» »

Google Nexus 5X

Google Nexus 5X

Temo vidijo: vsi
««
37 / 38
»»

shotalick ::

Po updejtu telefon dela katastrofalno. Zmrzuje, če sem sredi brskanja, in prtisnem "home", rabi 5s, da pride na home screen, brskalnik dela obupno (chrome). Na njemu nobene nesnage, nobenega launcherja, clean AF.

PrimozR ::

pirlo ::

Jaz sem še kar na Preview 2, 8.1. Ne dobim updatea na final :( Ampak dela pa najbolje od 7.0 dalje.

Kroos ::

Včeraj sem na Nexusu dal, da namesti novi februarski security patch in očitno je nekje med instalacijo nekaj slo narobe in se je ugasnil. Hotel sem ga prižgat nazaj, pa se nikakor ni hotel in sem ga za vsak slučaj čez noč polnil, čeprav je ob začetku instalacije imel še okoli 60% baterije. Zjutraj se je celo prižgal, prišel v Android in napisal, da dokončuje instalacijo patcha, čez dobrih 10 sekund pa spet ugasnil.
Sedaj do Androida sploh ne pride več, ampak obstane že na Google screenu in se ugasne(enkrat mu je uspelo priti čez, ampak je zaštekal med animacijo za Android in se ugasnil). Do Fastboota lahko pridem, ampak tudi če dam tam Start ali pa Recovery pride spet do Google screena in se ugasne.

Se je komu pripetilo kaj podobnega in kako ste rešili? Je mogoče res edina opcija, da bi reinstaliral sistem preko Root Toolkita?

klinker ::

Raje poberi uradni image in na novo namesti sistem preko fastboota.
https://developers.google.com/android/i...

Garancije ni?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Hvala za odgovor, bom magari res poskusil tako. Ne, garancija se je žal končala novembra.

jlogar ::

PrimozR je izjavil:

https://www.aliexpress.com/item/oudini-...

Sem naročil in zamenjal :) Predvsem preklapljanje med appi je sedaj instantno, ker ima lahko vse v RAMu.

Za linkanje z Google Photos potrebuješ public link.

Aja, kako je s carino?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Aaa, vidim da bil tisto samo temporary link direkt do slike.
Tole bo boljše.

Kakor sem bral, je do 150 eur samo DDV, nad 150 pa carina + DDV. Potem pa odvisno ali odprejo paket ali ne. Jaz nisem nič doplačal.

shotalick ::

shotalick je izjavil:

Po updejtu telefon dela katastrofalno. Zmrzuje, če sem sredi brskanja, in prtisnem "home", rabi 5s, da pride na home screen, brskalnik dela obupno (chrome). Na njemu nobene nesnage, nobenega launcherja, clean AF.

Po zadnjem updejtu je telefon super. Nobenega "freezanja" več, dela smooth AF.

Jlogar, si tole sam menjal?

GupeM ::

Jaz imam zadnji security patch od novembra. Ima kdo kaj novejšega? Kot kaže, se meni ne posodablja več, tudi če ročno preverim za update.

krho ::

Jest sem dobil včeraj februarski security patch.
Drugače pa ja.. Se je začel kar na 1x fejst vlečt. Jest mam sicer garancijo do Oktobra.. ampak me resno mika, da bi naročil tistole 4G plato mrbit celo ne bo trajal 5s+ da bo odprl home screen nazaj.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Si od novembra do februarja vmes tudi kaj dobil?

krho ::

To se pa na žalost ne spomnim.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

GupeM je izjavil:

Si od novembra do februarja vmes tudi kaj dobil?

Ce se ne motim so security patchi vsak mesec novi.
Predlagam hard reset ali svezo namestitev zadnjega verzije preko fastboot...zgoraj sem postal link kjer imas vse.
Edit...lahko tudi rocno posodobis https://developers.google.com/android/o...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: klinker ()

Verjetno bom res ročno posdobil. Zanima me samo, kako vem katero verzijo izbrati. Na tvojem linku sta namreč dve, ki bi lahko bili ustrezni:
8.1.0 (OPM3.171019.014, Feb 2018)
8.1.0 (OPM5.171019.015, Feb 2018)

Na tem linku pravijo OPM3.

Malo pogooglaj ker zal 5x ne uporabljam vec in lezi v predalu ze par mesecev.

shotalick je izjavil:

shotalick je izjavil:

Po zadnjem updejtu je telefon super. Nobenega "freezanja" več, dela smooth AF.

Jlogar, si tole sam menjal?

Ja + YT :) Ni nič komplicirano, če ne odpiraš prvič.
Edino ugotovil sem, da mi proximity sensor ni deloval (ob klicu se je takoj ugasnil zaslon). In sem na prejšnji plati našel malo gumo za čez senzor.

Sedaj pa dela vse bp.
Takoj po menjavi je bil na 7.1.1, potem takoj OTA update najprej na 8.0, potem na 8.1, januar security patch in ravno tisti dan potem še februar security patch.

Pa tudi glede baterije se mi zdi bolje sedaj, ko je bil factory reset po vseh posodobitvah.

FYI, po updejtu na 8.1 sem tudi v tej temi pojamral, da je telefon počasen. Zdaj ni več, pa nisem nič resetiral. Mislim standardno počasen je, glede na to da ima 2 GB RAMa. :)

dejanslo ::

Pa je crknil tudi moj. #$%&?#!

@jlogar, a ko to zamenjaš, pol si safe, da se bootloop ne more ponoviti? Če prav berem, so to modificirane originalne plošče, ... torej isti ološ?
Če prav razumem, ni problem, da imam 16g verzijo - bi s tem pač nadgradil na 32?.
Kaj je razlika med H790 in H791? To se mora ujemati s tem, kar imam jaz? In kako izvem katero verzijo imam jaz, če telefon ne dela?

Ali priporočate raje kakšno alternativo za tam do 200eur?
There`s More Than One Way To Do It

Nevermind, bom vzel Kitajca. A1, stock android, 2 leti updejtov, 4G/64G, 180e. Ni računice, da grem popravljati tega.

Verzija je sicer odvisna od bandov, ki jih potrebuješ za mobilno omrežje.

A1 je načeloma super, sploh če zamenjaš kamera app za Googlovega (potrebno malo hekanja, ampak gre tudi že brez roota), je pa telefon v osnovi še Android 7. To pomeni, da še ne podpira Project Trebble, kar pomojem lahko pomeni, da bodo updejti počasnejši, kot za Project Treble Android One telefone (npr. nove Nokie).

dejanslo je izjavil:

Pa je crknil tudi moj. #$%&?#!

@jlogar, a ko to zamenjaš, pol si safe, da se bootloop ne more ponoviti? Če prav berem, so to modificirane originalne plošče, ... torej isti ološ?
Če prav razumem, ni problem, da imam 16g verzijo - bi s tem pač nadgradil na 32?.
Kaj je razlika med H790 in H791? To se mora ujemati s tem, kar imam jaz? In kako izvem katero verzijo imam jaz, če telefon ne dela?

Ali priporočate raje kakšno alternativo za tam do 200eur?

A tebi se je ravno tako ugasnil na Google screenu ali se je loopal v nedogled?
Sam sem Nexusa potem poslal na LG zastopništvo v Novi Gorici, pa so ugotovili, da bilo treba zamenjat matično. Strošek popravila naj bi bil 205 eur, zato sem rajši investiral v nov telefon, in sicer Huawei P10. Sicer sem super zadovoljen s P10, edino kar me pa moti v celotni situaciji je to, da še zdaleč nisem bil pripravljen menjat Nexusa, ker mi je super deloval in sem bil zelo zadovoljen z njim.

Je pa zanimivo, da je načeloma ogromno ljudi, ki ima te težave z Nexusom. Sem malce sodeloval na Nexusovem forumu na Google skupinah in se je ogromno ljudem zgodilo enako. Bila je tudi štorija, da so se eni familiji, ki je imela 3 Nexuse, vsi začeli bootloopati v roku 3-4 mesecev. Tudi v Akustika Groupu so rekli, da jih je kar nekaj prišlo nazaj s takimi težavami. Glede na to, da je LG dal tak ološ v telefone, bi lahko za to tudi malce odgovarjal, ker so sigurno vedeli, kaj bo.

Da je bootloop serijski problem se ve že dolgo, navsezadnje tudi ni edini LG s tem problemom. Mislim da je bil prvi G4, vsaj s precej razširjenimi problemi. So pa v ZDA naredili class action lawsuit. Pri nas nimaš kaj, upaš, da crkne v garanciji, sicer pa kupiš novega oz. z aliexpressa kupiš matično, ki ima 4 GB RAMa.

Telefon je ob uporabi zamrznil (prvič in zadnjič), po resetu na silo je ostal na google (un?)lock screenu, loopnil en ali dvakrat, se vgasnil in pri tem sem zaključil. Za nadaljnjo diagnostiko in reševanje podatkov (slike zadnjih dni) še ni bilo časa.

Je pa finta - sem računal, da me iz d'3ka potegne N4, pa se mu je v vmesnem času napihnila baterija. Hurray for LG.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

Cancer ::

Če imaš kakšne podatke na telefonu in bi jih rad dobil dol, sem jaz rešil tako, da sem telefon dal v nepredušno vrečko in ga dal v zmrzovalnik. Telefon začne po tem čudežno delati.

Ja za kratek čas.

Egidij88 ::

dejanslo je izjavil:

Nevermind, bom vzel Kitajca. A1, stock android, 2 leti updejtov, 4G/64G, 180e. Ni računice, da grem popravljati tega.

Jaz bom tudi nekaj takšnega kupoval, ko bom čez kakšno leto menjal Nexus 5X. Kakega naslednika tega Xiaomi A1, ali pa morda kakšno Nokio, ki bodo tudi Android One.

DamirIZI ::

Meni je tudi crknu in se ne prižge več, garancije nimam več.

Sem bral, da so na Kitajskem servisi kjer popravijo/zamenjajo CPU. Ker je RAM zapakiran skupaj s CPU-jem, priporočajo nadgradnjo na 4 RAM.
No, nisem pa prepričan da je to tudi moj problem.

Sam žal problema nisem sposoben rešit. Je kdo na tem forumu, ki bi znal in je pripravljen pomagat?
Naj me prosim kontaktira...

Opiši, kako se prižge oz. kaj se dogaja.

Sicer pa, kupiš tole (obstajata verziji H790 in H791, moj je, Telekomov, 791): https://www.aliexpress.com/item/oudini-...

Hvala PrimozR:))
Moj je tudi H791.

Sem že gledal to matično ploščo in sem še neodločen o nakupu zaradi nastalih stroškov. Takoj bi bil ob 150-200 eur (plošča, delo, morebitne poštnine...), vendar bi jih z veseljem plačal če bi mi telefon zdržal približno dve leti. Nisem zahteven uporabnik, s tem sem bil več kot zadovoljen, in tudi "boljši" telefon mi res ne rabi.

S telefonom pa se dogaja naslednje:
Pred cca 3-mi tedni se je nenadoma zablokiral in ugasnil. Probal sem ga nazaj prižgati s power tipko, ni se prižgal. Po nasvetih iz spleta sem probal s kombinacijo tipk power-volume in mi je nekajkrat uspelo priti do začetnega zaslona z ležečim androidom nad kateri ni bilo opozorilnega trikotnega znaka. Katerokoli možnost sem izbral (recovery mode, hard reset in ostalo) se je po nekaj sekundah ugasnil ali pa se je na zaslonu pojavil napis "Google" in zatem ugasnil. Narediti nisem mogel ničesar. Zdaj se niti s kombinacijo tipk ne prižge, probal sem ga dat polnit ampak ni kazal znakov življenja. Sem pa opazil da je začela utripat rdeča lučka nad režo za polnjenje. Prijatelj, ki se bolj spozna, je rekel, da mu je uspelo priti "noter" in tudi njemu je ugasnil ter da nima pojma kaj mu je.

To je to. Še enkrat hvala za pomoč...

Na sorodni temi se govori o uporabi root toolkit-a.

Mi lahko kdo prosim na kratko in po domače na kratko razloži za kaj se gre?

Mavrik ::

... ugasnil ter da nima pojma kaj mu je.

To mu je kar je tisočim drugim Nexusom 5X, ki masovno crkujejo - lot povezave s SoCom so spokale/se prekinile in je umrl. Zelo pogosta napaka. Morda ti ga uspe oživeti za par minut če ga daš v zmrzovalnik. Morda. V večini primerov je mrtev in podatki so šli rakom žvižgat. Upam da si imel sinhronizacijo in backupe vklopljeno.

Root toolkit ti ne bo pomagal če ti niti na bootu ne uspe ostati.
The truth is rarely pure and never simple.

Se mi je kar zdelo da je se "skuril".

Od nakupa sicer ni preteklo 2 leti, z mojo garancijo pa je zadeva malce zapletena. Bom poročal kadar bom imel vse informacije in končne odgovore, danes sem kontaktiral LG servis in upam da uspem kaj rešit.

Sem pa še preden je crknu opazil nenavadno delovanje, ni bil tako bliskovit, nekatere aplikacije se niso ozivale,...in sem še pravočasno skopiral vse pomembne podatke:))

Tisti ki ste zamenjali matično ploščo s 4 gb rama iz aliexpressa sprašujem kakšne so vaše izkušnje po zamenjavi plošče. Stvar funkcionira, so kakšne težave, se splača...???

DamirIZI je izjavil:

Hvala PrimozR:))
Moj je tudi H791.

Sem že gledal to matično ploščo in sem še neodločen o nakupu zaradi nastalih stroškov. Takoj bi bil ob 150-200 eur (plošča, delo, morebitne poštnine...), vendar bi jih z veseljem plačal če bi mi telefon zdržal približno dve leti. Nisem zahteven uporabnik, s tem sem bil več kot zadovoljen, in tudi "boljši" telefon mi res ne rabi.

Zadeva te stane toliko, kolikor piše, poštnine ni, plačaš še 22 % davka, torej računaš 140 EUR. Zamenjaš sam. Načeloma 5X-u REEEEEEEES primanjkuje RAM-a, ostalo je še precej OK. Tale matična reši točno to. Nimam pa izkušenj. Moj je v bootloop padel po slabem letu, kar pomeni, da imam do konca garancije matične še 8 mesecev. Ravno prav, da tudi v Slovenijo pride Pixel 3 :D (wishful thinking).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

DamirIZI je izjavil:

Se mi je kar zdelo da je se "skuril".

Od nakupa sicer ni preteklo 2 leti, z mojo garancijo pa je zadeva malce zapletena. Bom poročal kadar bom imel vse informacije in končne odgovore, danes sem kontaktiral LG servis in upam da uspem kaj rešit.

Sem pa še preden je crknu opazil nenavadno delovanje, ni bil tako bliskovit, nekatere aplikacije se niso ozivale,...in sem še pravočasno skopiral vse pomembne podatke:))

Tisti ki ste zamenjali matično ploščo s 4 gb rama iz aliexpressa sprašujem kakšne so vaše izkušnje po zamenjavi plošče. Stvar funkcionira, so kakšne težave, se splača...???

Po 2 mesecih še vedno vse normalno deluje. Normalno odziven, tako kot pričakuješ od telefona.
Če se splača. Odvisno kaj želiš. Dober telefon XY firme lahko dobiš že za cca ceno te matične, če želiš pa ostati na 5X, se pa splača. Pa če imate mogoče že slabo baterijo, se splača še to menjati, če se že odpira.
Menjava ni kompleksna, samo orodje rabiš. Če bi kdo rabil na gorenjskem ali v lj, lahko pomagam (brez garancije). Na ZS.

volp ::

Se dogaja komu, da se fotoaprat zdelo pogosto ne zažene. In da je potreben ponovni zagon.?

Matevz96 ::

volp je izjavil:

Se dogaja komu, da se fotoaprat zdelo pogosto ne zažene. In da je potreben ponovni zagon.?

Tudi pri meni je tako, zdi se mi da predvsem ko uporabljam snapchat.
#hooldthedoor

2f4u ::

Če kdo proda za pametno ceno N5X ga vzamem. Moj dela - imam interesenta v družini.

Nexus 5x, LG Kupim

Še raj takšen, ki ima zamenjano matično &dokaz; morda celo garancijo.

Na tej točki raje vzami kako Nokio 6.

volp ::

Pomoje tudi. Ker z ramom bodo samo še večji problemi...

Oj; tnx za odgovor; ampak bistvena prednost pri kameri za Nexus5x!

(f/2.0, 26mm, 1/2.3", 1.55 um) proti (f/2.0, 1.0 um) Mpixlov mi je vseeno; vse je ok kar je nad 8M.

Slikanje pri slabi osvetlitvi je bistvo. Nekako RAM me ne matra...

https://www.gsmarena.com/compare.php3?i...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2f4u ()

Outcast ::

Meni je 5x po skoraj dveh letih uporabe "crknil" (vmes nisem imel niti ene težave z updajti itd itd...)
U bistvu ko ga prižgem, se izpiše samo napis Google, čez to pa ne gre; tiste pikice pred zagonom se ne prikažejo, spet se prikaže Google in tako naprej + nenormalno pregrevanje naprave...ga pa lahko spravim z start tipko in spodnjo tipko na stran kjer imaš opcijo za "Start", "Recovery Mode", "Restart Bootloader"....karkoli izberem razen Power Off ga spet vrže na zagon in potem ista pesem naprej...

Predvidevam da je to to od njega, na žalost.

Outcast je izjavil:

Meni je 5x po skoraj dveh letih uporabe "crknil" (vmes nisem imel niti ene težave z updajti itd itd...)
U bistvu ko ga prižgem, se izpiše samo napis Google, čez to pa ne gre; tiste pikice pred zagonom se ne prikažejo, spet se prikaže Google in tako naprej + nenormalno pregrevanje naprave...ga pa lahko spravim z start tipko in spodnjo tipko na stran kjer imaš opcijo za "Start", "Recovery Mode", "Restart Bootloader"....karkoli izberem razen Power Off ga spet vrže na zagon in potem ista pesem naprej...

Predvidevam da je to to od njega, na žalost.

Jap, serijska napaka. It's dead Jim :(

To je že prov konspiratorno hehe...tud 5 mi je crknla točno po dveh letih uporabe.
No more Google Phones for me:D

To je serijska napaka... motherboard... pošljite na servis... prej pa pokličite; men so zamenjali malo preko garancije... bp.

2f4u je izjavil:

To je serijska napaka... motherboard... pošljite na servis... prej pa pokličite; men so zamenjali malo preko garancije... bp.

Hvala za odgovor, moj je namreč še v garanciji dober mesec:)

V tem primeru ga operater, pri katerem sem, pošlje na servis?

Aja, če maš garancijo itak nimaš kaj razmišljat, neseš nazaj. Jaz sem ga nesel operaterju, ja.

Edini problem ki ga imam s tem je, da ko mi ga poservisirajo, zgubim tudi (baje) vse posnetke in slike, ker si pač nisem delal backupa8-O

Sem tudi probal nekaj programov za transfer iz "dead phona" na PC, pa ni uspelo, možno tudi, ker se mi phone vedno prižge, vsaj Google logo, ko ga konektam z PC-jem. Mam pa veliko slik, ki so nam pomembne:(
Tko da bom verjetno probal rešiti prvo slike, čeprav dvomim da mi uspe, pa potem phone na servis...

louser ::

odlepiš flaš, ga prilepiš na novo platom - če želiš podatke.
««
37 / 38
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Pixel (strani: 1 2 3 476 77 78 79 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
3926864191 (1520) Scorpy84
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

2674573480 (195511) zk_eu
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

7421224 (14499) sift
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13750821 (42345) amacar

Več podobnih tem