» »

Darilni boni

Darilni boni

DarilniBoni ::

Ali ima kdo izkušnje z darilnimi boni Hiše daril? Moj darilni bon je potekel pred več kot šestimi meseci, podjetje pa trdi, da ga ne morem več uporabiti in ga lahko zavržem. Razumem, da mi istega bona ne morejo izdati, ker bi bil zdaj vreden več ali da bi morda moral za novega kaj doplačati, ampak da je popolnoma nič vreden, pa mi nekako ne gre v račun. Zanima me, ali res darilni bon v vrednosti 75 € ni več veljaven.

pero50 ::

5 skund googlanja.

Velja 5 let. Tudi če na njemu piše drugače - manj. Se bo pa očitno treba malo postaviti zase in če bodo vstrajali pri svojem, poklicati tržni inšpektorat.

Miha9 ::

10 sekund googlanja :P

https://www.pravozavse.si/pravice-iz-da...
Povzetek: boni niso zakonsko urejeni, ZPS pravi bi bilo lepo, da bi veljali 5 let, tržni inšektorat pravi si se strinjal s pogoji, ko si bon kupil.

DarilniBoni ::

Ni res. Inšpektorat pravi, da to ni zakonsko rešeno in se lahko vsak sam odloči koliko časa bo bon veljaven.

z3ro ::

Lansko leto sem šel v terme za katere imam bon vprašat če mi ga lahko podaljšajo ker je bil tik pred iztekom. Je rekla da ni panike, vzamejo vse kar je do 5 let od izdaje bona (čeprav je bil na bonu naveden rok 1 leto od izdaje). Verjetno pa se zna najt kdo, ki ti ga ne bo vzel če je potečen, potem probaš pač po drugi poti reševat če se ti da.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ideje za izkoristit te bone

Oddelek: Loža
4610490 (2938) SmolWhale
»

Hofer boni

316066 (2627) MIHAc27
»

So darilne kartice ena velika potegavščina? (strani: 1 2 )

5914636 (12615) 111111111111
»

Pretecenost darilnega bona na Mimovrste

386780 (5473) starfotr
»

vračilo blazine za telovadbo - vprašanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
397634 (6225) opeter

Več podobnih tem