Forum » Pomoč in nasveti » Excel
Excel

Onlyx ::
Pozdravljeni,
v Excelu želim vstaviti formulo, ki bi mi glede na vrednost celice v določenem stolpcu skrila celotno vrstico. Se pravi, rad bi skril vse vrstice, kjer je vrednost celice v stolpcu C (od C2 do C6) 2, kjer pa je vrednost 1, pa naj bodo vrstice vidne.
Sem brskal malo po googlu pa mi enostavno ne rata, mogoče tudi zaradi tega, ker kode ne vpisujem pravilno.
Za vsak odgovor bi vam bil zelo hvaležen.
Lp.
v Excelu želim vstaviti formulo, ki bi mi glede na vrednost celice v določenem stolpcu skrila celotno vrstico. Se pravi, rad bi skril vse vrstice, kjer je vrednost celice v stolpcu C (od C2 do C6) 2, kjer pa je vrednost 1, pa naj bodo vrstice vidne.
Sem brskal malo po googlu pa mi enostavno ne rata, mogoče tudi zaradi tega, ker kode ne vpisujem pravilno.
Lp.

Onlyx ::
Naj vas primer slike ne zavede, saj se mora koda nujno navezovati na C stolpec, kajti vrednosti 1 in 2 so lahko tudi drugod.

prtenjam ::
Formula ne more skriti vrstice, makro pa to lahko naredi
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si

toxius ::
Uporabi samodejni filter in ne kompliciraj s formulami ;)
Prikaži si si samo tiste vrednosti (pustiš obkljukane v filtru stolpca), ki jih želiš videti
Prikaži si si samo tiste vrednosti (pustiš obkljukane v filtru stolpca), ki jih želiš videti
Pozdravljeni,
Lp.

Mare3 ::
Da si sposodim temo. Imam problem pri vpisu datuma v excel ke mi javi napako razvidno s slike. V izbranem oknu poskušam vpisati datum 5.10.2013 pa ne gre vedno mi javi napako. Prosil bi za nasvet če se komu kaj sanja ker nisem nek poznavalec excela. Hvala in lep pozdrav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare3 ()

mgermo ::
Na celici je Data validation, kjer je omejitev, kaj lahko vpišeš - v tem primeru datum med dvema izbranima datuma. V primeru, da veš kaj delaš, omejitev odstraniš.

Mare3 ::
Kakšen nasvet kako se odstrani ta omejitev?
Sem že našel hvala za pomoč.
Sem že našel hvala za pomoč.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mare3 ()

eales ::
Si bom sposodil temo. Je mogoče, da iz celice, v kateri je besedilo "SPEC-SL-BL07386" avtomatsko izločim "BL"? Imam namreč goro podatkov in sortirati jih moram glede na te dve črke v besedilu posamezne celice. Podatke moram sortirati glede na te dve črke. V teh kodah se v tem primeru spreminja le "BL" ki označuje skupino in random 5 mesna številčna koda. Predpona SPEC-SL- je vedno ista. Upam da sem vsaj približno obrazložil, kaj sploh hočem.
Sem rešil s custom text filtrom :)
Sem rešil s custom text filtrom :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eales ()

Zuti123 ::
Imam eno vprašanje glede excela.
Ali je zmožno narediti v excelu, da ko hočeš zapisati en artikel v neko novo celico, da ti ob začetku pisanaja artikla ponudi vse podobne artikle(podobno imenske artikle), ki jih imaš shranjene v neki bazi podatkov. Npr: V novi celici iščem Čokolada Milka z lešniki in ob pisanju prvih črk mi se odpre okvirček pod celico in mi nudi izbrio(Čokolada Milka z rozinami, Čokolada milka z mandlji..itd) in tisto , ki bi izbral bi se morala pojavit v tisti izbrani celici. S takim ukazom ali kodo bi se izognil iskanja in prepisovanja artikla iz baze podatkov.
Če ve kdo rešitev, ga prosim za pomoč
Lep pozdrav
Ali je zmožno narediti v excelu, da ko hočeš zapisati en artikel v neko novo celico, da ti ob začetku pisanaja artikla ponudi vse podobne artikle(podobno imenske artikle), ki jih imaš shranjene v neki bazi podatkov. Npr: V novi celici iščem Čokolada Milka z lešniki in ob pisanju prvih črk mi se odpre okvirček pod celico in mi nudi izbrio(Čokolada Milka z rozinami, Čokolada milka z mandlji..itd) in tisto , ki bi izbral bi se morala pojavit v tisti izbrani celici. S takim ukazom ali kodo bi se izognil iskanja in prepisovanja artikla iz baze podatkov.
Če ve kdo rešitev, ga prosim za pomoč
Lep pozdrav

prtenjam ::
Pozdravljeni,
Ne, tako kot si vi predstavljate ni mogoče kar v samem Excelu. Excel vam zna pomagati pri vnosih, kadar recimo vnašate enake stvari v nek stolpec in ste že vnašali v vrstice npr. 1..20 vam bo v vrstici 21 znal ponuditi elemente iz prvih 20 vrstic.
Tako kot ste si zamislili vi, da bi vam pomagal preko nekega šifranta artiklov pa, brez uporabe makrov in namenske rešitve, v Excelu ne gre.
Ne, tako kot si vi predstavljate ni mogoče kar v samem Excelu. Excel vam zna pomagati pri vnosih, kadar recimo vnašate enake stvari v nek stolpec in ste že vnašali v vrstice npr. 1..20 vam bo v vrstici 21 znal ponuditi elemente iz prvih 20 vrstic.
Tako kot ste si zamislili vi, da bi vam pomagal preko nekega šifranta artiklov pa, brez uporabe makrov in namenske rešitve, v Excelu ne gre.
Matjaž Prtenjak

smetko ::
Kot so že predhodniki povedali, na tak način brez makrov ne gre, vendar obstaja približek temu.
to je, da narediš spusni seznam vrednosti iz šifranta.
Postopek:
[Podatki][Preverjanje veljavnosti podatkov][Seznam] in s kljukoco pod [Spustni seznam v celici]. Pod [vir] pa daš referenco na šifrant.
Ta način je primeren, ča šifrant, ni prevelik in/ali je urejen po abecedi.
to je, da narediš spusni seznam vrednosti iz šifranta.
Postopek:
[Podatki][Preverjanje veljavnosti podatkov][Seznam] in s kljukoco pod [Spustni seznam v celici]. Pod [vir] pa daš referenco na šifrant.
Ta način je primeren, ča šifrant, ni prevelik in/ali je urejen po abecedi.
No comment
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: smetko ()

korenje3 ::
Da si sposodim temo. Imam problem pri vpisu datuma v excel ke mi javi napako razvidno s slike. V izbranem oknu poskušam vpisati datum 5.10.2013 pa ne gre vedno mi javi napako. Prosil bi za nasvet če se komu kaj sanja ker nisem nek poznavalec excela. Hvala in lep pozdrav.
s kakšnim čiščenjem se to ukvarajte?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

smetko ::
Ko si v celici, poglej pod [Podatki][Preverjanje veljavnosti podatkov].
Verjetno imaš tu pravilo, katero ti omogoča samo določene datume.
Verjetno imaš tu pravilo, katero ti omogoča samo določene datume.
No comment

Johnny76 ::
V Excelu sem izrisal graf, ki bazira na podatkih v tabelah. Sedaj bi rad vstavil še eno vrednost, ki bi jo poudaril z drugačno barvo itd. Vem, da lahko to naredim še z enim naborom podatkom, a rad bi vedel če se to da narediti še kako drugače.
Takole naj bi izgledalo:
Takole naj bi izgledalo:
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Johnny76 ()

prtprt ::
Živjo!
Ker raziskujem nekakšna gesla me zanima, kako bi iz mojih gesel dobil le gesla, ki vsebujejo samo črke ali tako črke kot tudi številke hkrati?
Hvala za odgovor,
LP
Ker raziskujem nekakšna gesla me zanima, kako bi iz mojih gesel dobil le gesla, ki vsebujejo samo črke ali tako črke kot tudi številke hkrati?
Hvala za odgovor,
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: prtprt ()

Spider9 ::
Če si lahko sposodim temo...
Imam težavo z makri.
Če poenostavim imam tako tabelo:
A1: bla
A2: 1
A3: 2
V prvi vrstici je vklopljen filter da lahko izbiram med 1 in 2. Vse skupaj je zaklenjeno, da se ne da spreminjat. Posnamem makro in izberem vrednost 1, ustavim snemanje.
Ko makro zaženem se ustavi pri izbiri filtra. Ko sem zaklenil delovni list, sem dovolil uporabo samodejnih filtrov. Kaj sem spregledal?
Imam težavo z makri.
Če poenostavim imam tako tabelo:
A1: bla
A2: 1
A3: 2
V prvi vrstici je vklopljen filter da lahko izbiram med 1 in 2. Vse skupaj je zaklenjeno, da se ne da spreminjat. Posnamem makro in izberem vrednost 1, ustavim snemanje.
Ko makro zaženem se ustavi pri izbiri filtra. Ko sem zaklenil delovni list, sem dovolil uporabo samodejnih filtrov. Kaj sem spregledal?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Excel vse sorteOddelek: Programska oprema | 2700 (1997) | jozekuch |
» | pomoč v excelu-tabelaOddelek: Pomoč in nasveti | 2128 (1943) | free_k_shot |
» | [Excel]Kako izvleči vrednost?Oddelek: Programiranje | 3882 (3605) | Mobidick |
» | [Excel]Vrednost celice = ime dokumentaOddelek: Programska oprema | 4883 (4305) | veteran |
» | Prosim za pomoč pri VBAOddelek: Programiranje | 2150 (1953) | apachee |