» »

QR kode, kelnarji in aplikacije in osebni podatki

QR kode, kelnarji in aplikacije in osebni podatki

Temo vidijo: vsi

BlaY0 ::

Hemi426 je izjavil:

Človekove pravice so vse enakovredne. Pri prekrivanju le teh se gre za kompromis, ki ga določi sodišče, najverjetneje ustavno sodišče, ki je že podalo svojo sodbo v določenih zadevah.

Ja, recimo mnenje o tem, da je človekova pravica živeti nad človekovo pravico gibati se. Ker pa niso zanemarili človekove pravice gibati se, so naložili pristojnim, da sproti preverjajo in prilagajajo ukrepe ki omejujejo gibanje.

Hemi426 je izjavil:

Pa če sistem recimo vidi da ni interesa za cepljenje, in je tist 1% srednjeveških ljudi ogroženih, zakaj se ne zgradi na hitro neka bolnica za covid?
Zakaj se že eno leto straši z kolapsom zdravstvenega sistema in pomankanjem osebja, ne dela se pa nič na tem?

Kdo je rekel da se ne dela na tem? 100 dohtarjev in 500 med sester/bratov se pač ne da zgenerirat v enem letu, se ti ne zdi? Edino kar je bilo možno v enem letu naredit je bilo cepivo in ravno cepivo je tisto s katerim si kupujemo cajt, da porihtamo to o čemer pišeš.

Hemi426 je izjavil:

Se zavedaš, da so v povezavi Covidom lahko delali prostovoljci, se pravi neusposobljeni ljudje?
V Vojski imamo cca 800 medicinskega kadra. Osnova njihovega učnega kurza je delovanje v JRKBO razmerah.
Odlično bi se odrezali na Covid oddelkih...

Verjetno si pozabil, da imajo tudi oni človekove pravice pa sindikate in podobno...

Hemi426 je izjavil:

Zakaj...

Zeh...

Hemi426 je izjavil:

Tako, da ne ti nam o egoizmi in ljubezni do sistema. Ne strešaš svojega fabriciranega besa z strani MSM na prave ljudi...

Spet zeh. Katerim vam? Kdo pa ste vi? Najbolj pravi med pravimi?

Markus386 ::

Pa saj, ce ostanes doma, te nekdo, ki se zunaj giba, ne more okuzit. Za trgovine pa to, smo imeli pa itak vedno predpise, od mask, do omejitve ljudi na kvadraturo. Zdaj mamo pa itak cepiva.

Markus386 je izjavil:

Jaz sem cepljen, pa nocem kelnarju kazat qr kode z mojimi podatki, ker to ni njegovo delo. Naj se s tem ukvarja inspekcija, saj jih zato placujemo.

Ti mu zarad mene pusti, da ti se bris naredi, ampak nekje je mejo treba delat.

Pa saj za čike kupit te tudi mora kelnar preverit. Enako blagajničarka na šalterju v štacuni. Inšpektorji preverjajo da gostinski obrati in štacune to izvajajo.

pirat ::

Hemi426 je izjavil:

pirat je izjavil:

Mene te debate spominjajo na debate v osnovni soli, ko so bili najbolj glasni tisti, ki so vedno dobivali cveke. Ponosni so bili na to, oni niso piflarji, noben jih ne bo je*al z matematiko, ki je nikol v zivljenju ne bodo rabili. Bili so cool, med prvimi so imeli tudi predelane APN6. Potem so bili se bolj cool, ze pri 16-letih plača iz bliznjega tekocega traku. Ostali smo morali fehtati starse za kak tolar za v disko, oni pa samostojno s svojim denarjem castili cele runde. Carji !
Sedaj tisti tekoci trak ne dela vec pa tudi nikjer jih ne vidim vec, da bi za runde dajali. Sem pa zadnjic enega srecal, nekaj je govoril o tem, da je ugotovil da v resnici niso bili carji ampak luzerji in da je skoda da je toliko casa trajalo, da jim je potegnilo.
Vsaka podobnost z anticepilci je seveda le nakljucna.

Seveda vsi anticepilci so umazani, butasti in neizobraženi napol ljudje, ki delajo u fabrki al pa pobirajo smeti, ane. Vse, samo da se počutiš moralno superiornega in, da lažje zaspiš :)

Zakaj zdaj to? Saj sem napisal, da je vsaka podobnost le nakljucna.
… no, ce pa si v tem opisu prepoznal, potem je se upanie, ne?

Hemi426 je izjavil:

Ustava nam tudi ne omogoča takih ukrepov je Ustavno sodišče dalo jasno sodbo.

Nam omogoča, zgleda da nisi prebral... samo pravilno in sproti jih je treba dozirati ter preverjati, da določene človekove pravice ne bi bile preveč prikrajšane.

Hemi426 je izjavil:

Zelo dobro so te oprali in zdresirali.

Kdo pa so ti zli možje, ki so me baje oprali?

krneki2021 ::

pirat je izjavil:

Od kje tebi ideja da se gre pri tem za biti cepljen ali ne biti cepljen? Cepljen ali ne cepljen, je point v tem, da bo neka blagajnicarka ali nek varnostnik preverjal tvoje zelo osebne podatke. Nisem kriminalec in nimam kaj za skrivat, ampak vseeno ne zelim, da bo vsak, ki ima pet minut casa brskal po mojih osebnih podatkih. Konec koncev, zaklepas vrata hise ali stanovanja? Zakaj, saj nimas nic za skrivat, ropov pa tudi ni toliko, da bi bila velika verjetnost, da bi te kdo oropal.

Hemi426 ::

pirat je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

pirat je izjavil:

Mene te debate spominjajo na debate v osnovni soli, ko so bili najbolj glasni tisti, ki so vedno dobivali cveke. Ponosni so bili na to, oni niso piflarji, noben jih ne bo je*al z matematiko, ki je nikol v zivljenju ne bodo rabili. Bili so cool, med prvimi so imeli tudi predelane APN6. Potem so bili se bolj cool, ze pri 16-letih plača iz bliznjega tekocega traku. Ostali smo morali fehtati starse za kak tolar za v disko, oni pa samostojno s svojim denarjem castili cele runde. Carji !
Sedaj tisti tekoci trak ne dela vec pa tudi nikjer jih ne vidim vec, da bi za runde dajali. Sem pa zadnjic enega srecal, nekaj je govoril o tem, da je ugotovil da v resnici niso bili carji ampak luzerji in da je skoda da je toliko casa trajalo, da jim je potegnilo.

Seveda vsi anticepilci so umazani, butasti in neizobraženi napol ljudje, ki delajo u fabrki al pa pobirajo smeti, ane. Vse, samo da se počutiš moralno superiornega in, da lažje zaspiš :)

Zakaj zdaj to? Saj sem napisal, da je vsaka podobnost le nakljucna.
… no, ce pa si v tem opisu prepoznal, potem je se upanie, ne?

Sem daleč od nasprotnika cepljenja :D

Ampak je zanimivo kako obe strani, oz. intelektualno šibkikejši pripadniki obeh skupin naredijo neko splošno oznako, da lažje povzamejo nasprotnika.
Anticepilec- neizobražen zahojen Redneck
Cepilec- ovca, ki je consumer MSMj

Tako kot v filmu Jojo Rabbit(2019, oskar), ko otroci nacistov opisijejo videz in lastnosti Judov.

Izjemno lahko je narod deliti, že umetnost od Rimskih časov; divide et impera

Hemi426 ::

Gremo mal ven.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hemi426 ()

A110 ::

Hemi426 je izjavil:

A110 je izjavil:

A če bi vam kelnar rekel za osebno ko narocite pivo v gostilni tudi nebi pokazali osebne?

Seveda ne, bi se stal in šel. Če pri mojem izgledu ne oceni polnoletnosti, ima resne probleme.

Ja pri neki normalni starosti ne, ampak kaj pa pri kakšni mejni starosti ko ni tako očitno?

PersonaRuda ::

A110 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

A110 je izjavil:

A če bi vam kelnar rekel za osebno ko narocite pivo v gostilni tudi nebi pokazali osebne?

Seveda ne, bi se stal in šel. Če pri mojem izgledu ne oceni polnoletnosti, ima resne probleme.

Ja pri neki normalni starosti ne, ampak kaj pa pri kakšni mejni starosti ko ni tako očitno?

Tvoja reakcija bi bila, da bi se spet za 1 mesec prostovoljno zaprl v hišo...

Phantomeye ::

A je kdo probal app že reverse-enginerat?

ce se shranjuje lokalno - a.k.a. QR koda ni id za bazo uporabnikov, ampak je kriptiran hash s podatki o cepljencu. potem bi se teoreticno dalo pridobit kjuc in delati custom veljavne kode?

cist izobrazevalno ?

UganiKdo ::

Horas je izjavil:

ne kelnarji ne varnostniki prav nihče nima pristojnosti tega pregledovat!!! a se vi res čisto v vsem pustite?? tk nizko ste padli da vam bojo v oštarijah pa gledališčih gledali če ste cepleni??

Slaboumno napihovanje v tri dni. Vsakic ko narocis pivo ima natakar ne samo pravico ampak tudi dolznost, da preveri identiteto pivca.

A110 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

A110 je izjavil:

Popolnoma nepomembno. Tudi 100 letnika na ivalidkem vozicku ima pravico zahtevat dokument, ali pa mu zavrnit postrezbo.

Pac jokajo predvsem revezi, ki dlhe kot do vaske goszilne se niso prisli.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

PersonaRuda je izjavil:

A110 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

A110 je izjavil:

Tvoja reakcija bi bila, da bi se spet za 1 mesec prostovoljno zaprl v hišo...

Tvoja, pa ga spet gobcas o zadevah, ki jih ne razumes.

Zakaj, ce pa revcek zgledas sestradan?

hendriks ::

Od 400€ do 1000€ kazni za organizatorja? Ene 4000€ pa bo zaleglo.

Markus386 ::

Phantomeye je izjavil:

ce se shranjuje lokalno - a.k.a. QR koda ni id za bazo uporabnikov, ampak je kriptiran hash s podatki o cepljencu. potem bi se teoreticno dalo pridobit kjuc in delati custom veljavne kode?

cist izobrazevalno ?

QR koda vsebuje ime, priimek, datum rojstva, bolezen, cepivo, itd... vse skupaj pa digitalno podpisano s strani nijz-ja.

https://gir.st/blog/greenpass.html

Tukaj je reverse engineer same qr kode.

Aplikacija (ki so jo zdaj dali dol) je te podatke izpisala v userfriendly nacinu (torej od imena do stevila cepljenj in seveda preverila podpis), da je policaj na meji preveril z pasosem, ce gre za pravo osebo.

Minister in logarjeva sta obljubila, da aplikacija ne bo kazala ne imena, ne vrste (P, C ali T), ne nic, samo "valid" ali "ne"... Brez spremembe same QR kode, je modifikacije aplikacije nesmiselna.

Z drugimi besedami, to pomeni, da aplikacija se vedno prebere vse osebne in zdravstvene podatke iz kode, samo kelnarju jih ne pokaze direktno, z malo modifikacije, jih pa lahko shranjuje ali posilja nekam na kak api.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Markus386 ()

multivac ::

fikus_ je izjavil:

Spet teoretiki zarot!

To so minimalni podatki za identifikacijo posameznika, ki pokaže QR kodo.

Teoretiki zarot so spet totalno falili.
Sploh niso napovedali (popolnoma nesmiselnih) pasušev za dnevno življenje.

Mare2 ::

PersonaRuda je izjavil:

Mare K.met (tvoje prvotno uporabniško ime), ne sodi drugih po sebi.

Saj si odrasel človek, a ne? Na razvojni stopnji 3 letega otroka, le ta se tako igra s priimki ljudi.
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

hendriks je izjavil:

Od 400€ do 1000€ kazni za organizatorja? Ene 4000€ pa bo zaleglo.

Čemu propagiraš epidemiološko povsem nesmiselne ukrepe, ki vodijo v totalitarizem?
Kaj počneš kaj v lajfu?
Fašisti ste mi res zanimivi, rad bi spoznal vaš profil.

Utk ::

Če aplikacija pokaže ime, je to nezakonito, če ne, ne more tega varnostnik preverit ali je koda tvoja. V nobenem primeru to legalno ne more delovat.
Nekdo je spet skočil prej kot je rekel hop.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Mare2 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Mare K.met (tvoje prvotno uporabniško ime), ne sodi drugih po sebi.

Saj si odrasel človek, a ne? Na razvojni stopnji 3 letega otroka, le ta se tako igra s priimki ljudi.

Si ti odrasel? Ti drugim pametuješ, potem se pa čudiš, ko dobiš porcijo nazaj:

Mare2 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Res žalostno, da te ljudje imajo za največjega kriminalca, če pustiš osebno doma, ko se greš rekreirat. 8-O

En kmet hoče vzbujat pozornost. Briga mene za tvojo osebno.

BlaY0 je izjavil:

Utk je izjavil:

Po imenu in priimku varnostnik ne more vedet ali si to res ti. Po rojstnem dnevu lahko zelo približno oceni, ampak kot da zna varnostnik tako hitro računat, da bo za vsakega to ocenil. In končno, privat organizatorjem ni v interesu zavračat ljudi na vhodu. To bo delala kaka Drama, ki itak živi od države.
Kaj si bo varnostnik s tem kaj od tega si, P, C ali T, pa niti Krek najbrž ne zna razložit. To je protizakonito milijon procentov.
Se pravi, to je vse popolnoma brez veze. Z eno qr kodo gre lahko cel blok not, pa ne bo nihče kazni dobil.

Pa saj ni bistvo vsega tega da se kazen dobi ali ne dobi. Bistvo je v tem da kužni ljudje ne gredo tja kjer bi potencialno lahko okužili veliko ljudi. Ne vem kaj tukaj ni jasno. Ali se bo to preverjalo ali ne sploh nima veze, človek ki nima PCT izkaza naj sam od sebe ne bi šel tja, ker se pričakuje od njega da ni kreten. Ker pa en kreten lahko naredi sranje, se pa pač preverja.

Jaz imam filing, da nekateri tukaj spodbujajo neupoštevanje enostavnih pravil pod pretvezo, da so jim kršene ne vem kakšne pravice. To je isto kot črnec ki pred policijo skače v majici ACAB in vpije na njih, potem ko ga podrejo na tla in vklenejo pa začne vpit da so rasisti.

Bi se strinjal, če se bi šlo tu za neke koncerte ali nekaj. Pač ne greš. Ampak do kod bo to šlo? Kino z otrokom, knjižnica z otrokom, bauhaus, frizer, terasa gostilne?

Želim vam predvsem povedati...da tej pasuši nimajo nobenega, absolutno nobenega epidemiološkega smisla.

multivac je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Spet teoretiki zarot!

Se vedno je bolj ziher loto igrat kot verjet teorijam zarote.

UganiKdo je izjavil:

multivac je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Spet teoretiki zarot!

Se vedno je bolj ziher loto igrat kot verjet teorijam zarote.

Ok, odvisno kateri.
Vsaj tej ki sem jaz poslušal so skoraj 100% zadeli in tudi bodo zadeli.

Vi pa veselo v totalitarizem.
Dajte mi javit dan, ko se boste zavedli, kaj ste storili.

Ja, tudi ce loto igras za en teden nazaj vedno zadanes sedmico.

dexterboy ::

BlaY0 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Dokler me 2x ne ustavijo in dajo kazen, jaz svojih navad ne mislim spreminjati.

Torej šele ko te bodo 2x oglobili boš začel razmišljati pa magari samo o spremembah svojih navad. Skratka po domače rečeno, boli te đonson za vse in vsakogar. Žalostno...

Se boš preselil na Mars? Tam ni Covida ;)

PersonaRuda je izjavil:

Karte se počasi razkrivajo in počasi postaja jasno zakaj je vsa ta korona histerija.
Dosedaj so nam lahko sledili preko telefona, a nezakonito. Sedaj pa bo sledenje omogočala QR koda in vse bo legalno in se nalagalo na strežnik. Torej, če bodo želeli preveriti Janeza Novaka, kje vse je bil zadnjih 7 dni. Mala malica. Ali pa, če bodo želeli ustvariti profil, kaj vse zanima Janeza Novaka in kje vse se giblje (kolkokrat gre v trgovski center, frizerju, fitnes, kino, koncert, nogometno tekmo, obisk zdravnika, zobozdravnika...). Mala malica.
Torej vse to je sedaj samo 1. faza za totalni nadzor. V zadnji fazi pride na vrsto čipiranje ljudi in hude omejitve za vse neposlušne (ne dobiš kredita ali ne dobiš dodatkov ali pa ti kar blokirjo bančni račun) oz. izklopijo čip. Ker boš vse počel s čipom in vsi podatki se bodo sproti shranjevali na strežnik zua vsak tvoj gib ali obisk kjerkoli posebej za tvoj ustvarjen profil.
Odpiral boš vrata trgovskih centrov, na koncertu dokazoval, da si cepljen, v trgovini plačeval (sledili bodo ali zdravo hrano kupuješ ali pa večinoma junk), pri zdravniku se bo beležil obisk in recepti se bodo na čip nalagali, zavarovlanica bo na podlagi tvoje prehranjevalne verige temu primerno višala premijo zavarovanja in še in še. Še leto dni nazaj je to bila teorija zarote in so se eni temu smejali. Ampak sedaj se že vidi, da drvimo v ta sistem in da je to sedaj šele začetek...
In da korona-ukrepi niso za zaščito našega zdravja, ampak izključno za jemanje naših pravic in svobode, ter da nas bodo še lažje nadzorovali kot so nas že dosedaj. In nas na koncu še bolj zasužnjili, ter omejili gibanje.

+1
Odlično spisano!
Ampak, kolikor berem poste v tej temi, je IQ že padel na sobno temperaturo... nikoli jim ne bo potegnilo :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

BlaY0 je izjavil:

Hemi426 je izjavil:

258 523 oseb je bilo uradno okuženih do danes. 4575 je umrlih. To je 1.84% umrlih. Je preživetje 98,16%

Precej si tole poenostavil. Pozabljaš da je bilo toliko umrlih ob vseh ukrepih. Koliko misliš a bi bilo umrlih brez ukrepov? Več ali manj? Se torej strinjaš, da pač pustimo stare in tiste ki doma ne prebolijo enostavno umreti. Fino ane, zdravstven sistem ne bi bil tako obremenjen, malo bi konjedersko skužbo pojačali za kakšno leto pa še penzijski sklad bi si opomogel. Samo se bojim da nam ustava tega ne omogoča...

Pizda, ampak nabijate s temle, da je človeku kar slabo! Na momente si kar zaželiš, da bi bilo 90k mrtvih, da bi se vi lahko tepli po prsih, kok ste glavni frajerji.... fak, se mi gre kr na bruhanje!!!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Ker bo to s kodami fail, fail, fail, bo nekdo sigurno pomislil na pravo rešitev tega (sicer neobstoječega) problema. Mokre sanje političarjev in mamica vseh teorij zarote. Kdaj nas bojo čipirali, če ne zdaj? In ljudje bi sami v vrsti stali...
Ne pravim, da nas bojo, samo da je prilika fenomenalna, če nas ne bojo zdaj, nas ne bojo nikoli.

Zgodovina sprememb…

dexterboy je izjavil:

BlaY0 je izjavil:

PersonaRuda je izjavil:

Dokler me 2x ne ustavijo in dajo kazen, jaz svojih navad ne mislim spreminjati.

Torej šele ko te bodo 2x oglobili boš začel razmišljati pa magari samo o spremembah svojih navad. Skratka po domače rečeno, boli te đonson za vse in vsakogar. Žalostno...

Se boš preselil na Mars? Tam ni Covida ;)

PersonaRuda je izjavil:

Karte se počasi razkrivajo in počasi postaja jasno zakaj je vsa ta korona histerija.
Dosedaj so nam lahko sledili preko telefona, a nezakonito. Sedaj pa bo sledenje omogočala QR koda in vse bo legalno in se nalagalo na strežnik. Torej, če bodo želeli preveriti Janeza Novaka, kje vse je bil zadnjih 7 dni. Mala malica. Ali pa, če bodo želeli ustvariti profil, kaj vse zanima Janeza Novaka in kje vse se giblje (kolkokrat gre v trgovski center, frizerju, fitnes, kino, koncert, nogometno tekmo, obisk zdravnika, zobozdravnika...). Mala malica.
Torej vse to je sedaj samo 1. faza za totalni nadzor. V zadnji fazi pride na vrsto čipiranje ljudi in hude omejitve za vse neposlušne (ne dobiš kredita ali ne dobiš dodatkov ali pa ti kar blokirjo bančni račun) oz. izklopijo čip. Ker boš vse počel s čipom in vsi podatki se bodo sproti shranjevali na strežnik zua vsak tvoj gib ali obisk kjerkoli posebej za tvoj ustvarjen profil.
Odpiral boš vrata trgovskih centrov, na koncertu dokazoval, da si cepljen, v trgovini plačeval (sledili bodo ali zdravo hrano kupuješ ali pa večinoma junk), pri zdravniku se bo beležil obisk in recepti se bodo na čip nalagali, zavarovlanica bo na podlagi tvoje prehranjevalne verige temu primerno višala premijo zavarovanja in še in še. Še leto dni nazaj je to bila teorija zarote in so se eni temu smejali. Ampak sedaj se že vidi, da drvimo v ta sistem in da je to sedaj šele začetek...
In da korona-ukrepi niso za zaščito našega zdravja, ampak izključno za jemanje naših pravic in svobode, ter da nas bodo še lažje nadzorovali kot so nas že dosedaj. In nas na koncu še bolj zasužnjili, ter omejili gibanje.

+1
Odlično spisano!
Ampak, kolikor berem poste v tej temi, je IQ že padel na sobno temperaturo... nikoli jim ne bo potegnilo :(

Kako zabit moras bit da razlagqs, da bodo eno obliko protizakonitega nadzora (za katerega kot kaze nihce niti v resnici ne ve) zamenjali za drugo obliko protizakonitega nadzora, za katero ve vsak FB doktor? Pa revezi sploh berete idiotizne ki jih pisete, al je to samo copy paste s Facebooka?

Nekateri so že čipirani. Torej, čip se je že samoaktiviral. :)

Spura ::

Markus386 je izjavil:

Ne.. gre se konkretno za to, da nam v imenu ene butaste bolezni, ki jo 99% ljudi preboli brez problema

Koliko procentov je bilo hospitaliziranih? 1%? Pa verjetno jih je bilo cel kup doma k so jebal ježa lep cajt. Brez problema lol.

Markus386 je izjavil:

Phantomeye je izjavil:

cist izobrazevalno ?

QR koda vsebuje ime, priimek, datum rojstva, bolezen, cepivo, itd... vse skupaj pa digitalno podpisano s strani nijz-ja.

https://gir.st/blog/greenpass.html

Tukaj je reverse engineer same qr kode.

Kako rabis reverse engineer ce je pa javna specifikacija za te QR kode.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

mamstrok ::

Kako rabis reverse engineer ce je pa javna specifikacija za te QR kode.

NIJZ aplikacija ni javna

In? saj podatki so v QR kodi. Aplikacija NIJZ (in še ene 50 drugih) jih samo pokaže.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

49106 ::

Podatki v QR kodi niso javni.

Vetrpiha ::

Niso. Ima pa QR koda preveč podatkov, ki jih lahko razbere vsak cepec

jotunn ::

49106 je izjavil:

Seveda niso javni, ker so notri zelo zasebni podatki in ravno to je problem kazanja teh podatkov vsakemu, ki ima dve minuti casa. Aplikacija niti ni problematicna, ker se te iste podatke lahko dobi dol s katerokoli, tudi nenamensko, aplikacijo. Problem ni niti QR koda, ampak to, da jo moras kazati ljudem, ki nimajo nobenih pooblastil, da vidijo taksne podatke.

hendriks ::

jotunn je izjavil:

49106 je izjavil:

Seveda niso javni, ker so notri zelo zasebni podatki in ravno to je problem kazanja teh podatkov vsakemu, ki ima dve minuti casa. Aplikacija niti ni problematicna, ker se te iste podatke lahko dobi dol s katerokoli, tudi nenamensko, aplikacijo. Problem ni niti QR koda, ampak to, da jo moras kazati ljudem, ki nimajo nobenih pooblastil, da vidijo taksne podatke.

Takoj ko se loginaš na FB, Instagram, Twitter, TikTok, you-name-it aplikacijo, tvoji podatki romajo nekam, kamor ne želiš. Pa jih vseeno uporabljaš. Pri tej aplikaciji pa se upirate na vse možne in ne možne načine, samo da ne bi bilo treba pokazati tisto QR kodo, ki ti izpiše ime, priimek in datum rojstva. In to vidi kelnar, h kateremu v 95% hodiš že vsaj 20 let in te tako ali tako pozna. Kaj pa misliš da bo on s tem podatki naredil? Prinesel ti bo kafe ali pivo. Đizs kako komplicirate..

Invictus ::

Natakar naj ne bi vedel niti tvojega imena, ti bi mu pa delil zdravstveno stanje?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vetrpiha ::

hendriks je izjavil:

jotunn je izjavil:

49106 je izjavil:

Takoj ko se loginaš na FB, Instagram, Twitter, TikTok, you-name-it aplikacijo, tvoji podatki romajo nekam, kamor ne želiš. Pa jih vseeno uporabljaš. Pri tej aplikaciji pa se upirate na vse možne in ne možne načine, samo da ne bi bilo treba pokazati tisto QR kodo, ki ti izpiše ime, priimek in datum rojstva. In to vidi kelnar, h kateremu v 95% hodiš že vsaj 20 let in te tako ali tako pozna. Kaj pa misliš da bo on s tem podatki naredil? Prinesel ti bo kafe ali pivo. Đizs kako komplicirate..

Pri FB daš dovoljenje za zbiranje podatkov, v kolikor pa imaš še javni profil, pa si itak privolil za prikaz javnosti.
Tukaj ne daš dovoljenja.
Bo šlo?

hendriks je izjavil:

FB, Instagram itd. so prostovoljna odlocitev. Ce te moti njihovo zbiranje podatkov, jih ne uporabljas. Sicer je res, da je tudi hotel, restavracija ali javni prevoz prostovoljna odlocitev, ampak vseeno ni ravno primerljivo, kajne?

49106 ::

Oh, kakšno retardardirano razmišljanje ima hendriks. Saj ne vem ali naj se smejem, ali naj jočem :))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Pithlit ::

Invictus je izjavil:

Natakar naj ne bi vedel niti tvojega imena, ti bi mu pa delil zdravstveno stanje?

Kako pa s qr kodo deliš zdravstveno stanje? Razen, seveda, da izpolnjuješ enega od pogojev pct (ne pa katerega).
Life is as complicated as we make it...

Invictus ::

To je to... Tvoje zdravstveno stanje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Pithlit je izjavil:

Invictus je izjavil:

Kako pa s qr kodo deliš zdravstveno stanje? Razen, seveda, da izpolnjuješ enega od pogojev pct (ne pa katerega).

V QR kodi je napisano ali si prebolel in oz. ce si cepljen in s cim si cepljen. Ce to zate ni zdravstveno stanje, potem ne vem kaj si potem predstavljas pod zdravstveno stanje.

Pithlit ::

Sej veš da kelnarji tega ne bodo videli, ane?

Invictus je izjavil:

To je to... Tvoje zdravstveno stanje...

Nisem vedela da je izpolnjevanje pct kar zdravstveno stanje. Torej, opravljen HAGT je po tvoje to? Zdravstveno stanje? Šment. Fakin snežinkice.
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Sej veš da kelnarji tega ne bodo videli, ane?

Ne, ne vem, niti ti tega ne veš. Lahko bojo videli ali si imel korono in kdaj. Če to ni zdravstveno stanje, potem ne vem kaj je.

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Podatki seveda niso javni, so pa enostavno berljivi in so zapisani po jasno določenem standardu.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

digitalno potrdilo o cepljenju COVID-19 (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5312028 (6251) primoz4p
»

Aplikacija zVEM za dostop do portala eZdravje in potrdila COVID je na voljo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
7119028 (8022) ToniT

Zasebnostna analiza aplikacije za preverjanje izpolnjevanja PCT pogojev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
37057455 (48340) ajdov2

Eventuelna lokalizacija zelenega potrdila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
33240401 (35633) zmist

Več podobnih tem