» »

Kateri router?

Kateri router?

««
135 / 135
»
»»

LeQuack ::

Danes sem se nekaj igral z OpenWrt in mi je bilo čudno zakaj se PC povee samo v Wifi4 načinu oz. do 300Mbit, router pa podpira Wifi5/ac na 5Ghz. Na koncu je bil problem to, da sem imel samo WPA2 vklopljen, ko pa sem vklopil še WPA3 pa je magično začel PC delovati v ac načinu do cca 800Mbit. Telefon je pa skozi deloval v pravem načinu. A je to kaka Windows omejitev, ali od Intel mrežne kartice?
Quack !

MrStein ::

Zdaj ne vem na pamet, ampak tu (pri teh "novih" 802.11 standardih, torej nekje od ac dalje) neke umetne omejitve not dajejo, da "prisilijo" ljudi k novim standardom. Torej neke stvari ne delujejo, ali delajo počasneje, če ne uporabljaš "novi feature ZW".

Nekateri proizvajalci se teh omejitev držijo, nekateri pa ne čisto.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

d4vid ::

Je možno, da zaradi teh omejitev meni printer javlja vsake toliko, da je povezava slaba, da ima slab wifi signal, občasno tudi zgubi wifi povezavo, čeprav kaže da je povezan...

Ruter pa 2m stran... (Asus RT-AX55)

Je pa par let star HP Deskjet inkadvantage 5075. Podpira pa samo 802.11b/g/n AFAIK.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

MrStein ::

Ne bi rekel. Tam samo določenih hitrosti in podobno nimaš na voljo, ostalo pa dela.
Je pa res, da nikoli ne veš.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

d4vid ::

Nisem se preveč poglabljal v ta problem. Reštartam printer pa dela spet, itak printam 1x na 2 meseca...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Han ::

Če imaš ločeno nastavljeno 2,4 in 5 GHz omrežje, tovrstnih težav s povezljivostjo starejših naprav navadno ni.
««
135 / 135
»
»»