» »

Google Pixel

Google Pixel

««
79 / 79
»
»»

ZveeZ ::

kanarin je izjavil:

Ker je to dedicirana tema - kateri konkretni Pixel s 6.1" pa je večji kot kateri konkretni Pixel s 6.3" ?

Vem le to, da ima 6.1 " Pixel 8a za današnje pojme in ta cenovni rang res nepojemljivo majhen 81.6% screen-to-body ratio ! To pomeni seveda velike (grde) bezle. Še najcenejši Xiaomiji (pod 100EUR) nimajo tako slabega razmerja.

Tega konkretnega primera pri pixlu ni.
Imas pa p7a in p8a (6,1"), ki sta manj kot milimeter manjsa od pixla 9 (6.3") in pa malo vec kot 1mm vecja od pixla 8 (6.2").
In imas pixla 9a, ki je dobra 2mm vecji od pixla 9 (oba 6.3").

Edit: starejse pixle vecje od pixla 9, s 6" zasloni sem namenoma izpustil, ker pac starost.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

PrimozR ::

https://www.androidpolice.com/rcs-not-w...

Zakaj RCS ne dela na Pixlih...

DaLamari ::

PrimozR je izjavil:

Tole je BS. RCS ne deluje ker za vklop bi moral na telefon priletet SMS od Google ampak tega SMS-ja telefon nikoli ne prejme na Telekom omrežju. Isti problem je s Klarna aplikacijo ki bi prav tako morala poslati SMS za registracijo. Če si na Telekomu, tega SMS-ja ne dobiš, med tem ko na A1 in Telemachu teh težav ni.
Telekom uporablja mednarodnega agregatorja za distribucijo SMS sporočil (podjetje VOX). Po njihovi analizi, SMS ne pride niti do njih.

Po drugi strani pa na A1 vse deluje, ker ne uporablja VOX agregatorja za SMS sporočila.
Tako da lahko še naprej krivite Google, ampak dejanska težava je bližje Telekomovi strani :)

No... Sem na Bobu (torej A1) pa RCS ne dela. Kaj pa zdaj? Na Pixel 3 in Pixel 6a je RCS delal, na 8ki ne dela. Samo nov telefon sem kupil in *PUF*, ne morem aktivirati, tako kot ogromno drugih ljudi.

Out of the box je Messages app na mojem telefonu s konca septembra 2024, baje iz maja 2024 tega buga nima, torej tega ne morem testirati...

krefi ::

Z RCS jem imam tudi sam probleme na samsungu s24 omrežje A1
e3 1231v3|asus gtx 970 strix OC edition|2x8gb kingston|
cosair rm650| crucial 500gb|fractal define s

DaLamari je izjavil:

PrimozR je izjavil:

Tole je BS. RCS ne deluje ker za vklop bi moral na telefon priletet SMS od Google ampak tega SMS-ja telefon nikoli ne prejme na Telekom omrežju. Isti problem je s Klarna aplikacijo ki bi prav tako morala poslati SMS za registracijo. Če si na Telekomu, tega SMS-ja ne dobiš, med tem ko na A1 in Telemachu teh težav ni.
Telekom uporablja mednarodnega agregatorja za distribucijo SMS sporočil (podjetje VOX). Po njihovi analizi, SMS ne pride niti do njih.

Po drugi strani pa na A1 vse deluje, ker ne uporablja VOX agregatorja za SMS sporočila.
Tako da lahko še naprej krivite Google, ampak dejanska težava je bližje Telekomovi strani :)

Na Telekomovem omrezju je v zadnjem letu delal RCS brez problemov na pixlu 6a, 7a, motoroli edge 50 neo, realme gt6t. Po preskoku na pixel 8a pa ne dela, da ga jebes.

Poglej verzijo Messages appa. Verjetno je novejša od lanskega maja (če odstraniš vse updejte)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

PrimozR je izjavil:

Poglej verzijo Messages appa. Verjetno je novejša od lanskega maja (če odstraniš vse updejte)?

Rekel bi, da je, ker sem na android 16 beta.
Ampak tudi na ostalih (7a, gt6t, edge50neo) je bila novejsa od maja 2024.

V-i-p ::

Mah, meni je prej na IZI-ju delal, takoj, ko sem naredil prenos številke na re:do je zadeva crknila. Šel sem celo iz eSIM na klasično, itak ni pomagalo. Pomagalo ni niti, ko sem kasneje prenesel številko na Telekom. Ne aktivira se, pa da se na glavo postavim. Ni šans. Skoz piše tisto "Nastavljanje...". Celo Google podpora mi je odgovorila, da naj poakusim njihove standardne bla, bla, bla postopke kar sem že vse po dolgem in počez naredil. Solit naj se grejo, res. Za konec pa vsako jutro, ko grem v službo na enem parkingu gledam enega Polotoa, ki ima registracijo v stilu LJ 77-RCS. En dan ga bom razbil od jeze, haha. Se pa vsaj vsake toliko spomnim, da spet probam aktivirat, ampak ni šans :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

pierch ::

Čudno, jaz sem aktiviral RCS na P8P brez nekih težav na Bobu, ravno v tem času lani. Opažam pa, da imam zelo malo kontaktov, ki ima RCS na voljo.

Hčeri pa je zanimivo nehal delat, ravno tako na Bobu, in ga ne morem ponovno aktivirat. Ima pa neko staro Nokio, ampak ravno tako pri prvi aktivaciji ni bilo težav.
Pierch
««
79 / 79
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

"Hočem mali Android telefon" (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
36275117 (4092) ššš

Google pixel 7 pro kupil pokvarjen

Oddelek: Loža
121370 (952) mangoslo
»

Samsung in Google: partnerstvo za izdelavo novega Tensor G4 procesorja za Pixel 9

Oddelek: Novice / Android
123815 (1966) stara mama
»

Mobitel z zelo dobro kamero (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8817182 (14058) Leko

Več podobnih tem