» »

Samohodna bencinska kosilnica 4x4 - pomoč

Samohodna bencinska kosilnica 4x4 - pomoč

UFOking ::

Pozdravljeni,

vem, da je na temo kosilnic že bilo veliko napisanega, pa vseeno ne najde primernega odgovora, zato odpiram novo temo.
Torej, odločam se za nakup samohodne bencinske kosilnice, po možnosti 4x4, saj imam za kositi cca. 2000m2 brežine tudi do 40 stopinj naklona.
Do sedaj sem nekaj let uporabljal 2-taktno AS-Motor 4x4, ki je bila vrhunska, vendar bi sedaj bilo potrebno zamenjati toliko delov, kar bi bil precejšen strošek, poleg tega pa niti ne najdem časa.

No vglavnem, v oči sta mi padli naslednji 2 kosilnici:
1. Marina 4-Maxi 52 SH Honda GCVx 200 Link: https://www.hojnik-maribor.si/izdelek/v...
2. TORO RECYCLER PRO AWD Link: https://www.merkur.si/bencinska-kosilni...

Ima kdo katero od omenjenih kosilnic? Katero bi vi priporočali?
Nekako se nagibam k Marina 4-Maxi 52 SH, ki ima stranski izmet, katerega sem tudi do sedaj uporabljal in je pri visoki travi pomoje boljši kot zadnji izmet.

Vnaprej hvala in lep pozdrav.

bauci ::

Glede na to, da boš kosil brežino boš moral zelo pazit kako kosiš, da ne boš zaribal mašine. Zato je 2T kosilnica veliko bolj primerna za brežino. Je vseeno kako je nagibaš.
Poglej še Bonum.si.

Ja vem, zato sem jo tudi imel. Sem pa 1x tudi že zaribal eno 4T mašino, ki je imela nek B&S motor. Sem jo 3 leta gnal na vse možne načine in je seveda na koncu zaribala.

delavec44 ::

Na prvi strani lože sta 2 temi za kosilnice. Res rabi vsak svojo?

socialec ::

2000m2 brežine tudi do 40 stopinj naklona.

To pa je korakov in pod kotom; če je kvadrat, 45x45m... :O

Nazz ::

UFOking je izjavil:

Ja vem, zato sem jo tudi imel. Sem pa 1x tudi že zaribal eno 4T mašino, ki je imela nek B&S motor. Sem jo 3 leta gnal na vse možne načine in je seveda na koncu zaribala.

Bodi vesel, da je 3 leta klančine držala, ostali motorji bi bistveno prej švasali.

B&S in Honda je še edino, kar je vredno dat na okvir.

mancini ::

Za velike naklone mora imeti 4 taktni motor pač prisilno mazanje

HitroDihanje ::

mancini je izjavil:

a tudi take s prisilnim mazanjem obstajajo?

IL_DIAVOLO ::

Kaka posast od lakserce >5KM ali struc muta.

Lakserca te bo prišla pod jurja, muta 2-3 jurje. S temi igračami, ki jih gledas pa ne vem ce bos zadovoljen.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

gen Maister ::

Obnovi staro kosilnico! Še prehitro se ti bo kovcalo po njwj!! ;)

Jure14 ::

mancini je izjavil:

Al pa dvotaktna.
A jih sploh še delajo?

Laksarco imam, vendar me križ ubija in ko z njo kosim, rabim 14 dni, da pridem k sebi.
Ima kdo izkušnje s klančino in Hondinim motorjem GCVx 200?
Marina oglašuje košnjo do 45° v klanec.

bauci ::

S temi "procenti" je križ. 45 procentni klanec ni enako kot 45 procentov v matematiki.
Mislim, da je treba to deliti z 2 da dobiš prave procente. Tako da je 90 procentni klanec pri kosilnicah v bistvu 45 procentni kot v matematiki. Tako mi je povedel en prodajalec kosilnic.
Naj me nekdo popravi, če to ni res.

Jure14 ::

Mešaš procente in stopinje.
100% naklon je enako kot 45 stopinjski kot.

100% naklon pomeni na 1 metrer horizontalno se dvigneš 1m vertikalno.
50% naklon pomeni na 1 meter horizontalno se dvigneš 0,5m vertikalno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Jure14 ()

sbawe64 ::

mancini je izjavil:

2T dela vedno
https://www.as-motor.com/product/as-531...

Je na bolhi nekaj
https://www.bolha.com/search/?keywords=...

Ali če najdeš kje kakšno staro s Tomos z 2T motorjem, samo so brez pogona.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

johanblond ::

4T kosilnica brez prisilnega mazanja (oljne črpalke)

Nekaj sem gledal kosilnice in je prodajalec govoril, da je lahko bočni naklon 15 % (ne 15 kotnih stopinj), za košnjo naprej nazaj pa je lahko naklon 45 %.

Ali to v osnovi drži?
Ali se lahko "s pametno košnjo" greš čez mejo, npr. kosiš bočno na naklonu 30 %, amapk ni problema, dokler cik-cakaš v pol minutnih intervalih (pol minute leva stran visi dol, pol minute desna stran visi dol).
Kako se občutljive 4T kosilnica brez prisilnega mazanja (oljne črpalke)

HitroDihanje je izjavil:

mancini je izjavil:

a tudi take s prisilnim mazanjem obstajajo?

Ja, obstajajo (oznake):
- Full Pressure Lubrication - hidrostatični pogon - gorska kosilnica - alpska kosilnica/motor

Zgleda bom moral res popraviti svojo 2T AS Motor 4x4 kosilnico, glede na to, da bi mi 4T motor sigurno spet zaribal, ampak vprašanje po kolikem času.
Kot sem že napisal, mi pred leti 4T kosilnica z motorjem, mislim da je bil B&S 575, zdržala skoraj 3 leta.
Predvidevam pa, da je Hondin motor GCVx 200 kar precej boljši od tega B&S, ki sem ga imel in bi mogoče zdržal tudi bistveno dlje.
Deli za obnovitev moje 2T AS-Motor kosilnice, bi me pa prišli okoli 500€.
Če me ne bi križ ubijal, načeloma sploh ne bi potreboval samohodne kosilnice, ker bi z lakserco vse pokosil, kot sem to počel pred leti.

denabiker ::

Mi je en razlagal, da daje kar mešanico v 4T Briggsa, ko laufa z njo po hribih. Preventivno, zaenkrat mu dela že več let.
Jaz tudi na vikendu staro mešanico, kar mi ostaja, ker delam vedno sveže sproti, kar porabljam v 4T, malo primešam zraven...

Tudi jaz sem začel o tem razmišljat, da bi mogoče dal 1% mešanico v 4T.

20 arov si laks-kosil pod kotom 40stopinj? Pojdi do kakšnega serviserja za nasvet, mogoče je boljše, da nabaviš kosilnico z grebenom.

denabiker je izjavil:

Mi je en razlagal, da daje kar mešanico v 4T Briggsa, ko laufa z njo po hribih. Preventivno, zaenkrat mu dela že več let.

Tudi meni je serviser to predlagal med pogovorom, sem ga presenečeno pogledal in je ponovil. Nisem se mogel kregati z njim, je pa bil predlog bolj blage mešanice, ne čisto za 2T.

socialec je izjavil:

20 arov si laks-kosil pod kotom 40stopinj? Pojdi do kakšnega serviserja za nasvet, mogoče je boljše, da nabaviš kosilnico z grebenom.

Sej ni povsod 40 stopinj ampak tudi do 40, večinoma pa okoli 20 in tudi nisem vse v enem dnevu pokosil, pač pa vsak dan nekaj. Imam drugače preko 100 arov, ampak 80% tega več ne kosim, pustim da zaraste potem pa mi na 2 leti pride nekdo s traktorjem zmulčat. Sem pa tudi že imel kosilnico z grebenom in to več (BCS, Eurosystems, BCS), ampak kdo bo pa grabljal travo in kuril na koncu.
Kakšen nasvet bi pa dobil od serviserja?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: UFOking ()

UFOking je izjavil:

Kakšen nasvet bi pa dobil od serviserja?

Priporočila glede na tvojo uporabo - od izbire kosilnice, nadomestnih delov, de/kozervacije, vzdrževanja nasploh, '4T mešanice', kosilnega časa, časa pred prvim popravilom, tudi primernega načina košnje (levo-desno, gor-dol, diagonalno, kaj jaz vem) - v smislu običajnih praktičnih nasvetov... Pa ne pozabi dati kakšnega koristnega darilca v zahvalo.

PS: Mene je enkrat presenečen pohvalil, da še ni videl, da bi komu uspelo nekaj original dobavitelja prepričati za kritje, čeprav zaradi lastne malomarnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Morem povedat, da niti nimam serviserja, ker vse sam popravljam :D

Ok, razumem. Pojdi do kakšnega serviserja z obrtjo, ki ima verjetno več izkušenj z več kosilnicami, pozna ceno vzdrževanja, dobaviteljev in nadomestnih delov, na slo-tech si verjetno v hudi manjšini že s tem, kar delaš do sedaj sam.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vrtna kosilnica (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
492101538 (546) fikus_
»

Vrtna kosilnica in velikost zadnjih koles kjer je pogon

232312 (1548) nekoman
»

Kosilnica kadi belo olje čez auspuh

173267 (2718) yyyeb
»

Nakup vrtne kosilnice (strani: 1 2 )