Forum » Loža » Bolha BREZ SKRBI
Bolha BREZ SKRBI

Telbanc ::
Z plačljivostjo oglasov za grafe, so dobesedno ubili trg starih graf, ki je po svoje zanimiv za zbiratelje. Z brez skbi pa "posiljujejo" folk. Zaj je brezplačno...LOL.
No, sam če je njim u redu, pol je tud men. Lah bi nardili rubliko retro graf, in sicer brezplačno. Kar je starejše od 12 let, bi lah blo retro.
No, sam če je njim u redu, pol je tud men. Lah bi nardili rubliko retro graf, in sicer brezplačno. Kar je starejše od 12 let, bi lah blo retro.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()

AgiZ ::
Zakaj bi preskočil oglas? Če bolha drži sredstva dokler ne potrdiš da je vse ok, in zadeva ne funkcionira, dobiš kupnino nazaj, ne? Torej je to samo plus.

GaS ::
Od kje tem nategunčkom bolha računi, stari po več let? Jih shekajo in uporabijo, ali kaj drugega?

tikitoki ::
Jaz za nakupe uporabljam eBay, ki je svetovna leta pred bolho.
Kdo še sploh kupuje preko eBaya?
Kolikor so vse gostilne polne nimam občutka, da je kdo škrt.
Ti pa nisi veliko po gostilnah
Govorimo o bolhi, najbolj popularni strani za male oglase v Sloveniji.
Lol. Najbolj uporabna stran, če dejansko želiš prodat je Fb-jev Marketplace.
ROLF
Zadnje je res. Sm prodal zadnji PC na FB marketplace.

kgtjera ::
Prodajam neko rabljeno zadevo preko Bolhe, kjer imam objavljeno št.; pa me preko Whatsappa kontaktira nek tip, ki govori slovensko, številka je hrvaška in on baje živi na meji in bi to kupu in bi organizirala dostavo preko Bolha Brez skrbi. Ni problem, se strinjam, hoče naslov, mu dam naslov. Čez par minut mi pošlje link (na "Bolhino strani" (in pravi da je plačal in organiziral dostavo), kjer stran zahteva, da vpišem podatke bančne kartice... Vse lepo v slovenščini in deluje legit, vseeno moja prva misel, scam!
Spletna stran na katero pelje link je: "bolha-si.in65 neke številke 17181.com" Pomojem več kot očitno scam, preko Bolhe nobenega obvestila...
Zanima pa me, če je kdo že pošiljal preko storitve Brez skrbi, kako to deluje? In ali ima smisel prijavit na policijo?
Spletna stran na katero pelje link je: "bolha-si.in65 neke številke 17181.com" Pomojem več kot očitno scam, preko Bolhe nobenega obvestila...
Zanima pa me, če je kdo že pošiljal preko storitve Brez skrbi, kako to deluje? In ali ima smisel prijavit na policijo?

delavec44 ::
Na Bolhi ne moreš prebrati navodila? Na vsaki strani v postopku Brez skrbi piše, da vsa komunikacija poteka preko Bolhe in kupec ne rabi tvojega maila in telefonske.
Itak je pa logično, da prodajalec da svojo kartico za plačilo ;) (mislim prejem denarja hehe).
Itak je pa logično, da prodajalec da svojo kartico za plačilo ;) (mislim prejem denarja hehe).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Kaj pol je blo legit in ni scam? Povezava ni več aktivna. Na aplikaciji Bolhe nisem prejel nobenega obvestila, le link od "kupca" v Whatsapu. Pa dvomim, da mora prodajalec dat CVC kartice?

RookY ::
Kaj pol je blo legit in ni scam? Povezava ni več aktivna. Na aplikaciji Bolhe nisem prejel nobenega obvestila, le link od "kupca" v Whatsapu. Pa dvomim, da mora prodajalec dat CVC kartice?
Tebi in podobnim, ki ne štekajo, da kupec ne rabi podatkov tvoje kartice, sploh banka ne bi smela kartice izročiti...
Juhu juhu spet bom bruhu

skumpl ::
Je scam. Kot že rečeno, če uporabljaš Bolha brez skrbi, potem vsa komunikacija poteka preko Bolhe. Ker pa si objavil svoje zunanje kontaktne podatke, te je prevarant kontaktiral preko drugega servisa in ti poslal phishing Bolha stran.

Nategi so vedno bolj pogosti...ne vem zakaj banke ne zahtevajo izpita za uporabo kartice. Kako lahko banka sploh izroči laiku neko debetno kartico, kjer ima vse prihranke in niti ne ve kaj pomenijo številke na njej??? To je 100x hujše, kot ponujanje frank kreditov.
Juhu juhu spet bom bruhu

Koraaz ::
Kot je že uporabnik kgtjera povedal, je tole prevara.
Da lahko prodaš (ali kupiš) neko stvar preko storitve "bolha brez skrbi" mora najprej prodajalec to omogočiti ob objavi oglasa. Ne more le tega zahtevati kupec od njega in je to že prvi alarm, ko je ti poslal email tebi na svoje roke.
Komunikacijo moraš držati ves čas na bolhi (če te preusmeri ven je prevara) in prodajalec/kupec ne potrebuje nobenih osebnih podatkov. Transakcija se opravi preko posrednika s katerim ima bolha sklenjeno pogodbo (neka nizozemska banka, če se prav spomnim).
Tu so navodila, kjer zelo lepo piše, kako storitev deluje: https://www.bolha.com/?alias=brez-skrbi...
Da lahko prodaš (ali kupiš) neko stvar preko storitve "bolha brez skrbi" mora najprej prodajalec to omogočiti ob objavi oglasa. Ne more le tega zahtevati kupec od njega in je to že prvi alarm, ko je ti poslal email tebi na svoje roke.
Komunikacijo moraš držati ves čas na bolhi (če te preusmeri ven je prevara) in prodajalec/kupec ne potrebuje nobenih osebnih podatkov. Transakcija se opravi preko posrednika s katerim ima bolha sklenjeno pogodbo (neka nizozemska banka, če se prav spomnim).
Tu so navodila, kjer zelo lepo piše, kako storitev deluje: https://www.bolha.com/?alias=brez-skrbi...

Lonsarg ::
Sistemi kot je ta Bolha brez skrbi bi delovali brez masovnih scamov zgolj če bolha striktno prepove telefonske številke v oglasih .
Ampak folk se je navadil na to da je telefonska mimo bolhe. Tak da imajo problem, al it v safe varjanto brez telefonskih al pa imet oboje in ful scamerjev, torej trenutno stanje.
Ampak folk se je navadil na to da je telefonska mimo bolhe. Tak da imajo problem, al it v safe varjanto brez telefonskih al pa imet oboje in ful scamerjev, torej trenutno stanje.

Ni problem v odpiranju samih linkov, samo ko zahevajo št. kartice in cvv, ti mora biti jasno, da si prodajalcec ne kupec, ko pa zahtevajo še vstoto €, ki jo imaš trenutno na računu, moraš biti pa res milo rečeno idiot, da jim usrežeš. In vidim iz prve roke, da to kar dosti lastnikom kartice ni jasno. Smešno, da se nekateri bolj bojijo dati prodajalcu št. TRR, kot št. kartice in cvv.
Juhu juhu spet bom bruhu

Sj meni je to bilo jasno takoj in sem podvomil v legitimnost že takoj, ko mi je poslal link. Pričakoval sem, da me bo o prodaji obvestilo preko bolhe, ne vem pa kako deluje ta Brez skrbi, ker s tem še nisem imel opravka. Anyway, hvala za mnenja, mogoče bo tole prišlo še komu prav!

floyd1 ::
Na bolhi se žal dnevno pojavljajo oglasi, vse za smešno ceno in vsi imajo skupen "brez skrbi" in komunikacijo preko "whatsapp". Vse "skoraj novo" in za tretjino (ali še manj) cene.

Blinder ::
Mene en dan kontaktiral na whatsapp nekdo iz slovenske številke, isto, da bi preko brez skrbi kupil nekaj. Nekaj dni pozneje me je nekdo drugi kontaktiral, isto slovenska številka in sporočilo, ki sta mi ta dva (mogoče en nigerijec) poslala je bilo 100% enako

99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

NuMaN ::
Ravno zdaj sem dobil identično sporočilo kot pred meseci od nekega "Anglosaksonca" ... Da bi ti scamerji vsaj imeli neko svojo bazo podatkov, kjer bi videli, koga ne uspejo nategniti, ne pa da mi ista oseba poskuša dvakrat z isto foro pod drugim imenom.
Imam 124,9 delnic Vzajemne.

delavec44 ::
Mene pa na FB Marketplace kao mariborčan in celjan. Nateg je pa isti kot opisan tule samo da gre preko FB chata in ne whatsapp. Slednjega sploh ne uporabljam in ne vem kaj zamujam.

1. Ali je še izdelek na razpolago
2. Kaka je cena
3. Začne bluziti o nekem kurirju
2. Kaka je cena
3. Začne bluziti o nekem kurirju

Ja, cena je pa napisana na Bolhi ...
Sploh mi ni jasno, kako imajo od tega sploh kak izplen - verjetno jih zanima zgolj poadatek iz kartice, ali pa mutijo s pay-palom in na oncu ostaneš brez izdelka, čeprav dvomim, mislim da masovno scamajo da pridejo do podatkov kartice.
Sploh mi ni jasno, kako imajo od tega sploh kak izplen - verjetno jih zanima zgolj poadatek iz kartice, ali pa mutijo s pay-palom in na oncu ostaneš brez izdelka, čeprav dvomim, mislim da masovno scamajo da pridejo do podatkov kartice.

Koraaz ::
Pri meni so še točko 2 spustili. Ko niti ne proba barantati je takoj red flag.
Namesto za ceno v 2. točki, vpraša: "v kakšnem stanju je predmet? Upam, da ni kaj narobe?" Nekaj v tem smislu, kar niti malo ni normalno, ker nihče nebi tako govoril.
Največji hec je ta, da imaš objavljene fotografije, pa jih človek niti ne pogleda, ampak, če mu pa odpišeš, naj si pogleda/prebere oglas je pa cel užaljen, kar je pa spet nenormalno, ker boti nimajo čustev.
Ne vem, a so to boti al so to legit profili, ki so se okužili z virusom in so postali del botneta, ki spama po FB tržnici?
Po eni strani profili izgledajo legit s slovenskim imenom in priimkom, po drugi strani, pa je dialog vedno isti in se ga da zlahka prepoznati, ampak se še zmeraj lahko zgodi, da zna človek čustveno reagirati, kot sem zgoraj napisal.
Ve kdo kaj več o tem?

Ganon ::

bambam20 ::
Včeraj poslano. 
"Rayban
Pozdravljeni, zanima me vaš izdelek in pripravljen sem ga kupiti. Potreboval bom dostavo v mesto Raka. To je profil mojega brata, zato se tukaj ne počutim najbolj udobno komunicirati. Ali me lahko kontaktirate na WhatsApp? Prosim, prepričan sem, da bomo to zmogli. Moja telefonska številka: +385915046642 Eric. LP!"

"Rayban
Pozdravljeni, zanima me vaš izdelek in pripravljen sem ga kupiti. Potreboval bom dostavo v mesto Raka. To je profil mojega brata, zato se tukaj ne počutim najbolj udobno komunicirati. Ali me lahko kontaktirate na WhatsApp? Prosim, prepričan sem, da bomo to zmogli. Moja telefonska številka: +385915046642 Eric. LP!"
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

GrimReaper3 ::
Pol pa prodajaj na FB greznicaplace
Ali pa na ebayu!
Amount
$48.00
Total Fees
-$6.96
$41.04
Net proceeds
EUR36.62
Exchange rate: $1.00 = EUR0.89235
Rate includes currency conversion charge. See exchange rate details
Jaz imam na eBay 5.125% fee za grafične kartice in mobitele. Kar je sicer veliko, ampak ne toliko kot bi izgubil na Bolhi že s samo nižjo prodajno ceno. Na ostalo pa ni fee-ja. Tako da tudi če ni idealno, ni boljše alternative.
Pa načeloma je problem free. Edino če kdo noče plačat. Ampak jaz dam v takih primerih, če sta bila vsaj 2 bidderja, drugemu najvišjemu bidderju. Pa najbolje je prodajati popolnoma delujoče in dobro ohranjene stvari, drugače imaš lahko s kupcem probleme. Jaz, ki znam paziti na stvari s tem nimam problemov, edino če že kupim rabljeno od drugega na eBayu. V taklih primerih raje pošteno napišem oglas in poslikam vse napake/praske.
Konverzij pa nikoli ne delam, oz. če sem že kaj kupil iz USA, sem izbral da dela konverzijo banka.
Nategi so vedno bolj pogosti...ne vem zakaj banke ne zahtevajo izpita za uporabo kartice. Kako lahko banka sploh izroči laiku neko debetno kartico, kjer ima vse prihranke in niti ne ve kaj pomenijo številke na njej??? To je 100x hujše, kot ponujanje frank kreditov.
Na internetu se praviloma plačuje s predplačniško ali kreditno, ne pa z debetno. Pa tudi na debetni ni pametno imeti več kot jurja, 2 ali 3. Za višje vsote imaš varčevalni račun in depozite.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()

Še en primer človeka, ki bi moral opraviti izpit za uporabo interneta. Tudi potem, ko so ga že nategnili, mu še vedno ni nič jasno kako. Sicer je z marketplace-a, samo je super kandidat za bit natgenjen tudi na brez skrbi.
https://www.facebook.com/tomi.jordan.14...
https://www.facebook.com/tomi.jordan.14...
Juhu juhu spet bom bruhu

Blinder ::
Kaj pravi v tem posnetku? Po dveh minutah govora še vedno ni uspel it dlje kot rečt, da je noro, da so ga nategnili.
99.991% of over-25 population has tried kissing.

Obtožuje vse za svojo napako, DPD, svojga internet ponudnika, Microsoft, Windows, FB... da niso preprečili natega. Niti ne razume, da ga ni nategnil Slovenec in misli, da ga bo policija dobila. Ima občutek, da mu mikrofon oz. internet upočasnjujejo, ko to govori, ker "JIM" ni všeč kar govori. V bistvu ima že neke shizofrene znake. Taki ne bi sploh smeli imeti bančne kartice, oziroma je na banki, da za njih odgovarja, ker sami ne morejo.
Juhu juhu spet bom bruhu

Obtožuje vse za svojo napako, DPD, svojga internet ponudnika, Microsoft, Windows, FB... da niso preprečili natega. Niti ne razume, da ga ni nategnil Slovenec in misli, da ga bo policija dobila. Ima občutek, da mu mikrofon oz. internet upočasnjujejo, ko to govori, ker "JIM" ni všeč kar govori. V bistvu ima že neke shizofrene znake. Taki ne bi sploh smeli imeti bančne kartice, oziroma je na banki, da za njih odgovarja, ker sami ne morejo.
Bančno kartico lahko imajo, ampak smao za plačevanje na pos terminalu. Ne bi pa smeli uporabljat za spletne nakupe.

Bančno kartico lahko imajo, ampak smao za plačevanje na pos terminalu. Ne bi pa smeli uporabljat za spletne nakupe.
Ja, to sem mislil. Samo si nobena banka ne upa to narediti.
Juhu juhu spet bom bruhu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mamljive ponudbe novih telefonov na bolhi?Oddelek: Loža | 4025 (1095) | 2dark |
» | Nov brezplačni mali oglasnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7489 (4940) | matobeli |
» | Alternative Bolha-i (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13357 (7704) | nibble |
» | Bolha plačljiva (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 38896 (16249) | PersonaRuda |