Forum » Na cesti » Cena servisa vozila
Cena servisa vozila

Utk ::
Toyoto lahk šraufa vsak bedak, problem je samo v 10 letni garanciji. Ko si mimo tega, lahko voziš kamorkoli...težko da bo kdo slabši od uradnih.

ZveeZ ::
A 10 let garancije ime nepokvarljiva Toyota?
Dober nacin kako drzati lastnike za jajca in jih obrat za 10 let precenjenih servisev, medtem ko garancije nihce ne rabi, saj so Japonci neunicljivi.
Garancijo rabijo kupci evropskih avtov, kateri je pa zal nimajo vec kot par let, ker se kasneje, oz tudi prej, zacnejo tezave.
Dober nacin kako drzati lastnike za jajca in jih obrat za 10 let precenjenih servisev, medtem ko garancije nihce ne rabi, saj so Japonci neunicljivi.
Garancijo rabijo kupci evropskih avtov, kateri je pa zal nimajo vec kot par let, ker se kasneje, oz tudi prej, zacnejo tezave.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()

Utk ::
Sej mi je žal da sem kdaj sploh pelal na uradni servis. Potem je pa vsako leto težje nehat, ker je avto vse starejši. V resnici itak ne bo nič tako dragega crknilo da se bi splačal uradni servis, drugače bi toyota hitro bankrotirala.

LeQuack ::
A 10 let garancije ime nepokvarljiva Toyota?
Dejansko je jamstvo, garancije je 2 leti. Tukaj je nekaj več info. Dejansko traja do naslednjega servisa, max 10 let (oz. vozilo ne sme biti starejše od 10 let in manj kot 200k km), dokler servisiraš pri njihovih pooblaščencih in z njihovimi rezervnimi deli, se pravi ne smeš svojih nosit.
https://toyotaadria.com/si/pdf/Relax_SL...
"Podlaga za aktiviranje kritja jamstva Toyota Relax je vzdrževanje vozila v rednih, predpisanih intervalih, kot jih je določil proizvajalec, pri vašem izbranem pooblaščenem servisnem partnerju Toyota.
Jamstvo Toyota Relax se lahko aktivira ob opravljenem rednem vzdrževanju in spoštovanju splošnih pogojev jamstva Toyota Relax, kritje le tega pa traja en servisni interval, kakršnega je proizvajalec predpisal za vaše vozilo.
"Jamstvo Toyota Relax velja samo v primeru, ko je vozilo vzdrževano skladno s proizvajalčevim programom vzdrževanja, pri vzdrževanju pa so uporabljeni izključno originalni deli Toyota, dobavljeni s strani pooblaščenega servisa, ki je vzdrževalni poseg tudi opravil. Tako zagotovimo da je vozilo vzdrževano zgolj z visokokakovostnimi deli znanega porekla v skladu s priporočili proizvajalca in ob upoštevanju ustreznih servisnih postopkov. Toyota
Adria ne prevzema odgovornosti za uporabo delov, tekočin in drugega materiala iz drugih virov, zato se v tem primeru jamstvo Toyota Relax ne aktivira."
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()

kixs ::
Če mas BMW, bo mir "več let" bolj pobozna zelja, kot realnost, razn če je garazna kraljica.
Gre za Opel Astro CDTI 2018. Veriga je klasicna napaka teh motorjev. Z dodatno podlozko se to resi. Ampak pri tem moras razdreti pol "avta". Pri meni se je v zadnjih nekaj mesecih precej poslabsal zvok verige, zato sem sel v celotno menjavo.
Preveri koliko isti akumulator stane v trgovini, da boš videl kako so te okoli prinesli. No če nočeš da te boli glava raje ne preveri.
Vem, da so start&stop akumulatorji drazji. Tega je imel na zalogi in isti tip kot je bil v originalu. Lahko bi mi zrihtal tudi nekaj cenejsega, vendar bi moral pocakati do ponedeljka. Pri teh zneskih pac par 10€ ne pomeni dosti. Se posebej, ko primerjam cene drugih servisov - drugi najcenejsi je bil 1700€ in to brez akumulatorja.
Po nekaj dneh skoraj res izgleda, da je bil kriv akumulator. Namrec na LCD zaslonu je vcasih ob vzigu nehal delat backlight. Torej je bil ekran crn. Videlo se je le ob mocni direkti svetlobi, ko sonce sveti na ekran. To sem sicer ze prej sumil, ampak nisem bil preprican. Saj je dosti primerov, da ta zaslon serijsko crkuje po nekaj letih. Ampak kot bivsi lastnik nekaj alf, mi je znan problem z elektroniko, ce akumulator ni vec dober. No, prav z vzigom sicer nikoli ni bilo tezav.
Start&Stop sistema sicer ne uporabljam, vendar sem drugi lastnik in ocitno ga je prejsnji dosti po Ljubljani.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Cena materiala na avto servisu (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 26465 (10334) | starfotr |
» | Velik servis - absurdna cena? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Na cesti | 56231 (41679) | robo125 |
» | Porsche Slovenija bolana cena servisa (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 38369 (20932) | bbbbbb2015 |
» | Mali servis - cena? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 28814 (26449) | Tilen |
» | Drag servis? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 74528 (48472) | D3m |