Forum » Omrežja in internet » Težave s povezavo ruterja v Telemach omrežje
Težave s povezavo ruterja v Telemach omrežje

vomi ::
Pozdravljeni, na vas se obračam, ker mi Telemachova pomoč ne zna pomagati.
Že drugo leto sem pri Telemachu in prvo leto je vse delalo OK. Potem mi je začelo cukati TV sliko pri ogledu nazaj in sem poklical tehnično pomoč.
Ugotovili so, da so v omrežju motnje, zato so zamenjali ojačevalce in kabel po hiši in bi moralo biti vse OK. Potem mi je serviser resetiral njihov modem na tovarniške nastavitve.
Takrat pa se je začela kalvarija z internetom., ki nikakor ni ostal stabilen.
Doma imam precej razvejano omrežje, uporabljam svoj ruter, pa še en podruter, pametne naprave itd...
Da skrajšam, po enem mesecu mučenja, sem šel kupit drug ruter.
Serviser mi je prišel menjat modem, prinesel je Ubee modem, ker je baje boljši in ga nastavil na bridge način.
Priklopil sem moj novi ruter TP-Link Archer AX53 preko wan porta in vse je začelo delovati. Cele 3 dni.
Včeraj je najprej nehal delati Wi-Fi, nato pa še LAN.
Pustil sem vse skupaj in danes zjutraj je čudežno zopet vse delalo, kaki 2 uri.
Nato je zopet nehal delati LAN (priklop računalnika preko UTP LAN vtičnic), Wi-FI pa še kar dela.
Mobilne naprave lepo dobijo IP naslov od ruterja, preko kabla pa se nič ne poveže, razen povezave z EON boxom, ki edina dela preko kabla.
Mobilno omrežje je sicer precej nestabilno in kaže hitrosti od 12 do 200 MBps.
Modem dela na naslovu 192.168.0.1, ruter pa na 192.168.1.1
Včasih se sicer uspe povezati preko LAN, ampak potem javlja, da ni interneta.
Nameščeno imam tudi mobilno aplikacijo Tether, ki mi kaže, da moj ruter deluje odlično.
Res je, da imam na wifiju kar precej pametnih naprav (okoli 20), vendar je vse to delovalo že prej.
Moje vprašanje je sledeče. Ali kdo ve, zakaj bi Wi-Fi delal, preko kabla pa se računalnik noče povezati?
Tudi če resetiram modem in ruter, ne pomaga.
Telemach me prepričuje, da oni z mojim omrežjem nimajo nič.
Hvala za odgovor.
Miran
Že drugo leto sem pri Telemachu in prvo leto je vse delalo OK. Potem mi je začelo cukati TV sliko pri ogledu nazaj in sem poklical tehnično pomoč.
Ugotovili so, da so v omrežju motnje, zato so zamenjali ojačevalce in kabel po hiši in bi moralo biti vse OK. Potem mi je serviser resetiral njihov modem na tovarniške nastavitve.
Takrat pa se je začela kalvarija z internetom., ki nikakor ni ostal stabilen.
Doma imam precej razvejano omrežje, uporabljam svoj ruter, pa še en podruter, pametne naprave itd...
Da skrajšam, po enem mesecu mučenja, sem šel kupit drug ruter.
Serviser mi je prišel menjat modem, prinesel je Ubee modem, ker je baje boljši in ga nastavil na bridge način.
Priklopil sem moj novi ruter TP-Link Archer AX53 preko wan porta in vse je začelo delovati. Cele 3 dni.
Včeraj je najprej nehal delati Wi-Fi, nato pa še LAN.
Pustil sem vse skupaj in danes zjutraj je čudežno zopet vse delalo, kaki 2 uri.
Nato je zopet nehal delati LAN (priklop računalnika preko UTP LAN vtičnic), Wi-FI pa še kar dela.
Mobilne naprave lepo dobijo IP naslov od ruterja, preko kabla pa se nič ne poveže, razen povezave z EON boxom, ki edina dela preko kabla.
Mobilno omrežje je sicer precej nestabilno in kaže hitrosti od 12 do 200 MBps.
Modem dela na naslovu 192.168.0.1, ruter pa na 192.168.1.1
Včasih se sicer uspe povezati preko LAN, ampak potem javlja, da ni interneta.
Nameščeno imam tudi mobilno aplikacijo Tether, ki mi kaže, da moj ruter deluje odlično.
Res je, da imam na wifiju kar precej pametnih naprav (okoli 20), vendar je vse to delovalo že prej.
Moje vprašanje je sledeče. Ali kdo ve, zakaj bi Wi-Fi delal, preko kabla pa se računalnik noče povezati?
Tudi če resetiram modem in ruter, ne pomaga.
Telemach me prepričuje, da oni z mojim omrežjem nimajo nič.
Hvala za odgovor.
Miran

beta1 ::
Telemach ima skoraj sigurno 99postov prav.
Tezave imas s svojim routerjem.
Presvoh router bi rekel.
Tezave imas s svojim routerjem.
Presvoh router bi rekel.
Huawei LTE CPE master.

Daniel ::
Tvoj router bi moral dati v bridge. Če sem prav razumel imaš sedaj dvojni NAT. Potem pa iščeš naprej, če še zmeraj dela probleme.

Han ::
Firmware je zadnji na Archerju? Archer AX53(EU)_V2_1.0.4 Build 20240306
Menjaj router za precej bolj zmogljiv in stabilen ASUS RT-AX86U Pro ali RT-BE86U, pa ne bo takšnih težav...
Menjaj router za precej bolj zmogljiv in stabilen ASUS RT-AX86U Pro ali RT-BE86U, pa ne bo takšnih težav...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()

predi ::
Doma imam precej razvejano omrežje, uporabljam svoj ruter, pa še en podruter, pametne naprave itd...Da nimaš ti tudi dveh DHCP strežnikov s prekrivanjem rezervacij, tako kot nekdo drug v zadnjem mesecu dni tod okoli, zaradi česar prihaja do sporadičnih IP konfliktov v tvojem omrežju.
Nenavadni problem z internetno povezavo doma
Zgodovina sprememb…
- spremenil: predi ()

vomi ::
Telemachov modem je seveda nastavlje kot Bridge in router je priključen preko wan in ruter dodaljuje IP adrese.
Nazaj sem dal moj stari ASUS RT-N18U in glej ga zlomka - vse dela OK.
Sem pa vse to poskušal že s prejšnjim Telemachovim modemom Innbox V60U ampak ni delalo.
Mogoče je bil problem v tem, da mi Bridge način niso dobro nastavili.
Kasneje mi je en njihov sistemc popravljal neke parametre, ker baje niso bili pravi, ampak tudi potem ni delalo.
Ni mi jasno, zakaj bi imel novejši Archer take težave s Telemachovim omrežjem.
Nekih posebnih nastavitev v ruterju nisem delal, kot tudi pri Asusu ne.
Drugače ogromno uporabljam TP-linkove izdelke (kamere, vtičnice, switch) in moram reči, da vse naprave delujejo zelo dobro.
Vsak pod-ruter pa seveda mora imeti drugo skupino (3. številko na IP-ju) in potem se ne tepejo.
Zdaj bom kar pustil star modem, samo da dela. (Ne diraj lava dok spava.)
Hvala vsem za nasvete.
Nazaj sem dal moj stari ASUS RT-N18U in glej ga zlomka - vse dela OK.
Sem pa vse to poskušal že s prejšnjim Telemachovim modemom Innbox V60U ampak ni delalo.
Mogoče je bil problem v tem, da mi Bridge način niso dobro nastavili.
Kasneje mi je en njihov sistemc popravljal neke parametre, ker baje niso bili pravi, ampak tudi potem ni delalo.
Ni mi jasno, zakaj bi imel novejši Archer take težave s Telemachovim omrežjem.
Nekih posebnih nastavitev v ruterju nisem delal, kot tudi pri Asusu ne.
Drugače ogromno uporabljam TP-linkove izdelke (kamere, vtičnice, switch) in moram reči, da vse naprave delujejo zelo dobro.
Vsak pod-ruter pa seveda mora imeti drugo skupino (3. številko na IP-ju) in potem se ne tepejo.
Zdaj bom kar pustil star modem, samo da dela. (Ne diraj lava dok spava.)
Hvala vsem za nasvete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri router? (strani: 1 2 3 4 … 131 132 133 134 )Oddelek: Kaj kupiti | 1353559 (1608) | Han |
» | A1 optika v bridge mode nehala delovati (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12261 (326) | jure3000 |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 585447 (2219) | MrStein |
» | ASUS RT-N66U 3x (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 15335 (13924) | styled |
» | IZZIV za vse ki se spoznate na WIFIOddelek: Pomoč in nasveti | 3174 (2559) | NeMeTko |