Forum » Sedem umetnosti » Box Office - zaslužek filmov
Box Office - zaslužek filmov
Temo vidijo: vsi

oo7 ::
Ne Zha 2 Kitajski film se bliža dvem miljardam v BO
Top 10 BO
Avengers: Endgame $2,797,501,328 2019
Avatar: The Way of Water $2,320,250,281 2022
Titanic T$2,257,844,554 1997
Star Wars: The Force Awakens $2,068,223,624 2015
Avengers: Infinity War $2,048,359,754 2018
Ne Zha 2 $1,940,794,560 2025
Spider-Man: No Way Home 1,922,598,800 2021
Inside Out 2 $1,698,863,816 2024
Jurassic World $1,671,537,444 2015
Ob upostevanju inflacije pa
1 Gone with the Wind $ 4,341,000,000 1939
2 Avatar $3,957,000,000 2009
3 Titanic $3,677,000,000 1997
4 Star Wars $3,563,000,000 1977
5 Avengers: Endgame $3,275,000,000 2019
6 The Sound of Music $2,984,000,000 1965
7 E.T. the Extra-Terrestrial ET$2,917,000,000 1982
8 The Ten Commandments $2,758,000,000 1956
9 Doctor Zhivago $2,615,000,000 1965
10 Star Wars: The Force Awakens TFA$2,577,000,000 201
Top 10 BO
Avengers: Endgame $2,797,501,328 2019
Avatar: The Way of Water $2,320,250,281 2022
Titanic T$2,257,844,554 1997
Star Wars: The Force Awakens $2,068,223,624 2015
Avengers: Infinity War $2,048,359,754 2018
Ne Zha 2 $1,940,794,560 2025
Spider-Man: No Way Home 1,922,598,800 2021
Inside Out 2 $1,698,863,816 2024
Jurassic World $1,671,537,444 2015
Ob upostevanju inflacije pa
1 Gone with the Wind $ 4,341,000,000 1939
2 Avatar $3,957,000,000 2009
3 Titanic $3,677,000,000 1997
4 Star Wars $3,563,000,000 1977
5 Avengers: Endgame $3,275,000,000 2019
6 The Sound of Music $2,984,000,000 1965
7 E.T. the Extra-Terrestrial ET$2,917,000,000 1982
8 The Ten Commandments $2,758,000,000 1956
9 Doctor Zhivago $2,615,000,000 1965
10 Star Wars: The Force Awakens TFA$2,577,000,000 201

Disney's Snow White Box Office Projections Plunge Even Lower as House of Mouse Braces for Looming Rachel Zegler Financial Disaster
https://thatparkplace.com/snow-white-bo...
https://thatparkplace.com/snow-white-bo...

Gregor P ::
Pa ne še en remake no!

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ta vikend 28 februar 2 marec najbolj uspešni filmi v BO ZDA/Kanada
Captain America: Brave New World $15.0M
Last Breath $7.8M
The Monkey $6.4M
Paddington in Peru $4.5M
Dog Man $4.2M
Captain America: Brave New World $15.0M
Last Breath $7.8M
The Monkey $6.4M
Paddington in Peru $4.5M
Dog Man $4.2M

Captain America: Brave New World po 16 dneh - $341,796,598.
Ne Zha 2 pa je prvi animirani film kateri je presegel 2 miljardi $ v BO.
Ne Zha 2 pa je prvi animirani film kateri je presegel 2 miljardi $ v BO.

Že kdo pogledal?
https://m.imdb.com/title/tt13654226/
Meni ni bil niti švoh. Dobra protagonista, zanimiva (mestoma itak predvidljivo) premisa, čeprav ni izvirna. Predvsem so mi bile všeč scenografije - koncept, izgled, stvori, vzdušje. Ker si tako nekako predstavljam Doom-a 1.
Ocena ravno zardi slednjega 7,5/10!
Film sem pogledal pred 5 minutami si me ravno prehitel :)
Men je bil kar zanimiv. Film ima vsega po malo akcijo, romantiko, fantazijo, sci-fi, horor, misterij...
Edino s stvori so kar orng zafantazirali drugače pa nimam pripomb.
Sem si ga zdaj tudi jaz ogledal, v več delih in na hitro prevrtel ta dolgočasne dele vmes. Zgodbe, ki je sicer čisto dobra, je za kakšnih 15 min filma, tako se pa vleče 2 uri. Ampak igralca sta dobra. Ni sedaj slab film, le res predolg.

Preskakovanje v mojem primeru je, da dam hitrost na 3x, tako da si film pogledam v cca. 30 minutah, bistveno seveda na normalni hitrosti. To pa zato, ker je po mojem mnenju film namerno razvlečen, moj čas pa preveč dragocen.

delavec44 ::
Niti ne vem zakaj bi. Poglej raje še enkrat Pretty Woman. Nič več originalnega ne znajo naresti.

Ralph Finnes je bil že 3x nominiran pa nima še nobenega oskarja. Za vlogo Amon Goeth v Šidlerjevem seznamu je bil kar pošteno okraden oskarja.
Tudi v Conclave je bil odličen. Sicer Brutalista nisem še gledal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()

brett ::
Z ženo pogledala Conclave.
Film bi označil kot psihološko dramo s tvistom na koncu (kot je značilno za T. Harrisa, avtorja knjižne predloge), kjer je point na seciranju detajlov, katakternih nians glavnih protagonistov. Scenografija odlično povzame moreče, zadušljivo vzdušje. Enako glasbena podlaga. Utesnjenost prostorov pa mestoma deluje fobično, depresivno - namenoma tako posneto. Kar še kako potencira samo dogajanje, odnose med liki in nenazadnje odnos kardinalov do Cerkve, svojega statusa in postulata, z redkimi + izjemami.
Ralph Fiennes je kot vedno odličen, tudi ostali glavni igralci so zelo dobro odigrali, tako da je tandem fajn uigran.
Film je pod črto zelo ok, samo ni za vsakogar in za vsako priložnost. Moraš biti in the right mood, če razumete. Drugače zna biti moreč in dolgovezen.
Ocena: 8/10 od mene za ta žanr.
Film bi označil kot psihološko dramo s tvistom na koncu (kot je značilno za T. Harrisa, avtorja knjižne predloge), kjer je point na seciranju detajlov, katakternih nians glavnih protagonistov. Scenografija odlično povzame moreče, zadušljivo vzdušje. Enako glasbena podlaga. Utesnjenost prostorov pa mestoma deluje fobično, depresivno - namenoma tako posneto. Kar še kako potencira samo dogajanje, odnose med liki in nenazadnje odnos kardinalov do Cerkve, svojega statusa in postulata, z redkimi + izjemami.
Ralph Fiennes je kot vedno odličen, tudi ostali glavni igralci so zelo dobro odigrali, tako da je tandem fajn uigran.
Film je pod črto zelo ok, samo ni za vsakogar in za vsako priložnost. Moraš biti in the right mood, če razumete. Drugače zna biti moreč in dolgovezen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()

Ralph Finnes je bil že 3x nominiran pa nima še nobenega oskarja. Za vlogo Amon Goeth v Šidlerjevem seznamu je bil kar pošteno okraden oskarja.
Meni en ljubših katakternih igralcev! Se strinjam za vlogo Goetha, še boljši pa mi je bil v Angleškem pacientu, na vrhu pa je Red dragon. Nikoli ne bom pozabil tistih gibov telesa, mimike obraza, psihotičnosti, ko se je "rojeval" zmaj. Najljubši del trilogije o H. Lectorju.

Z ženo pogledala Conclave.
Men je bil tudi dober. Odlična igralska zasedba. Edino konec filma mi je bil mimo.
Drugače pa zelo dobro pokaže kako se izbira novega papeža.

Report: Christopher Nolan & Amazon Have "Strong Mutual Desire" to Make Next James Bond
https://www.worldofreel.com/blog/2025/3...

Truth Behind Longtime James Bond Producer and Amazon Fallout Revealed in Scathing Report: "Get Rid of Her"
"Here's what we know so far. First, everybody I talk to -- agents, actors, analysts -- believes we are due a return to a Bond of quips and camp, a shift away from the Shakespearean heft of Craig. More traditional yet easier to sell via memes to Amazon's younger demographic."
https://movieweb.com/james-bond-produce...

Amazon bi lahko producenta 007 izbral David Heyman. Bil je producent pri franšizi Harry Potter. Če bodo kmalu podpisali z njim potem bo lahko hitro začel igrakti pisca tako, da amazon računa na 20206 za produkcijo in 2027 že izid filma 007.
Pri Amazonu pa naj bi se za režiserja zanimali za Alfonso Cuarón znan po filmih Gravitacija, Childreen opf men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ...
Pri Amazonu pa naj bi se za režiserja zanimali za Alfonso Cuarón znan po filmih Gravitacija, Childreen opf men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban ...

Ravnokar pogledal in bil + presenečen. Čeprav sem vedel za osnovno premiso, me je vseeno pritegnil z interakcijo igralcev, vmesnimi "zaplet", hudomušnimi vložki, top zadnji del zadnje konfrontacije glavnih dveh protagonistov in ne nazadnje ti film da par dobrih iztočnic (ni sicer prvi na tem področju, niti ne bo zadnji) o Treh zakonih A. I. od I. Asimova ter nravnosti vsega skupaj! Odlična igra glavne igralke!
Ocena v tem žanru: 8/10
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()

Hvala za komentar. Sem tudi sam razmišljal, da bi ga gledal in ga zdaj verjetno tudi bom

Hvala za komentar. Sem tudi sam razmišljal, da bi ga gledal in ga zdaj verjetno tudi bom![]()
Film je bolj na easy, ni neka (globoka) drama, kot npr. Ex Machina. Malo komedije, malo krimiča, malo horrorja in sci-fi. In tudi sam sebe dojema kot takega. Ne želi biti nek revelation in vsiljujoč, temveč easy vibe. Zato mi je sedel.

Ganon ::
Si mi dal misliti, da se ne spomnim, kdaj smo nazadnje dobili film o volkodlakih. Od nekdaj so mi bili všeč. Bom gledal.

Kar dva filma o volkodlakih hm ... a morda letos pričakujemo, kakšen blockbuster na to temo? Ker običajno vedno prej naredijo še nekaj slabših filmov, medtem ko čakamo na glavnega :-)

Wolf Man bom gledal danes, Werewolves so preveč skritizirali.
Kje so časi filmov Dog Soldiers, Silver Bullet ...

Kar dva filma o volkodlakih hm ... a morda letos pričakujemo, kakšen blockbuster na to temo? Ker običajno vedno prej naredijo še nekaj slabših filmov, medtem ko čakamo na glavnega :-)
Letos o volkodlakih verjetno nič več.
Bosta pa letos izšla dva filma na temo Frankenstein in boa filma bosta imela zelo močno igralsko zasedbo.
Frankenstein - november 2025
režiser Guillermo del Toro
Igralci
Oscar Isaac as Victor Frankenstein
Jacob Elordi as Frankenstein's monster
Mia Goth
Christoph Waltz
Felix Kammerer
Lars Mikkelsen
David Bradley
Christian Convery
Charles Dance
Ralph Ineson
The Bride - 26 september 2025
Režiserka - Maggie Gyllenhaal ( sestra Jake Gyllenhaala)
Igralci
Jessie Buckley as Frankenstein's bride
Christian Bale as Frankenstein's monster
Penélope Cruz as Myrna
Peter Sarsgaard as a detective
Annette Bening
Julianne Hough
John Magaro
Jeannie Berlin
Jake Gyllenhaal
Linda Emond
Louis Cancelmi
Matthew Maher

Tudi volkodlaki so bili super narejeni praktični efekti.
Saj ne vem ali so film sploh predvajali masovno v kinih.
Se pa spomnim, da sem ga prvič gledal na kaseti.
Saj ne vem ali so film sploh predvajali masovno v kinih.
Se pa spomnim, da sem ga prvič gledal na kaseti.

Ta vikend 7-9 marec najbolj uspešni filmi v BO ZDA/ Kanada
Mickey 17 $19.1M
Captain America: Brave New World $8.5M
Last Breath $4.2M
The Monkey $3.9M
Paddington in Peru $3.9M
Mickey 17 $19.1M
Captain America: Brave New World $8.5M
Last Breath $4.2M
The Monkey $3.9M
Paddington in Peru $3.9M

endelin ::
Film ni tolko slab in je boljši od večine marvel smetja v zadnjem času
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

kuglvinkl ::
https://www.rottentomatoes.com/m/the_wo...
A stressed-out police officer struggles not to give in to the paranoia that grips his small mountain town as bodies turn up after each full moon.
priporočam.
A stressed-out police officer struggles not to give in to the paranoia that grips his small mountain town as bodies turn up after each full moon.
priporočam.
Your focus determines your reallity

delavec44 ::

Gregor459 ::
Film ni tolko slab in je boljši od večine marvel smetja v zadnjem času
Saj ga bom pogledal ampak mi še vedno ni jasno kako je lahko človek brez nadnaravnih sposobnosti Captain America. Serija mi je bila čisto mimo.
To, da nima nadnaravnih sposobnosti je večkrat omenjeno v filmu.