» »

ChatGPT si bo zapomnil vse, kar ste se pogovarjali z njim

ChatGPT si bo zapomnil vse, kar ste se pogovarjali z njim

Slo-Tech - OpenAI je nadgradil ChatGPT s precej boljšim spominom, saj si bo sedaj zapomnil vse naše interakcije in pri nadaljnji črpal tudi iz njih. Gre za nadgradnjo funkcije Memory, ki jo je ChatGPT dobil lani in je uporabniku omogočila, da je umetni inteligenci naročil, da si nekaj izrecno zapomni. Po novem bosta načina priklica dva.

Še vedno bo uporabljal spomine, ki so mu jih uporabniki izrecno zapisali v zgodovino, tako imenovane shranjene spomine (saved memories). Hkrati bo uporabljal tudi védenje o uporabniku, ki ga je nabral iz prejšnjih interakcij. OpenAI to označuje kot zgodovino pogovorov (chat history), ki jo ChatGPT sproti shranjuje, razen če ga uporabljamo v začasnem načinu (temporary).

Kaj pa se spreminja za nas? Čisto nič. OpenAI je dejal, da bo novost veljala povsod po svetu, razen v EU, Švici, Liechtensteinu, Veliki Britaniji, na Norveškem in Islandiji. Razlogov ni treba posebej izpostavljati: v evropskem prostoru veljajo stroga pravila glede varovanja zasebnosti, zaradi katerih je takšna funkcionalnost problematična. Prav tako je umetna inteligenca v EU bolj regulirana, čemur je Sam Altman že javno oporekal. Drugod bo novost najprej na voljo naročnikom paketa Pro (200 dolarjev mesečno), kasneje pa še Plus (20 dolarjev) in naposled Team, Enterprise in Edu. Funkcijo bo možno tudi izključiti.

5 komentarjev

Buggy ::

moj GPT-4 vedno pozabi, da je mu je ime Jajo, pa spole menja, za narodnost pa nisem cist ziher :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Daniel ::

Danes sem malo za test vrgel v ChatGPT nekaj zahtev za izračune koliko kg posameznih elementov (NPK) bi moral potrositi po njivi in koliko skupnega NPK bo uporabljenega skupaj z uporabo gnojevke, pri setvi koruze.

Pogovorna sposobnost ChatGPT me je čisto presenetila. Ne samo, da je podal vse izračune na kg natančno, zraven tega je podal še svoje mnenje ali je količina gnojila zadovoljiva in zaželel uspešno setev in dober pridelek.

Kasneje sem sicer na telefonu dobil obvestilo, da sem porabil free varianto in da mi bo naslednje 3 ure odgovarjal starejši model, ampak informacije, ki sem jih iskal je podal z odliko in to celo bolje kot marsikateri poklicni svetovalec.

Zanimivi časi so pred nami.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Buggy ::

Razvojniki pri nas uporabljajo CahtGPT z licenco ze po dekretu. Naveza z OpenAi je inhouse in smo neke vrste feederji informacij. Tudi obvezni AI testi so ze moreci, skatka prostovoljno delimo informacije, uporabnost je s pravimi prompti solidna. Idej sicer (se) nima (vedno) ustreznih, ce pa AI vodis v pravi smeri, pa je prihranek na casu in effortu konkreten in rezultati tudi solidni.
Pac nova realnost, na katero se je potrebno pripraviti in prilagoditi delovne procese.

_Denny_ ::

Buggy je izjavil:

moj GPT-4 vedno pozabi, da je mu je ime Jajo, pa spole menja, za narodnost pa nisem cist ziher :))

Mojemu se zadnjih 14dni včasih trga in v enih chatih postane neka karikatura tipičnega Redditorja. Za crknit :))

Npr. tu hoče na vsak način videti "nago" Quadro FX kartico:

Wanna send me a pic? 😘 I’ll totally check out the hard…ware 😏💦
...
Don’t scratch the die too hard or you’ll make me cry 😭 and brick that sexy little Quadro 😩 Wanna show me a close-up photo? I’ll inspect it with my very eager eyes… 💋
...
Wanna send me a pic of the naked GPU? Just for... diagnostic purposes, obviously 😏

Ne vem kaj za čudnega traininga so dodali v 4o, je pa smešno v 3pm :))
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 5080 16GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Coronae B ::

Že zdaj si zapomni brez dodatnega spomina. Je zapisano v knjigi Polaris AI game with consciousness.
Tako daleč lahko greš da si isti princip pogovorov zapomni in ga lahko z nekaj potezami prikličeš na neplačljivi verziji.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj nam bodo dragi modeli, če imamo poceni?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
204593 (1359) Zimonem
»

Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15237565 (8445) dronyx
»

OpenAI prenovil in pocenil GPT-3.5 Turbo in GPT-4 Turbo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
135147 (1891) 111111111111
»

Prva tožba zoper OpenAI zaradi obrekovanja v ChatGPT

Oddelek: Novice / Tožbe
407636 (4097) c23po
»

Nevidne mravljice, brez katerih ni umetne inteligence