» »

NEO Telekoma Slovenije

NEO Telekoma Slovenije

««
39 / 39
»
»»

Yossarian ::

Situcija je sledeča: na TV je priklopljen NEO box, na telefonu imam pa aplikacijo EON od Telemacha. Ali lahko zaslon telefona zrcalim preko NEO tv boxa? Kako? Ali pa moram na TV priklopit še npr. Google Chromecast?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

krop ::

Rabiš smart-tv al pa dongl

Hvala, preko boxa torej ne gre.

telexdell ::

V iskalnik vpišeš: neo box screen mirroring

prvi zadetek je: NEO-predvajanje TV vsebin in mobitela
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

telexdell je izjavil:

Hvala za tole. Jaz sem vpisal očitno nekaj drugega, pa nisem našel nič uporabnega, glavno, da imam sedaj.

Andraz201 ::

https://racunalniske-novice.com/telekom...

Po želji in skladno s tehnološkimi možnosti bodo lahko uporabniki doplačali še za višje prenosne hitrosti do 5 Gbit/s, tako v smeri od uporabnika in k uporabniku, torej 5/5 Gbit/s.

Na njihovi strani sicer še nič o tem.

Anney ::

To je ok, se nekam premikajo, vendar so za te ki rabijo več kot 100MB/s, so na voljo druge opcije, suma sumaru cenej.
Za doma ti taka hitrost samo denar jemlje.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

_Denny_ ::

V roku 5 let bomo itak vsi na 10Gbps, ker kot je že zgoraj omenjeno - 99% ne pride čez 50Mbps. Eno nadstropje višje si doplačujejo 1Gbps, priklopljeno je pa vse na Innboxa z 20MHz 2.4GHz wireless kanalom (max 25Mbps up/down, par Mbps večji dl kot prej na bakru), ob predlogu nakupa poceni routerja je prišel "ne rabimo"; sem celo dobil vprašanja kako sploh opaziš razliko med DSL in optiko, tako, da za večino ljudi sploh ni opazno. Sam sem tudi ugotovil, da razen Steamovega HR serverja sploh ne prideš blizu 100MB/s hitrosti, vse ostalo pa je okoli 30-50MB/s (torrenta nisem testiral, ker je vse prehitro doli)...kot, da bi bilo ozko grlo tujina.

Se mi pa zdi zanimivo, da je Rune kljub oglaševanju XGS-PON hitrosti vsem naročnikom v zadnjih 2 letih dal Innbox G23 ONT z 1.25Gbps transcieverjem in 1Gbps LAN portom namesto Innbox X22 z 10Gbps (to so dobili prvi naročniki v 20/21). Nič, bomo Runaši pač v prihodnosti "životarili" z 1Gbps :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Andraz201 ::

To gotovo do bodo višje, samo kakor vidim pri višanju hitrosti pri telekomu "vsi na 1Gbps" niso še dost posodobil omrežja na XGS-PON da bi lahko večini uporabnikom ponudil kaj višjega v redni ponudbi. Seveda bi morali tudi opremo posodobit ker večino naprav nima nad 1000LAN porta.

Glede da ne opazijo, brat se je šlepal na nek star wifi, rekel da ne lovi, jst mu rečem naj kupi enga za 60EUR. Prej me praša če bo razlika, potem ko je kupil pa bil navdušen kako velika razlika je :)

Sicer moram pa jaz še dočakati optiko, v tem letu nam jo potegnejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Andraz201 ()

Yossarian je izjavil:

telexdell je izjavil:

Hvala za tole. Jaz sem vpisal očitno nekaj drugega, pa nisem našel nič uporabnega, glavno, da imam sedaj.

Ni šlo.

markosus ::

Zdravo.

Rad bi naredil prehod iz A1 na Telekom (internet,tv).
Kako gre odjava A1 in prijava Telekom?

krepki ::

Samo prijava na telekom,telekom sam da odjavo na a1.

MrStein ::

krepki je izjavil:

Samo prijava na telekom,telekom sam da odjavo na a1.

To velja če prenašaš telefonsko številko. Sicer ne.

No, pa če gre za isti kabel.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

mihas1919 ::

Zdravo, imam vprašanje. Trenutno sem na A1 in imam FritzBox 7590 modem. Vse dela čisto brez problemov.
Iz Telekoma sem dobil ponudbo, da lahko dobim njihov Neo C paket za 30 evrov za obdobje dveh let. Zdaj pa razmišljam, a bi se prestavil ali ne, saj je zadeva sledeča.
Jaz imam doma po hiši napeljano tako, da gre 1 port iz modema direktno v tv. Drugi port pa povezuje preko switcha dve televiziji in internet za višje nadstropje.
Pri A1 to dela vrhunsko, me pa zanima, če kdo ve kako bi to delalo na telekomu? Ali imajo oni skonfigurirane porte, da teče internet in tv po istem lan portu (Trunk)? Govorimo pa o TV smartboxih in ne o aplikaciji za tv...
Če je imel kdo s tem težave, potem raje pustim tako kot je.
Pridružite se moji skupnosti
https://bit.ly/3iIwH7r

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihas1919 ()

cinkaCR7 ::

Je trunk.

dunda ::

Relativno malo gledam TV, kakšen šport se pa občasno prileže. V večini primerov se zadovoljim kar s slovenskimi prenosi, če pa jih ni, pa kliknem tudi na tuje.
Seveda je kolesarjenje tak primer. Ampak tistih tipom v angleščini ne razumem nič. Sploh ne vem, o čem govorijo. Pa mi zadnjič pravi kolega, da je Eurosport tudi v drugih jezikih. Kako pa to dosežem na NEO? Je to svoj program ali je treba kaj v nastavitvah spremeniti?
https://www.kacnje.eu

NejcSSD ::

Pozna koga, ki zna zrihtat Telekom kakšno dobro ponudbo. Od 2006 zvesti naročnik, od 2021 na njihovi optiki, lupijo me skos. Pri enih operaterjih tudi če ne menjaš lahko dobiš precej dobro ponudbo. Pike in izdelki iz programa zvestobe me ne zanimajo.
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

klemenSLO ::

NejcSSD je izjavil:

Pozna koga, ki zna zrihtat Telekom kakšno dobro ponudbo. Od 2006 zvesti naročnik, od 2021 na njihovi optiki, lupijo me skos. Pri enih operaterjih tudi če ne menjaš lahko dobiš precej dobro ponudbo. Pike in izdelki iz programa zvestobe me ne zanimajo.

Jst sem se uspel zment za 10€ popusta :( To je pa to. (Neo C 50€ namesto 60€)

Če gledaš izključno preko € se splača an 2 leti menjat operaterja, ker majo operaterji te polovične akcije (cca 30€ namesto 60€)..tak da je to cca 360/leto
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

BaTeMaN ::

klemenSLO je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Če gledaš izključno preko € se splača an 2 leti menjat operaterja, ker majo operaterji te polovične akcije (cca 30€ namesto 60€)..tak da je to cca 360/leto

To ti je uspelo kot enkratna zadeva ali vsakomesečna zadeva? Kako si zadevo zastavil? Jaz sem njihov 20 let... pa isto NEO C 67,91 € - in počasi jih imam poln k... TV pa gledam morda 10 ur na mesec. Še F1 nimam.. v tem.
less then zero

Tody ::

Če imaš Telekomovo optiko, lahko greš h kateremukoli ponudniku, pa bodo imeli preko istega kabla/vlakna.
Motiti se je človeško.

bm1973 ::

NejcSSD je izjavil:

Ne moreš, sem probal. Če bi dal tja še svoje 3 mobilne cifre, bi mi dali 10 EUR manj za plačat. Plus seveda mobilne naročnine...

In jih steral v kurac.

Samo alternativo moram še najti...

MrStein je izjavil:

Če imaš Telekomovo optiko, lahko greš h kateremukoli ponudniku, pa bodo imeli preko istega kabla/vlakna.

Tole me čaka...

Je kak stran s ponudbami?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Domače strani ponudnikov, https://optispin.net/,...
Motiti se je človeško.

klemenSLO ::

BaTeMaN je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

To ti je uspelo kot enkratna zadeva ali vsakomesečna zadeva? Kako si zadevo zastavil? Jaz sem njihov 20 let... pa isto NEO C 67,91 € - in počasi jih imam poln k... TV pa gledam morda 10 ur na mesec. Še F1 nimam.. v tem.

Za 2 leti: + 4 telefoni ki imajo Popust - na naročnino akcija 50% za 2 leti. REcimo Naj A je 8,5€ namesto 17
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

NejcSSD ::

MrStein je izjavil:

Lahko greš ampak ti ne dajo pod istimi pogoji kot na svoji optiki. Nazadnje niso hotli dati več kot 100 uploada.

Imam 500/500 NEO C + Mobilni SUPR
1x IP tel
2x NEO Lite
2x NEO Box

Total: 90€
PC : MAG B550 Tomahawk, Ryzen 5600X, 32Gb DDR4, 2x 1TB NVME, AMD 6700XT

dussan ::

BaTeMaN je izjavil:

klemenSLO je izjavil:

NejcSSD je izjavil:

Meni uspe vsako leto dobiti 10 eur mesečnega popusta za eno leto. Potem pa se spet pogajam in mi dajo 10 € popusta za naslednje leto. Ne sliši se veliko, je pa 120 € na leto. Imam pa NEO-B paket...

Buggy ::

Jaz sem komercialnih +10€ skonto dobil ze ob narocilu za dve leti. NEO C in trije NAJ C mobilni paketi + Cinestar paket skupaj 43€ za prvo leto, potem pa 73€.
BTW ste si ze vklopili zastojnsko nadgradnjo 1000/300. Zgleda ni avtomatizem, sem moral poklicat.
Vsekakor pa po dveh letih menjava operaterja in ugodnost za nove narocnike. Imam v vukojebini optiko od Telekoma in koaksialca od Telemacha in kolobarim T-2/Telemach/telekom

Furbo ::

Meni se je 1000/300 vklopilo avtomatsko.

Za telefone sem pa prešaltal na mobi, je ceneje.

Trenutno je pa še akcija za Mobi C:

Od 7. 3. do 9. 6. 2025 poteka akcija, v kateri so paketi Mobi A, Mobi B in Mobi C znižani do 50 %*.

Mobi C vključuje:

neomejene klice in sporočila v Sloveniji in v državah EU-tarife ter
neomejene količine za prenos podatkov v Sloveniji, od tega do 17,64 GB v državah EU-tarife.

Cena akcijskega mobi C je 7€/mesec.

V kombinaciji z mobi akcijami 10+10 (ena ravno poteka), je to kar ugodno (3,50€/mesec).
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
««
39 / 39
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Deco X60 (3pack) in NEO

Oddelek: Omrežja in internet
192163 (1510) KTr1sk
»

Katero omrežno stikalo za več TV-jev in PC-jev

161868 (1503) krepki
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

7623055 (11411) Ghost007
»

Siol TV preko layer 2 switcha

3911504 (4891) Daniel
»

Telekom NEO/BOX priklop težave

Oddelek: Pomoč in nasveti
167986 (7717) Klemzz

Več podobnih tem