» »

A1 šalabajzerji

A1 šalabajzerji

Temo vidijo: vsi
««
20 / 20
»
»»

2dark ::

Meizu je izjavil:

Jaz imam z A1 samo to, da imam pri njih mobilno naročino in nič drugega.

Jap, ziher... :))

Lol. Totalno neodrasel si. No, lepo se še naprej razburjaj. To obvladaš.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Meizu ::

PNG pridiga o odraslosti... Zakljucujem tale zabavni pogovorcek. :)

2dark ::

Meizu je izjavil:

PNG pridiga o odraslosti... Zakljucujem tale zabavni pogovorcek. :)

Otrok.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

danielka84 ::

Moje izkušnje - prehod iz telekoma mobilnih storitev na A1.
Pri meni je zelo slab signal vseh mobilnih operaterjev, zato mi je vowifi pomemben. Prej je telekom edini ponujal to storitev in imel sem njihov paket - vowifi klici delujejo odlično, pravtako pošiljanje sms, uporabljamo iphone 15 in malo starejši iphone 8 - na obeh storitev deluje super pa čeprav sem na začetku bil malo razočaran ker MMS ne grejo skozi.

In vidim da je A1 začel ponujati vowifi, pa še paketi so bolj ugodni - pol cene kar za dve leti, seveda akcija uredim prenos številk.
In tu prvo razočaranje, prvo sem dal sim v iphone 8, sicer malo starejši, vendar certificiran, nikakor ne ponudi opcije wifi klicanja - seveda reset mreznih nastavitev, potem tud tovarniški reset telefona, nič ne pomaga, kot da ni podprt s strani A1 (seveda pa s telekomovo sim deluje vse BP)! - tehnična pravi da je z njihove strani vse BP, noben pa ne pove ali je telefon sploh podprt.

No pa v novejši iphone 15 takoj dela wifi calling, zadovoljen klici gredo not in ven... nakar pa šok! ne morem pošiljati in sprejemati SMS sporočil preko vowifi brez lte signala oz v airplane mode, spet neka omejitev A1?? ...to še nisem prenesel na tehnično podporo, pa mislim da kar drži, da ne podpirajo sms prek tega, ker nikjer na A1 strani ni omenjeno pošiljanje sms, ampak samo klici!

Vglavnem razočaran! verjetno bodo šle številke nazaj na telekom.
ni-da-ni

vinkop ::

telekom ima pač vse njihove storitve delujoče,zato tudi nekaj evrov dražje naročnine proti konkurenci. A1, Telemach in ostalim vedno nekaj pomembnega manjka, oziroma ne deluje, je pa zato naročnina nižja...

MrStein ::

danielka84 je izjavil:

Moje izkušnje - prehod iz telekoma mobilnih storitev na A1.
Pri meni je zelo slab signal vseh mobilnih operaterjev, zato mi je vowifi pomemben. Prej je telekom edini ponujal to storitev in imel sem njihov paket - vowifi klici delujejo odlično, pravtako pošiljanje sms, uporabljamo iphone 15 in malo starejši iphone 8 - na obeh storitev deluje super pa čeprav sem na začetku bil malo razočaran ker MMS ne grejo skozi.

MMS na VoWifi ne dela? (za Telekom)
Hmm, nisem opazil, je pa res, da tega ne uporabljam pogosto.

Opažam pa, da mi je doma prej telefon bil na TelekomVoWifi ves čas, ko sem imel internet od A1, zdaj ko imam Telemach, pa ni. Ne vem, če je sploh bil kdaj.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

danielka84 ::

ja glede MMS preko Telekom VoWifi sem pisal na tehnično in dobil odgovor da so podprti samo klici in sms.
ni-da-ni

Ganon ::

Kakšna ideja, zakaj mi na računalniku ponovno omejuje hitrost na 100Mb/s? Modem in računalnik kažeta, da dovoljujeta 1000Mb/s. Nazadnje, ko sem imel to težavo, je jasno izpisalo 100Mb/s in je bila težava v enem od kablov. Kaj pa zdaj?

sbawe64 ::

Priklopi računalnik direktno na modem preko kupljenega kabla kratke dolžine (par m), če tako dela hitreje kot 100mbit ( https://www.speedtest.net/ )
je težava kabel.
2020 is new 1984
Corona World order

Ni bil kabel, pomagal je ponovni zagon modema. Čudno. :|

Če imaš Asusov modem, po možnosti kak ROG in podobne zadeve, se zna zgodit da imaš upaljen QoS način, ki omejuje bandwidth aplikacijam po sistemu prioritet, ponavadi postavi igre na prvo mesto.

Ziher imajo tudi drugi ponudnike kakšne podobne fore, preveri za vsak slučaj da nimaš slučajno kaj takšnega vklopljenega.

Modem je od A1. Ničesar nisem vmes nastavljal, samo hitrost se je znižala. :D

Aja, to je pa potem ta special feature :)

bm1973 ::

Najbrž ima tam enega "brihtnega" študenta, ki pač prčka kake skripte, pa mu ni čisto jasno...

Ethernet port se je včasih nastavil na nižjo hitrost za večjo stabilnost linije, samo to so časi, ko Auto Negotioation še ni deloval oz. ga ni bilo.

Tega vsaj že 30 let ni več...

Verjetno se je uplink omejil, po domače "sinhronizacija".
Reset povzroči novo, ki je potem bila OK.

(na optiki to ni ravno najboljši opis, ampak približno...)

Kaj točno je bilo, pa verjetno ne bomo izvedeli.
Motiti se je človeško.

Pegart ::

Se še komu menja IP vsak dan zadnje dni? Prej je včasih tudi več tednov/mesec obstal isti IP, zdaj od 15. marca naprej pa vsak dan nov. S čim je pogojeno, modem je ves čas online, brez prekinitev.

pixelzgaming ::

če hočeš isti ip ti lahko vklopijo statiko, na fixu je free.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

Pegart je izjavil:

Se še komu menja IP vsak dan zadnje dni? Prej je včasih tudi več tednov/mesec obstal isti IP, zdaj od 15. marca naprej pa vsak dan nov. S čim je pogojeno, modem je ves čas online, brez prekinitev.

They pulled a Telekom...?

A ni celo Telekoma nehala s tem pred časom?

Ob kateri uri spremeni IP?
Motiti se je človeško.

Od 18:00 do 3:00. Najbolj pogosto okoli 19:00 in 22:00. Enkrat ob polni uri, drugače čisto naključne minute.

@pixelzgaming
Ne rabim statičnega, samo tečno mi je, da je vsak dan nov, ker se moram na določene strani vsakič znova prijaviti.

AtaStanko ::

Pegart je izjavil:

Od 18:00 do 3:00. Najbolj pogosto okoli 19:00 in 22:00. Enkrat ob polni uri, drugače čisto naključne minute.

@pixelzgaming
Ne rabim statičnega, samo tečno mi je, da je vsak dan nov, ker se moram na določene strani vsakič znova prijaviti.

Ja, pa vedno teženje glede varnosti, kao da se je nekdo drug prijavil v tvoj račun.

Kakšno povezavo pa imaš?
DSL, optika?
Motiti se je človeško.

Optika. Direkt njihova.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pegart ()

Še pravočasno sem se jih rešil... ;)

Imel sem sicer preko Telekomove optike.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

bambam20 ::

A1 ima sedaj akcijo za vezavo na 2 leti .. Samo optika 500/100 za 1€ ali pa Optike 500/100 in tv shenma + 250 programov za 8€ mesečno.

d4vid ::

https://www.a1.si/a1-optika

Res je, ampak pozabil si ključno stvar: rabiš A1 optiko. Torej tisti s telekom/rune/ošo optiko odpademo.

Koliko ima A1 sploh svojega omrežja?
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

d4vid je izjavil:

Res je, ampak pozabil si ključno stvar: rabiš A1 optiko. Torej tisti s telekom/rune/ošo optiko odpademo.

Koliko ima A1 sploh svojega omrežja?

Kaj imajo veze najeti vodi? To velja za njihovo optično omrežje. Vsak lahko preveri , če ima možnost njihove optike.

To ste se kar razvadli, da si operaterji med sabo vode zakupljajo.

Zvezo ima s tem, da si omenil akcijo. Je, ampak za omejeno število (potencialnih) naročnikov.

Ganon je izjavil:

Zvezo ima s tem, da si omenil akcijo. Je, ampak za omejeno število (potencialnih) naročnikov.

A ni kacija za 1€ oz. 8€? Od telekoma pa Telemacha je pa vsepovsod optika mogoče?

Kje vidiš za 8€? Najdem samo za 1€.

bambam20 je izjavil:

Ganon je izjavil:

A ni kacija za 1€ oz. 8€? Od telekoma pa Telemacha je pa vsepovsod optika mogoče?

Saj to ti želimo pojasniti. Akcija ni na voljo za tiste, ki so na omrežjih, ki si jih lastijo drugi. Telekom in kompanija odpadejo.

Pegart je izjavil:

Kje vidiš za 8€? Najdem samo za 1€.

Tam, kjer je zraven še najboljša TV shema je 8€ mesečno.

Res ne najdem. Tudi nikjer ni "najboljše TV sheme", največ je napredna, ki nudi 200 programov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pegart ()

d4vid ::

Sem linkal že zgoraj.
Xplore TV Maxi+ je 8EUR. Seveda na njihovi optiki, ki pokriva malo LJ, Celja in Maribora, drugje pa skorajda ni (kolikor sem gledal akos gis).
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

Pegart je izjavil:

Res ne najdem. Tudi nikjer ni "najboljše TV sheme", največ je napredna, ki nudi 200 programov.

A1 ima samo dve shemi. Osnovno in polno.

fujtajksel ::

Ukinjajo moj.a1.si, samo še usrana aplikacija. Fino da ne bomo mogli več pogledat na compu.

fujtajksel je izjavil:

Ukinjajo moj.a1.si, samo še usrana aplikacija. Fino da ne bomo mogli več pogledat na compu.

Na žalost bomo ostali na njihovi "ultra pregledni" in ogabno rdeči aplikaciji. Obup.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()
««
20 / 20
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1961627368 (1451) Toxic
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
386116546 (3455) d4vid
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15656480 (18808) V-i-p
»

A1 bo z novim letom podražil stare pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5317458 (10470) pwn3rrr
»

Telekom in A1 dražita pakete (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
19577777 (65223) Cruz

Več podobnih tem