» »

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Predsednik ZDA Donald Trump - 2. mandat

Temo vidijo: vsi
««
149 / 149
»
»»

Chalky ::

TheTrick je izjavil:

Kitajci bodo našli obvod za tarife, tako kot so to storili v prvem Trump mandatu. Naložbe, ki jih omenjaš so delo prejšnje administracije s katerimi se sedaj Trump kiti.
Trg in borza tudi že več kot zgovorno govorita svoje, koliko imajo investitorji zaupanja :).
Sploh pa kdo bo odpiral fabrko, če bo imel vse elemente pod tarifo. BMW je že rekel, da bo zaprl fabrko v ZDA, če ne bodo sprostili tarife na sestavne dele. Niso to razmislili sploh.
Osebno me vse skupaj spominja na pretekle Golobove ukrepe. Neki se sprejme zdaj pa se bo panično popravljalo, dokler ne bodo vsega skp ukinl. Ljudje pa penzije zgubljajo lol.

Nič hudega bo že Trump našel nekoga, ki ga bo okrivil za to polomijo. Mogoče demokrate, Biden je še živ, Obama, migranti. Če mu bo šlo res za nohte bo pač pod vlak vrgel kšnega iz administracije.

No, lagati ravno ni treba. Pri Nvidia in Applu so lepo rekli da niso imeli v mislih investirati takšnih vsot dokler ni prišel na oblast Trump. To o prejšnji administraciji si si kar lepo izmislil.

Kitajska bo gradila nove trgovinske poti za več kot 1 trilijon vrednega blaga? Katera država pa bo gradila nova pristanišča da bodo lahko vse to potem iz druge države vlekli v ZDA? Saj veš da lahko ZDA še bolj zaprejo svoj trg za Kitajsko in zato ne potrebujejo leta in leta kot bi jih potrebovala Kitajska da premesti svojo izvozno verigo. Kitajska lahko poskusi iz neke druge države izvažati v ZDA, Trump pa bo potem podpisal odlog za tisto državo in vse Kitajske načrte podrl v enem dnevu.

Saj nebi rekel če bi govorili o več 10 milijard vrednem materialu, tu se govori o več kot trilijonu, to se ne da kar čez noč iz neke tretje države pošiljati v ZDA, to so ogromne spremembe.

Ameriški trgi vedno reagirajo čisto preveč panično. Enako je bilo v času Kovida ko je vse skupaj strmoglavilo za 40%, potem 2 meseca kasneje pa je bilo že praktično vse normalno. To je tipično za ameriške trge kjer vedno reagirajo povsem nerazumljivo in tudi tokrat bo tako.

Vse kar si zapisal bi držalo, če ZDA nebi imele 1200 milijard trgovinskega primanjkljaja. To pomeni da imajo 1200 milijard "lutfa" s katerim lahko razpolagajo. Kitajska ima pa trgovinski Surplus ki znaša skoraj 1000 milijard. Zdaj mi pa povej iz zdravega razmišljanja in ne čustvenega, kdo bo prej potegnil kratko?

Pa za ZDA sta glavni trgovinski partnerci Kanada in Mehika. Ni vrag da ne bojo v tem času sprejeli nek nov dogovor ki bo odgovarjal tako ZDA kot ostalima dvema. 70% vse ameriške trgovine je med temi tremi državami. ZDA bore malo izvozijo v preostali svet. Pri Kitajski pa ravno obratno.

Strel455 ::

Buggy je izjavil:

Sem ze reku, da mora EU delati intenzivno na odnosih s CN, ker s Kanado v skupni igri lahko konkretno stopimo oranznemu bully-ju naproti.BTW US ima ze zdej na CN EV 100% carine, tudi Kanada zaradi starih prijateljskih odnosov z US in slepanju Muska.

Kaj čmo mi delat s Kitajsko? S Kitajsko imamo preko €200B trgovskega deficita. Razen če kupujejo vse pri nas, kar so prej v ZDA [kar itak ni mogoče].

Bili so velesila in bojo velesila >:D

Sanjaš brezvezno, ker je vsem jasno, da ne bodo odprli Yuan, tako kot je USD alu Euro. Prevelike mučke se dogajajo na Kitajskem. Kar probaj prenest finančni kapital iz Kitajske VEN, kake so to muke kristusove.

Strel455 je izjavil:

Chalky je izjavil:

Zakaj potem 4+ Trilijone naložb v zadnjih 3 mesecih?

Kje ti vidiš kakšne naložbe? Pokaž te tovarne.

Trump je predsednik 3 mesece, večina teh naložb je bila najavljenih v zadnjem mesecu. Torej, tvoj komentar je precej nerealen kajti nihče ne more v 4 tednih pričakovati gradnje tovarn. Drugače pa ni vse tako kot praviš kajti Oracle, Open AI in tisto Južno Korejsko podjetje, ki je najavilo 500 milijard investicij, dejansko gradijo data centre in je Altman tudi objavil sliko prve faze gradnje ki je že v teku.

Drugače pa sam osebno pričakujem vse te investicije in gradnje tovarn, šele potem ko bodo v kongresu sprejeli 15% davek na podjetja. Zakaj bi tisti ki želijo investirati in graditi po ZDA, to storili danes ko kongres še ni sprejel Corporate Tax Cuts kjer bo davek iz 21% spustil na 15%. Ko bodo to sprejeli pa bodo investicije prešle v gradnje in ostale stvari. Počasi, Trump ni na oblasti še niti 100 dni.

Enako ste govorili za ceno jajc in inflacijo in ceno nafte. Danes je zgodba drugačna in tega ne omenjate več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Chalky ()

Obljubljene investicije se bodo zagotovo zakomplicirale in od tega ne bo realizirano niti 25%.
Dejansko se že nakazuje, da bodo države enostavno prepovedale investiranje podjetij v ZDA.

Buggy ::

Tektonski premiki so povod za ponovno tehtanje pozicij ter dogovorov in CN ima v navezi s potencialno izgubo trga v US trenutno poleg Afrike, ki je prakticno njihova trg s prilagoditvami na dlani, ne samo priloznost da nadomesti manjko v tej zdruzitvi, ampak lahko v navezi s tehnologijo in servisi iz EU naredi dokoncen preboj. US je treba se samo na storitvenih podrocjih in servisih pojahat - globalno in skupno, brez izjem. MCGA :P

Strel455 je izjavil:

Obljubljene investicije se bodo zagotovo zakomplicirale in od tega ne bo realizirano niti 25%.
Dejansko se že nakazuje, da bodo države enostavno prepovedale investiranje podjetij v ZDA.

Kje se to nakazuje? Daj link da preberem. Mimogrede večina investicij je s strani ameriških podjetij. Apple 500 milijard, Oracle, Open AI 500 milijard, Nvidia ne vem koliko milijard itd. Savdska Arabija in UAE so obljubili 1500 milijard investicij in dvomim da bosta ti dve državi kaj prepovedati saj so ZDA razlog da sploh obstajata ti dve državi, v trenutni obliki.

TheTrick ::

Torej Trump je ustrelil prvo potem pa bo šele pripravil teren :D. Super strategija. Ni čudno da je tako panično odreagiral trg. Me zanima kolko ma v resnici Trump časa da bo ljudi nategoval, da je treba malo potrpet.
Macron je že rekel da je treba vse investicije ustavit. Mimogrede ljudje smo čustvena bitja, in Trump je razpizdil veliko ljudi, določeno tako daleč da mu bojkotirajo izdelke, potovanja in storitve. In teh ljudi ni malo, na severu je to celo glavna tema volitev, kdo je bolj razpizden.
Samo s turizmom bo naredil tako luknjo da jo niti Musk it DOGE ne bo pokril.
Drugače pa če se hoče MAGA hvalit se bo lahko kmalu ko bo bencin full pocen. Samo ne bodo razumel zakaj :).

Ko bo nafta poceni, bo posredno to tezava tudi za Putina, ki mu oranzni leze v rit. Good times ahead!
Potem se pa se Vucicev in Orbanov za zacetek losamo, pa je to ze skor to

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

TheTrick

Daj pokaži kakšne so Francoske investicije v ZDA, me prav zanima. Francija je povsem nepomembna na svetovnem odru, poleg tega imajo ZDA tudi z Evropo preko 200 milijard trgovinskega primanjkljaja tako da jim ne bo hudo, če se nek Macron odloči da ne bo investiral v ZDA. Zanj bi bilo tako bolje da investira v svojo Francijo, glede nato da so že konkretno za konkurenco.

Tisti ki so se odločili da bojkotirajo izdelke so v manjšini, tako kot tisti ki namerno zažigajo Tesline avtomobile. To pa že ne pomeni da večina ljudi razmišlja tako. Vedno imaš neke podivjane extremiste in tudi v tem primeru ni nič drugače.

Kaj se bo pa dejansko zgodilo pa lahko vidiš v primeru Vietnama kjer se takoj želijo pogajati in spustiti tarife na 0% oziroma na pošten nivo. In to je vse kar ZDA želijo. Ne pozabi da Trump kljub temu da je govoril o recipricol tarrifs, tega ni storil in se je odločil za polovične. Nekateri se zgražate nad ameriškimi tarrifami, nimate pa problemov ko ostale države držijo bistveno večje tarrife na ameriški uvoz.

Zgodovina sprememb…

kow ::

Francija je skupaj z Italijo bolnik Evrope. Portugalska in Spanija sta ze splezale iz dolzniske luknje. Grcija je tudi zelo blizu. Italija in Francija pa sta v globokem govnu. Francija ima vsaj solidno demografsko sliko, to je njihova glavna prednost (rodnost jim je strmoglavila sele v zadnjih 5 letih).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

no comment ::

Chalky je izjavil:

Kaj se bo pa dejansko zgodilo pa lahko vidiš v primeru Vietnama kjer se takoj želijo pogajati in spustiti tarife na 0% oziroma na pošten nivo. In to je vse kar ZDA želijo. Ne pozabi da Trump kljub temu da je govoril o recipricol tarrifs, tega ni storil in se je odločil za polovične. Nekateri se zgražate nad ameriškimi tarrifami, nimate pa problemov ko ostale države držijo bistveno večje tarrife na ameriški uvoz.

Chalky, številke niso za tebe. Vietnam je že sedaj pobral bolj simbolične carine na ZDA robo. In, ne, niti približno niso bile 90%. In, ne, tudi če jih dajo vse na 0%, ne bo presežek z ZDA nič kaj manjši.

kow ::

Jim bo Trump ze prodal nekaj orozja. Kitajskega ne bodo nikoli kupili. Rusko je pa za en drek. Da bi jim lahko izvozili kaj drugega, kot orozje ali surovine, pa dvomim.

Ni mi jasno zakaj EU ne prodaja vec orozja po svetu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

PovemVfaco ::

Chalky je izjavil:

fikus_ je izjavil:

Verjemi, da bo Američane bolj bolelo. Saj Kitajci bodo obcutili, ampak oni imajo za trg cel preostali svet razen Usa.

2 največja in najbogatejša trga sta ZDA in Evropa. Ni države na svetu ki ima bogatejši potrošniški trg kot ti dve državi. Če se to zapre nihče ne bo nadomestil takšnih izgub.

Kitajska zadnjih 20 let konstantno zmanjšuje odvisnost od US in EU trgov, ni se leta 2017 ali pa 2025 prek enega klovna spomnila delat nekih nerealističnih obupanih rezov, ker vse delajo dolgoročno, ne retardirano. Sem enkrat prilepil graf.

Poleg tega pa ko ima US otročje izpade in se začne spravljat še na EU in cel svet, lahko Kitajska vskoči namesto US debilov tudi na EU trgu v večjem deležu (pa po preostalem svetu tudi).

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

Kje se to nakazuje? Daj link da preberem. Mimogrede večina investicij je s strani ameriških podjetij. Apple 500 milijard, Oracle, Open AI 500 milijard, Nvidia ne vem koliko milijard itd. Savdska Arabija in UAE so obljubili 1500 milijard investicij in dvomim da bosta ti dve državi kaj prepovedati saj so ZDA razlog da sploh obstajata ti dve državi, v trenutni obliki.

UAE je 1400mrd commitment v naslednjih DESETIH letih.
Medtem doma niso sposobni dokončat ničesar. Samo nekaj začenjajo in ničesar ne dokončajo.

Strel455 je izjavil:

Chalky je izjavil:

UAE je 1400mrd commitment v naslednjih DESETIH letih.
Medtem doma niso sposobni dokončat ničesar. Samo nekaj začenjajo in ničesar ne dokončajo.

Ja 1400 milijard je kar precej denarja, sploh če upoštevamo tvoj komentar kjer si zapisal da nihče ne želi investirati v ZDA.

PovemVfaco je izjavil:

lahko Kitajska vskoči namesto US debilov tudi na EU trgu v večjem deležu (pa po preostalem svetu tudi).

Kam vskoči? Halo?
"In 2024, the EU exported goods worth €213.3 billion to China and imported €517.8 billion."

Kitajska nima nobenega purchase powerja. Zdaj so že spet v deflaciji.

Chalky je izjavil:

Ja 1400 milijard je kar precej denarja, sploh če upoštevamo tvoj komentar kjer si zapisal da nihče ne želi investirati v ZDA.

UAE je skoraj ta zadnja država, ki bi ji kaj verjel.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Strel455 ()

mtosev ::

Naslednje leto so v US midterm elections pa bomo videli kako se bodo odrezali republikanci. Referendum o Trumpu.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Strel455 je izjavil:

PovemVfaco je izjavil:

lahko Kitajska vskoči namesto US debilov tudi na EU trgu v večjem deležu (pa po preostalem svetu tudi).

Kam vskoči? Halo?
"In 2024, the EU exported goods worth EUR213.3 billion to China and imported EUR517.8 billion."

Kitajska nima nobenega purchase powerja. Zdaj so že spet v deflaciji.

kot večji dobavitelj in manjši "carinik" na račun US izpadov. Kot kupec res ne bojo.

Strel455 je izjavil:

Chalky je izjavil:

UAE je skoraj ta zadnja država, ki bi ji kaj verjel.

Pa še tu je večji problem, da UAE še manj verjame Ameriki kot obratno. Oni vejo da jim pomaga malo pomahat oranžnemu z nekim dnarjem, da bo lahko svojo glupo bazo ala chalky malo šopal in dobijo brezplačno kake bonbončke od oranžne admin, pa ne rabijo nič "dostavit", ker čez 4 leta bo itak vse pozabljeno. :))

US razvajenci in meglomešalci pač ne morejo bit produkcijska velesila s takim sistemom.

Zgodovina sprememb…

70% upad potovanj z letalom iz Kanade v ZDA se Chalkyju zdi peščica :D.

Airline bookings from Canada to the U.S. are down 70% compared to the same period last year, OAG, a global air traffic data provider, announced Wednesday.

After the U.S. Travel Association (USTA) warned in early February that even a 10% reduction in Canadian inbound travel would translate to $2.1 billion in lost spending and would jeopardize 140,000 jobs in the hospitality sector, preliminary data from Statistics Canada for February showed a 23% drop in cross-border car travel from Canada to the U.S.

Peščica torej :). Razpizdo jih je do daske.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TheTrick ()

Trump dela zeleni prehod, magarci še malo zaostajajo s spinanjem :))

Kanada z elbow-up se pac ne zajebava + imajo administracijo, ki ve kaj dela ne pa za krmilom neke tv voditelje in retarde, ki so jim crvi pozrl mozgane :))

mtosev ::

Čisto prav je, da se Kanadčani izogibajo potovanjem v ZDA. Jaz tudi ne bi šel tam zaradi retarda Trumpa.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

pegasus ::

Že imamo kak web sajt, ki odšteva čas do tretnuka, ko bo trump "padel skozi okno"?

tikitoki ::

kow je izjavil:

Velik del levice je 20 let govoril, da je Wall Street nas sovraznik. Zdaj pa jocejo, da borze padajo? Kako je to mogoce?

So ponovno popustila zdravila?

Utk ::

Ne vem zakaj to dela, jasno pa da to dela namenoma.

Utk je izjavil:

Ne vem zakaj to dela, jasno pa da to dela namenoma.

Za tole pa jaz nebi dal glih roke v ogenj...vsaj glede na to da je s pomocjo AI tako pompozno upeljal carine :))

Idiocracy bo bolj na mestu...ce je govora o oranznem pavijanu seveda >:D

Zgodovina sprememb…

PovemVfaco:: danes, 19:52:45

Se bojim, da si zaljubljen v oranžnega...jaz ga niti omenjal nisem.

TheTrick je izjavil:

70% upad potovanj z letalom iz Kanade v ZDA se Chalkyju zdi peščica :D.

Airline bookings from Canada to the U.S. are down 70% compared to the same period last year, OAG, a global air traffic data provider, announced Wednesday.

After the U.S. Travel Association (USTA) warned in early February that even a 10% reduction in Canadian inbound travel would translate to $2.1 billion in lost spending and would jeopardize 140,000 jobs in the hospitality sector, preliminary data from Statistics Canada for February showed a 23% drop in cross-border car travel from Canada to the U.S.

Peščica torej :). Razpizdo jih je do daske.

Sem ravno danes bral da naj bi Kanada izgubila 30 tisoč delovnih mest in da zapirajo tovarne avtomobilov. Bomo videli kdo bo zdržal dlje, Kanada ki brez ameriškega trga kapitulira jutri, ali ZDA ki ne potrebuje Kanade, niti v gospodarskem kot tudi obrambnem smislu.

Zgodovina sprememb…

To da jih ne potrebujejo je lepa mantra MAGA folka. Tolk jih ne rabijo da bi jih Trump kr aneksiral.

Pithlit ::

Cajt da se v Detroit-u razpadajoče bajte pokupi. Očitno so zda nova indija koromandija. Šihtov kolikor hočeš, glede na to da ne rabijo nikogar.

Dejmo videt kaj se zgodi k Kanada pa Mehika zapreta svoje pipice.

Aja. A si ne zaslužim odgovora?
Life is as complicated as we make it...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

Seveda si ga zasluzis. Oranzni je v 'automitiv mestu' ze naredil dramo, ki se jo cuti pri vecini prebivalcev tega mesta, seveda najbolj tistih, ki se vedno upajo, da je MAGA real deal :D

https://www.reuters.com/business/autos-...

bosto ::

Kaj mislite, koliko je možnosti da je Trumpić 'čist slučajno' mal shortal delnice, preden je objavil carine? Mislim, mal mora tudi on zaslužit, al ne?

...glede na meme coine ob svoji invaguraciji, kjer je prvic konkretno zjebal dosti svojih MAGA sanjacev cisto mozno.

to gre po obrokih, pocasi se zabo kuha

Zgodovina sprememb…

kodiak ::

HAHA..Trump dobiva počasi odgovore, ki jih vsekakor ni predivdel. Kdo bi mu sicer lahko zameril, če pa ima ekipo sestavljeno iz samih diletantov. AHAHAHA

Ta od oranznega pozegnana in katolibanska zgodba je real...not shiting u :))

...bom pa v nedeljo sel k spovedi, ker bi z veseljem dal Karoline Leavitt en kompleten klasicen vukojebinski servis, ker zgleda punca ni se dobila dobrega tica v vse tri vhode :))

DarwiN ::

Karoline je up there, ko gre za največje ženske pošasti ever.. Vsekakor ena najbolj antipatičnih žensk ever. Trumpova bivša tiskovna propagandistka Sarah Huckabee Sanders je verjetno še hujša.. O tej ženski imam še danes nočne more. ;) In zanimivo sta obe ob svojem prvencu pred kamerami izjavili "I will never lie to you". The rest is history. Še Marjory Taylor Green in serijska morilka Aileen Wuornos sta prav simpatični proti tema dvema zverema. ;=)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

ej, nocem bit demagoski, samo cisto moja osebna opazka glede JD Vance, meni vizualno deluje mal prevec woke in beta, bi ga znal videti v kakih orbanovih orgijah...ampak to sem samo jaz. Brain fart...sry. Me pa preseneca, da je sel cez 'moralni sito' proper redneckov na jugu :))
Ja sram me je, in tudi to se bom v nedeljo spovedal, sam resno?

Zgodovina sprememb…

Preveč prijazen in celo čustva pokaže na trenutke. Pravi pussy in vsekakor ni STRONG.. Zato IMO tudi ne more prevzet vodenje kulta.. Še vedno vztrajam, da je Trump Jr. edini iz pravega testa. ://

Nazaj h Karoline, poslušaj tole; človek dobi kar kurjo kožo:

jej, bom posten. S to naivno samozavestjo in omejenostjo ter pripadnostjo katolibanskemu oranznemu kultu bi jo z veseljem posolal 'po nase', kot sem ze rekel. Nekak z nekega cudnega razloga me sexualno privlaci...fuck me I must be borg :D

..no roko na srce ne zgleda tolk swoh al kaj? Trump glede na svojo zgodovino, zna imeti tudi kaksne zanimive avanture v Beli hisi. Clinton je IMO amater. Vec pa v naslednih epizodah hrabrega miska.

Zgodovina sprememb…

Prasica je stara 29 let al kolk.. Walda da ni švoh. Ampak vseeno bi jo raje pretepel. ;)

jernejl ::

Chalky je izjavil:

Jaz res ne razumem kako vam ni jasno da ZDA ne bodo občutile večjih bolečin kot Kitajska in ostale države po svetu.
ZDA so se skregale praktično s celim svetom, kitajci pa samo z ZDA. Kitajci imajo alternative, kamor se lahko delno preusmerijo, ZDA pač ne.
Jasno je, da bodo najkrajšo potegnile ZDA, ker so se spravili praktično na cel svet, ki je gospodarsko precej močnejši od njih samih. Vsi ostali so skregani "samo" z ZDA, ki predstavlja samo del njihove zunanje trgovine.

Drugače pa sam osebno pričakujem vse te investicije in gradnje tovarn, šele potem ko bodo v kongresu sprejeli 15% davek na podjetja. Zakaj bi tisti ki želijo investirati in graditi po ZDA, to storili danes ko kongres še ni sprejel Corporate Tax Cuts kjer bo davek iz 21% spustil na 15%.
Meh. Pomemben dejavnik za investicije je gospodarska stabilnost. Če imaš predsednika, ki se obnaša kot slon v trgovini s porcelanom, vsak dan govori nekaj drugega in potem naredi nekaj tretjega, hkrati niti sam za naslednji dan ne ve, kaj bo še storil, bo malo resnih investitorjev v tako okolje investiralo. Zakaj bi šel investirat milijone/milijarde v neko tovarno v ZDA, če tramp sam ne ve, ali bo morda čez dva tedna dosegel nek deal in carine potegnil nazaj. Ali čez dva meseca. Ali čez dve leti. Ali pa bo še bolj jezen in jih bo potrojil. Ali pa bo čez štiri leta prišel drug predsednik in bo vse te carine ukinil. Investitor bo pa ostal z investicijo v ZDA, ki ne bo rentabilna.

Prasica je stara 29 let al kolk.. Walda da ni švoh. Ampak vseeno bi jo raje pretepel. ;)

Ma pustmo stat / did u see what I done :))
Zakaj se ne prepove takim senilnezem z na pol mrtvimi mozgani in brez vizije (Biden/Trump) sploh kandidirati za tak polozaj? Starci, ceprav zgolj figure, niti niso izkuseni oz modri, so zgolj kot neka relikvija ne vem komu. To je se huje kot royalizem v UK.
Zakaj se BOLJ ne omeji starostno te funkcije, da bi nastopal kdo z vizijo za mlade (ker politika se dela za njih), ki zadeve razume (generacijski rzkorak) in bo za posledice tudi odgovarjal. Oranzni idiot je na pol crknjen in mu vse dol visi, ker je tipicni individualist in ima poln kurec vsega. V arest ga kot kaze tudi ne morejo spravit...go with the flow and bring all nation down with u...moto!?

Ne stekam!

Zgodovina sprememb…

Chalky je izjavil:

PovemVfaco:: danes, 19:52:45

Se bojim, da si zaljubljen v oranžnega...jaz ga niti omenjal nisem.

Chalky je izjavil:

Trump je predsednik 3 mesece, večina teh naložb je bila najavljenih v zadnjem mesecu.

Zgleda si mel brain reset tam med 19. in 22. uro.

Da sm zalublen v oranžnega, pa še posebej jegove vernike, je pa 100 % resnica. Tk se že dolgo nisem narežal k te dni, vsa zasluga gre oranžnemu in fanom :))

kodiak ::

US ladja se počasi potaplja. Trg se je odvzval, počakajmo še kako močno se bo odvzval svet. Kakorkoli, čas je da se naše prioritete odmaknejo kolikor je le možno od vsega kar US predstavlja v zahodnem svetu.

Scaramouche3 ::

kodiak je izjavil:

US ladja se počasi potaplja. Trg se je odvzval, počakajmo še kako močno se bo odvzval svet. Kakorkoli, čas je da se naše prioritete odmaknejo kolikor je le možno od vsega kar US predstavlja v zahodnem svetu.

Mi rabimo svojo industrijo,ki jo Amerika ima, ne moremo se kar odmaknit, če ne proizvajamo svojih procesorjev!
Naša vojaška industrija mora imeti programe,ki niso odvisni od Američanov!

Dobrodosel v novi realnosti
««
149 / 149
»
»»