Forum » Loža » Banka N26
Banka N26
Temo vidijo: vsi

predi ::
Konec radodarnosti s strani N26. Zgleda, da bodo vseskozi držali offset na -0,5% glede na ECB. Slednji 12.03. spreminja obrestno na 2,5%, na isti dan pride znižanje tudi za Metal na 2,0%. Napoved pa je, da bo do konca leta ECB pristal na 1,75%..

alessio2 ::
Eno hitro vprašanje. Glede tega davka nad 1000 eur od vezave N26 (savings) se plača 25% davka na razliko kar je nad 1000 eur ali na celoto.
Torej do 1000 eur, brez davka -> jasno.
1100 eur -> 25% -> 275 eur davka
ali
1100-1000 = 100 eur -> 25% -> 25 eur davka
?
Torej do 1000 eur, brez davka -> jasno.
1100 eur -> 25% -> 275 eur davka
ali
1100-1000 = 100 eur -> 25% -> 25 eur davka
?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alessio2 ()

CallMeAl ::
1000 EUR je olajšava, torej se prvih 1000 ne obdavči. V tvojem primeru plačaš 25 EUR davka.

m_and_ms ::
Statement of fees za 2024 so komu naknadno poslali prav? Sprašujem tiste, ki ste jih opozorili na napako. Jaz sem jih napisala, da ni ok, da so mi zraven prišteli še obresti, izplačane 1. 1. 2025, pa je trajalo 3 tedne in danes so mi končno "pojasnili", da je to prav, ker so bile 1. 1. 2025 izplačane obresti za december 2024.

Caracas ::
Pri naših davkih se šteje datum prejema in ne za kdaj so te obresti. Tako da seveda ni prav.

m_and_ms ::
Ja, točno to sem jim napisala pred 3 tedni. In da to velja za vse iz Slovenije. Zato me čudi, ker si mislim, da jim nisem pisala samo jaz, pa so kar ignorirali.

CyberPunk ::
Konec radodarnosti s strani N26. Zgleda, da bodo vseskozi držali offset na -0,5% glede na ECB. Slednji 12.03. spreminja obrestno na 2,5%, na isti dan pride znižanje tudi za Metal na 2,0%. Napoved pa je, da bo do konca leta ECB pristal na 1,75%..
Še vedno več kot "slovenske" škrtarice. Po drugi strani pa ne nižajo bistveno obrestnih stopenj za posojanje. Sem zadnjič opazil, da je pri (ne več dolgo) moji "slovenski" banki za dovoljen limit skoraj 12% (pri nemški pa okoli 8%). Tale razmik med obrestnimi stopnjami na nasprotnih straneh se počasi in vztrajno veča (včasih je bilo par odstotnih točk).

socialec ::
12% za dovoljen limit, koliko šele potem nedovoljen limit? Ni to oderuštvo?
Ja, N26 ga serje, kam bi zamenjali? :(
Ja, N26 ga serje, kam bi zamenjali? :(

CyberPunk ::
Itak je oderuštvo. Sem enkrat v DLib listal ene časopise, stare okoli sto let. Tudi reklame bank/hranilnic so bile, kjer je denimo pisalo, da ponujajo 1.5% za vloge ali pa poberejo 4% za kredite. Oz. nekaj podobnega v takem razponu.

Kot socialec očitno nimam izkušenj z limiti ampak to ne izgleda klasičen kredit. Ni mi jasno, čemu ljudje to uporabljajo, če je tako drago, pa to ja sam sebe mesariš s tem...
Kakšne so obrestne mere (4.1.2024)?
Obresti plačujete (le) na izkoriščen del limita. Na splošno so v zadnjem letu poskočile, večina bank obrestno mero za limite postavi tik pod zakonsko določeno, ki je bila decembra lani 12 odstotkov, nekaj pa jih je nekoliko bolj prizanesljivih.
Najnižja je pri Primorski hranilnici Vipava, 7,95 odstotka.
Izredni limit, ki ga nekatere banke imenujejo tudi pogodbeni limit, prinaša še druge stroške.
Strošek odobritve
Strošek zavarovanja

MrStein ::
Limit se lahko koristi takoj, za posojilo pa je celoten postopek.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Kodrnusa ::
Limit se lahko koristi takoj, za posojilo pa je celoten postopek.
Ni res. Tudi za limit moraš zaprosit, za katerega je treba napisat predlog in preverit sisbon (zaposleni na banki). V banki kjer sem delal je limite po vsem tem odobrila komisija (direktor in še en zaposlen). Je pa moral Sisbon štimat, in prejemat je moral plačo (redne prlive) na račun. Vsak kreditni posel (tveganje za banko) je treba preverit pa če je to vloga za limit, kredit, mastercard...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kodrnusa ()

MrStein ::
Veliko paketov ima že po defoltu neki limit.
In se ga lahko koristi "neštetokrat".
Motiti se je človeško.

Kodrnusa ::

Legon ::
Veliko paketov ima že po defoltu neki limit.
Ja ampak ce nimas redne place in cistega sisbona ga ne bos dobil. Banka vse preveri prej.
Kar nima nic s tem, da limit lahko imas in ga koristis po potrebi, kredit pa pac ne.
Ti limiti so samo razvada za bogate.
Ti limiti so za financno neodgovorne ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()

Mi socialci nimamo s tem težav, samo me favšljiv firbec, če boste bogati forumaši kupili tudi to slovensko ljudsko obveznico s FOM/y 2,75% ali boste raje pisali v temo vsakič, ko bo ECB znižala?

Rias Gremory ::
Januarja sem si naredil N26 in potem pozabil nanj za dober mesec. Ko želim preveriti PIN kartice, me vpraša za PIN ki sem ga pa pozabil, spodaj lahko kliknem "forgot confirmation pin?" in ko kliknem to mi prikaže "please enter the ten-digit token below your name.". Kdo ve kaj je ta token?
Spodaj imam potem edino na voljo kliknit "I lost my card or dont have one", kjer dobim možnost za chat.
Spodaj imam potem edino na voljo kliknit "I lost my card or dont have one", kjer dobim možnost za chat.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

10 ciferna reč pod imenom na kartici.
Kak pin, to moraš imet vse na biometrijo, kako pa bodo naredili klona brez tega?
Kak pin, to moraš imet vse na biometrijo, kako pa bodo naredili klona brez tega?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Rias Gremory ::
Vpraša me za Confirmation PIN, ki sem ga pozabil.
10 ciferna reč je na fizični kartici? Te še nimam.
Aha, njihov AI chat je bil v pomoč. Ta 10 mestna cifra je samo na fizični kartici. Sedaj naj bi me povezalo z dejanskim človekom, ki mi bo pomagal.
10 ciferna reč je na fizični kartici? Te še nimam.
Aha, njihov AI chat je bil v pomoč. Ta 10 mestna cifra je samo na fizični kartici. Sedaj naj bi me povezalo z dejanskim človekom, ki mi bo pomagal.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()

bastadu ::
Ali je komu že uspelo na Telekom Slovenije urediti direktno bremenitev na N26? Bil danes v poslovalnici in mi reče, da tega ne more narediti, ker ji v sistemu N26 račun zavrne ...

GupeM ::
Preberi si v tej temi nazaj. Samo povej jim, po katerem členu katerega zakona so dolžni to storit, drugače gre prijava naprej. Boš videl, kako hitro ho možno popravit.
Kot sem rekel, vse piše v tej temi precej strani nazaj.
Kot sem rekel, vse piše v tej temi precej strani nazaj.

Dzhimen ::
Jaz plačujem trajnik za Telekom že cca 4 leta iz Revolut računa (LT43...), pa se ne spomnim se da bi moral opozarjati na kako zakonodajo ko sem vspostavljal trajnik. Mogoče je bil v obrazcu predizpolnjen SI56, ki sem ga prečrtal in napisal LT43... in to je to.

dussan ::

Ali je komu že uspelo na Telekom Slovenije urediti direktno bremenitev na N26? Bil danes v poslovalnici in mi reče, da tega ne more narediti, ker ji v sistemu N26 račun zavrne ...
Že leta od lete 2020 mi deluje brez problema...
Super, hvala za info! Kako si si pa takrat to uredil? Klical na klicni center, v poslovalnici ali kako drugače? Jaz sem jim danes rekel, da se to po zakonu mora dati urediti, so rekli da bodo preverili in me kontaktirajo
...

dussan ::
Izpolnil sem obrazec za direktno bremenitev in ga poslal skupaj s podatki o mojem računu na N26 (BANK ACCOUNT INFORMATION) po epošti :)

Dzhimen ::