Forum » Pomoč in nasveti » Synology in arhiviranje na gostovanje
Synology in arhiviranje na gostovanje

Egii ::
Zdravo, jaz bi prosil za pomoč. Stranka ima zakupljen prostor na gostovanju, dostop imam preko c-panela, kjer si lahko ustvarim dostop do gostovanja. Sedaj me zanika kako je najlažje se povezat z nasom na to gostovanje, da bi lahko kreiral dnevni backup podatko na zunanji zakupljen prostor v primeru odpovedi nasa. Vse kaj jaz vidim na c-panelu je ftp ownCloud in Nextcloud, samo tega na synologiku ne najdem da bi kreiro backup task.

c3p0 ::
Pri dosti ponudnikih vidim, da otežačijo bilokak prenos datotek stran od njih. Vsi se namreč hudo bojijo, da jim bo stranka ušla.
Če nima opcije arhiva in crona, da ga lahko preko skripte kam preneseš, teci stran.
Če nima opcije arhiva in crona, da ga lahko preko skripte kam preneseš, teci stran.

starfotr ::
Kot jaz razumem, bi radi NAS skopirali k ponudniku gostovanja in ne obratno (podatke, ko so na gosotovanju na NAS).
Za varnostno kopiranje obstajajo rešitve, kot je na primer slovenski koofr.si
https://koofr.eu/blog/posts/how-to-back...
Za varnostno kopiranje obstajajo rešitve, kot je na primer slovenski koofr.si
https://koofr.eu/blog/posts/how-to-back...

Haha, stranka bi rad podatke k njim prenesla ne od njih :) pa ne najdem zaenkrat nobene rešitve.

Ales ::
Rsync ali FTP?
Gostovanje ni ravno namenjeno hranjenju zunanjih varnostnih kopij, zato tudi namenska orodja niso tako očitno prisotna. Prostor v gostovanju obravnavaj kot zgolj prostor, vse kar se pa kopiranja tja tiče, mora narediti programska oprema na NAS-u. Iščeš le kompatibilen protokol prenosa...
S tega vidika bi bil namenski prostor v "oblaku" lažje dosegljiv za nalaganje velikih datotek in sinhronizacijo.
Sicer pa vedno lahko vprašaš uporabniško podporo pri ponudniku gostovanja...
Gostovanje ni ravno namenjeno hranjenju zunanjih varnostnih kopij, zato tudi namenska orodja niso tako očitno prisotna. Prostor v gostovanju obravnavaj kot zgolj prostor, vse kar se pa kopiranja tja tiče, mora narediti programska oprema na NAS-u. Iščeš le kompatibilen protokol prenosa...
S tega vidika bi bil namenski prostor v "oblaku" lažje dosegljiv za nalaganje velikih datotek in sinhronizacijo.
Sicer pa vedno lahko vprašaš uporabniško podporo pri ponudniku gostovanja...

link_up ::
hyperbackup ti naredi tudi na ftp, ce rabis ... ali s3, ali whatever...
ampak raje si omisli veeam
ampak raje si omisli veeam
In and Out

Aleš, hyperbackup nima ftp-ja ali pa ga jaz ne najdem.
https://www.filemail.com/d/wbegovspeusz...
pri gostovanju je pa na izbiro samo ftp ownCloud in Nextcloud
https://www.filemail.com/d/wbegovspeusz...
pri gostovanju je pa na izbiro samo ftp ownCloud in Nextcloud

link_up ::
huh res nima ... my bad, sem mislil, da je notri.
potem ti pa ostane se kaj takega
curl -T /path/to/file.txt ftp://ftp.example.com --user username:password
ali pa lftp
das v skripto, das v task scheduler in je.
potem ti pa ostane se kaj takega
curl -T /path/to/file.txt ftp://ftp.example.com --user username:password
ali pa lftp
das v skripto, das v task scheduler in je.
In and Out
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: link_up ()

_Denny_ ::
Pazi še glede pogojev gostovanja; eni ne dovolijo fajlov, ki nimajo veze s spletno stranjo - download url do fajla ni prisoten v kateremkoli php-ju, htm-ju, ipd. Leta nazaj se mi je s tem zameril Neoserv...
Da ne bo potem presenečenja, ko bo mapa z backupi na hostingu prazna.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Ok hvala Denny na to sploh nisem pomislo. Mislim da bo najboljše in poceni google one 100gb, pa konec zgodbe. Jebenti prej bi meme coin vkup spravo kak pa ta backup.

c3p0 ::
Pazi še glede pogojev gostovanja; eni ne dovolijo fajlov, ki nimajo veze s spletno stranjo - download url do fajla ni prisoten v kateremkoli php-ju, htm-ju, ipd. Leta nazaj se mi je s tem zameril Neoserv...
Noro, najboljši ponudnik, ki ga vsi obožujejo pa nima takih osnov pokritih.
Najbolj sicer gnjavijo s tem kar lahko imaš in kaj ne, tisti, ki ponujajo "neomejena" gostovanja. Samo za prijavo.

novak-t ::
Noro, najboljši ponudnik, ki ga vsi obožujejo pa nima takih osnov pokritih.
Najbolj sicer gnjavijo s tem kar lahko imaš in kaj ne, tisti, ki ponujajo "neomejena" gostovanja. Samo za prijavo.
Neoserv so kar majstri ja, da ne govorim o tem, kako se jim velikokrat "po nesreči" registrira domena na njihovo ime, namesto na plačnikovega...
kar se tiče pa "neomejenega prostora" so pa bolj kot ne vsi ponudniki isti. Neomejeno je samo do določene zasedenosti, potem pa težijo

Ales ::
Neomejeno velikih diskov še nismo iznašli. Smo pa iznašli zavajajoč marketing.
Tudi to je uspeh!
Tudi to je uspeh!

_Denny_ ::
Pri meni je bil hec, da sploh ni bilo v časih oglaševanega "neomejenega" hostinga; poceni tudi ni bilo, tam 15€/mesec za manj kot 10GB, če se dobro spomnim. Zadeva zaradi katere so se mi zamerili je bila neka 600MB avi parodija, ki sem jo s počasno povezavo na ftp nalagal več kot 24h z namenom sharanja s kolegi prek instant messengerjev samo, da 5 min po koncu uploada dobim email od admina kako mi je file izbrisal, ker ni dovoljeno nalagati ničesar kar ni v sklopu spletne strani. Konec tistega meseca več nisem podaljšal, domeno z emailom vred se pa si prenesel na takrat brezplačen Google Apps.
Glede na to, da je tema o backupih, vidim da imajo za le-te tudi točno take omejitve (https://www.neoserv.si/pogoji-uporabe):
Še zanimivost - pred Neoservom sem bil pri Hitrost.com in smo s kolegi praktično 4 leta furali 0-day mp3 ftp z istim user/pass, spletna stran je pa bila index.htm z Under Construction tekstom. Gnjavil ni niti en, je pa res bilo za isto ceno n-krat manj prostora (1-2GB, ne vem več) kot pri Neoservu.
Glede na to, da je tema o backupih, vidim da imajo za le-te tudi točno take omejitve (https://www.neoserv.si/pogoji-uporabe):
V kolikor naročnik sam izdeluje varnostne kopije svojih podatkov, na strežniškem sistemu ni dovoljeno hraniti teh kopij. Lastne varnostne kopije podatkov se lahko shranjujejo na osebni računalnik oz. druge zapisljive medije oz. spletne storitve, ki so namenjene hrambi podatkov.
Na paketih spletnega gostovanja je dovoljeno shranjevati le datoteke, ki so neposredno povezane z delovanjem spletnih strani. Konkretno to pomeni, da paketi spletnega gostovanja niso namenjeni arhiviranju podatkov temveč gostovanju spletnih strani, trgovin in aplikacij. Pod to omejitev spadajo tudi aplikacije, ki so namenjene nalaganju in hrambi datotek, torej video / audio portali, spletne učilnice in podobne platforme. Ker te spletne strani tipično generirajo bistveno več podatkov kot klasične spletne strani, deljeno okolje (storitev Gostovanje in Reseller gostovanje) za gostovanje teh portalov ni primerno.
Še zanimivost - pred Neoservom sem bil pri Hitrost.com in smo s kolegi praktično 4 leta furali 0-day mp3 ftp z istim user/pass, spletna stran je pa bila index.htm z Under Construction tekstom. Gnjavil ni niti en, je pa res bilo za isto ceno n-krat manj prostora (1-2GB, ne vem več) kot pri Neoservu.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | gostovanje spletne strani - kateri ponudnik? (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 26272 (2385) | Lonsarg |
» | Gostovanje spletne straniOddelek: Omrežja in internet | 4463 (1760) | starfotr |
» | izdelava spletne strani, nasveti (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 17321 (11137) | Netrunner |
» | Spletno Gostovanje (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 17870 (8790) | next3steps |
» | Spletno gostovanjeOddelek: Omrežja in internet | 7307 (6413) | techfreak :) |