Forum » Loža » Krvni sladkor
Krvni sladkor

jest10 ::
mojsterleo je izjavil:
Mi mamo enga za mert in mi je pokazal večkrat okol 19, dobljen preko zdravstva, je tak oranžen.....po preiskavi normaln dobrih 5
Tak da puste vi te igračke doma, pač pa do osebnega zdravnika in na preiskave.
Merilci so v glavnem čisto ok. Zgoraj omenjenega Accu Check sem primerjal z laboratorijskim izvidom iz ZD in je bil rezultat primerljiv (laboratorij je nameril malce nižjo vrednost). Merilci na trgu morajo ustrezati določenim standardom, razponi meritev so ponavadi navedeni tudi na lističih. Je pa tako, da so meritve bolj točne (tja do 5 mmol/l) pri nižjih vrednostih, pri višjih pa precej manj. Razlog je tveganje za hipoglikemijo. Nizko glukozo mora zato aparat znati precej natančno izmeriti.
Glede CGM je pa tako, da je pri nas trenutno Libre 2 in Dexcom g7. Oba sta precej dobra v tem, kar počneta, je pa cena zelo visoka, cca 75 eur na merilec, ki deluje 10 (dexcom) oziroma 14 dni (libre). Na trgu je tudi Libre 3, ki pa ga pri nas ni možno še dobiti.
Sam mal za update. Libre 2 se ukinja. Zdej bo/je na voljo 2+, ki dela 15 dni

bambam20 ::

Anney ::
CCa 1,40€.
https://www.synlab.si/images/cenik/Ceni...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

mojsterleo ::
CCa 1,40EUR.
Aparat z 10 lističi stane 8,90 eur. Že to je manj kot 1 euro za listič. Če kupiš potem samo lističe, je cena paketa 50 lističev 25 eur. Pol evra za meritev. Zdravniki upoštevajo tudi meritve z aparatov. Nima smisla se zafrkavat z laboratoriji (zgubljen čas + benz + strošek preiskave).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mojsterleo ()

c3p0 ::
mojsterleo je izjavil:
Glede CGM je pa tako, da je pri nas trenutno Libre 2 in Dexcom g7. Oba sta precej dobra v tem, kar počneta, je pa cena zelo visoka, cca 75 eur na merilec, ki deluje 10 (dexcom) oziroma 14 dni (libre). Na trgu je tudi Libre 3, ki pa ga pri nas ni možno še dobiti.
Kaj pa tale "Syai Tag"? Meri 14 dni, BT, app, 55 EUR.
https://www.lekarnaljubljana.si/artikel...

joez7 ::
No sosedi ga že majo https://medcare4u.hr/si/freestyle-libre...
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

Jaz sem kupil tega Syai za 55 EUR, meri na 5 minut (libre2 na 15), drži 14 dni. Tehta 1.6g, app zgleda OK. Verjamem, da tudi zmeri dokaj natančno.
Po enem dnevu vidim, da nimam težav s sladkorjem, bom pa še kaj pooptimiziral, da se spikes še znižajo, zdaj mi gre max do 6,7.
Po enem dnevu vidim, da nimam težav s sladkorjem, bom pa še kaj pooptimiziral, da se spikes še znižajo, zdaj mi gre max do 6,7.

denabiker ::
mojsterleo je izjavil:
Mi mamo enga za mert in mi je pokazal večkrat okol 19, dobljen preko zdravstva, je tak oranžen.....po preiskavi normaln dobrih 5
Tak da puste vi te igračke doma, pač pa do osebnega zdravnika in na preiskave.
Merilci so v glavnem čisto ok. Zgoraj omenjenega Accu Check sem primerjal z laboratorijskim izvidom iz ZD in je bil rezultat primerljiv (laboratorij je nameril malce nižjo vrednost). Merilci na trgu morajo ustrezati določenim standardom, razponi meritev so ponavadi navedeni tudi na lističih. Je pa tako, da so meritve bolj točne (tja do 5 mmol/l) pri nižjih vrednostih, pri višjih pa precej manj. Razlog je tveganje za hipoglikemijo. Nizko glukozo mora zato aparat znati precej natančno izmeriti.
Kolikor sem en čas nazaj teste sta se najbolje odrezala Contour Next One in Accu Chek Guide.
@denabiker, navajaš študije, ko je glikiran hemoglobina pri nekaterih ljudstvih zelo nizek. Imaš kake Linke do študij? Moje subjektivno mnenje je, da so trenutne reference previsoke.
En čas nazaj, sem malo spremljal YT, ko sem imel ravno čas zaradi službenih poti, zanimala me je KETO dieta in naletel sem na videje od dr. Richard K. Bernstein, on je fenomen, on je takrat med prvimi imel glukometer doma, ko je bil drag kot kakšen moderen avto sedaj. Samo ne vem, nekje sem tudi zasledil, da bi celo on sodeloval pri razvoju tega, ki se meri iz krvi…ne vem… Hvala razvoju in avtomatizaciji, da imamo nizko cenovne dostopne stvari.
No v glavnem on tudi pravi, da so meje totalno previsoke, pa otroci bi morali imeti bistveno manj in tudi dosti debatira o vseh težavah, ki se z leti začnejo pojavljat, zaradi povišanega sladkorja.
Ja potem sem pač gledal related videje, pa malo sem goglal in naletel na te članke, saj če poiščeš boš hitro najdel.
Enkrat sem celo po naključju bil z enimi ljudmi, ko je bil vmes en diabetolog in slučajno je naletela tema o sladkorju in je sam rekel, da se ful čuva in da ima tam okrog 3.8, zaradi vseh težav, ki jih vidi, pri svojih pacientih.
Vedno glej v procentih, koliko imaš povišan sladkor, te bolj šokira in spodbudi, da kaj narediš v smeri na bolje.
Skratka, no ko so jim jemali kri tem ljudem, so imeli trimesečno povprečje tako nizko, da ne moreš verjet, tam 3.6 pa 3.4 so bile vrednosti. Tudi pri šimpanzih v divjini, ko izmerijo imajo ful nizko...Jaz sem požrl toliko Nutele, kot jo vi niti videli ne boste v življenju.
Ja, je zanimiva ta tema.
Cukr pa imam vedno prenizek, med 3 do 3 in pol.
Tako da žretje cukra ali obseg trebuha (ker imam prevelikega) nima nobene veze s količino sladkorja v krvi. Ali diabetesom.
Razen takoj po tistem, ko požlicaš kilo Nutele na mah. Ampak tudi ta cukr zelo kmalu izgine iz obtoka.
Ne vem, kaj naj rečem, morda si pa eden srečko, kateri ima dobre gene ali pa imaš dober metabolizem, ali pa kombinacijo vsega po malem,….ne vem… nismo vsi takšne sreče kot ti. Poznamo takšne, pa še z nizkim pritiskom, takšni ponavadi gurajo do lepe visoke starosti brez težav.

beta1 ::
Doma imam Dexcom G6 in Dexcom G7. Oboje reader + 3 senzorji. G6 še nov transmiter. Meni brezveze, če kdo menja za kako RTX grafiko ali pa kaj podobnega. Zasebna sporočila...
Huawei LTE CPE master.

mojsterleo ::
Jaz sem kupil tega Syai za 55 EUR, meri na 5 minut (libre2 na 15), drži 14 dni. Tehta 1.6g, app zgleda OK. Verjamem, da tudi zmeri dokaj natančno.
Super, hvala za info. Si morda meritve kaj primerjal z ročnim merilcem?

Ne še, imam v planu ga kupit in primerjat. Ima pa ta nekaj delaya, če sem prav poštudiral? Ker ne bere iz krvi, ampak iz limfne tekočine(?).
Torej morda primerjat, ko je glukoza relativno stabilna.
Torej morda primerjat, ko je glukoza relativno stabilna.

tikitoki ::
Skratka, no ko so jim jemali kri tem ljudem, so imeli trimesečno povprečje tako nizko, da ne moreš verjet, tam 3.6 pa 3.4 so bile vrednosti. Tudi pri šimpanzih v divjini, ko izmerijo imajo ful nizko...Jaz sem požrl toliko Nutele, kot jo vi niti videli ne boste v življenju.
Ja, je zanimiva ta tema.
Cukr pa imam vedno prenizek, med 3 do 3 in pol.
Tako da žretje cukra ali obseg trebuha (ker imam prevelikega) nima nobene veze s količino sladkorja v krvi. Ali diabetesom.
Razen takoj po tistem, ko požlicaš kilo Nutele na mah. Ampak tudi ta cukr zelo kmalu izgine iz obtoka.
Brez testa torej ves, da se to zgodi?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Keto dieta (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 5997 (874) | rkobarov |
» | Čudna trgovinaOddelek: Loža | 1465 (517) | aytim |
» | Nakup aparata za merjenje krvnega sladkorja in holesterolaOddelek: Pomoč in nasveti | 5764 (4972) | MadMax |
» | Misicna masa in diabetes (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 22631 (3719) | Aquinas |
» | Varnost brezžičnih medicinskih pripomočkovOddelek: Novice / Varnost | 12656 (10782) | roli |