla postaviš nek manjši vijak. (Npr. M4x30)
Če ti ga ni sposobno potegnit do filtra, sesalec ni vreden svojega imena.
Ne vem, kako je z Dysonom, BOSCH-ev U7 ima hude probleme s tem.
Vijak je samo primer, lahko je tudi majhen kamenj.
Če ti ga ni sposobno potegnit do filtra, sesalec ni vreden svojega imena.
Ne vem, kako je z Dysonom, BOSCH-ev U7 ima hude probleme s tem.
Vijak je samo primer, lahko je tudi majhen kamenj.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Furbo ::
Vzameš kaj takega, sploh če ima boljša polovica že kaj od Makite.
Baterije se bodo dobile še naslednjih 100 let.
https://www.masinca.si/akumulatorski-se...
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Jaz ne vem, po čem točno vi vlečete sesalce, ampak za normalno čisto hišo je to več kot dovolj. Tisti, ki morate pa vsak dan vijake sesat, pa res rabite vsaj dinozavra z 2000watti od starga fotra
Jebiga, vsakemu svoje
Poleg tega, ne vem kdo je rekel, da enako vleče!?!? Vleče pa več kot dovolj za normalne potrebe - za resne svinjake pa je še 2000w premalo
Jebiga, vsakemu svoje
Poleg tega, ne vem kdo je rekel, da enako vleče!?!? Vleče pa več kot dovolj za normalne potrebe - za resne svinjake pa je še 2000w premalo
Zgodovina sprememb…

Jaz ne vem, po čem točno vi vlečete sesalce, ampak za normalno čisto hišo je to več kot dovolj. Tisti, ki morate pa vsak dan vijake sesat, pa res rabite vsaj dinozavra z 2000watti od starga fotra
Jebiga, vsakemu svoje
Ni treba sesat vijakov. Vijak je samo test, da je zadeva kolikor toliko močna. Najhuje je, ko sesalec ugasneš, ti pa vsa nesnaga pade nazaj po cevi. Ne smeš se zadovoljit z neko ropotuljico, ki komaj kaj vleče.

fikus_ ::
V EU ne mores vec kupiti seslaca z 2000W, mislim da je sedaj omejena elektricna moč na 1200W za gosponinjske, t.i. industrijski pa 1600W.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

floyd1 ::
Vzameš kaj takega, sploh če ima boljša polovica že kaj od Makite.
Imam doma njegovega predhodnika in odsvetujem. Razen, če je ta res veliiiko, veliko boljši, kar pa (glede na ceno) malo dvomim. Ta moj je bolj igračka, majhna sesalna moč, ful premali košek, hitro se vse zabaše in potem praktično neha sesat, to pol non-stop samo čistiš.
Edina res dobra stvar so univerzalne makita baterije, ki jih hitro menjaš in nikoli ne ostanem "brez štroma".
V EU ne mores vec kupiti seslaca z 2000W, mislim da je sedaj omejena elektricna moč na 1200W za gosponinjske, t.i. industrijski pa 1600W.
Google pravi, da so še.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: floyd1 ()

ZiedRieke ::
Imamo Dyson V15. Najboljši del je zeleni laser na krtači za trda tla- sesanje v temi je pravi užitek. Baterija zdrži brez težav slabih 300 m2 sesanja na Auto, če je treba kaj bolj konkretno posesat (recimo rekuperatorje ali pajke), pa dam na Turbo mode. Za tista dva mini tepiha uporabim mini krtačo, ki opravi svoje. Čiščenje je simpl, po vsaki uporabi ga spiham s zračnim kompresorjem. Kot alergik na prah sem z njim zadovoljen, pa tudi sesalna moč ostane enaka ne glede na to, kako polna je posoda za prah. Pri drugih sesalcih sem na YouTubu videl, da imajo eni težavno čiščenje, drugi so pretežki ali preokorni, tretji izgubljajo moč, ko se posoda napolni, nekateri se pregrevajo... V15 teh težav nima. Dodatki, kot so filtri, krtače, "stikalo za zaklep power tipke" in baterije se dobijo poceni.
Kar mi ni všeč? Iskreno, Dysoni so najgrši sesalci, kar sem jih videl. V15 zgleda kot neka igrača iz Fortnite. Pa tudi embalaža, ko ga dobiš - obup. Škatla je skoraj ista kot embalaža za banane, sesalec pa je notri čisto šlampasto ovit v nek cenen papir, brez folij čez ekran in brez tistih fensi zaščitnih zadev. Poleg tega je prišel ceu prašen. Bil sem že kar malo zaskrbljen, da sem dobil ponaredek, zato sem šel preverjat avtentičnost po serijski številki. Naročil sem dva enaka sesalca in oba sta prišla v enakem stanju.
Funkcionalno je zelo dober, ampak lahko bi pa izgledal malo lepše. Pred kratkim sem šel nekaj prevzeti na mimovrste, tam je bilo razstavljenih vsaj 30 sesalcev in vsi so izgledali bolj 'premium' v primerjavi z Dysonom.
Kar mi ni všeč? Iskreno, Dysoni so najgrši sesalci, kar sem jih videl. V15 zgleda kot neka igrača iz Fortnite. Pa tudi embalaža, ko ga dobiš - obup. Škatla je skoraj ista kot embalaža za banane, sesalec pa je notri čisto šlampasto ovit v nek cenen papir, brez folij čez ekran in brez tistih fensi zaščitnih zadev. Poleg tega je prišel ceu prašen. Bil sem že kar malo zaskrbljen, da sem dobil ponaredek, zato sem šel preverjat avtentičnost po serijski številki. Naročil sem dva enaka sesalca in oba sta prišla v enakem stanju.
Funkcionalno je zelo dober, ampak lahko bi pa izgledal malo lepše. Pred kratkim sem šel nekaj prevzeti na mimovrste, tam je bilo razstavljenih vsaj 30 sesalcev in vsi so izgledali bolj 'premium' v primerjavi z Dysonom.

Najboljši del je zeleni laser na krtači za trda tla- sesanje v temi je pravi užitek.
Užitek ali zlo?
Ker, ko vidiš prah se ne moreš upreti in ga moraš posesati.
|HP EliteBook|R7 8840U|

fikus_ ::
Google pravi, da so še.
Ja , imaš gospodinjske, potem "industrijske" in ta prave industrijske.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

akulp ::
Tudi sam sem v fazi izbire.
Trenutno imamo Bosch Flexxx, serija 4.
6 let je služil zelo solidno, ker je povsod parket/keramika. Je pa res, da nikoli ni znal ne vem kako dobro pobirati večjih/težjih košckov, sploh ne po kotih.
Zdaj, če bom šel v nakup neke resno drage zadeve, je po mojem edina dobra izbira Dyson oz. Miele. ETIS, ki prodaja tako Bosch kot Miele, mi je na dveh koncih svetoval, naj se Boscha izogibam. Miele pohvalijo, vsaj kar se tiče (ne)pokvarljivosti.
Ampak to je vse 400+.
Na Amazonu sem iskal najbolj prodajano in ocenjeno Kitajsko zadevo in prišel do tega:
https://amzn.eu/d/7m55SDd
Kakšen lastnik, izkušnje?
6 let je služil zelo solidno, ker je povsod parket/keramika. Je pa res, da nikoli ni znal ne vem kako dobro pobirati večjih/težjih košckov, sploh ne po kotih.
Zdaj, če bom šel v nakup neke resno drage zadeve, je po mojem edina dobra izbira Dyson oz. Miele. ETIS, ki prodaja tako Bosch kot Miele, mi je na dveh koncih svetoval, naj se Boscha izogibam. Miele pohvalijo, vsaj kar se tiče (ne)pokvarljivosti.
Ampak to je vse 400+.
Na Amazonu sem iskal najbolj prodajano in ocenjeno Kitajsko zadevo in prišel do tega:
Lukcc

Založi 135EUR in poročaj. Nimaš kaj za reskirat, lahko vrneš v 30 dneh, če je jajc.
235, pol cene ostalih dveh omenjenih. To je res. :)
Vrnem sicer lahko vsakega... Bolj je to, da me zanima kako se zadeva obnese na dolgi rok.
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()

Tudi sam sem v fazi izbire.
Ampak to je vse 400+.
To je ta poskus z "vijakom" v praksi!
Bosch Flexxx - serija 6 ima še vedno ta problem.
Za serijo 8 vidim, da so naredili malo drugače. Je tudi težji.
Prednost Boschovih igračk je v standardni DIY bateriji 18V, ki paše na prav vsa Boschova orodja za domače mojstre.

puginho ::
Raje vzemi preverjeno firmo, med cenejšimi imaš še Tineco, Shark, to so vse firme za katere obstajajo testi. Od kitajcev glej predvsem Dreame. Ne kupuj sesalca za katerega ne obstaja test.

Raje vzemi preverjeno firmo, med cenejšimi imaš še Tineco, Shark, to so vse firme za katere obstajajo testi. Od kitajcev glej predvsem Dreame. Ne kupuj sesalca za katerega ne obstaja test.
Ja, saj ta del me malo moti. Ker ni nobenega testa, nikjer.
Dreame so v bistvu malenkost cenejši, kot zgoraj omenjena, tako da to sem takoj izločil. Preverim še Tineco in Shark.
Dodatno vprašanje. Ima kdo kakega batt. mokro-suhega?
Hvala.
Lukcc
Zgodovina sprememb…
- spremenil: akulp ()

mat11 ::
Založi 135EUR in poročaj. Nimaš kaj za reskirat, lahko vrneš v 30 dneh, če je jajc.
235, pol cene ostalih dveh omenjenih. To je res. :)
Vrnem sicer lahko vsakega... Bolj je to, da me zanima kako se zadeva obnese na dolgi rok.
135 evrov, imaš voucher za 80 evrov.
mat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri sesalnik?Oddelek: Loža | 8415 (383) | otago |
» | Nakup pokončnega sesalca (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13906 (2568) | Lonsarg |
» | Nakup sesalca (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 101108 (16336) | Zstiller |
» | Kakšen stoječi baterijski sesalec (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 16937 (15907) | MaticKregar |
⊘ | Kateri sesalnik kupiti? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 152595 (72277) | perci |