Forum » Loža » Na pumpi so točili napačno gorivo
Na pumpi so točili napačno gorivo

delavec44 ::
Lahko bi res bil nek standard upoštevan, pa barvah ločene ročke in tudi vrsto. In da bi vsi se tega držali. Ne pa sedaj eni tak drugi drugače, recimo Shell ima drugačni vrstni red , MOL spet drugače... Tak da moraš res pogledat, kaj primeš v roko:)
To je namenoma. Jaz sem se enkrat zafrknil in tankal premium diesel namesto navadnega. Sedaj vedno ko ročko dvignem počakam, da se cena napiše.
Kamionska diesel ročka meni ne gre v ustje tanka. Za adblue pa pravijo, če je pretok prevelik, da lahko zjebeš posodo in senzorje v njej. Če ni že ročka predebela in rabiš še nastavek. Tako da to sem sicer tam tankal ampak z malo stisnjeno pištolo. Ene 3 pumpe v slo pa imajo celo adblue ročko za avte z nižjim pretokom.

nurmaln ::
OutOfTheBox je izjavil:
Za vsakokratni vpogled v posnetke varnostnih kamer je potreben upravičen razlog
Upravičen razlog, ki ga moraš zagovarjat komu? Če si ti podjetje, npr pumpa v tem primeru, koga moraš vprašat če lahko greš zadaj na računalnik in zavrtiš posnetek nazaj (iz katerega koli razloga) ?
Za uvedbo video nadzora mora podjetje sprejeti sklep, v katerem mora jasno opredeliti namen video nadzora, opredeliti kako se posnetki shranjujejo in koliko časa, kako je dostop do posnetkov zavarovan in imenovati pooblaščene osebe, ki odločajo kdaj je vpogled v kamere upravičen (mimogrede, osnutek tega sklepa je treba poslati v pregled še na pristojni sindikat, da oni povedo če imajo kakšne pripombe). Oseba ki je v sklepu imenovana, potem tudi odgovarja če bi prišlo do nezakonitega vpogleda.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Legon ::
Ko pride do reklamacije je potreben račun.
Ko pride pa do pobega, se pa z lahkoto pogleda kamere.
Zakaj ne bi sistematično pogledali kamer, popisali vsa vozila in šli v iskanje kupcev, ki so takrat tankali?
Na organ mi gredo vse te firme, ki silo uporabijo samo takrat, ko gre za njihovo korist. Ko pa sami zajebejo, pa čičajo in čakajo.
Za vsakokratni vpogled v posnetke varnostnih kamer je potreben upravičen razlog. Kaznivo dejanje (tatvina goriva) je zagotovo upravičen razlog. Napaka kupca pa vprašanje če je upravičen razlog, pomoje ne.
Skladno z GDPR ima vsak pravico fa dobi kopijo vseh podatkov, ki se o njemu hranijo. To vkljucuje tudi posnetke varnostnih kamer na katerih so njegovi osebni podatki.

Skladno z GDPR ima vsak pravico fa dobi kopijo vseh podatkov, ki se o njemu hranijo. To vkljucuje tudi posnetke varnostnih kamer na katerih so njegovi osebni podatki.
Dej nehi z neumnostmi no. Potem grem jaz lahko na sprehod mimo parlamenta, kjer je prostor pred vhodom pod kamerami, in grem nato zahtevati posnetke teh kamer. Jao kje eni živite da vas ne ukradejo.

Dej nehi z neumnostmi no. Potem grem jaz lahko na sprehod mimo parlamenta, kjer je prostor pred vhodom pod kamerami, in grem nato zahtevati posnetke teh kamer. Jao kje eni živite da vas ne ukradejo.
Ja, tocno to lahko naredis, seveda eksplicitno za tiste posnetke kjer se ti nahajs, ne kar vse povprek. Zdaj ce si pac zabit in za to ne ves, se pa potem smesis po forumih.
https://www.ip-rs.si/varstvo-osebnih-po...
https://www.ip-rs.si/mnenja-zvop-2/prav...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

fur80 ::
Kasko mogoče.
Meni je spucal na cisto navadno zavarovanje, ce mas pokrito avtovleko, je to zraven. Preverjeno, ker se mi je to zgodilo in nisem imel stroskov. Isto kot ce spraznes akumolator. Vprasajte svojega asistenta in javite. ;)
Navadno zavarovanje ne obstaja. Ce s tem mislis AO (obvezno zavarovanje qvtokobilske odgovornosti) potem ti tega zagotovo ne krije. Tudi kasko sam po sebi praviloma ne, je pa to odvisnonod zavarovalnice. Napacno gorivo praviloma najdes pod avtomobilsko asistanco, odvisno od zavarovalnice ti ponavadi krijejo vleko, precrpqvanje goriva in ciscenje sistema. Nisem pa se zasledil da bi kjerkoli krili tudi morebitna popravila okvar, ce do njih pride.
Okvare ni, ker ti senzor vgasne avto danes dol, in ne vzge vec, kaj tukaj ni jasno? Mehanik ti pretoci gorivo, spuca filtre in je to to. 1 ura dela, naredijo v sklopu zavarovanja ja. Prav tako ti okvara senzorja govoriva vgasne avto in moras menjati senzor. ;) Pri bencinarju je malo vec pucanja, ker je bolj obcutljivo vse to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Predvsem to da neves kaj sploh imas zavarovano in mal na priblizno lapas o "navadnem" zavarovanju. Super, da ti je sensor prepreci okvaro. Ampak a. Do okvare vseeeno lahko pride in b. Nimajo vsi avtomobili senzorja.
In ce do okvare pride asistenaca tega ne bi krila.
Zgodovina sprememb…

Kasko mogoče.
Meni je spucal na cisto navadno zavarovanje, ce mas pokrito avtovleko, je to zraven. Preverjeno, ker se mi je to zgodilo in nisem imel stroskov. Isto kot ce spraznes akumolator. Vprasajte svojega asistenta in javite. ;)
Navadno zavarovanje ne obstaja. Ce s tem mislis AO (obvezno zavarovanje qvtokobilske odgovornosti) potem ti tega zagotovo ne krije. Tudi kasko sam po sebi praviloma ne, je pa to odvisnonod zavarovalnice. Napacno gorivo praviloma najdes pod avtomobilsko asistanco, odvisno od zavarovalnice ti ponavadi krijejo vleko, precrpqvanje goriva in ciscenje sistema. Nisem pa se zasledil da bi kjerkoli krili tudi morebitna popravila okvar, ce do njih pride.
Imas prav, tole se steje pod avtomobilsko asistenco, oz. pri vleki avta do mehanika po Sloveniji in nekaj 10km izven nje. Jaz to stejem da je normalno, da imas to zraven :) Pride pa se mi zdi par evrov na leto.
Predvsem to da neves kaj sploh imas zavarovano in mal na priblizno lapas o "navadnem" zavarovanju. Super, da ti je sensor prepreci okvaro. Ampak a. Do okvare vseeeno lahko pride in b. Nimajo vsi avtomobili senzorja.
Kako ne ce je meni Sava to krila, vsak normalen clovek ima zraven v zavarovanju vleko za par €, tam je to zraven, kot je ce se ti sprazne akomulator, se na Hrvaskem so mi ga napolnili zraven na zavarovanje.
Zgodovina sprememb…

Kateri pa nimajo senzorja v letu 2025? Moj golf 5 letnik 2007, ni hotel vec mrdnit z bencinom not. Spucali ven pa gas. Mas kak primer okvare, da ves to, ali ti to napamet?

Ja, tocno to lahko naredis, seveda eksplicitno za tiste posnetke kjer se ti nahajs, ne kar vse povprek. Zdaj ce si pac zabit in za to ne ves, se pa potem smesis po forumih.
Probaj, pa javi kako uspešen si bil.

Kateri pa nimajo senzorja v letu 2025? Moj golf 5 letnik 2007, ni hotel vec mrdnit z bencinom not. Spucali ven pa gas. Mas kak primer okvare, da ves to, ali ti to napamet?
Čudno da so ti sploh krili asistenco, ker večina zavarovalnic ima omejitev na starost vozila. 10 ali 15 let, ne vem več točno.
Tako da ne, asistenca se ne splača vedno. In tudi ni vedno par EUR.
Pa možnost okvare pri dieslu (kot pri tebi) ni enaka kot pri bencinarju. Niti ni enaka pri motorju iz 2007 in 2025.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

Kasko mogoče.
Imas prav, tole se steje pod avtomobilsko asistenco, oz. pri vleki avta do mehanika po Sloveniji in nekaj 10km izven nje. Jaz to stejem da je normalno, da imas to zraven :) Pride pa se mi zdi par evrov na leto.
Kako ne ce je meni Sava to krila, vsak normalen clovek ima zraven v zavarovanju vleko za par EUR, tam je to zraven, kot je ce se ti sprazne akomulator, se na Hrvaskem so mi ga napolnili zraven na zavarovanje.
Ce ti ne razumes kaj ti zavarovanje krije je to tvoj problem. Pri akumulatorju je filanje vkljuceno, ne bodo ti ga pa menjal. Pri gorivu je enako, ce treba samo spraznit in spucat sistem potem gre iz asistence, ce pride pri tem do okvare pa to seveda ne bo krito.
Ne rabim, je crno belo kao stvari stojijo. In tega uzaljen forumski nakladac ne bo spremenil.
Zgodovina sprememb…

Kasko mogoče.
Kako ne ce je meni Sava to krila, vsak normalen clovek ima zraven v zavarovanju vleko za par EUR, tam je to zraven, kot je ce se ti sprazne akomulator, se na Hrvaskem so mi ga napolnili zraven na zavarovanje.
Ce ti ne razumes kaj ti zavarovanje krije je to tvoj problem. Pri akumulatorju je filanje vkljuceno, ne bodo ti ga pa menjal. Pri gorivu je enako, ce treba samo spraznit in spucat sistem potem gre iz asistence, ce pride pri tem do okvare pa to seveda ne bo krito.
Ne rabim, je crno belo kao stvari stojijo. In tega uzaljen forumski nakladac ne bo spremenil.
Se enkrat me rasvetleli kaj ti bo crknilo, avto ne vzge, ker ni iskre, ker je not napacno gorivo, zato je treba stvari spucat, kaj ti bo crknalo tukaj? Pri olju masina zariba, kaj ti crkne pri napacnem gorivu?
Zgodovina sprememb…

Čudno da so ti sploh krili asistenco, ker večina zavarovalnic ima omejitev na starost vozila. 10 ali 15 let, ne vem več točno.
Pa možnost okvare pri dieslu (kot pri tebi) ni enaka kot pri bencinarju. Niti ni enaka pri motorju iz 2007 in 2025.
2 avta imam pri Savi zavarovana, starejsa od 15 let. Asistenca je max 30EUR na leto za enega. Nevem sploh ne gledam vec zrihtamo vse prek telefona z besedami isto kot lani in gotovo. Kateri avti pa tej rabijo asistenco, ce ne stari. :D
se steinjam, da ni isto, pri tesli ce natocis diesel bo jeba.
Zgodovina sprememb…

Dimnik ::
To kar piše fur80, drži, pri savi sigurno. Tudi jaz imam pri obeh avtih asistenco, ki je drobiž, sta pa dve varianti, ena z tujino in druga samo slo oz omejitev do koliko kilometrov

2 avta imam pri Savi zavarovana, starejsa od 15 let. Asistenca je max 30EUR na leto za enega. Nevem sploh ne gledam vec zrihtamo vse prek telefona z besedami isto kot lani in gotovo. Kateri avti pa tej rabijo asistenco, ce ne stari. :D
Evo, da ne bom širil krive vere. Ali so kaj spremenili ali se slabo spomnim, sem preveril vse 3 zavarovalnice in je meja za asistenco 25 let starosti vozila.
Vem da je bila debata ali se bolj splača amzs, ki menda nima te omejitve, ker ni vezan na vozilo ampak na voznika.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

WizzardOfOZ ::
AMZS family premium, pa imaš še zavarovanje za potovanja zraven za celo familjo, pa ni vezano na avto, ampak na voznika (torej, katerikoli avto voziš in če imaš probleme, ga pridejo iskat in odpeljejo).
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvaliteta goriva pri SLO trgovcih (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20828 (5274) | eEdbM |
» | Kako veš če ima avto dizel ali bencin motor? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7010 (3869) | MrStein |
» | Nove oznake goriv (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 9589 (7265) | dxx |
» | Narobno tankanje bencin-dizelOddelek: Na cesti | 12158 (10425) | rdecaluc |
» | Nafta na OMVju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26766 (24916) | ;-) |