» »

Pošta Slovenije, odkupnina ???

Pošta Slovenije, odkupnina ???

Sarcix ::

Hej,
v ponedeljek sem poslala paket stranki z odkupnino 50€ kot sva bila zmenjena. Na posti sem placala 7.20€ postnine, kar se mi ze tako ali tako zdi cisto prevec za paket 10x10cm, 250g. Potem pa mi danes stranka sporoci da ne bo prevzela paketa, ker ji je postar rekel 70€ za odkupnino.
Je to spet nova vrsta kraje ali natega, ali se kaj drugega tukaj dogaja? Zdaj ce stranka ne prevzame imam -7.20€ in vrjetno se nekaj da sploh svoj paket dobim nazaj. Brez krivde iz moje strani ali strani stranke.

c3p0 ::

Si tisti rumeni pildek izpolnjeval? Tisto je čisti nateg. Pošlji drugič s položnico.

Ganon ::

Leta 2022 si prvič poslala paket z odkupnino? Pošta si že od nekdaj vzame provizijo ob plačilu. Poštnina, ki si jo plačala, ni edini strošek.

FoxKnox ::

Najceneje je predhodno nakazilo in poslano kot blagovno pismo. 2,5 € max. Je pa najmanj varno .

c3p0 je izjavil:

Si tisti rumeni pildek izpolnjeval? Tisto je čisti nateg. Pošlji drugič s položnico.

Tako je ja. Kako pa gre s poloznico ce lahko vprasam?

Ganon je izjavil:

Leta 2022 si prvič poslala paket z odkupnino? Pošta si že od nekdaj vzame provizijo ob plačilu. Poštnina, ki si jo plačala, ni edini strošek.

To ni provizija, je cista kraja. Lahko bi karkoli povedali, ne da sva s stranko zmenjena nekaj, dobi pa drugo.

FoxKnox je izjavil:

Najceneje je predhodno nakazilo in poslano kot blagovno pismo. 2,5 € max. Je pa najmanj varno .

Ja je res, ampak stranke ne zaupajo in vecinoma hocejo po povzetju :)

Steinkauz ::

Ja to sm tudi jst enkrat poslal. Samo na pošti ti povečin noben nič ne omeni.
V glavnem, po UPN je par centov plačila, če pa z gotovino pa si pošta full vzame zravn.
Paket boš dobila nazaj, 7.2eur pa si izgubila.

Drugače če nisi, lahko do 2kg pošlješ kot pismo, ne kot paket. Je ponavadi cenejše.

Steinkauz je izjavil:

V glavnem, po UPN je par centov plačila, če pa z gotovino pa si pošta full vzame zravn.

Drugače če nisi, lahko do 2kg pošlješ kot pismo, ne kot paket. Je ponavadi cenejše.

Hej, hvala za odgovor. Lahko se vprasam kako gre preko UPN? Stranka enako placa po povzetju ali kako?

Furbo ::

To se vsak zajebe, ki prvič pošilja z odkupnino. Potem pa veš. :D

Da se zraven UPN, pošta ga vplača in dobiš na TRR.

Ali še bolje, naj plača v naprej.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Steinkauz ::

Poštar še vedno kupcu pobere denar, samo ti dobiš nakazilo namesto poštarja z denarjem na dom.

sbawe64 ::

Steinkauz je izjavil:

Odvisno je tudi od gabaritov (mer) paketa, da je nekaj lahko pismo in ne paket.
2020 is new 1984
Corona World order

Tidule ::

Sarcix je izjavil:

Hej,
v ponedeljek sem poslala paket stranki z odkupnino 50EUR kot sva bila zmenjena. Na posti sem placala 7.20EUR postnine, kar se mi ze tako ali tako zdi cisto prevec za paket 10x10cm, 250g. Potem pa mi danes stranka sporoci da ne bo prevzela paketa, ker ji je postar rekel 70EUR za odkupnino.
Je to spet nova vrsta kraje ali natega, ali se kaj drugega tukaj dogaja? Zdaj ce stranka ne prevzame imam -7.20EUR in vrjetno se nekaj da sploh svoj paket dobim nazaj. Brez krivde iz moje strani ali strani stranke.

Stranka te nateguje. Ce si dala odkupnino 50 eur, potem dobi stranka za placat 50 + postnino za prenos denarja, ki je par EUR.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

matobeli ::

Tako je, če se ne motim je storitev ki se jo zaračuna tole:

Vplačilo poštne nakaznice - notranji promet
do 27,50 EUR 2,05
nad 27,50 EUR do 470,00 EUR
7,45 % od
vrednosti
nad 470,00 EUR do 1.000,00 EUR 35,04

Tidule ::

Ja, to je to. Torej 7,5% od 50, kar je dalec od 20 eur. Z upn bi bilo pa 1,15 Eur.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

Ok super, hvala vsem spet sem nekaj novega zvedla. Pol UPN opcija sploh ni slaba kolikor vidim, mi lahko samo kdo na hitro razlozi kako to poteka?

Verjetno ko oddam paket na posti povem da je z odkupnino, poloznico izpolnem na svoj TRR in dam zraven paketa? Postar vzame gotovino od stranke in meni nakazejo na recun? Ali sem se kje zmotila..

Točno tako je. Če ti bodo hotel uni rumeni listek (poštno nakaznico) tiščat v roke rečeš da bi na UPN.

Sicer je pa tole še enostavnejše: https://psposljipaket.posta.si/

matobeli je izjavil:

Točno tako je. Če ti bodo hotel uni rumeni listek (poštno nakaznico) tiščat v roke rečeš da bi na UPN.

Sicer je pa tole še enostavnejše: https://psposljipaket.posta.si/

Top, tole mi velik pomen ker je ogromno po povzetju :)

Dej 2eur dražje, karkoli že prodajaš, in zastonj poštnino če ti nakažejo ;)

matobeli je izjavil:

Dej 2eur dražje, karkoli že prodajaš, in zastonj poštnino če ti nakažejo ;)

Z veseljem ce stranke ne bi toliko komplicirale :) V Sloveniji je se vedno 60% + po povzetju, vsaj pri meni.

LeQuack ::

Nekaj sem poslal za z 150€ odkupine, plačal sem dodatno nekaj poštnine ker je odkupine. Ampak kljub temu so kupcu te prevaranti še 2€ dodatno zaračunali pri odkupnini, se pravi 152,X€. Res so nateg tale Pošta, ker kupec misli da jih ni nateguješ, dejansko pa Pošta oba nateguje.
Quack !

Machete ::

ČE se cenik prebere so jasne vse stvari in je težko o netguih govoriti, also tudi pošta mora delati dobiček, ne pa za karitas okoli voziti vaše pakete.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

starfotr ::

Nič niso nateguni, samo neumna raja ne ve kaj naroča in kdo in kaj plača.

Plačaš pač vse kar naročiš.

Zato je pa edina smiselna zadeva, da se pošilja pošiljke brez finančnih storitev od Pošte. Naj naročnik plača v naprej na bančni račun ali pa z drugo plačilno metodo.

Ker nategov v smislu, da nekdo ne bo prevzel pošiljke je enostavno preveč. Poleg tega so stroški visoki in ni smiselno.

Nihče nič ne skriva koliko se kje zaračuna, samo verjetno 99,9999 % ljudi ne ve kje pogledat. Če pa že vedo, pa ne znajo skupaj sestavit celote.

Recimo izhodišče za raziskovanje:
https://www.posta.si/zasebno/postne-sto...
https://eportal.posta.si/Sites/IzracunP...

Machete je izjavil:

ČE se cenik prebere so jasne vse stvari in je težko o netguih govoriti, also tudi pošta mora delati dobiček, ne pa za karitas okoli voziti vaše pakete.

Jaz sem plačal že od oddaji pošiljke dodatno 1,5€ za odkupnino. Torej vse skupaj je za neko majhno pošiljko cca 200g prišlo slabih 6€. Za odkupnino sem napisal svoj TRR in pa znesek odkupnine 150€. Na ta znesek so pa oni še dodatno zaračunali 2€, se pravi je kupec videl kot da sem jaz dal odkupnino 152€, od tu nateg, ker kupec bo valda mislil da sem mu jaz več zaračunal. Vse skupaj je torej Pošta vzela slabih 8€, za majhen paket po Sloveniji. Če to ni nateg potem pa res ne vem. Toliko jaz plačam iz Nemčije če kaj pošljejo, pa je zavarovano in vse drugo.
Quack !

Kupec in ti sta potemtakem na ravni onih, ki kis dajejo na okensko polico. Nič ni bilo skritega, kupca pa bi ti lahko obvestil koliko bo za plačat, samo kako stvar je treba prebrati. Še enkrat link imaš zgoraj.
Kdor pa ne bere se nauči na izkušnji, pa da ne boš mislil, saj nsi edini, samo eni smo to že 15 let nazaj pogruntali.

fikus_ ::

Kupec je plačal več zaradi plačila UPN.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Ne, plačal je zaradi storitve prenosa denarja. UPN bi bil mnogo cenejši.

tony1 ::

Že 20 let in več se ne pošilja več robe z odkupnino, ker smo od takrat izumili spletno bančništvo in zdaj še Flik.

Splezajte ven izpod skale, pod katero ste sladko spali vsa ta leta... :)

Jaz ko kaj prodam preko oglasov sprejemam samo 2 tipa kupcev.

1. Tisti, ki se je odločil za nakup, mi nakaže direktno in mu pošljem.

2. Osebni prevzem in plačilo z gotovino.

Vseh ostalih sploh ne jebem. (Zahteva po odkupnini, nižja cena itd.) Naj drugje kupijo. Pač še vedno je prišel nekdo, ki kupi robo po zahtevni ceni in s pogojem za plačilo, kot sem si jaz zamislil.

Machete je izjavil:

Ne, plačal je zaradi storitve prenosa denarja. UPN bi bil mnogo cenejši.

Izpolnil in plačal sem preko https://moja.posta.si/poslji-paket in tam sploh ni druge izbire kot samo vpis TRR. Tudi nikjer ne piše da bodo oni na ceno odkupnine 150€ dali še neke svoje arbitrarne stroške, to delajo firme ki nategujejo. Ne vem zakaj zagovarjate take prakse sploh.
Quack !

https://www.otpbanka.si/cenik-splosni-p...

Plačila za pošto izvaja OTP banka. Tu imaš njihove cenike in pogoje.

bf4ed ::

Kaj jocete za 2€?
To da posta zaracuna obema, bi moglo bit obema jasno.

delavec44 ::

Pa bi poslal preko bolhe brez skrbi, kjer je promocijski strošek le 1€ in zastonj poštnina. Isto dobiš denar na TRR. Vozi pa GLS.

permit ::

Kako veš, da kupec, ki vztraja preko bolhe brez skrbi ni prevarant?

Ne veš. Mu ne prodaš in mir.

GrimReaper3 ::

Saj to, pri Brez skrbi je največ prevarantov, ker s klasičnim način z odkupnino to ne gre.
In tako je to na koncu Z veliko skrbi.

Pač enaka stvar kot pri OP, to te lahko nategnejo samo 1x v lajfu.

Drugače se vseeno da preveriti po datumu registracije, čeprav tudi če je star datum, ni rečeno da ni prevarant. Ne vem pa kako, ali si eni zadnje 3 leta za namen prevare ustvarjajo račune.

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

Kako te lahko na Brez Skrbi lažje prevara kot z odkupnino? Kvečjemu težje. Pač slediš navodilom in ne klikaš sporočil izven sistema.

Itak sem pa predlagal, da se že prej zmenita in uporabita potem Brez skrbi le zaradi manjših stroškov. Predlaga prodajalec.

ps. Aja vi govorite o prevarantskih kupcih, sem mislil da o prevarantskih prodajalcih, ki jih je precej na Bolhi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje paketa z odkupnino s Pošto Slovenije

Oddelek: Loža
3215878 (9127) matobeli
»

Plačilo po povzetju

Oddelek: Loža