» »

A kategorija mladi voznik, B kategorija stari voznik

A kategorija mladi voznik, B kategorija stari voznik

trebovsek ::

Zdravo,

opravljam vozniški izpit za A kategorijo. B kategorijo imam že oho ho časa.
Rečeno je bilo (na CPP tečaju) da bom kot voznik A kategorije mlad voznik 2 leti. Pomeni max 7 kazenskih točk, nič alkohola. Ok.
Kako pa to gre v kombinaciji z B kategorijo? Teoriziram: z avtom dobim 8 bonusnih;) točk, kaj pomeni to za A kategorijo? Se ti dve kategoriji izključujeta? Ali mi v tem primeru A gre rakom žvižgat? Ali je pomembno prevozno sredstvo s katerim narediš kiks?

Slišal sem za primer, da je na motorju dobil 7+ točk (ne vem točno koliko) in je te točke zbijal z varno vožnjo z avtomobilom in ne z motorjem. Ni mi čisto logično zakaj tako.

Po moji logiki bi se to "moralo" izključevati, ne bi bil pa presenečen, če se ne.

Ve kdo kaj več o tem?

River0123 ::

Si ziher, da to velja tudi če že imaš neko kategorijo in nisi nasplošno začetnik?
Ker koliko jaz vem, se bonusi seštevajo. V smislu če te pijanega dobijo v avtu, ti gre izpit tudi za kamion, bus, tank ipd.

River0123 je izjavil:

Si ziher, da to velja tudi če že imaš neko kategorijo in nisi nasplošno začetnik?

Še do pred kratkim sem bil prepričan, da je tako. Ampak me je inštruktor postavil v dvom.

River0123 je izjavil:

Ker koliko jaz vem, se bonusi seštevajo. V smislu če te pijanega dobijo v avtu, ti gre izpit tudi za kamion, bus, tank ipd.

Bi jih rad videl, da mi poizkusijo vzeti izpit za tank :))

Zgodovina sprememb…

Assass1n ::

Kategorije so posebej, odvzame se ti le ta s katero storiš tako velik prekršek.
Ampak pazi, sodnik ti lahko izda prepoved vožje za določen čas, takrat ne smeš vozit ničesar.

Po pameti na motorju! Pazi naselja in radarje in seveda nase!

Srečno
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Assass1n je izjavil:

Kategorije so posebej, odvzame se ti le ta s katero storiš tako velik prekršek.
Ampak pazi, sodnik ti lahko izda prepoved vožje za določen čas, takrat ne smeš vozit ničesar.

Po pameti na motorju! Pazi naselja in radarje in seveda nase!

Srečno

Mislim, da sem tisto divjo obdobje dal skozi, tako da bo vožnja v veliki večini umirjena.
Hvala za info in srečno nazaj!

Zadeva preverjena iz strani inštruktorjev.

Če izgubiš izpit za določeno (recimo A) kategorijo, ti vzamejo vse kategorije. Ko/če ponovno pridobiš izpit A kat. ti vrnejo ostale.
Primer: z mopedom (50ccm) se pelješ nakresan iz gostilne, te ustavijo, napihaš in ostaneš brez izpita (vse kategorije!). Ko ponovno narediš izpit za moped, dobiš še ostale nazaj.

Tako je po zakonu. Seveda je potem še vprašanje kako bo sodnik določil, ali bo sledil črki zakona, ali bo malo omilil zadevo.

predi ::

Lahko pa samo prebereš, kaj piše v Zakonu o prekrških, išči "voznišk".
https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAK...

Bolj smotrno bi bilo vedno voziti po predpisih, kot pa se ubadati s takšnimi vprašanji.

sbawe64 ::

113.c člen
(1) Odvzem vozniškega dovoljenja in na kraju prekrška izrečena prepoved nadaljnje vožnje brez odvzema vozniškega dovoljenja ter izdaja sklepa sodišča o začasnem odvzemu vozniškega dovoljenja imajo učinek prepovedi vožnje motornega vozila tistih vrst in kategorij, za katere je storilec imel dovoljenje, ko je storil prekršek.

113.č člen
(1) Prekrškovni organ mora brez odlašanja obvestiti organ, ki vodi evidenco izdanih vozniških dovoljenj v kraju sedeža sodišča, pristojnega za izrek prenehanja veljavnosti vozniškega dovoljenja po tem zakonu o začasno odvzetem vozniškem dovoljenju tistih vrst in kategorij, za katere je storilec imel dovoljenje, ko je storil prekršek, oziroma o izrečeni prepovedi nadaljnje vožnje motornega brez odvzema vozniškega dovoljenja vozila.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

feryz ::

Jaz imam izpit za motor, denar za motor in veselje za motor.

Vendar si ga ne bom nikoli v življenju kupil. Ker če se ne bi na prvi vožnji fental, bi se pa na drugi.

starfotr ::

V življenju je treba kdaj naredit tudi poteze za splošno dobro, ne samo za lastno dobro.

DamijanD ::

LOL

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazenske točke pomoč (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10722726 (12047) krneki0001
»

Odvzem vozniškega dovoljenja (strani: 1 2 )

9633335 (23962) St235
»

Kazni za motoriste

63207 (2897) msjr
»

Nova pravila v prometu (strani: 1 2 )

799761 (8472) Zdravko
»

Alko+kolo (strani: 1 2 )