Forum » Kriptovalute in blockchain » kripto splošna debata
kripto splošna debata
Temo vidijo: vsi

Špricer ::
Obdavci se profit ne izguba. Profit je pozitiven, razumes? :)
Vse je predmet obdavčitve. Nisva skupaj krav pasla komarad. Spokaj kot je tvpje ime. To vanish btw.
Si žaljiv, nesramen in strupen, zadnji čovek na svetu, ki bi mu karkoli zaupal. Odejbi.
V petek si pa nesramen lenuh. Ne bi te rad srečal. Komu drugemu grozi, ne pa forumašem.
Kupi, če si tako prepričan v lažnivi bull. Skok mrtve mačke, lovljenje krvavih nožev. Ti pomagam še s kakim izrazom?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Špricer ()

Kripto ::
Marketi so v zelo visoki negotovosti, na pragu crash situacije... Kako bi se lahko crypto market temu izognil pri v vsej tej negotovosti?
Wealth is mindset!

Konec je Peter Schiff mocks Saylor, says Gold is the 'apex predator' that will eat Bitcoin
https://finance.yahoo.com/news/peter-sc...
https://finance.yahoo.com/news/peter-sc...

Bolnik.
https://protos.com/michael-saylor-sugge...
Michael Saylor suggests selling kidneys as bitcoin dips below $80K
https://protos.com/michael-saylor-sugge...
Michael Saylor suggests selling kidneys as bitcoin dips below $80K

Gregor P ::
... in medtem zlato ... zaradi negotovosti
Gold prices hit $3,000 for the first time as investors push the panic button
https://www.cnn.com/2025/03/14/investin...
Gold prices hit $3,000 for the first time as investors push the panic button
https://www.cnn.com/2025/03/14/investin...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Buggy ::
@Špricer: moram priznat da si mi resnicno zanimiv osebek. Ne samo da te nekako ne prokuzim, predvsem tvoja agenda mi ne da miru. Po svoje te obcudujem v tem doom's day pricakovanu. Ker sem bolj kot ne vizualist me spominjas nekak tako. Nisi se pa se javil da ti nakazemo kej.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()

oracle ::
@Špricer: moram priznat da si mi resnicno zanimiv osebek.
Predvsem je metalni revež, ki cele dneve išče prepire na forumu. Žalostno. Več kot to je škoda besed.
Ontopic: Vse je odvisno od makroekonomske situacije. Dokler oranžni uničuje gospodarstvo in delniške trge, tudi kripto nima šans. Zaenkrat ne kaže na izboljšanje. Ko bo ratalo res hudo, bo FED blažil situacijo z nižanjem obrestnih mer. Kar se bo zgodilo verjetno prepozno, da bi se vrnil kak resen optimizem.

Predvsem je metalni revež, ki cele dneve išče prepire na forumu. Žalostno. Več kot to je škoda besed.
Ontopic: Vse je odvisno od makroekonomske situacije. Dokler oranžni uničuje gospodarstvo in delniške trge, tudi kripto nima šans. Zaenkrat ne kaže na izboljšanje. Ko bo ratalo res hudo, bo FED blažil situacijo z nižanjem obrestnih mer. Kar se bo zgodilo verjetno prepozno, da bi se vrnil kak resen optimizem.
Iz kovine nisem...samo off topic. V ponedeljek bodo borze krvavele. Prepire iščeš ti, saj nič pametnega ne poveš. Samo šlogaš in pišeš napovedi brez jasnega intwrnetnega vira, npr časopisa.
@Špricer: moram priznat da si mi resnicno zanimiv osebek. Ne samo da te nekako ne prokuzim, predvsem tvoja agenda mi ne da miru. Po svoje te obcudujem v tem doom's day pricakovanu. Ker sem bolj kot ne vizualist me spominjas nekak tako. Nisi se pa se javil da ti nakazemo kej.
infested with bugs
Takega bi se izogibal. S svojimi AI slikami ponižuj koga drugega na tem forumu. Npr v debati o graficnih karticah za 2000 eur. Rudarjem se ne splača več rudariti in ceno zbijajo s prodajami, da sploh lahko držijo biznis nad vodo.
Preberi si raje tale Borzni komentar
https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...
Zgodovina sprememb…

Relevantne novice
https://cryptonews.net/news/bitcoin/306...
Bitcoin Whales and Sharks Dump 57,687 BTC Worth $4.5B
No kaj pa ta udarna novica? Da ne boš nabijal v prazno s šloganjem
https://cryptonews.net/news/bitcoin/306...
Bitcoin Whales and Sharks Dump 57,687 BTC Worth $4.5B
No kaj pa ta udarna novica? Da ne boš nabijal v prazno s šloganjem
Zgodovina sprememb…

merlin2 ::
Tole pa ni več hec 
?NEW: A digital billboard accusing the world's largest stablecoin @Tether_to of corruption is being featured in Times Square, NYC right now.
https://x.com/EleanorTerrett/status/180...

?NEW: A digital billboard accusing the world's largest stablecoin @Tether_to of corruption is being featured in Times Square, NYC right now.
https://x.com/EleanorTerrett/status/180...

Ja no, nič novega. Ljudi opozoriš večkrat, da se bodo pobirali profiti in da prihaja korekcija. Pa še kar ne razumejo.
Zlato se pumpa...carinske-trgovske vojne... Negotovost in strah vladata na ostalih tradicionalnih trgih. Ali je samo vprašanje časa kdaj bo crash 10-20% S&P500 in NASDAQ in kako močno bo udarilo po crypto marketu? Temu udarcu se crypto market ne more izogniti.
Če pa je še kakšen črni labod, ki plava blizu potem pa...še toliko hujše.
Zlato se pumpa...carinske-trgovske vojne... Negotovost in strah vladata na ostalih tradicionalnih trgih. Ali je samo vprašanje časa kdaj bo crash 10-20% S&P500 in NASDAQ in kako močno bo udarilo po crypto marketu? Temu udarcu se crypto market ne more izogniti.
Če pa je še kakšen črni labod, ki plava blizu potem pa...še toliko hujše.
Wealth is mindset!

dope1337 ::
Tocno to se “izsiljuje” s carinami imho. Trump najbrz zeli bruteforce-at nizanje obrestnih mer, da lahko gre v reprogramiranje USA dolga.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein
-Albert Einstein

perci ::
Ampak, če pahnes državo v recesijo, se začne gdp manjsat in dolg postane se manj vzdržen...tko da ni glih tok simpl.

dope1337 ::
Ufff, ne trdim da je scenarij preprost, se manj pa predvidljiv. Zato sem pisal v spekulativni notaciji.
Se bomo sli generale cez slabe 4 leta
P.S. predvidevam, da bodo Trumpova dejanja imela blagodejen ucinek na US gospodarstvo na kratek rok (do konca njegovega mandata), dolgorocno pa konkretno premesale karte na svetovnem merilu (trgi se bodo veliko hitreje in veliko bolje prilagodili, kot predvideva Trump).
Se bomo sli generale cez slabe 4 leta

P.S. predvidevam, da bodo Trumpova dejanja imela blagodejen ucinek na US gospodarstvo na kratek rok (do konca njegovega mandata), dolgorocno pa konkretno premesale karte na svetovnem merilu (trgi se bodo veliko hitreje in veliko bolje prilagodili, kot predvideva Trump).
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
-Albert Einstein
-Albert Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dope1337 ()

Ni in ni konca te agonije...kdaj bo že dumpnilo do podna...lažni bull da si wall street izplačuje dobičke. Saylor gotof si.

tomaz- ::
meni je "padlo" za dobrih 250.000€ od all time high, pa ne skačem histerično po tipkovnici vsakih 5 minut

globoko grlo ::
Ej, a bi lohka slotek kiti mel en sklad za nas nasedle ribice, recmo tm do ene 50K ojrov po glavi? A bi to slo?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

BIG SHORT, naj bi bil odprt short 368 milijonov USD z vzvodom 40x. Ali nekaj ve ali pa... To bo še zanimivo.
Rdeče obarvano...
Rdeče obarvano...
Wealth is mindset!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Kripto ()

Rossi V ::

Rossi V ::
Tri leta nazaj je bila moja tarca za spx 6100,ki je bila dosezena
Dvignil sem jo za ta bull run na 7000 kot tudi veste
Ena lusna korekcija na 4800/4900 je z moje strani dobrodosla
Dvignil sem jo za ta bull run na 7000 kot tudi veste
Ena lusna korekcija na 4800/4900 je z moje strani dobrodosla

enemon ::

Buggy ::
Takega bi se izogibal. S svojimi AI slikami ponižuj koga drugega na tem forumu. Npr v debati o graficnih karticah za 2000 eur. Rudarjem se ne splača več rudariti in ceno zbijajo s prodajami, da sploh lahko držijo biznis nad vodo.
O cem ti to?
Jaz ti ponujam roko, ti jo grizes, pa se lastno zraven

Kaksno rudarjenje, to smo delali leta nazaj, da se lahko zdej igramo s tem, kar se je sprovedlo in se ne mecemo na zobe vsak dan tako kot ti. Poisci pomoc kolega, resno in dobronamerno mislim.
Se vedno pa sem ti pripravljen dobronamerno nakazati dolecen znesek crypta, ko se "normaliziras", pa nisem miljonar, me pa nihanje na trgu ne navdaja z obupom ampak s priloznostjo in si zelim sreco deliti s teboj, ce bo to stabiliziralo tvoje stanje, ker rad pomagam manj priviligiranim in manj srecnim od sebe. Tudi ti moras imeti svojo priloznost.

Saylor pumpa bitcoin?
Ne vem kako želi nategnit vse...
Saylor pushes for the US government to purchase 25% of BTC’s total supply
Saylor wrote that the US government should acquire 25% of Bitcoin's total supply by 2035 — when 99% of the total BTC supply has been mined.
The executive also petitioned for the US government to adopt a comprehensive framework for all digital assets in a proposal titled, A Digital Assets Strategy to Dominate the 21st Century Global Economy.
Verjetno je do grla zakreditiran...
Zgodovina sprememb…

johnnyyy ::
Verjetno je do grla zakreditiran...
Ne bi smel biti. Saj človk ni od lani na sceni, ampak že nekaj let in če je sproti kupoval bi moral biti precej v plusu. Recimo če pogledamo graf je v BTCju vsak v plusu, ki ga je kupil pred 1. novembrom 2024 - to se pravi samo z nakupom v zadnjih 5 mesecev je trenutno računovodsko v minusu.

Slow_rug ::
Ko bo jeseni pumpalo bo se ovi se kr dr
Bull traaappp
Kmecka logika da ti vedet da ni konec dokler se ne okitijo kiti?
A je tu kak ki stavi se na NFTje letos ... zna bit zanimiva ?
Bull traaappp
Kmecka logika da ti vedet da ni konec dokler se ne okitijo kiti?
A je tu kak ki stavi se na NFTje letos ... zna bit zanimiva ?

Gregor P ::
Em ... ne

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.

tilio ::
Solana - "the future of finance" ... 40% failed tx in past 30 days...
Za 2 TB zraste ledger vsak teden -> kdo si sploh lahko privošči, da bi to poganjal? --> centralizacija
Še Mert je priznal, da ima Solana Nakamoto koeficient manj kot 10.
Kakorkoli...kam gremo? Gor / dol?
Za 2 TB zraste ledger vsak teden -> kdo si sploh lahko privošči, da bi to poganjal? --> centralizacija

Prihaja masovna pumpa...v aprilu.
Tako pravijo YouTuberji.
Wealth is mindset!

Likalnik ::
kako si naj to tolmačimo mi kateri nismo domači v tem...da je Solana scam ali ne?

LeQuack ::
kako si naj to tolmačimo mi kateri nismo domači v tem...da je Solana scam ali ne?
Če gre gor ni scam, če gre dol je scam.
Quack !

tilio ::
Scam je to kar vpleteni delajo, ko namerno in zavedno zavajajo z metrikami in prikrivajo določene stvari, da bi izpadli boljši kot so. Na youtubeu imaš veliko tovrstnih informacij z dokazi.
Sicer pa 2TB na teden je verjetno več kot imaš diska v svojem domačem računalniku. BTC ledger je v vseh letih od leta 2009 porabil cca 700GB, torej manj kot Solana v enem tednu!
Vse te podatke mora Solana nekam shraniti. In če jih ne moreš shraniti doma, ker nimaš tako drage in zmogljive opreme (in tako dobrega networka), potem lahko shraniš v datacentrih kot je Amazon, Azure, Google Cloud, itd. Za poganjanje Solana validatorja je cena cca $70k-$100k+ letno. Veliko validatorjev si ne bi moglo privoščit validiranja, če ne jih Solana foundation ne bi podpiral. Torej ni finančno vzdržen sistem (s to težavo se sicer soočajo tudi drugi ampak Solana toliko bolj).
Visoki stroški obratovanja + dejstvo, da večinoma take opreme nimaš doma pomeni, da navadni ljudje težko sodelujejo pri ohranjanju decentralizacije. Torej imaš manj ljudi, ki to počnejo in kjer je manj ljudi je manj decentralizacije in posledično je večji rizik, da se ljudje dogovorijo -> to pomeni, da je varnost manjša.
Skratka, Solana je bližje scamu kot resnemu finančnemu sistemu. Če bi se prodajali kot "hej, nismo denar in nismo prav decentralizirani, včasih sesujemo omrežje ampak smo hitri" potem bi za določene primere uporabe imela verjetno smisel (ob pogoju, da ostane finančno vzdržna).

alešk ::
mobilna aplikacija za rodurjenje pi coina (kripto valuta) ne žre resurcev kot je naprimer baterija ne potrebuješ mining riga uorabi ta link https://minepi.com/kumerales ko vpraša za od koga si izvedel za majnanje pi vpišeš noter kumerales ko si v aplikaciji klikneš na valuto čisto zgoraj displaya greš pod mainnet kontrolni seznam in izpolneš vse korake do 7 korak nato čakaš za vertifikacijo pošleš osebni dokument med tem pa že rudariš in povabljaš prijatelje in znance sodelovce... je čist nova stvar z 100m uporabnikov močan comunity nič ne stane tako da nič ne moraš izgobit samo majnaš
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: IgorCardanof ()

Solana ni vredna da jo saylor pljune.
Dead cat bounce. Bull trap.
Zgodovina sprememb…

kronos_10_ ::
mobilna aplikacija za rodurjenje pi coina (kripto valuta) ne žre resurcev kot je naprimer baterija ne potrebuješ mining riga uorabi ta link https://minepi.com/kumerales ko vpraša za od koga si izvedel za majnanje pi vpišeš noter kumerales ko si v aplikaciji klikneš na valuto čisto zgoraj displaya greš pod mainnet kontrolni seznam in izpolneš vse korake do 7 korak nato čakaš za vertifikacijo pošleš osebni dokument med tem pa že rudariš in povabljaš prijatelje in znance sodelovce... je čist nova stvar z 100m uporabnikov močan comunity nič ne stane tako da nič ne moraš izgobit samo majnaš
Še wifi-ja ni potrebno imeti prižganega med miningom. Tako, da ne vem kako ta stvar majna :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kronos_10_ ()

LeQuack ::
Trump launches the stablecoin USD1 on BNB Chain and Ethereum
https://en.cryptonomist.ch/2025/03/25/t...
Ste že navalili?
Ste že navalili?
Quack !

A ni že konec nategancij?
Forumaš gre 10krat na led. Exit liquidity za kite
Trump launches the stablecoin USD1 on BNB Chain and Ethereum
Ste že navalili?
Forumaš gre 10krat na led. Exit liquidity za kite
Zgodovina sprememb…

Res ne razumem. Nikoli ne boste prvi, vedno exit liquidity...ampak ja...pohlepa nikoli ne spremeniš.