Slo-Tech - Levji delež svojih prihodkov in dobička Google ustvari z oglasi, ki jih streže na različnih mestih v svojih storitvah, začelo pa se je v iskalnih zadetkih. Sedaj umetna inteligenca v obliki pogovarjanja s pomočniki (chatbots) grozi, da bo prevzela žezlo prvega mesta, kamor se uporabniki zatečejo za iskanje na spletu. Kam oglase postaviti v tem primeru?
Gemini jih trenutno ne streže, a se utegne to kmalu spremeniti. Google je že lani začel proučevati, kam in kako vključiti oglase v pogovore z umetno inteligenco. Z drugimi besedami, AdSense se mora prilagoditi na chatbote. Google je že začel omogočati avtorjem chatbotov, da se prijavijo v AdSense. Prvi koraki bodo še zelo konvencionalni; oglasi se bodo prikazovali na straneh, na katerih bomo interagirali s chatboti.
V prihodnosti pa se utegnejo oglasi znajti med pogovori. Zagonsko podjetje iAsk, ki upravlja chatbot za iskanje, že preizkuša rešitev, kjer se oglasi prikažejo, preden chatbot postavi nadaljnja vprašanja ali podvprašanja uporabniku. Umetna inteligenca je namreč izjemno draga, trenutno pa niti Google niti OpenAI, kaj šele manjši igralci, ne pokrivajo stroškov teh storitev. Kljub plačljivosti dražjih paketov to še vedno ne pokriva stroškov.
Na neki način je umetna inteligenca v trenutni fazi zelo podobna mlademu internetu izpred treh desetletij, ko reklam praktično ni bilo, vsebine pa so bile večinoma organske. Kasneje se je internet spremenil v brozgo zelo različnih vsebin, akterjev in interesov. Morda bomo nekoč zrli na trenutno stanje umetne inteligence z enako nostalgičnostjo, kot se spominjamo 90. let na spletu.
Novice » Ostale najave » Oglasi se počasi plazijo v umetno inteligenco

Ring0Ruin ::
Top shit! Najprej ljudi odvadis razmisljati, potem jim podtaknes reklame, ki jih niti ne zaznajo.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.
Ljudje, ki najbolj mahajo z zastavami, si je ne zasluzijo imeti.

Jarno ::
Učinkovitost spletnih oglasov se skrije, ko Herta Kosmina naleti na upokojenko.
Za AI bi to znalo veljati še v večji meri.
Pri googlu načeloma zavajajo oglaševalce in jezijo uporabnike.
Za AI bi to znalo veljati še v večji meri.
Pri googlu načeloma zavajajo oglaševalce in jezijo uporabnike.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!

Ring0Ruin ::
In pazi, potem idioti, skupaj s "svojim" delom, sirijo se reklamo okrog.
Viralni marketing bo dobil popolnoma nov pomen.
Viralni marketing bo dobil popolnoma nov pomen.
Tega ne pisem jaz, sem se cepil proti Covidu in sem ze leta mrtev. Baje.

Jarno ::
Seveda, neformalno oglaševanje/kritike na platformah z "OSINT" karakteristikami ima svojo moč. Dokaz je skorašnji konkurs Ubi Softa, nepopularnost Intela itd.
Osebno "oglašujem" procesorje s 65W porabe, če si ciljal name.
Osebno "oglašujem" procesorje s 65W porabe, če si ciljal name.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jarno ()

OutOfTheBox ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 37927 (8807) | dronyx |
» | Umetna inteligenca gre za odvetnikaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 5581 (2703) | Invictus |
» | Monetizacija Youtube acounta v SLO (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 25444 (14412) | otago |
» | Pogovarjajte se z Microsoftovo ZoOddelek: Novice / Ostala programska oprema | 7509 (5186) | nekikr |
» | Razvoj umetne inteligence v polnem zamahu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 21889 (18715) | Jst |