Forum » Operacijski sistemi » Linux - Plačam za čiščenje diska s tekstovnim načinom
Linux - Plačam za čiščenje diska s tekstovnim načinom

thebineteran ::
Potreboval bi nekoga, ki bi lahko uredil naslednjo težavo. Seveda mu plačam.
Rootfile System je prepoln in me po log-inu ne vrže na namizje. S tekstovnim načinom sem parkrat to sam uspel rešiti, sedaj pa mi več ne uspe. Linux Mint 2.0. Sem v Ljubljani.
Lep pozdrav,
Bine
070859088
Rootfile System je prepoln in me po log-inu ne vrže na namizje. S tekstovnim načinom sem parkrat to sam uspel rešiti, sedaj pa mi več ne uspe. Linux Mint 2.0. Sem v Ljubljani.
Lep pozdrav,
Bine
070859088
- poskusilo klonirati: thebineteran ()

link_up ::
find /var/log -type f -size +100M # pokaze fajle vecje od 100M v log direktoriju
zbrisat bos pa menda znal...
zbrisat bos pa menda znal...
In and Out

S komando od link_up ne gre.
find: '/var/log/lightdm' :permission denied
find: '/var/log/cups' :permisiion denied
find: '/var/log/private' : permission denied
find: '/type' : no such file or directory
find: 'f' : no such file or directory
Lahko pošlješ kakšna navodila glede tega z usb-jem? Tega še nisem delal.

WhiteAngel ::
thebineteran je izjavil:
S komando od link_up ne gre.
sudo find /var/log -type f -size +100M

pegasus ::
Vse potrebno že imaš pri roki: preberi man du, man df in se loti sprehoda po datotečnem sistemu. Če imaš ločeno home particijo, jo počisti najprej. Kak Downloads folder je ponavadi dober začetek ...

S komandami iz man du in df mi ne bo ratalo, nisem dosti programerja.
Bom poskusil z Live mount USB.
Če prav razumem, če dam Linux na usb (na drugem računalniku) ga lahko normalno zaženem z usb-ja in me bo spustilo na namizje? Potem lahko z npr. Bleachbitom spucam? Ali spremenim velikost particij?
Bom poskusil z Live mount USB.
Če prav razumem, če dam Linux na usb (na drugem računalniku) ga lahko normalno zaženem z usb-ja in me bo spustilo na namizje? Potem lahko z npr. Bleachbitom spucam? Ali spremenim velikost particij?

srus ::
Predlagam, da najprej pogledaš kakšno je stanje v sistemu:
df -h
mount
sudo du -sh /*
Poženi zgornje ukaze, javi rezultate.
df -h
mount
sudo du -sh /*
Poženi zgornje ukaze, javi rezultate.

Ok, zdaj sem pa pomoje še bolj zakompliciral.
Na namizje me je vrglo in sem uspel pobrisal par programov z Bleachbitom in Stacerjem. Po neumnosti pa sem pobrisal še vse cinnamon datoteke v Stacerju. Računalnik je zamrznil in me zdaj sploh ne spusti več na namizje.
Sem pa uspel mountat na usb in ga sedaj lahko zaženem na ta način. Z root particijo sedaj lahko delam kar hočem. Vendar ne morem dobit dostopa do privatnih datotek. V terminal vpišem "ecryptfs-mount-private" in mi pravi
ERROR: Encrypted private directory is not setup properly.
Se da mogoče kaj naredit? Če ne drugega, bi vsaj privat datoteke rešil in magar kar šenkrat inštaliral Linux.
Na namizje me je vrglo in sem uspel pobrisal par programov z Bleachbitom in Stacerjem. Po neumnosti pa sem pobrisal še vse cinnamon datoteke v Stacerju. Računalnik je zamrznil in me zdaj sploh ne spusti več na namizje.
Sem pa uspel mountat na usb in ga sedaj lahko zaženem na ta način. Z root particijo sedaj lahko delam kar hočem. Vendar ne morem dobit dostopa do privatnih datotek. V terminal vpišem "ecryptfs-mount-private" in mi pravi
ERROR: Encrypted private directory is not setup properly.
Se da mogoče kaj naredit? Če ne drugega, bi vsaj privat datoteke rešil in magar kar šenkrat inštaliral Linux.

Ring0Ruin ::
thebineteran je izjavil:
Potreboval bi nekoga, ki bi lahko uredil naslednjo težavo. Seveda mu plačam.
Lep pozdrav,
Bine
070859088
Namesti ncdu in pozeni `sudo ncdu /`, ti bo hitro vse jasno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem pri sprembi root gesla v MySQL v UbuntuOddelek: Pomoč in nasveti | 1325 (905) | killa bee |
» | geforce 8500 driver za linuxOddelek: Pomoč in nasveti | 817 (668) | uros123 |
» | Internet dela ali ne dela (lnux)Oddelek: Operacijski sistemi | 2036 (1705) | root |
» | Slackware Linux (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4560 (3477) | tx-z |
» | Gentoo Xorg.conf LCD - sistem se obesiOddelek: Operacijski sistemi | 1706 (1499) | Mr.B |