» »

Kaos na štajerski avtocesti

Kaos na štajerski avtocesti

«
1
2

endelin ::

Sedaj bo med Dramljami in Slovensko Bistrico promet samo po enem pasu, iz nasprotne smeri nekaj časa po dveh pasovih (en je zelo zoožan). Spremenjen režim bo dve sezoni. Nekaj časa tudi samo po en pas v obe smeri. Kakšen kaos bo to si lahko predstavljte, sploh če se pokvari vozilo. Saj se nimaš kam umakniti. Kako bodo to sploh reševali če zagusti enemu šleparju?

Pišem zato ker je vožnja toliko kilometrov mučna, pa ne zato ker je težko voziti tistih 60 oz daš na 70, ampak zaradi idiotov ki ti potem “jebajo mater” z blendanjem in trobljenjem če ne furaš vsaj 80-90. In tako že prvič ko sem šel mimo zvečer takoj blendanje enega živčnega debila za mano ko sem peljal 70, kjer je omejitev 60??? Več pa ne mislim voziti v teh primerih ker si v primeru radarja ž v drugem razredu za kazen.;((
  • spremenil: endelin ()

pegasus ::

Takim zabremzaš na polno.

IL_DIAVOLO ::

Poiščeš si službo na svoji lokaciji.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

starfotr ::

Voziš po omejitvah in vzvratno ogledalo namestiš, da sveti v strop.

nejc_nejc ::

Izdatno si pereš vetrobransko steklo.

Kayzon ::

Zapeljes se z lokalnim helikopterjem.

Telbanc ::

Na avto daš zadaj napis, "kamera v avtu"
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Jaz o volku volk iz gozda:P

Štajerska avtocesta je zaradi prometne nesreče proti Mariboru zaprta med Dramljami in Slovenskimi Konjicami v predoru Pletovarje.

link_up ::

glej, itak ne ves zakaj blenda...lahko, da mu je slabo oz. je kaj takega pojedel. Vozi dalje.
In and Out

CopiumRovte ::

Kayzon je izjavil:

Zapeljes se z lokalnim helikopterjem.

https://www.youtube.com/shorts/UpyfZjh4...

Z enim takim domače izdelave bi šlo, dokler ne bi šel enmu v nos in bi te prijavil.

link_up je izjavil:

glej, itak ne ves zakaj blenda...lahko, da mu je slabo oz. je kaj takega pojedel. Vozi dalje.

Mogoče pa ga samo pozdravlja.

3x blend: Pozdravljen. Lep avto imaš in všeč mi je tvoja vožnja.,
4x blend: + opa, pozdravljen kristjan. Všeč mi je tvoja ribica.
5x blend: + pustite pozdraviti še domače.
6x blend: + upam da bo lepo vreme tudi ostalo.
7x blend: + spelji se mi s poti no že. Krščen matiček...

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Jaz gledam YT, pametne zadeve za razmišljat, pa nisem živčen.

perci ::

V petek ob treh sem potreboval 2,5h iz mb v lj....dobro, da nisem vozil in sem se lahko vmes posvetil drugim rečem.

zodiak ::

Mogoče bi bilo pametno razmislit o vlaku to leto....

VelkBla ::

zodiak je izjavil:

Mogoče bi bilo pametno razmislit o vlaku to leto....

Bodo ze uredili, da bo tudi voznja z vlakom ene dve do tri ure. Da bo za vse pravicno! (sarcasm)

c23po ::

endelin je izjavil:

Sedaj bo med Dramljami in Slovensko Bistrico promet samo po enem pasu, iz nasprotne smeri nekaj časa po dveh pasovih (en je zelo zoožan). Spremenjen režim bo dve sezoni. Nekaj časa tudi samo po en pas v obe smeri. Kakšen kaos bo to si lahko predstavljte, sploh če se pokvari vozilo. Saj se nimaš kam umakniti. Kako bodo to sploh reševali če zagusti enemu šleparju?

Pišem zato ker je vožnja toliko kilometrov mučna, pa ne zato ker je težko voziti tistih 60 oz daš na 70, ampak zaradi idiotov ki ti potem “jebajo mater” z blendanjem in trobljenjem če ne furaš vsaj 80-90. In tako že prvič ko sem šel mimo zvečer takoj blendanje enega živčnega debila za mano ko sem peljal 70, kjer je omejitev 60??? Več pa ne mislim voziti v teh primerih ker si v primeru radarja ž v drugem razredu za kazen.;((

Daj nas samo razsvetli, zakaj je nekdo debil, ko ti hoče vsiliti svojo hitrost, če si se že sam odločil, da boš vsiljeval svojo lastno. Zakaj je tvoja odločitev manj debilna od njegove? In zakaj to sodi v probleme človeštva?
Računalniki nimajo spominov.

GrimReaper3 ::

endelin je izjavil:

Enako je na gorenjski AC čez tunel pred Brezjami/Tržičem. Jaz in ostali, če se komu mudi, bomo šli 140 na 100. Več kot to gre še redkokateri Nemec, mogoče 150. 100 (seveda v takem primeru nujno po desnem pasu) greš pač samo, če imaš cel čas na svetu oz. po drugih besedah, imaš še več kot 10min fore do Kranja ali pa sploh nimaš nujne vožnje.
120 bi se v večini primerov še prepeljal čez cel tunel po levem pasu, pri 100-110 pa nimaš pogojev, to si takoj prehiten po desni.

To kar ti opisuješ, ma 80 se verjetno res da vozit. Ampak če gre promet pred tabo počasneje, je pa res neumno blendat, ker to ne bo nobene razlike kot če ne bi.
Jaz tudi vem da sem v takih primerih v preteklosti vozil po omejitvi oz. do 10 čez. Ampak zdaj pa vem, da če vidiš da koga oviraš, narediš vse da ga ne oviraš, v tem primeru pač da pospešiš na 90, če je spredaj frej.

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

Zaradi takih kot si ti in tvoj predhodnik so omejitve nižje kot bi lahko bile. Postavljene so z misijo da se bo realno vozilo cca. 30%+ voznikov 30-40% prek.

Če pride do nesreče pri 60 ali pri 90 je ogromna razlika. Sploh kadar je to gradbišče kjer so ob strani mirujoči delavci, mehanizacija,....

Skratka z razlogom je omejitev 60. Sam se ne sekiram za reveža zadaj. Tempomat je zataknjen na omejitev... ko ni prometa ali nikogar na gradbišču 10 prek.

Kolioko pa ima kdo nujnih voženj? Nujne vožnje so vožnje reševalcev.

Miha 333 ::

GrimReaper3 je izjavil:

Ampak zdaj pa vem, da če vidiš da koga oviraš, narediš vse da ga ne oviraš, v tem primeru pač da pospešiš na 90, če je spredaj frej.

Morebitno položnico potem tudi tistemu zadaj pošlješ? Ravno na tem odseku je ohišje za stacionarni radar. Poleg tega nikoli ne veš, kje ob gradbišču ga bodo postavili. Omejitev je z razlogom in v takem primeru nastavim tempomat na omejitev + 10 km/h. Kakšna logika je, da nekoga oviraš, ker voziš po omejitvi ali celo čez?

Utk ::

Jaz grem v takih primerih +10, če me kdo od zadaj opozori, da grem prehitro, grem pa +0.

bm1973 ::

Pa kaj se je tako težko umaknit folku na drugi pas? In ga spustiti mimo?

Se vaš penis skrči če to naredite? Ego ne pusti? Žena ne bo dala?

Če meni folk zadaj blenda, se mu umaknem, če se da, in mirna Bosna... Če on vozi prehitro, zakaj je to vaš problem?

Gradbišča na avtocestah so smotana, sploh v Avstriji, ko ti tik pred koncem znaka za konec gradbišča dajo radar. Ko že 100, 200 metrov ni nobenega gradbišča, samo uradne table za konec še ni.

V Nemčiji ti blendajo če tako drekaš tudi na avtocestnih gradbiščih. Smo se peljali kar lepo 100, 120 km/h tam, kjer je bila omejitev 60 km/h. Nemci niso tako obsedeni za radarji kot Avstrijci.

Da da ... Imam več pisnih potrdil, da je 70km/h na autobanu prehitro.

kow ::

bm1973 je izjavil:

Nasilneza se udari nazaj na gobec. Sej ves, tako kot se Rusa. Razumem pa, da je to balkanskim rusom tezko doumeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Utk ::

Funkcionalno nepismen debil ni poštekal niti da se pogovarjamo o enem pasu na avtocesti, ki nastane ob delu na (avto)cesti.

c3p0 ::

Poleti bo kolona do Šentilja, že vidim.

AndrejS ::

Če ti blenda - pomeni da voziš prehitro - zato zmanjšaš hitrost pod omejitev - če še vedno blenda znova zmanjšaš

kriptobog ::

bm1973 je izjavil:

Se vaš penis skrči če to naredite? Ego ne pusti? Žena ne bo dala?

Če meni folk zadaj blenda, se mu umaknem, če se da, in mirna Bosna... Če on vozi prehitro, zakaj je to vaš problem?

Gradbišča na avtocestah so smotana, sploh v Avstriji, ko ti tik pred koncem znaka za konec gradbišča dajo radar. Ko že 100, 200 metrov ni nobenega gradbišča, samo uradne table za konec še ni.

V Nemčiji ti blendajo če tako drekaš tudi na avtocestnih gradbiščih. Smo se peljali kar lepo 100, 120 km/h tam, kjer je bila omejitev 60 km/h. Nemci niso tako obsedeni za radarji kot Avstrijci.

Pri Avstrijcih je sedaj v modi, da so na avtocestnih gradbiščih kar sekcijska merjenja...8-O

kriptobog je izjavil:

Pri Avstrijcih je sedaj v modi, da so na avtocestnih gradbiščih kar sekcijska merjenja...8-O

Super, dobro da se ne vozim v Nemčijo, kot sem se par let nazaj...

Upam, da bo ta zapora na štajerski avtocesti trajalo dolgo časa, in da se bo marsikateri Mariborčan premislil, da bi delal v Ljubljani...

En korak do odcepirtve mariborskega konca :)).

denabiker ::

bm1973 je izjavil:

Upam, da bo ta zapora na štajerski avtocesti trajalo dolgo časa, in da se bo marsikateri Mariborčan premislil, da bi delal v Ljubljani...

Če nimate strokovnega kadra. Lej ljudje se vozijo iz Hrvaške na delo v LJ. Vsaki dan iz Hrvaške, preko Podčetrtka-Šentjur-Dramlje-LJ. 4 ure na dan zapravi ta ekipa, katero poznam na cesti. Ko je že en hotel dat odpoved, ker si je našel bližje v ZG super službo, so mu takšno plačo v LJ ponudili, da si je potem premislil, pa že prej je imel super individualno pogodbo.

denabiker je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Če nimate strokovnega kadra. Lej ljudje se vozijo iz Hrvaške na delo v LJ. Vsaki dan iz Hrvaške, preko Podčetrtka-Šentjur-Dramlje-LJ. 4 ure na dan zapravi ta ekipa, katero poznam na cesti. Ko je že en hotel dat odpoved, ker si je našel bližje v ZG super službo, so mu takšno plačo v LJ ponudili, da si je potem premislil, pa že prej je imel super individualno pogodbo.

Poznam jih ogromno, ko se iz CE, MB, Slov. Bistrice vozijo v LJ. Zakaj? Če ni kadra...ali pa je v LJ boljše biti v tistih blokih, na socialki pa malo droge, zabava itd. Life style današnje nove generacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: denabiker ()

Jazon ::

Očitno bodo obnavljali s po tremi delavci na izmeno.
90 dni za prenovo 708 do 750m dolgega tunela Pletovarje. Na dan bodo torej obnovili med 7.87m in 8,76m tunela, torej od 55,09m do 61,32m tunela na teden.

Stroj za vrtanje tunela, ki postavlja tudi betonsko oblogo in prefabricirane segmente ima hitrost od 200m do 700m /teden, za tunel takega tipa in premera.
Kitajci so lani 1.septembra pričeli z gradnjo 5,8km dolgega tunela s premerom 17m, pod Rumeno reko. Prebit je bil v 110 dneh (52,73m /dan, 369,09m/teden). Gradnja bo končana še letos. S tem, da je vrtanje in gradnja pod Huang He, čisto druga liga.

Očitno je ceneje in hitreje postaviti nov 17m tunel na Kitajskem, kot pa obnavljati starega 10m v Sloveniji. Sploh če bi tekstilna ministrica in trop idiotov okoli tega projekta upošteval še povzročeno gospodarsko škodo, ki bo nastala v dveh letih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jazon ()

roCkY je izjavil:

Zaradi takih kot si ti in tvoj predhodnik so omejitve nižje kot bi lahko bile. Postavljene so z misijo da se bo realno vozilo cca. 30%+ voznikov 30-40% prek...

Ne. Formula za izračun omejitve hitrosti vsebuje maksimalno dovoljeno hitrost, radij ceste, vzdolžni in prečni naklon, hrapavost asfalta in še marsikaj, vendar ne vsebuje domneve o tem koliko bodo vozniki "realno" vozili.

Ashrack ::

c23po je izjavil:

endelin je izjavil:

Daj nas samo razsvetli, zakaj je nekdo debil, ko ti hoče vsiliti svojo hitrost, če si se že sam odločil, da boš vsiljeval svojo lastno. Zakaj je tvoja odločitev manj debilna od njegove? In zakaj to sodi v probleme človeštva?

OP je vozil po predpisih, se pravi mu je drzava vsilila hitrost
....

nodrim ::

Ha, ha, kaos :D grow up, already (^.^)//

Jaz ne vsiljujem hitrosti drugim. Če je prazna cesta bom vozil do 10kmh več kot je omejitev (toliko sem pripravljen tvegati radar). Če je kdo pred mano in gre 60 bom vozil toliko brez teženja in brez vožnje pol metra za ritjo. Nikoli ne težim ljudem ki vozijo po omejitvah, ker nisem neumen konj ;)

Zgodovina sprememb…

Zvečer ni bilo nobenega na delovišču tako da "ogrožal si varnost delavcev" ne drži. Pravzaprav sem ogrožal lastno varnost da se komu zadaj ne spipa ker sem bil med počasnejšimi :D imaš vse sorte prizadetih ljudi na cesti

Zgodovina sprememb…

stara mama ::

nodrim je izjavil:

Ha, ha, kaos :D grow up, already (^.^)//

V bistvu je kaos, ampak ne to kar OPja najbolj žuli.
Poskusi potovat tja za vikende, ko se zaprejo tuneli.
Tud ko so odprti, močnoooo vpliva na okoliški lokalni promet.
Ekologija™ in Trajnost™

Gambino ::

Ja če bo kaos, bo pač potrebno malo prej na pot, v čem je problem, vozači ste tega navajeni. Namesto dobre urice, boste pač v dveh, treh urah furanja prišli na cilj, komu mar, to je vaš stil življenja, da lep del lajva preživite na cesti. Imate več možnosti, se odselite bližje službi ali pa si najdete službo bližje domu. Ne sedaj jokat! Ceste so v slabem stanju in so nevarne in je prav, da se obnavljajo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gambino ()

Gambino je izjavil:

Ja če bo kaos, bo pač potrebno malo prej na pot, v čem je problem, vozači ste tega navajeni. Namesto dobre urice, boste pač v dveh, treh urah furanja prišli na cilj, komu mar, to je vaš stil življenja, da lep del lajva preživite na cesti. Imate več možnosti, se odselite bližje službi ali pa si najdete službo bližje domu. Ne sedaj jokat! Ceste so v slabem stanju in so nevarne in je prav, da se obnavljajo!

mislim, problem pri tovrstnih zaporah in gneči nasploh, je zaradi takih nedeljskih voznikov kot si sam....:))

Gambino je izjavil:

Ceste so v slabem stanju in so nevarne in je prav, da se obnavljajo!

Sam ne na slovenski način s polletnimi zaporami...

Ne vem kako to lahko dopustijo.

bm1973 je izjavil:

Gambino je izjavil:

Ceste so v slabem stanju in so nevarne in je prav, da se obnavljajo!

Sam ne na slovenski način s polletnimi zaporami...

Ne vem kako to lahko dopustijo.

kje si pa ti to našel

Pol leta je ful dobr, v Nemčiji so ceste zaprte po več let, dela pa se obvezno samo v eni izmeni.

pegasus je izjavil:

Pol leta je ful dobr, v Nemčiji so ceste zaprte po več let, dela pa se obvezno samo v eni izmeni.

ja točno to, po slovensko, so pa vsi pametni, k 5dek senfa

nejc_nejc je izjavil:

kje si pa ti to našel

Letos so že 2x zaprli trojanske tunele...

Ponavadi v eno smer.

Ko se pelješ mimo, 5 mandeljcedv nekaj stoji tam, eden dela...

pegasus je izjavil:

Pusti Nemce, oni ne delajo več, samo še organizirajo in sestankujejo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Ko se pelješ mimo, 5 mandeljcedv nekaj stoji tam, eden dela...

in ti iz avta ven točno veš kaj počnejo in kakšne so posamezne faze itd....

endelin je izjavil:

Jaz ne vsiljujem hitrosti drugim. Če je prazna cesta bom vozil do 10kmh več kot je omejitev (toliko sem pripravljen tvegati radar). Če je kdo pred mano in gre 60 bom vozil toliko brez teženja in brez vožnje pol metra za ritjo. Nikoli ne težim ljudem ki vozijo po omejitvah, ker nisem neumen konj ;)

Vendar, na vprašanje nisi odgovoril. Ponovno: zakaj ti z omejitev+10 nisi debil, on pa s ti+10 je? Si ti merilo za debile?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c23po ()

IL_DIAVOLO ::

Ker je splosno znano, da si neolikano teslo, da ti 10km/h nad omejitvijo ni dovolj.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Bellator ::

c23po je izjavil:

endelin je izjavil:

Vendar, na vprašanje nisi odgovoril. Ponovno: zakaj ti z omejitev+10 nisi debil, on pa s ti+10 je? Si ti merilo za debile?

Ker tistim, ki vozijo po omejitvah, ne blenda, in ker tako vozi le takrat, ko nima nikogar pred seboj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Telbanc ::

Kaos na naših cestah je, če poslušaš šolane ljudi, pri nas tud v konkretnem primeru, zato ker je tko tud v Nemčiji in drugod. Zato mora bit tud pri nas. Bog ne daj, da bi kakemu na Darsu prišle na misel dolgoročne simulacije prometa na naših avtocestah. In s tem predvideni ukrepi. Pri nas morajo bit kolone, ker so tud drugje. Čist logično.

Sicer se je ob spremljanju podatkov štetja prometa to že zdavnaj vse vedelo. Kaj sledi. Ker je bil razviden trend naraščanja. Po koncu vojne v Ukrajini, bojo kolone do Štutgarta.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

stara mama ::

Gambino je izjavil:

A praviš da ti bi bilo pol všeč, da imaš ti, >ne-vozač< praktično pred bajto kolono romunov, avstrijcev, taljanov pa še koga in težko prečkaš glavno ulico v tvojem naselju.
Al kaj si hotu povedat, da je boljše bit vozač in jim pomagat?
Ekologija™ in Trajnost™

Mato989 ::

Pač bedaki od DARSa, morali bi delat 24/7 ne pa v eni izmeni... no moram rečt zadnjič ko sem šel na Morje sem videl da so v soboto delali... svaka čast in celo par jih je delalo ne 1 delal in 12 stalo.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj se pri delu na cesti ne postavi radar?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
616585 (3759) c23po
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

16524661 (21358) Utk
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

16337892 (35644) Heavy
»

Radar me je ujel in slikal

Oddelek: Loža
4512124 (10587) Valvoline

Več podobnih tem