» »

Pametno stanovanje

Pametno stanovanje

««
56 / 56
»
»»

DeeJay ::

verjetno morš izbrat pravi tip stikala in narest kalibracijo
Don't f with me.

WaterBoy ::

Verjeno mora biti anstavitev inching, ali tako da ko vklopi stikalo takoj razklene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: WaterBoy ()

d0rK ::

Switch sem nastavil kot edge in dodal timer da se vsakic ustavi po eni sekundi. In prekine, pogon ne javlja nobene napake.

Najlepsa stvar je pa kako je Shelly na voljo v android auto in lahko odpiram garazna vrata direkt z radia ko zavijem v ulico! No-ro.

joez7 ::

joez7 je izjavil:

No na telefonu mi je uspelo. Sam sem moral iti preko aplikacije Smart Home (novejše). Mi je sam našel ponovno termostat. Preko Tuye pa ne gre (verjetno moj neskils). Še vedno se mučim z aktivacijo v HA.

No pa mi je uspelo tudi v HA. Kot sem predvideval (moje neznanje). V novi aplikaciji je potrebno potrditi QR kodo z telefonom (poleg nastavitev (v aplikaciji) je ikonca - vodoravna črtica, katera skenira kodo kreirano v HA), preveč enostavno za mene, zato pa sem se lovil okoli.
Glavno, da končno deluje (pač do nove posodobitve).
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

DamijanD ::

d0rK je izjavil:

Najlepsa stvar je pa kako je Shelly na voljo v android auto in lahko odpiram garazna vrata direkt z radia ko zavijem v ulico! No-ro.

To preko shelly clouda?

Ja, verjetno. ;) Stvar sem postavil ampak še nisem ziher kako dela.

Priklopljen rele -> vklop v wifi -> konfiguracija v appu na telefonu -> verjetno dodan v cloud? -> v Shelly appu označim da ga hočem imeti v Android Auto -> ko se telefon poveže v avtom preko AAWireless (avtoradio nima svoje opcije wireless AA) imam Shelly app na voljo in ta knof ta vrata.

Stestirano parkrat ko sem bil na podatkih, ene 200m od bajte, in deluje res fantastično. Nič več drmanja z daljincem, čakanjem da se dvignejo vrata. Sam zapelješ noter.

App na telefonu avtomatsko pomeni shelly cloud. ok hvala.

Lonsarg ::

Tule piše da uradna Shelly Android aplikacija sicer podpira local WiFi mode, ampak moraš pa za setup vsaj začasno vseeno povezat v cloud:
https://shelly-forum.com/thread/14656-s...

Omenjajo pa 3rd party aplikacijo ShellyPilot ki pa dela direkt local.

Jaz bom vseeno raje vse integriral v Home Assistant in nato uporabljal Android App od Home Asistant.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

A ima android auto možnost VPNja?

Aja saj to itak preko fona laufa...
A se drugače da na avte, ki so andriod based da namesti VPN app?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

A je shelly cloud kaksen big no-no? Malo napenjam glavo kam bi lahko še kaj od tega vraknil v staro bajto..Žaluzij nimamo..Senzor za odprta okna vrata bi prišel se prav.

Kaj se vzame od teh Shelly relejv, če hočeš dat v vtičnice da spremljam porabo glavnih porabnikov (+kdaj se cikel konča) po hiši? Sušilec, pralni stroj, hladilnik, pomivalc, media center omarico, tv. A je kakšen strah da se kaj vžge resnejših porabnikih ala pralni in sušilni stroj? Kaj pa vezava na obtočno črpalko za ogrevanje bajte, da vidim kdaj laufa? Starejša močnejša Grundfos UPS 25-60 180.

Raje bi imel enega od unih ki gre v dozo kot šuko.

DeeJay ::

d0rK je izjavil:

A je shelly cloud kaksen big no-no? Malo napenjam glavo kam bi lahko še kaj od tega vraknil v staro bajto..Žaluzij nimamo..Senzor za odprta okna vrata bi prišel se prav.

Kaj se vzame od teh Shelly relejv, če hočeš dat v vtičnice da spremljam porabo glavnih porabnikov (+kdaj se cikel konča) po hiši? Sušilec, pralni stroj, hladilnik, pomivalc, media center omarico, tv. A je kakšen strah da se kaj vžge resnejših porabnikih ala pralni in sušilni stroj? Kaj pa vezava na obtočno črpalko za ogrevanje bajte, da vidim kdaj laufa? Starejša močnejša Grundfos UPS 25-60 180.

Raje bi imel enega od unih ki gre v dozo kot šuko.

ni noben no-go, sam če jim pade kej dol, ti pač nič ne dela več na daljavo, ampak samo še lokalno.
za bluetooth senzorje rabš več ostalih Shelly na elektriko, da delujejo kot BT oddajniki in sprejemniki, ker BT signal ne nese prav daleč.
Sam imam preko 20 njihovih vtičnic in delajo super že več let, tudi za pomivalni, pralni in sušilni stroj. Nucam predvsem za merjenje porabe in avtomatski vklop/izklop kakih kuhinjskih naprav, da ne nucajo štroma brezveze.
Za enofazni bojler za ogrevanje vode (vklop/izklop grelca) pa nucam shelly 1PM tudi brez problemov že več let.
Don't f with me.

Malo raziskujem.. Torej ker gre za staro bajto verjetno nimam nule na stikalu, ane? Vem da sta dve žici ampak prekinja na žarnici, ali kakorkoli se pravilno reče. Torej mi za luči preostane samo Shelly 1L?

Za vtičnice pa sklepam da to ne velja in lahko dam v vtičnice 1PM gen4?

matobeli ::

Lahko montiraš shelly v razvodni dozi v katero prideta žici iz stikala.

Vtičnice imajo pa praviloma N in L vedno napeljan tko da je omejitev samo prostor ki ga v starih dozah ni prav veliko ;)

Je pa menjava stare doze od vtičnice precej enostavna zadeva. Mal poštemaš, vtakneš not novo dozo in uporabiš elektrogips za zaflikat luknje. Pol pa mal pokitaš pobrusiš in pobarvaš.

pierch ::

DamijanD je izjavil:

A ima android auto možnost VPNja?

Aja saj to itak preko fona laufa...
A se drugače da na avte, ki so andriod based da namesti VPN app?

Ravno ta vikend probal. Z Wireguard tunelom na telefonu vključenim, se Android Auto (wireless) ni hotel povezati. Javil neko napako, da ne dela z VPN.
Bo treba narediti exception, kot predlagajo.
Pierch

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: pierch ()

GupeM ::

Tako je. Exception rabiš. Ga imam tudi jaz za nekaj aplikacij.

Smilee ::

Ali ima kdo led svetilko 0.8W od TEM Čatež v seriji modul?

Zanima me ali bi se lahko ona uporabljala kot nočna lučka v hodniku? Se vidi dovolj/preveč za nočo lučko, če greš naprimjer po vodo ali na wc?

Veste mogoće će imajo v 2700k verziji?

matobeli ::

Če kdo slučajno nabavlja, trenutno ima Shelly 20% velikonočno znižanje če kupiš 5 izdelkov

Na shelly.com je
Na shelly.si pa ni nič tega popusta
««
56 / 56
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7528670 (1852) shadowfax
»

Raspberry Pi + Home Assistant (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Strojna oprema
21940397 (7235) fulgur
»

Home Assistant vs. KNX

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
153516 (2340) Invictus
»

Prenova stanovanja in home automation

Oddelek: Loža
474779 (3398) s1m0n
»

Sonoff stikalo