» »

kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?

kateri 125ccm naked bike je najbolj agilen?

Temo vidijo: vsi
««
7 / 7
»
»»

Buggy ::

Jutri sibam proti Osilnici, baterija je cez zimo vzrdzala. Join pri Kovacu?

Comandante ::

Uf ti si hardcore :)) Osebno se ne vozim po soljenih cestah, raje počakam, da jih dež spere. Če se slučajno zgodi, pa motor takoj, še isti dan sperem s hladno vodo. Ketno je fajn našpricat po pranju, takoj ko se posuši, ker rada rjavi. Diski niso problem, zabremzaš 1x in so čisti. Saj pri avtu so tudi po vsakem dežju rjavi.

twom ::

Buggy je izjavil:

Kot motoristicni noob moram povedat svoj prvi zajeb. Za novo leto sem sel na trip proti morju. Vse ok in uzival sem na polno. Me je pa dobilo rahlo prsanje za nazaj in spoznal sem vec stvari.
Kolikor motoristov toliko mnenj...

Kolegica s primorskega se več vozi pozimi, julija in avgusta je prevroče. Se mi pa zdi da na primorskem ne solijo cest (sem pa slišal, da so si v eni občini polnili žepe tudi tako, da so solili ceste...)

Enodevnih tur ne delam v dežju in mokrih cestah - preveč zasvinja motor (in obleko). Res se pa vseh neviht poleti tudi ne moreš izognit...

Pozimi se ne vozim (ljubljanska megla in ves čas svinske ceste). Jeseni vztrajam do treh stopinj nad ničlo. Ponoči na motorju ne vidim smisla (ne vidiš kako se zapira ovinek) razen da pridem na cilj ali domov.

V dežju imam razdaljo do vozila pred seboj. Manj pršenja, manj svinska obleka, manjša možnost da te "prikolica" od zadaj nabije, če bi rabil zavirat.

Teden nazaj (zadnji teden v februarju) sem se zapeljal. Ceste veči del mokre (bližina potoka), polne peska, hladne. Kljub počasni vožnji se je čutilo da sta gumi večkrat popustili. Sej je bilo luštno, ampak tolk pa spet ne...

jest10 ::

Proti koncu naslednjega tedna kaže na temperature 15+
To ja pa že čisto solidno in ne rabiš trojne jakne

Ponoči na motorju ne vidim smisla (ne vidiš kako se zapira ovinek) razen da pridem na cilj ali domov.

no tole je pa tretja zadeva, ki sem jo tudi spoznal. Luc ni vazno kratka ali dolga ti na nepoznani cesti ne razkriva ovinka naprej tudi malo ne...kar grozno. Hard way spoznanja a so vsaj moja :D
Ta teden spricnu v Skofjo Loko v rush hourju...po celovski med vrstami avtov konkretno pridobil na casu, samo se zdej nisem cist zihr...ce je to kewl tako s stalisca prometne varnosti in moralne drze motoristov ki so sami fajn decki in dekleve 8-)

Caracas ::

Ja kako pa? Se vozim vsakodnevno, tudi že večkrat mimo policajev...Split linning tolerirajo pri nas. Morata pa koloni stati in pa počasi moraš peljat.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Od kar vozim motorcek moram priznat, da sem v prometu, ko sem voznik v avtu, ravno zaradi teh spoznanj dosti bolj (ceprav sem ze prej okolico opazoval konkretno) pozoren na enosledne "projektile", ki jih sicer kot eden hitrejsih z avtom v prometu od ostalih voznikov nebi pricakoval. Jih opazim, se umaknem bolj ob rob in dobim dostikrat tudi hvalezen pozdrav od njih. Ko pa sem na motorcku, pa tudi gledam vedno v ogledalo avtomobila, ce me je voznik opazil.
Sem pa porabo iz 2.5l/100km ze spravil na 2.8l/100km 3400km v enem letu z motorckom je cist kul. Povprecna hitrost v teh 3400km, pa se zmeraj 55kmh...ker pa je agregat ulaufan gre konstantno na 10k rpm...lepo poje.

Aja pa se to...leva roka zarad sklopke me je v guzvi zacela bolet, dobro da imam quick shifter da sem jo spocil malo, ko ni bilo guzve, ker je bila ze na meji otrplosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Husky in jaz vam zeliva se vecjo uzivacijo v novi motoristicni sezoni kot lani...letos na podrocju, kjer je poleti guzva tokrat enkraten mir :P

Beernarrd ::

Lepo tole brat. Povej še kaj o jakni in cotah koliko te je prepihalo in zamakalo pri februarskih temperaturah na huskyju

Btw, opažam da zadnje pol leta na testih dosti hvalijo tega kitajčka.

Pri nas je za en plunk čez 3k.

Vanich ::

jest10 je izjavil:

...če vsaj ne bi bil toliko kičast.;((

Vanich je izjavil:

jest10 je izjavil:

Če bi ga pobarval na oranžno črno, bi mi lahko prodal, da je KTM :)

Vanich je izjavil:

jest10 je izjavil:

Eh, kot da obstaja samo ena barvna kombinacija

Beernarrd je izjavil:

Lepo tole brat. Povej še kaj o jakni in cotah koliko te je prepihalo in zamakalo pri februarskih temperaturah na huskyju

sry nima kej povedat, ker nic (se) nimam je pa v planu, sam sem skrtica in cakam popuste. Trenutno nase navlecem cote na cebula sistem. Dolge gate iz vojske ter najdebeljso trenirko, stumfe termo ter termo majico, polover, hoodi in jakno cez, okol vratu pa ruto da zaprem 'gap' med celado in jakno. Funkcionira za silo, ceprav ko pridem domov kampiram v banji v vroci vodi, da se pimpek postavi v normalno stanje :))

Nabavil nekaj, kar mislim da bo uporabno...

tole, da bom kot prvo lahko scistil rjo, na ketni in overall maintainance v prihodnosti (moti me k svina)

https://www.amazon.de/dp/B00CBWB3IS?ref...

Mojo jakno z umetnim fake usnjem, je kot motorcek nacela sol in je zacela dobesedno razpadat ROFL

nabavil novo za prehodne case

https://www.amazon.de/dp/B07H83RB52?ref...

...sam je prevec popeglana. Kje bi lahko dobil kaksne nasitke? Ne, ne iscem emblemov Hells Angels al pa kej, sam monotonost bi razbil in prisilil sam sebe, da nebi sel s tem v siht.

Drugac, pa vreme na jugu Slovenije me jebe. Sem imel vceraj v planu it v Kinodvor z motorckom, ker ta predstavlja svobodo isto kot takrat ko sem Franze na Kolpi poslusal, pa se je izjalovilo. Z avtom je prevec genericno in pac ni pristno.

https://www.kinodvor.org/film/praslovan/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

val46 ::

Prvo kot prvo, rje s keten ne vem s čim misliš sčistit, ampak rje se ne čisti. Rja se sčisti sama z/med vožnjo. Ti sam glej da jih redno čistiš(prah in umazanijo) pa podmazuješ in bo. Če vprašaš stare motoristične mačke, bodo vsi pametovali, da je ketno treba čistit in mazat na 500 do 1000km, ampak jst sm bolj lene sorte za to, pa to naredim morda na vsake 2000 km in ravno tako v vseh 30000km še nisem rabil menjavat ketne. Pazi pa, s čim jo boš čistil. Drugače ja, to stojalo je skoraj da nuja, nism vedu da ga še nimaš, drugače ti bi že jst kak link dal, ker bi ga dobil tudi ceneje kot iz tega amazona. Kar se pa jakne tiče...zakaj za boga si ne nabaviš eno proper motoristično jakno s ščitniki, ne pa te pocukrane jakne, k so sam za videt?

Ketno se čisti in maže čisto po potrebi. Če jo ornk spucaš in našpricaš s teflonom ali čem podobno lepljivim, in se voziš po suhem asfaltu, nimaš kaj čistit vsaj par 1000km. Če se voziš po šodru in mokrem, pa idealno dosti pogosteje. Sploh dež ti spere mast/olje.

Ketno se primarno maže, da ne korodira. Čisti se jo, da se odstrani pesek (ki ima praviloma večjo trdoto od jekla), in s tem prepreči obrabo. Kot z mazanjem, po potrebi.

Verižni členki imajo sicer svoj lubrikant, ki je tam celo življensko dobo verige (zatesnjen z O-ringi). Razen, če ketno prekomerno drgneš z agresivnimi topili, v tem primeru se tesnila lahko poškodujejo. Najboljše čistilo za ketno je IMO dizel, ko jo zdrgneš z dizlom pa na hitro prešpricaš z namenskim čistilom za verige (da se lubrikant nato dobro prime).

Caracas ::

Ma ja. Ketno spucaš z petrolejem namažeš pa z oljem za getribe. Stara šola pa še zmeraj najboljša.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Rja ni bila po valjckih ampak ob straneh ketne. Sem zdej, ko sem dobil stojalo dvignil zadnjo tacko in lepo scistil s 3-potnim krtackam in medeninasto krtacko, sem se pa kar nekaj casa zabaval, da je slo vse dol potem pa se posprical z litijevo mastjo. Je pa avantura v soli naredila na motorcu (zdej ko sem bolj od blizu gledal) kar nekaj skode :'(
Sel potem takoj sprobat novo namazano ketno in novo jakno ter pri nas ze pometene ceste od zimskega nasutja...EPIC :P
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup novega 125 motorja - kasko in zaščitna oprema

Oddelek: Na cesti
431695 (312) twom
»

Kateri skuter 125 za B vozniško? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15237691 (12036) demogill
»

Nakup motorja, nasveti? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10938609 (7813) bajsibajsi
»

Izpit Za Motor (A) (strani: 1 2 )

6018340 (9899) Twixz
»

AMZS raziskava: Vsi na (motorno) kolo za zdravo okolje?

334318 (3508) splatman

Več podobnih tem