Forum » Mobilne tehnologije » Nokia 5800 XpressMusic
Nokia 5800 XpressMusic

roki6262 ::
ko na tale telefon nokia 5800 Xm nalagaš fw a moreš iti po vrsti vse a lahko samo najnovejšega .. prosim za odgovor!

Bor H ::
Je tok težko zagnat update na mobitelu in pustit da sam naredi kar pač hoče? Al pa prek PC Suit?
Vse kar bom povedal je to, da pred updejtom nafili baterijo kr če ne zna tečnart, nared backup, pol restore factory defaults in restore.
Vse kar bom povedal je to, da pred updejtom nafili baterijo kr če ne zna tečnart, nared backup, pol restore factory defaults in restore.

mosnik ::
Jaz sem pa nekje zgubu palčko za tipkanje ali se da to kje kupit in če mogoče veste kakšna je cena?
danč

budddha ::
A bi mi loh kdo slučajno dal kakšen link za download mape Adria Topo pa MapSource verzije??? Hvala!

buddha: verjetno z veseljem prodajo na www.garmin.com (al neki takega).
mosnik: vidu sm da neki obstaja ampak sm vidu od uradnih zadev sam komplet treh različnih barv (kak BS...), sicer pa, a nisi dobil rezervne zravn?
mosnik: vidu sm da neki obstaja ampak sm vidu od uradnih zadev sam komplet treh različnih barv (kak BS...), sicer pa, a nisi dobil rezervne zravn?

budddha ::
Zanima me še samo če imam že naloženo mapo Garmin City Europe in si zdaj prek MapSourca naložim Adria Topo posebej ali bosta gor obe mapi al sam AdriaTopo?

delfinus ::
Dve mapi bosta. Vendar moras prej tastaro preimenovati, da nalozis drugo, to tako verjetno ves?! Lahko imas vklopljeni obe ali pa samo eno od njih. Ce sta obe je mal konfuzno, ker ena prekrije drugo.
Sam sem sedaj ugotovil najbolj pripravno kombinacijo. Imam nalozeno Adria route (izbrana samo Slovenija), ker je gor dosti vec cest kot pa na City Navigatorju. Od City navigatorja imam se avstrijo in Nemcijo do Munchna. Imam se Adria Topo, ampak bolj kot ne samo za eksperiment. Vse tole je v enem IMG, ker so to pac moje default stalne karte. Po potrebi pa nalagam ostale evropske karte in druge karte, ko grem tja, ko je ne rabim vec brisnem. Te pa so potem drugi IMG.
lp,d.
Sam sem sedaj ugotovil najbolj pripravno kombinacijo. Imam nalozeno Adria route (izbrana samo Slovenija), ker je gor dosti vec cest kot pa na City Navigatorju. Od City navigatorja imam se avstrijo in Nemcijo do Munchna. Imam se Adria Topo, ampak bolj kot ne samo za eksperiment. Vse tole je v enem IMG, ker so to pac moje default stalne karte. Po potrebi pa nalagam ostale evropske karte in druge karte, ko grem tja, ko je ne rabim vec brisnem. Te pa so potem drugi IMG.
lp,d.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delfinus ()

Bellzmet ::
Vendar moras prej tastaro preimenovati, da nalozis drugo, to tako verjetno ves?!
Hmmm kje je treba kaj preimenovat? Se ne spomin, da bi kaj preimenoval...

delfinus ::
Ce bos dajal zgolj samo Adria topo gor na garmina ti bo le to prepisalo prejsnjo mapo. Moras preimenovat trenutno mapo.
preimenovati trenutno mapo iz gmapsupp.img + gmapsupp.unl v gmapsup2.img + gmapsup2.unl
ce bos nalozil topo ti bo le ta prevzela ime gmapsupp.img in bo prepisala obstojeco. Lahko pa preko mapsourca nalozis vec map hkrati in imas pac samo en IMG z ADria Routom, City Navigatorjem in Topo, ce ti je tako pac bolj pripravno.
Mozne so samo te tri variante preimenovanja datotek, to je fajn, da lahko npr brises tiste, ki niso potrebne:
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl
lp, d.
preimenovati trenutno mapo iz gmapsupp.img + gmapsupp.unl v gmapsup2.img + gmapsup2.unl
ce bos nalozil topo ti bo le ta prevzela ime gmapsupp.img in bo prepisala obstojeco. Lahko pa preko mapsourca nalozis vec map hkrati in imas pac samo en IMG z ADria Routom, City Navigatorjem in Topo, ce ti je tako pac bolj pripravno.
Mozne so samo te tri variante preimenovanja datotek, to je fajn, da lahko npr brises tiste, ki niso potrebne:
1. gmapsupp.img + gmapsupp.unl
2. gmapsup2.img + gmapsup2.unl
3. gmapprom.img + gmapprom.unl
lp, d.

zzokyy ::
roki62@ najlažji način updejtanja je prek PC Suita. Prvo narediš backup telefona, potem pa zaženeš NSU (nokia software updater), v telefonu nastaviš profil na "splošno" in če imaš malo manj baterije, lahko updejtaš tudi takrat ko ga polniš...glede fw-ja pa ga sam updejta na trenutno najnovejšo v21 (ne rabiš nalagat vse po vrsti)
V kratkem pa so že napovedali novi firmware v30
V kratkem pa so že napovedali novi firmware v30

Jaz sem pa nekje zgubu palčko za tipkanje ali se da to kje kupit in če mogoče veste kakšna je cena?
ne razumem. jaz sem v paketu dobil 2 palčki

samo neki kako se naredi restore factory defaults -pa kaj to pomeni ????
ka je backup telefona? lp, roki
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roki6262 ()

roli ::
ne razumem. jaz sem v paketu dobil 2 palčkimalo poglej v škatli če boš našel drugo palčko
In verjetno tudi torbico?
Ker jaz nisem dobil ne torbice ne dveh palčk.
http://www.r00li.com

ne razumem. jaz sem v paketu dobil 2 palčkimalo poglej v škatli če boš našel drugo palčko
In verjetno tudi torbico?
Ker jaz nisem dobil ne torbice ne dveh palčk.
ne torbice pa ni bilo not

samo neki kako se naredi restore factory defaults -pa kaj to pomeni ????
ne rabiš delat factory restora... backup pa je slovensko varnostna kopija. to narediš kar v pc suitu (tisti sef, zgoraj levo). In potem daš "Varnostno kopirajte želeno..." In potem še tam izbereš vsebino, ki jo želiš varnostno kopirat. Potem še samo počakaš da konča
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zzokyy ()

Pametno je narest "povrnitev tovarniških nastavitev" ker včasih ti kej ne pokaže do takrat, men ni recimo dal searcha na home screen prej. v30 je pa že na voljo na servisih po svetu, ne vem pa kako je pri nas, je pa bolj k ne stability upgrade pa na hitrosti dela baje ni pa novih stvari noter, razen mislm da email opozoril na home screenu.

A dobiš v paketu pri mobitelu ko kupiš nokia 5800 Xm 2 palčki pa torbico al ne??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roki6262 ()

Pametno je narest "povrnitev tovarniških nastavitev" ker včasih ti kej ne pokaže do takrat, men ni recimo dal searcha na home screen prej. v30 je pa že na voljo na servisih po svetu, ne vem pa kako je pri nas, je pa bolj k ne stability upgrade pa na hitrosti dela baje ni pa novih stvari noter, razen mislm da email opozoril na home screenu.
vem, samo za v21 ni potreben factory rastore, sem updejtal 2 telefona in je že brez restora bil search pa slovar (drugače pa je vseeno pametno narediti restore). fw v30 pa je res že zunaj, samo se še ga ne da dobiti v sloveniji prek NSU

a dobiš v paketu pri mobitelu ko kupiš nokia 5800 Xm 2 palčki pa torbico al ne??
pri Mobitelu so na začetku dobivali torbice. kolega si je 2 tedna pred mano kupil 5800 in je dobil torbico, jaz pa sem dobil novejši paket in ni bilo več torbice noter. za tisti 2 palčki pa ne vem (mogoče je bila kakšna napaka da sta 2 bili not v škatli

Zgodovina sprememb…
- spremenil: zzokyy ()

precej vredu glede na to da je bila priložena, preveč nepraktična za vsak dan, dovolj varna za smučanje in podobno, kar je pa itak za povprečnega STjevca irelevantno kr ni lih verjetno da bo mobitel poškodoval med športom :P

Maxl ::
Nobene napake ni bilo, da sta bili v paketi 2 palčki. Ena je pač rezerva, ko prvo izgubiš ;). Pa v bistvu ne gre za torbico, pač pa zaščitni etui ;).
zzokyy, imaš kakšno povezavo do novice oz. česa podobnega, kjer piše, da je v30 že zunaj?
zzokyy, imaš kakšno povezavo do novice oz. česa podobnega, kjer piše, da je v30 že zunaj?

martincek1 ::
v30 je že zunaj, vzem si 1 min. časa pa mal poglej.. ;) mal sem prej pogledal kakšne so kaj novosti, torej home screen isti, hitrejša odzivnost, boljši brskalnik, bolj natančen acelerometer.. več se ne spomnem.. ko pa pride uradno sporočilo kaj je izboljšanega bomo pa tako videli :D
lp
lp

not so offtopic: http://justfuckinggoogleit.com/
Odpri google in vpiše Nokia 5800 XM v30
http://www.symbian-freak.com/forum/view...
samo prej nisem gledal na tem linku..pa saj ni naso eden :)
lp
Odpri google in vpiše Nokia 5800 XM v30
http://www.symbian-freak.com/forum/view...
samo prej nisem gledal na tem linku..pa saj ni naso eden :)
lp

lolek84 ::
Mene pa zanima, če mogoče kdo ve, kako bi odstanil na osnovnem zaslonu ikonico, ki omogoča funkcijo "dodaj vizitko". Namreč to sranje, pokvari vsako sliko ozadja, ki ga naložim.
Druga stvar (malce nerodna je), da nisem nikjer našel budilke? A sem slep?
Tretja zadeva, ki me zanima pa je, kako odklopim UMTS?
tnx
Druga stvar (malce nerodna je), da nisem nikjer našel budilke? A sem slep?
Tretja zadeva, ki me zanima pa je, kako odklopim UMTS?
tnx

Prva zadeva je taka da pojdi pod settings, personal, home screen, home screen theme in izberi shortcuts al pa basic
druga, klikni na osnovnem meniju na uro pol pa new alarm, isto dosežeš če poiščeš uro med aplikacijami
tretja, klikni pri bateriji, pol na tiste dve puščici, prideš pod connectivity (isto dosežeš preko settings sam tko je hitrej), network, in daš network mode na gsm
druga, klikni na osnovnem meniju na uro pol pa new alarm, isto dosežeš če poiščeš uro med aplikacijami
tretja, klikni pri bateriji, pol na tiste dve puščici, prideš pod connectivity (isto dosežeš preko settings sam tko je hitrej), network, in daš network mode na gsm

Hvala ti Bor H. Res se bolj bogo spoznam na ta nov telefonček, zato pa včasih imam taka nora vprašanja. Upam, da ne zamerite, če se na forumu pojavijo tudi taki, ki včasih iščejo odgovore na osnovna vprašanja, ki so v glavah tistih ki se na to spoznajo pod temo "samoumevno, da bi to moral vedeti".
Hvala ti še enkrat!!
Hvala ti še enkrat!!

WaterBoy ::
Včeraj nekje bral, da vgrajeni zemljevid ne deluje. Oooo pa še kako dobro deluje! Danes sprobal na relaciji LJ-Kobarid. Glasovno vodenje točno in natančno, vrisani odceki (kolovozne poti) točno. Ne vem, če je bil kako križišče zamaknjeno za več kot 2m. Res, da se na tisti relaciji sateliti malo zgubijo, ker voziš po soteski. Vendar ne za dolgo. Izpisano hitrost je nekdo kritiziral. Meni je na GPS kazalo nekako 1-2 km/h pri 50km/h več kot pri kombiju (mercedes sprinter-digitalno), pri 120km/h pa je GPS kazal 3-4 km/h več kot kombi. Minimalno odstopanje. Pri Garminu je bilo isto. Skratka karta je 1A! Nisem pa vedel, da Garmin nima vrisanih kart!?! Samo še to moram porihtat ali pa tut ne....moram še pogruntat katere in kako..Aja, pa še baterija je ostala polna!!!Pa še to, ker T-2 UMTS nima signala nikjer drugje kot v centru LJ se potem ni za bat, da bi se kaj na strežnik priklapljal in kaj plačeval ...saj zdi se mi tako...
LP
Kako so omogočil nokia maps vodenje? Ga plačuješ?

cekr ::
5800xm bi nabavil pa me zanima, za koliko ste kaj kupovali ta telefon? Vidim, da so pri operaterjih okoli 350€, nekje pa sem zasledil za 260€. So kakšne skrite podrobnosti, da je nekje zadeva toliko cenejša?
Hvala za odgovor.
Hvala za odgovor.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

roli ::
Kolega ga je nabavil tule:
http://mobisvet.si/index.php?main_page=...
Telfon je dobil nov in je z njim zadovoljen. Tako da verjetno ni nič narobe - čeprav je cena precej nizka.
Telfon je dobil nov in je z njim zadovoljen. Tako da verjetno ni nič narobe - čeprav je cena precej nizka.
http://www.r00li.com

Lukeatluke ::
Imam problem:
Telefon mi v osnovnem meniju ne prikaže bližnjic, vibriranje pa je prisotno.
Če vklopim namesto bližnjic, ikone za imenik, mi jih prikaže.
V osnovnem meniju mi tudi ne deluje zelena in rdeča tipka, ko pa grem v imenik in se postavim na osebo pa naredi-pokliče.
Tudi klic lahko prekinem z rdečo tipko.
Imam v21. verzijo, siMobil, do predkratkim je bilo še vse super fino.
Kaj lahko naredim?
Telefon mi v osnovnem meniju ne prikaže bližnjic, vibriranje pa je prisotno.
Če vklopim namesto bližnjic, ikone za imenik, mi jih prikaže.
V osnovnem meniju mi tudi ne deluje zelena in rdeča tipka, ko pa grem v imenik in se postavim na osebo pa naredi-pokliče.
Tudi klic lahko prekinem z rdečo tipko.
Imam v21. verzijo, siMobil, do predkratkim je bilo še vse super fino.
Kaj lahko naredim?

Klemzz ::
Tukile sm tut jst naroču telefon, takrat še po ceni 290€, dobiš novo, zapakerano tko k je treba.

cekr ::
Tukile sm tut jst naroču telefon, takrat še po ceni 290€, dobiš novo, zapakerano tko k je treba.
Dokler je vse OK še gre. Kaj pa ko je potrebno uveljavit garancijo. Takrat pa nastane kriza.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,

Stvar okusa, bolj plastično od high end mobitelov definitivno, nekje na rangu ostalih XM mobitelov, sicer smo pa to že parkrat povedal. Pejt v trgovino pa prim v roke, drugač ne bo šlo.

NoXy ::
Ohišje je res plastično, tako kot na večini telofonov. Zdaj razen če ga misliš po tleh metat
mislim da bi moglo bit vredu.
Na nekem testu vzdržlivosti (ne spomnim se več kje) pa je dobil kar visoko oceno.

Na nekem testu vzdržlivosti (ne spomnim se več kje) pa je dobil kar visoko oceno.

Prekleto, nevem če tudi moj nov telefon nima sindroma pokvarjenega mikrofona. Namreč full slabo slišim koga, ko me kliče. A je to zrelo za servis ali še lahko kaj sprobavam, če se zadeva popravi?

če se ti to velikrat ponavlja je seveda zrelo za servis, če se ti je pa to zgodilo enkrt, dvakrat, potem še mal poglej če je kaj drugega krivo za to.
kdaj ap si telefon kupil oz če nisi 1. lastnik, kdaj je bil kupljen?
kdaj ap si telefon kupil oz če nisi 1. lastnik, kdaj je bil kupljen?

Ja telefonček je star 2 dni, je pa bil kupljen pri mobitelu. Ma saj slišim klicatelja, a glede na to, da sem ono tipko + našopal do konca, bi pričakoval, da bi se vseeno bolj slišalo klicatelja. No bom z servisom še itak malo počakal, ker še v bistvu nisem opravil nevem koliko testov (nekaj klicateljev ta 2 dni), a če se stvar ne bo izboljšala, bom vseeno mogoče omislil pa stvar nesel nazaj, da naj preverijo.
Ker prejšnji telefonček, če sem dal čisto na glas, sem ga v bistvu lahko imel še nekaj centimetrov od ušesa oz. bolje povedano sem lahko skoraj gledal vanj in še slišal, kaj klicatelj govori. Tukaj pa imam full na glas in se pri ušesu že slabše sliši, kaj šele, da bi telefon kaj odmaknil od ušesa.
Ker prejšnji telefonček, če sem dal čisto na glas, sem ga v bistvu lahko imel še nekaj centimetrov od ušesa oz. bolje povedano sem lahko skoraj gledal vanj in še slišal, kaj klicatelj govori. Tukaj pa imam full na glas in se pri ušesu že slabše sliši, kaj šele, da bi telefon kaj odmaknil od ušesa.

Še eno vprašanje imam. Namreč vedno ko s tem telefonom kličem mi javi "vključena preusmeritev". A mogoče veste, kje bi to odklopil ali kako to odstraniti?

WaterBoy ::
To ti mobitel omogoča ko imaš izkloplen telefon pa če te ker kliče ko si ga pržgeš dobiš sms da te je oseba klicala. Brezplačno.

Prekleto, jaz sem pa mislil, da bo že kaj na tem in tihostjo telefona. Hmm... kot kaže se bom naslednji teden kar oglasil nazaj na mobitelu in povprašal o zadevi (ali je še kak predlog razen + in - ob telefoniranju, s katerim daješ naglas zvočnik oz. mikrofon)

lolek84 glede na to da je star 2 dni ti predlagam da se takoj jutri oglasiš na mobitelu, ker ti morajo v roku mislim da 1 tedna brez vprašanja zamenjati telefon za novega, če ima napako ;)

@martincheq problem je že ta, da sem danes kupil in nalepil invisible shield (v tem primeru bo šlo slabih 20€ papa...)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nokia E52 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 85742 (43757) | mailer |
» | Nokia X6 firmware updateOddelek: Mobilne tehnologije | 2676 (2098) | krneki0001 |
» | HTC Tattoo - Simobil (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 36322 (17477) | errhec |
» | Nokia E66/E71 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 11308 (5491) | MrAs |
» | [fork] GPS v telefonu ali Garmin - kaj je bolje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12842 (12083) | bond007 |