Forum » Izdelava spletišč » Seo optimizacija
Seo optimizacija

rikiciki ::
Jaz iscem nekoga blizu Lj. Ali okolica, da bi me naučil Seo optimizacijo. Lahko kot plačane inštrukcije. Več info v zs.
Lp
Lp

bizgech ::
Kaj pa se imaš pri seo optimizaciji za učit?
Za netehnični oz. offsite part moraš nabrat čim več kvalitetnih linkov z nekih tretjih strani.
Za tehnični oz. onsite part pa moraš urediti html kodo, v smislu da vsebuje title, meta desc, h oznake, itd.
Seveda pa je treba tudi vedeti, katere besede optimizirati - tukaj imaš malo morje orodij. In pa moraš zagotoviti dober UX.
Za netehnični oz. offsite part moraš nabrat čim več kvalitetnih linkov z nekih tretjih strani.
Za tehnični oz. onsite part pa moraš urediti html kodo, v smislu da vsebuje title, meta desc, h oznake, itd.
Seveda pa je treba tudi vedeti, katere besede optimizirati - tukaj imaš malo morje orodij. In pa moraš zagotoviti dober UX.

FireSnake ::
SEO je še vse več, kot to.
Utežitev ključnih besed itd...
Potem so tu parametri, ki so znani in eni, ki niso.
Utežitev ključnih besed itd...
Potem so tu parametri, ki so znani in eni, ki niso.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

dronyx ::
Da ne odpiram nove teme vprašanje tu. Na Wordpress imam blog od leta 2007. Iskalniki blog večinoma ignorirajo. Za plačljivo nadgradnjo mi omogočijo nameščat vtičnike kot je Yoast SEO. Ta obstaja v free verziji in Premium, ki pa zahteva mesečno naročnino. Če to namestim, ali potem iskalniki lažje najdejo strani in jih indeksirajo? Je potrebna kakšna dodatna konfiguracija? Je kakšna druga rešitev za to?

SEO je the root of all evil na internetu. Avoid.
razumem, samo bvrez tega Google in ostali iskalniki te ne poznajo. Kot samo opažam, nekateri nimajo nič za pokazat, pa očitno SEO obvladajo in karkoli iščeš jih ven meče med prvimi zadetki. Očitno se da s tem iskalnike vreči na finto. če deluje, zakaj ne, ne bi pa rad zmetal veliko denarja za to, ker zaenkrat še nimam neke koristi.

pegasus ::
Da, seo bi morali prepovedati in kršitelje zdraviti s 5g svinca, apliciranega z veliko hitrostjo. Potem bi iskalniki spet lahko delovali normalno, tako kot so lahko v zlati dobi interneta, tam okrog preloma tisočletja.

Da, seo bi morali prepovedati in kršitelje zdraviti s 5g svinca, apliciranega z veliko hitrostjo. Potem bi iskalniki spet lahko delovali normalno, tako kot so lahko v zlati dobi interneta, tam okrog preloma tisočletja.
Kaj pomeni - 5g svinca, apliciranega z veliko hitrostjo - sem moral par sekund razmišljat. Sicer si s tvojim odgovorom ne morem dosti pomagat. če prav razumem tak vtičnik deluje in se ga splača namestit?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()

Upam da mi moderator foruma ne zameri, ampak kakor opažam, je na tem tehničnem forumu še najmanj aktivnosti v tehničnih področjih. Loža in problemi človeštva so precej bolj aktivni. Ampak kakorkoli...še eno vprašanje, če kdo ve. Kot sem opazil obstaja za wordpress tudi nek vtičnik, ki ti naredi stran večjezikovno. Kdo ve kako to deluje? Imam jaz lahko stran narejeno v slovenščini in bo to avtomatsko prevedeno v druge jezike, ali moram ročno prevajati? V dobi AI jaz nekako upam, da je kakšen vtičnik sposoben prevajati sproti. Torej nekdo izbere jezik, ki ga želi in potem dobi stran prevedeno v ta jezik. Tu me sicer malo skrbi, da to potem ne deluje pri SEO oziroma iskalniki tega ne indeksirajo v drugih jezik. Ima kdo izkušnje s tem? Če se kdo dobro spozna na to področje (SEO in večjezikovne strani) sem pripravljen tudi nekaj plačat.

c3p0 ::
razumem, samo bvrez tega Google in ostali iskalniki te ne poznajo. Kot samo opažam, nekateri nimajo nič za pokazat, pa očitno SEO obvladajo in karkoli iščeš jih ven meče med prvimi zadetki. Očitno se da s tem iskalnike vreči na finto. če deluje, zakaj ne, ne bi pa rad zmetal veliko denarja za to, ker zaenkrat še nimam neke koristi.
Zadnja leta je popularno kupit poteklo starejšo domeno, gor nabasat razne XY prevedene članke iz ruščine, s SEO keywords in le počakat, da te google poindeksira... profit.

Jaz sem imel nekaj časa kupljeno svojo domeno .si, samo to ni imeli nikakršnega vpliva na iskalnike. Isto če imam pod domeno wordpress.com. Verjetno moraš še kaj naredit, da stran najdejo iskalniki?

Tole sem našel za več jezikov:
How to Create a Multilingual Website in WordPress
Set Up Your WordPress Site in a Single Language. ...
Install the TranslatePress Plugin and Add Secondary Languages. ...
Set up Automatic Translation (Optional) ...
Translate Your Content. ...
Customize the Language Switcher.
Izgleda trivialno. Kot rečeno me skrbi, če dela sproti prevajanje, da tega iskalniki potem ne najdejo.
How to Create a Multilingual Website in WordPress
Set Up Your WordPress Site in a Single Language. ...
Install the TranslatePress Plugin and Add Secondary Languages. ...
Set up Automatic Translation (Optional) ...
Translate Your Content. ...
Customize the Language Switcher.
Izgleda trivialno. Kot rečeno me skrbi, če dela sproti prevajanje, da tega iskalniki potem ne najdejo.

flyby ::
najprej preveri, če je stran sploh indeksirana s strani iskalnikov, stran poveži z Google Search Console in Google Analytics, naredi on site seo - naslovi, podnaslovi, slike, struktura strani, pa povratne povezave... dosti faktorjev je, najbolj pa je pomembna seveda vsebina

Piše da je, samo ni nekega učinka. Amapk kaj pa potem dela vtičnik Yoast SEO in podobni? Očitno vendarle ni dovolj da stran vpišeš v Search Console in poveš kje je indkes strani.

yoast ti pomaga optimizirati članek na neko ključno besedo. search console ti pomaga razumeti na katerih pozicijah se prikazuje tvoja stran za določeno ključno besedo

Ne vem, to moram si vzet enkrat čas in naštudirat. Kakor gledam v Bing webmaster tool ničesar ne najde na kakšne normalne ključne besede, vse samo neke traparije. Očitno so tu neki triki, ker vem da ti neke spletne strani ves čas ven mečejo iskalniki. To očitno z nečim dosežejo in to nikakor ni samo vsebina.

vsebina je vsekakor eden od bolj pomembnih faktorjev, začni tu: https://optinmonster.com/seo-ranking-fa...

Ali je za kaj knjiga od Tomaža Gorca SEO optimizacija: Kako do prvih mest na Googlu? Če sem prav videl je iz leta 2018. Internet se hitro spreminja. Ne vem če je tole najbolj aktualno. Sicer ima neko firmo, ki se s tem ukvarja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optimizacija spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 2086 (1149) | blackbfm |
» | Google nas ne prikaže v iskalnikuOddelek: Izdelava spletišč | 3670 (2061) | neoserv |
» | Meta opis v googluOddelek: Izdelava spletišč | 1170 (728) | alen1 |
» | 11. Kako optimiziramo spletne strani za čim višjo uvrstitev na sezname iskalnikov?Oddelek: Izdelava spletišč | 2433 (1885) | MrBrdo |
» | SEO vs Web programer?Oddelek: Izdelava spletišč | 2156 (92) | Mipe |