» »

Policijsko opozorilo

Policijsko opozorilo

1
2
»

starfotr ::

crocodile je izjavil:

Lej, ni prekršek, če greš čez cesto poleg prehoda ali ob rdeči, če takrat ni na cesti žive duše. Koga sem pa s svojim početjem oviral?
Policaj naj gre lovit tiste, ki se izven naselja (omejitev 90 kmh) vozijo 120 kmh in na avtocesti (omejitev 130 kmh) divjajo z 200 kmh. Ali pa morda take, ki parkirajo na pločniku oz. na nedovoljenem mestu. Tudi vandalizma danes ne manjka pa naj grejo raziskovat. Če mu slučajno zmanjka dela, ga rade volje pospremim do najbolj problematičnih romov in naj tam naredi red. Imajo dela, ampak lažje je sedet v avtu in gledat, kdaj bo kdo z eno nogo stopil na cesto.

Če v enem stavku povzamem, kaznujejo naj vse, ki niso ti.

D3m ::

Točno tako.
|HP EliteBook|R7 8840U|

Twixz ::

Mojemu bratu je potekla vozniška, je dobil opozorilo. Monterju kuhinje se je zgodilo isto, na meji s hrvaško so mu opazili ko je šel domov. Poznam najmanj 5 primerov ko se je to zgodilo.
Meni? Meni so vzeli avto, dali kazen, sodnika, ni da ni. 1200€ me je vse skup prišlo.
Pa vsem je bilo skupno, da smo bili ustavljeni brez da bi delali prekršek ampak je bila samo redna kontrola prometa.
Sem bil jezen ko ris? Sem.
Ko sta videla kaj vse imam v avtu in da moram to vse nest peš domov 5 kilometrov daleč, ker je bila ura 11 zvečer in sem se ravno vračal iz službe 1 dan preden bi šli na morje in se mi noben od cele familije in kolegov takrat ni javil in sta mi ponudila prevoz? Sem jima rekel da naj se jebeta in sramujeta svojih priimkov.
Sem naredil pizdarijo iz tega kot npr. Emkej ali kak drug znan slovenec? Nisem.
Je to pošteno? Seveda ni.
Sem zaradi tega potem odpovedal dopust in vse skupaj? Sem.
Se o tem sekiram? Ne več. Zakon je za vse en... Zakon je pač tako napisan. :)

nejc_nejc ::

Ja in dan po preteku ne znas vozit.
Ta sistem policije in vedenje je pač zakoreninjen. Zato so pa osovraženi.
Normalno, da imajo zakonsko prav debilno je pa do konca
Ja Legon, v tujini na zapadu v EU ni enako. Dolgi časa tam živel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Ring0Ruin ::

Twixz je izjavil:

Mojemu bratu je potekla vozniška, je dobil opozorilo. Monterju kuhinje se je zgodilo isto, na meji s hrvaško so mu opazili ko je šel domov. Poznam najmanj 5 primerov ko se je to zgodilo.
Meni? Meni so vzeli avto, dali kazen, sodnika, ni da ni. 1200EUR me je vse skup prišlo.
Pa vsem je bilo skupno, da smo bili ustavljeni brez da bi delali prekršek ampak je bila samo redna kontrola prometa.
Ko sta videla kaj vse imam v avtu in da moram to vse nest peš domov 5 kilometrov daleč, ker je bila ura 11 zvečer in sem se ravno vračal iz službe 1 dan preden bi šli na morje in se mi noben od cele familije in kolegov takrat ni javil in sta mi ponudila prevoz? Sem jima rekel da naj se jebeta in sramujeta svojih priimkov.

Seveda pri celi zadevi nisi ti kriv nicesar in je ves problem v Zakonu(tm), ki je v kurcu, zato ker ti nisi nikoli nic kriv.

Ves zakaj je Zakon(tm), tako spisan? Ker slovencelj, ce je omejitev 50 vozi 70. Ker, ce pajek ne odvaza avtomobilov, bodo primitivci parkirali se po strehah in na drevesih. Ker nezrele slovenceljske osebe goljufajo, kradejo, lazejo, izgiravajo zakonodajo,... dokler lahko. In, ko enkrat ne morejo vec, je problem v Krivosodju(tm) in Zakonih(tm), fucking narcisi pa seveda nic krivi.

In, ce se vrnega iz splosnega, nate: ni problem v tem, da nisi podaljsal vozniske, ceprav je to nekaj kar preveris, takoj, ko ves, da gres cez drzavno mejo in to ze mesec prej, vkljucno z veljavnostjo vseh relevantnih dokumentov, recimo potnega lista/osebne. Tebi se zdi problem, da ti ni ratalo zmutiti mimo tega (mimogrede, ce bi meni rekel, da naj me bo sram priimka, bi se ti zgodila se 5. točka prvega odstavka 2. člena ZJRM-1, v povezavi s 1. odstavkom 7. člena ZJRM-1, potem bi pa spet stokal kaksni so policaji).

Meni se zdi bolj problematicno, da so tistih tvojih "5 primerov" izpustili.

nejc_nejc je izjavil:

Zato so pa osovraženi.

Ne, osovrazeni so, ker vas starsi nikoli niso naucili prevzemati lastne odgovornosti in jo vedno valite na druge.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

Kolikor vidim, tudi e-uprava avtomatsko opomnike pred potekom dokumentov (osebne zagotovo, verjetno tudi vozniškega dovoljenja inu pasuša?), poleg večine ostalih servisov, kjer dokumente zahtevajo.

Obveščajo samo brez "potisnega" sporočila...
Ok potrebna aktivacija. Kaj pa pred tem, pa hebi se.kakk je sploh možen vmesni polovicni sisten.
Vsak večer vestno preverim_o kaj je novega na e_upravi..halooo.

nejc_nejc je izjavil:

Kolikor vidim, tudi e-uprava avtomatsko opomnike pred potekom dokumentov (osebne zagotovo, verjetno tudi vozniškega dovoljenja inu pasuša?), poleg večine ostalih servisov, kjer dokumente zahtevajo.

Obveščajo samo brez "potisnega" sporočila...
Ok potrebna aktivacija. Kaj pa pred tem, pa hebi se.kakk je sploh možen vmesni polovicni sisten.
Vsak večer vestno preverim_o kaj je novega na e_upravi..halooo.

Daj ne nakladaj, ko ni bilo se nobenih smart telefonov in si rabil se zeleno karto za na hrvasko, modem je imel pa samo mogoce vsak 100., nismo imeli nobenega problema preverjati potek dokumentov. Ti pa rabis, da ti en potisne sporocilo nekam... nakladac razvajeni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ring0Ruin ()

primoz4p ::

D3m je izjavil:

Glugy je izjavil:

D3m je izjavil:

Glugy je izjavil:

Debata o tem kdaj zakon kršit pa kdaj ne je nesmiselna. Zakon je treba spoštovat, če ti zakon ni všeč , al pa ti ni všeč kje je prehod za pešce greš v akcijo pa narediš civilno iniciativo. Ker če se zavzemaš za spoštovanje zakona glede na presojo vsakega posameznika bo to norišnica. Ja so absurdni primeri ampak policaj te opozarja da kršiš zakon in namen ni da v tem primeru smisla mogoče res ni, namen je da ti ne vzemaš presoje v svoje roke potem tud pri drugih zadevah. Da se navadiš ok moram spoštovat zakon, če ti kaj ni všeč so drugi kanali kako se zavzemat za spremembe. To je tle bistvo. Nič drugega.

In ti si?

Ja jz po privzetem spoštujem zakone, seveda sem človek pa se zgodi da naredim kdaj kakšno napako ampak ne izvira to iz ignorance. Gre za princip vrednot. Potrpežljivost, spoštljivost do civilizacijske družbe in nasploh kot države take. Od kje misliš da pridejo koruptivni politiki? Ja ravno iz propada vrednot. Vsak v svoji glavi misli ah sej je majhen prekršek, na ravni občine imaš potem korupcijo v tisočih evrih za katere akterji mislijo da je to le malenkostni odstop od vrednot in je zato sprejemljiv, na državni ravni so s tem izgubljeni milijoni evrov. Bogat človek tud ne bo nikoli mislil da je dovolj bogat. Vsakič ko dobiš korenček se tega navadiš in naslednjič želiš še več korenčka. Sej propad vrednot ni stikalo za luč, to je proces. Začne se pa pri takih malih skorajda nedolžnih zadevah.

Gre a princip razmišljanja: ok če imam možnost kršit zakon pa lahko realno pričakujem da me pri tem me noben ne bo pri tem videl ga bom še vedno upošteval? Če je odgovor ne potem pomeni da je velika verjetnost da si nagnjen k propadu vrednot ki naj bi jih kot civiliziran človek imel ponotranjene. Več kot je takih ljudi slabša je država in družba na splošno. To je dispozicija za sprejemanje in gojenje korupcije in nepotizma, kraje in na sploh prekomernega individualizma; vsak bi gledal sam na svojo rit, obenem pa živel v civilizirani državi z minimalno kriminala in brez nemirov. To dvoje ne gre skup. Ne morš ti gledat sam na svojo presojo pa na svojo situacijo ignorirat pa družbo, obenem pa od družbe imet pričakovanja varnosti svobode in lagodja.

Vsako dejanje ki ga narediš ima dva pomena. Eno je tist tvoj oseben pomen, drug pomen pa je tisti ki ga z svojim dejanjem pasivno promoviraš drugim. Ne želi si države kjer so zakoni samo predlogi za spoštovanje.

Saj jas sn pošten :)

V svobodi nikoli ne veš kaj lahko ...

gen Maister ::

Medna v svobodi lahko vse!?? ;)

To je najbolj razširjena definicija in razumevanje v domovini!? 8-)

Samo na besede moraš pa vedno paziti ...

Ring0Ruin je izjavil:

Twixz je izjavil:

Meni? Meni so vzeli avto, dali kazen, sodnika, ni da ni. 1200EUR me je vse skup prišlo.

Seveda pri celi zadevi nisi ti kriv nicesar in je ves problem v Zakonu(tm), ki je v kurcu, zato ker ti nisi nikoli nic kriv.

Ves zakaj je Zakon(tm), tako spisan? Ker slovencelj, ce je omejitev 50 vozi 70. Ker, ce pajek ne odvaza avtomobilov, bodo primitivci parkirali se po strehah in na drevesih. Ker nezrele slovenceljske osebe goljufajo, kradejo, lazejo, izgiravajo zakonodajo,... dokler lahko. In, ko enkrat ne morejo vec, je problem v Krivosodju(tm) in Zakonih(tm), fucking narcisi pa seveda nic krivi.

In, ce se vrnega iz splosnega, nate: ni problem v tem, da nisi podaljsal vozniske, ceprav je to nekaj kar preveris, takoj, ko ves, da gres cez drzavno mejo in to ze mesec prej, vkljucno z veljavnostjo vseh relevantnih dokumentov, recimo potnega lista/osebne. Tebi se zdi problem, da ti ni ratalo zmutiti mimo tega (mimogrede, ce bi meni rekel, da naj me bo sram priimka, bi se ti zgodila se 5. točka prvega odstavka 2. člena ZJRM-1, v povezavi s 1. odstavkom 7. člena ZJRM-1, potem bi pa spet stokal kaksni so policaji).

Meni se zdi bolj problematicno, da so tistih tvojih "5 primerov" izpustili.

nejc_nejc je izjavil:

Zato so pa osovraženi.

Ne, osovrazeni so, ker vas starsi nikoli niso naucili prevzemati lastne odgovornosti in jo vedno valite na druge.

Ah kje, saj prevzemam odgovornost.
Ampak zakaj je nekdo ki dobro vidi in gensko, recimo temu, večje sreče, več od mene in mojega denarja?
Recimo jaz imam dioptrijo, da rabim očala in stekla noter debeline 1 centimeter. Se vsaki 2 leti ukvarjam z optikami da kupim očala in plačam 200€+ (pa čeprav se dioptrija ne spremeni ali pa se za 0,25 vrednosti), ker je pač tanjšanje stekel in vse ostalo ratalo drago.
Zaradi te dioptrije mi podaljšujejo na 3 leta izpit. Po treh letih pa na novo slikat, medicina dela, novi papirji na upravni, novo vozniško.
Potem so me na zadnjem pregledu je*ali ker se zdravim za visok krvni tlak in ni bilo noter izvida od zadnjega pregleda pri kardiologu. In ker tega izvida ni videl na medicini dela, mi je rekel da dokler ga ne prinesem mi ne podaljša vozniške. Ko mi je, je pa za 3 leta.
A znam kaj manj vozit kot prej? Ne.
Torej zakaj ne naredijo tako, da ti velja avtomatsko 10 let izpit in da moraš npr. vsake 3 leta poslat izvid od kardiologa in okulista kako je zdravje? Zakaj je treba vedno vse na novo čeprav se nič ne spremeni? Zato ker pač nas, ki imamo gensko nesrečo, lahko bolj jebejo in zdravniki in policaji ki imajo slab dan.
Sej na medicini dela ne vejo koliko slabši vid imaš, preverjajo če z očali dosti dobro vidiš da si za na cesto.
Odvisno je tudi od priimka. In tako naprej :)

CiClon ::

bizgech je izjavil:

Nasproti bloka imam trgovino, vmes je samo glavna cesta, ki pa ni nevem kako polna. Semaforiziran prehod za pešce je odmaknjen nekoliko stran, poleg tega rdeča luč gori celo večnost. Stanovalci zato ne hodimo čez cesto na prehodu za pešce, ampak kar tako skočimo ko ni nobenega avta, da je pot čim krajša. Danes me je ustavila policijska kontrola, ker so me menda videli dvakrat tako prečkati cesto. Preverili so mi osebno, izrekli so samo opozorilo, naslednjič naj bi bila kazen.

Razumel bi, če bi tako skočil čez cesto v Ljubljani na Dunajski. Tu pa gre v minuti komaj par avtov po cesti. Nisem se hotel z njimi pričkati, zato sem samo potrdil in zaželel lepe praznike. Zdaj pa me zanima, koliko časa velja to opozorilo. Ima kakšen rok trajanja in se potem briše?

Če si vsaj malo športen tip... zakaj nisi skočil nazaj čez cesto in med bloke? Policaji so bili verjetno z avtom. Al misliš, da bo šel iz avta in tekel en kilometer za nekom, ki je šel čez cesto, kjer ni prehoda?

Twixz je izjavil:

Zato ker pač nas, ki imamo gensko nesrečo, lahko bolj jebejo in zdravniki in policaji ki imajo slab dan.

In smo spet pri samosmili, kako si ti bogi (in drugi se znasajo nad tabo), ne pomislis pa, da je treba vid preverjati zato, ker je folk na pol slep vozil in povzrocal nesrece. Ja, ker je folk zabit in egoisticen, je bilo treba sprejeti zakon, da se dioptrijo redno preverja. Sicer je ne bi nihce. In pokazi mi enega, ki je nehal avto voziti samoiniciativno, preden je sel do okulista in mu je ta povedal, da je slep kot kura in ne more vec voziti avtomobila, ker ogroza vse cestne udelezence.

Ja, ce imamo egoisticne vase zagledane drzavljane, so zakoni napisani, da zmanjsujejo skodo, ki jo delajo. Sicer ne bi rabili nobenih zakonov.

Imamo prevec zakonov in so prevec picajzlasti? No, tako zves veliko o drzavljanih.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

Legon ::

Twixz je izjavil:

Meni? Meni so vzeli avto, dali kazen, sodnika, ni da ni. 1200€ me je vse skup prišlo.

Ko berem take sloboumne rante se clovek lahko samo joka ali smeje. Ce bi ti revez razumel razliko med preteceno kartico vozniskega dovoljenja in neveljavnim dovoljenjem, kjer je potekla veljavnost, ker nimas veljavnega zdravniskega spricevala in defacto nimas dokazila da si sposoben vozit.

starfotr ::

Twixz, za tvoje zdravje in zdravje vseh ostalih pojdi že danes na policijsko postajo in deponiraj vozniško. Zaradi splošne varnosti.

Prvi delovni dan upravne enote po praznikih pa pojdi tja in jim odnesi vozniško ter prometno. Odjavi vozilo, vozniško pa naj dajo na uničenje. Vozilo pa čim prej prodaj.

Takih ljudi, ki v vseh drugih vidijo problem, samo v sebi ne, ne rabimo na cesti. Sploh pa ne takih, ki imajo še kup zdravstvenih težav.

Očala lahko dobiš brez doplačil. Prav tako pregled. In tudi tanjšanje stekel je navadna nebuloza optikov, da lahko zaračunajo mastne denarje. In ti si jim nasedel. Daj na svoj hate seznam še optike, ker se je že cel svet obrnil proti tebi.

In če bi se pozanimal kakšni so aktualni predpisi glede pogledov (BTW, že 3 leta veljajo), torej bi že lahko prihranil vsaj 2x pregled na medicini dela, prometa in športa.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/s...

Ej starfotr, koliko očal brez doplačil si pa že dobil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

mirator ::

Res ne veš ali bi jokal ali se smejal, s kakšnimi problemi ljudje hodijo na forum, ki je sicer tehnično naravnan.
Jaz sem že večkrat v svojih postih v različnih temah zapisal, da so vsi zakoni in predpisi nekakšen kompromis.
Nekomu ustreza nekaj, nekaj nekomu drugemu, ampak obadva morata spoštovati tudi tisti del, ki enemu ali drugemu ni povšeč.
Prečkanje ceste izven prehoda za pešce je pač prekršek, ne glede na vidljivost ali gostoto prometa. In če te zaloti policaj, je njegova naloga, da postopa po zakonu (zaradi tega ni ne budala, ne kreten, ne idiot). Ima pa možnost presoje ali opozorilo ali globa.
Če je prehod za pešce res tako oddaljen, da je časovni problem, potem se pač relevantno inštitucijo zaprosi, da se prehod zamakne ali pa naredi celo dodatno novega.

nejc_nejc je izjavil:

Ej starfotr, koliko očal brez doplačil si pa že dobil?
Povsem brezpredmetno. Nekdo, ki nima veljavnega zdravniskega spricevala nima kaj delat na cesti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

Nič ni brezpredmetno.
Naj pove svojo izkušnjo vezano na očala brez doplačil.

michael32 ::

Jaz sem se z biciklom peljal po enosmerni cesti v napačno smer. Me je ustavil policaj in me najprej hotel kaznovati, nato pa sem ga prijazno prepričal, da mi je dal ustno opozorilo in nisem nisem nič plačal.

CiClon ::

michael32 je izjavil:

Jaz sem se z biciklom peljal po enosmerni cesti v napačno smer. Me je ustavil policaj in me najprej hotel kaznovati, nato pa sem ga prijazno prepričal, da mi je dal ustno opozorilo in nisem nisem nič plačal.

Eni res živite na luni. Torej ti si bil z biciklom, policaj je tam peš in te ustavlja... in ti ustaviš? Pa ti si rež želiš dobit kazen.

bizgech ::

Ampak nihče še ni napisal, kako bo čez X let nek Y policaj v nekem Z mestu vedel, da mi je njegov kolega pred leti že izdal opozorilo. Še kazenske točke se po 2 letih brišejo pa se ne bi opozorila. Verjetno pa to sploh ni vnešeno v noben informacijski sistem.

Prekršek gor ali dol... jaz kar pogosto videvam, kako policaji delajo še precej večje prekrške. Tako, da ne preveč pametovat.

nejc_nejc je izjavil:

Nič ni brezpredmetno.
Naj pove svojo izkušnjo vezano na očala brez doplačil.

Mislim, če poznam pravilno zadevo, dobiš brezplačna očala z dioptrijo po 65 letu!?

bizgech je izjavil:

Ampak nihče še ni napisal, kako bo čez X let nek Y policaj v nekem Z mestu vedel, da mi je njegov kolega pred leti že izdal opozorilo. Še kazenske točke se po 2 letih brišejo pa se ne bi opozorila. Verjetno pa to sploh ni vnešeno v noben informacijski sistem.

Prekršek gor ali dol... jaz kar pogosto videvam, kako policaji delajo še precej večje prekrške. Tako, da ne preveč pametovat.

:)):)):))

Zdaj me pa že (malce) SKRBI zate!! :))
Da ni tale zadeva postala patološka!?? :| Se ti pojavljajo že kakšne nočne more!? Se zbujaš med spanjem!??

Morda ti je pa policaj z opominom naredil samo medvedjo uslugo!?? 8-)
Kaj, če bi obiskal terapevta in se pogovoril z njem!?? :D

Ps. Kazenske točke se ti ne izbrišejo, samo izničijo se ti!! ;)

PRAVILA OBVEZNEGA ZDRAVSTVENEGA ZAVAROVANJA
78. člen
Zavarovana oseba ima pravico do:
1. očal s korekcijskimi stekli za izboljšanje vida zaradi nepravilnega lomljenja žarkov
(ametropije), zaradi starovidnosti (presbiopije) pri starosti nad 63 let;
2. očal z mlečnimi stekli pri dvojnem videnju (diplopiji) in pri enostranski brezlečnosti v
primeru večje razlike v dvojnem videnju med obema očesoma (monokularni afakiji in v
primeru anizometropije);
3. specialnega sistema leč (teleskopska očala);
4. očal s stanjšanimi (lentikularnimi) stekli pri ametropiji 8,0 in več dioptrij;
5. očal z mnogožariščnimi (multifokalnimi) stekli za korekcijo afakije ali psevdofakije pri
otrocih do 18. leta starosti.

81. člen
Zavarovana oseba ima pravico do očal z organskimi stekli (plastika), če ima:
1. ametropijo z vsaj 5 dioptrijami;
2. ametropijo z vsaj 3 dioptrijami in je stara vsaj 7 let ter mlajša od 18 let;
3. ametropijo z vsaj 1 dioptrijo in je mlajša od 7 let

Pri dioptriji manjši od 5 pa lahko vozi brez očal, ker jih ne more dobiti na recept ("brezplačno")?
(vprašanje je zgolj retorično)

Na podlagi česa pa sploh dajo opozorilo? In v kontrolah prometa, na podlagi česa se odloči a da pihat ali ne? Vse jemljete tako dvorezno da se je nemogoče o tem pogovarjat

@primoz4p
to vsak ki ima 5 min, najde
kje sem jaz napisal
...slaboumno poskusal sugerirat da brezplacna ocala ne obstajajo...

to je bilo vprašanje

Meni je povsem razumljivo, da brezplačna očala ne obstajajo.
Obstajajo pa očala na recept. Za kateri pa morajo biti izpolnjeni določeni pogoji.
In sem kopiral in prilepil link na le-te pogoje. Pogoje, ki izhajajo iz obveznega dodatnega zavarovanja.
Zavarovanja - beri nekaj kar je potrebno obvezno plačevati; če pa je potrebno plačevati, kako pa je potem brezplačno?
Zavarovanje - obstaja strokovna in zakonska podlaga, da je pogoj za t.i "brezplačna očala" tudi pogoj za obvezno uporabo očal pri vožnji (ametropijo z vsaj 5 dioptrijami)? Če ni te korelacije, zakaj se potem opleta s pojmom "brezplačnosti"? Nekateri padejo izven "brezplačnosti", kljub plačevanju obveznega zavarovanja imajo pa obvezo uporabljati očala pri vožnji.

delavec44 ::

mirator je izjavil:

Res ne veš ali bi jokal ali se smejal, s kakšnimi problemi ljudje hodijo na forum, ki je sicer tehnično naravnan.
Jaz sem že večkrat v svojih postih v različnih temah zapisal, da so vsi zakoni in predpisi nekakšen kompromis.
Nekomu ustreza nekaj, nekaj nekomu drugemu, ampak obadva morata spoštovati tudi tisti del, ki enemu ali drugemu ni povšeč.
Prečkanje ceste izven prehoda za pešce je pač prekršek, ne glede na vidljivost ali gostoto prometa. In če te zaloti policaj, je njegova naloga, da postopa po zakonu (zaradi tega ni ne budala, ne kreten, ne idiot). Ima pa možnost presoje ali opozorilo ali globa.
Če je prehod za pešce res tako oddaljen, da je časovni problem, potem se pač relevantno inštitucijo zaprosi, da se prehod zamakne ali pa naredi celo dodatno novega.

Ne, če ni prehoda v bližini, prečkanje ceste ni prekršek. Seveda pa s tem ne smeš nikogar ovirati. Drugače na regionalnih cestah nikoli ne bi mogel na drugo stran. Bo treba obnoviti cpp.

kunigunda ::

nejc_nejc je izjavil:

Meni se to zdi totalno mimo.
Greš čez cesto, ko ni nikogar in te čekirajo ter .....

Se pravi gres tudi pri rdeci cez ce ni nikogar, al pa po levem pasu na cesti, ki je vecinoma prazna ?
Zato pa je tko ko si folk po svoje domislja zakone in pravila...

Ne, če ni prehoda v bližini, prečkanje ceste ni prekršek.

V mojem citatu, ki si ga prilepil, takšne trditve ni.

@kunigunda
Zato je tako, ker neosnovano delaš zaključke.

Zgodovina sprememb…

kunigunda je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Se pravi gres tudi pri rdeci cez ce ni nikogar, al pa po levem pasu na cesti, ki je vecinoma prazna ?

Če ustaviš pred rdečo lučjo, se znajdeš v črni kroniki
V soboto okoli 22. ure je 55-letni voznik v Spodnjih Hočah zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebno vozilo voznice. Ta je ustavila zaradi rdeče luči na semaforju.
https://www.slovenskenovice.si/kronika/...

Če pa ni prometa, pa lahko varno prevoziš rdečo luč
Pred dnevi je tako 25-letni voznik iz Nemčije, kljub temu da je na vhodu gorela rdeča luč, zapeljal v švicarski predor Gotthard. A to ni bilo dovolj. Prevozil je namreč kar 63 rdečih luči na semaforjih, šele pri 64. pa se je zavedel, da je nekaj očitno narobe. Ne nazadnje je že nekaj časa po predoru vozil povsem sam. Neimenovani voznik je po tem, namesto da bi nadaljeval vožnjo po tunelu, vozilo obrnil čez dvojno neprekinjeno črto in se vrnil proti uvozu v predor.
https://n1info.si/magazin/skozi-63-rdec...

Sicer ni za posploševati, ampak mladina vozi bolj varno in previdno; skratka po pameti :P)

Spet smo skrajno debilni logiki, da je bolj varno vozit pijan kot trezen, ker je vecina povzrociteljev nesrec treznih.

Legon je izjavil:

Spet smo skrajno debilni logiki, da je bolj varno vozit pijan kot trezen, ker je vecina povzrociteljev nesrec treznih.

Sej če tako gledaš, glede na kazen, če se pijan furaš je bolje ker dobiš manj kazni kot pa s potečeno vozniško. :D

mirator je izjavil:

Seveda je in to dvakrat.

"Prečkanje ceste izven prehoda za pešce je pač prekršek, ne glede na vidljivost ali gostoto prometa."

"Če je prehod za pešce res tako oddaljen, da je časovni problem, potem se pač relevantno inštitucijo zaprosi, da se prehod zamakne ali pa naredi celo dodatno novega."

Oboje ne drži.

Se kar blodis da je bil problem v preteceni vozniski in ne v dejstvu, da nisi imel zdravniskega potrdila, da si sposoben upravljat vozilo?

Ne, pravim da če si pijan maš polovičko 900€, če pa poteče vozniška si pa avtomatsko nad 1000€ kazni :D

delavec44 je izjavil:

mirator je izjavil:

Seveda je in to dvakrat.

"Prečkanje ceste izven prehoda za pešce je pač prekršek, ne glede na vidljivost ali gostoto prometa."

"Če je prehod za pešce res tako oddaljen, da je časovni problem, potem se pač relevantno inštitucijo zaprosi, da se prehod zamakne ali pa naredi celo dodatno novega."

Oboje ne drži.

Samo zate. Očitno ti je treba narisati. https://ibb.co/Tqvw5ZBZ
Upam, da vidiš razliko. Na prvi sliki je prehod čez cesto izven (mimo) prehoda za pešce, na drugi pa, ko prehoda za pešce ni.

mirator je izjavil:

delavec44 je izjavil:

mirator je izjavil:

Seveda je in to dvakrat.

Oboje ne drži.

Samo zate. Očitno ti je treba narisati. https://ibb.co/Tqvw5ZBZ
Upam, da vidiš razliko. Na prvi sliki je prehod čez cesto izven (mimo) prehoda za pešce, na drugi pa, ko prehoda za pešce ni.

Aja, izven prehoda pomeni drugo kot ne na prehodu. Razumem.

Legon je izjavil:

To sledi temu mojemu zapisu

primoz4p je izjavil:

kunigunda je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Če ustaviš pred rdečo lučjo, se znajdeš v črni kroniki
V soboto okoli 22. ure je 55-letni voznik v Spodnjih Hočah zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v osebno vozilo voznice. Ta je ustavila zaradi rdeče luči na semaforju.
https://www.slovenskenovice.si/kronika/...

Če pa ni prometa, pa lahko varno prevoziš rdečo luč
Pred dnevi je tako 25-letni voznik iz Nemčije, kljub temu da je na vhodu gorela rdeča luč, zapeljal v švicarski predor Gotthard. A to ni bilo dovolj. Prevozil je namreč kar 63 rdečih luči na semaforjih, šele pri 64. pa se je zavedel, da je nekaj očitno narobe. Ne nazadnje je že nekaj časa po predoru vozil povsem sam. Neimenovani voznik je po tem, namesto da bi nadaljeval vožnjo po tunelu, vozilo obrnil čez dvojno neprekinjeno črto in se vrnil proti uvozu v predor.
https://n1info.si/magazin/skozi-63-rdec...

Sicer ni za posploševati, ampak mladina vozi bolj varno in previdno; skratka po pameti :P)

Prilepim še druga odstavka črne kronike (sem ju predhodno linkal)

1. Med postopkom so policisti ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola – 0,83 mg/l.

2. Čeprav je Nemec zapeljal v predor ob rdeči luči, pa s tem na srečo ni povzročil večje nevarnosti. Eden od najdaljših predorov v Evropi je bil namreč zaprt zaradi izrednega prevoza na drugi strani predora, ki pa tedaj še ni bil blizu uvoza. Kljub temu se voznik ne bo izmuznil kazni, ki bo verjetno tudi precej visoka. Čaka ga še obisk pri sodniku za prekrške, od katerega lahko pričakujemo, da ob storjenem ne bo prav milosten.

V prvem primeru je povzročitel pijan.

V drugem primeru pa izpostavim zadnji stavek prvega citiranja: "Neimenovani voznik je po tem, namesto da bi nadaljeval vožnjo po tunelu, vozilo obrnil čez dvojno neprekinjeno črto in se vrnil proti uvozu v predor."
Ko se je zavedal, je imel tri možnosti:
a. se ustavi (v niši)
b. nadaljuje vožnjo in prevozi še nadalnjih xxx rdečih luči semaforja
c. obrne (preko dvojne polne črte) in se vrne na izhodiščni položaj
Novinar, avtor članka, sugerira, da je prava možnost b. (pravila, manjša kazen po njegovo, ... pa to?). Pa je res? Voznik ni mogel vedeti, zakaj gorijo rdeče luči, kaj se dogaja v predoru, ki ga še ni prevozil (nesreča, požar,...)

Gagatronix ::

Nekateri se res z lepim hvalite.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Če ti policisti kazni ne morejo dati na mestu

Oddelek: Na cesti
273520 (2531) twom

je zebra oaza za pešce? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26754514 (49062) BigWhale
»

Prometni prekršek (strani: 1 2 )

7211467 (9507) St235

Več podobnih tem