Forum » Loža » Policijsko opozorilo
Policijsko opozorilo

bizgech ::
Nasproti bloka imam trgovino, vmes je samo glavna cesta, ki pa ni nevem kako polna. Semaforiziran prehod za pešce je odmaknjen nekoliko stran, poleg tega rdeča luč gori celo večnost. Stanovalci zato ne hodimo čez cesto na prehodu za pešce, ampak kar tako skočimo ko ni nobenega avta, da je pot čim krajša. Danes me je ustavila policijska kontrola, ker so me menda videli dvakrat tako prečkati cesto. Preverili so mi osebno, izrekli so samo opozorilo, naslednjič naj bi bila kazen.
Razumel bi, če bi tako skočil čez cesto v Ljubljani na Dunajski. Tu pa gre v minuti komaj par avtov po cesti. Nisem se hotel z njimi pričkati, zato sem samo potrdil in zaželel lepe praznike. Zdaj pa me zanima, koliko časa velja to opozorilo. Ima kakšen rok trajanja in se potem briše?
Razumel bi, če bi tako skočil čez cesto v Ljubljani na Dunajski. Tu pa gre v minuti komaj par avtov po cesti. Nisem se hotel z njimi pričkati, zato sem samo potrdil in zaželel lepe praznike. Zdaj pa me zanima, koliko časa velja to opozorilo. Ima kakšen rok trajanja in se potem briše?

socialec ::
Odvisno od dobre volje vsakokratnih policajev, ni se za zanašati na trajanje opozorila; sedaj se je lepo izšlo.

freesty ::
Nasproti bloka imam trgovino, vmes je samo glavna cesta, ki pa ni nevem kako polna. Semaforiziran prehod za pešce je odmaknjen nekoliko stran, poleg tega rdeča luč gori celo večnost. Stanovalci zato ne hodimo čez cesto na prehodu za pešce, ampak kar tako skočimo ko ni nobenega avta, da je pot čim krajša. Danes me je ustavila policijska kontrola, ker so me menda videli dvakrat tako prečkati cesto. Preverili so mi osebno, izrekli so samo opozorilo, naslednjič naj bi bila kazen.
Oni te niso dolzni samo opozarjat, lahko bi ti ze zdaj lahko napisal kazen. Opozorilo je samo njihov "naj ti bo".
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

bizgech ::
Oni te niso dolzni samo opozarjat, lahko bi ti ze zdaj lahko napisal kazen. Opozorilo je samo njihov "naj ti bo".
Saj to je meni jasno. Me pa zanima, ali se to vpiše v kak sistem in se trajanje dejansko spremlja, ali to rečejo kar tako kot "naj ti bo".
Če bi šel lepo do semaforja, tam čakal minuto, nato hodil nazaj in vse še enkrat ponovil (povratek nazaj), bi izgubil kakšnih 5 minut. Če v trgovino skočim po neko malenkost, si v tem času lahko že nazaj. Se pač mudi... iz istega razloga tudi po cestah vsi ne vozijo 90 km/h, ampak nekateri pospešijo na 110 km/h. Ravnica, dobra vidljivost... pa razloži to policaju.

primoz4p ::
Meni se to zdi totalno mimo.
Greš čez cesto, ko ni nikogar in te čekirajo ter .....
... kršiš zakon.
Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP)
83. člen
(udeležba pešcev v cestnem prometu)
(7) Pešec mora prečkati vozišče na prehodu za pešce, če je ta oddaljen od njega manj kot 100 metrov. Pešec ne sme prečkati vozišča zunaj prehoda za pešce, če sta smerni vozišči fizično ločeni ali ju loči neprekinjena ločilna črta.
Zakone pa sprejemajo ... interpretirajo pa ....

nejc_nejc ::
Mene so pred cca 20 leti ustavili v MB okoli 02.30, ker se prečkal cesto s, pazi, dvojno črto pri železniški. Mislim, nobene ŽIVE DUŠE 1 km okoli na cesti. Samo jaz in 2 policaja.
Kaj naj si mislim.
Očitno je sedaj enako.
Kaj naj si mislim.
Očitno je sedaj enako.

Robocop1 ::
Jaz bi rekel, da so ta opozorila bolj tako... toliko, da te malo ustrašijo.
Ko sem bil še študent v Ljubljani (tega je že več kot 20 let) smo se s cimri pijani vračali z neke žurke. Ker je bilo to sredi noči in so trole bile takrat zelo redke, taksi pa je treba čakati, smo pri neki gostilni vzeli klopco. Nesli smo jo s sabo kakšnih 200 metrov in to ne v tišini. Ko smo prišli do prehoda, so nas ustavili policaji "kje ste vzeli to klopco in kam jo nesete?" Prav tako je vsakemu pobral osebno in kao izrekel opozorilo. Se pravi, bi moral ponovno nekje pobrati klopco in jo odnesti stran, da bi naslednjič dobil kazen... to je kar nekaj.
Ko sem bil še študent v Ljubljani (tega je že več kot 20 let) smo se s cimri pijani vračali z neke žurke. Ker je bilo to sredi noči in so trole bile takrat zelo redke, taksi pa je treba čakati, smo pri neki gostilni vzeli klopco. Nesli smo jo s sabo kakšnih 200 metrov in to ne v tišini. Ko smo prišli do prehoda, so nas ustavili policaji "kje ste vzeli to klopco in kam jo nesete?" Prav tako je vsakemu pobral osebno in kao izrekel opozorilo. Se pravi, bi moral ponovno nekje pobrati klopco in jo odnesti stran, da bi naslednjič dobil kazen... to je kar nekaj.

primoz4p ::
Mene so pred cca 20 leti ustavili v MB okoli 02.30, ker se prečkal cesto s, pazi, dvojno črto pri železniški. Mislim, nobene ŽIVE DUŠE 1 km okoli na cesti. Samo jaz in 2 policaja.
Kaj naj si mislim.
Očitno je sedaj enako.
Tudi meni se je nekaj podobnega zgodilo. In sedaj dvakrat pogledam levo-desno; prvič preverim prisotnost policistov.
Drugače pa, policist je v službi, če ga vidi nadrejeni ali ga prijavi nekdo (...) lahko dobi mnogo višjo kazen. Res pa je, da ima možnost izreči samo opozorilo; ampak pri tem moram omeniti še normo in napredovanje,...
Kakorkoli, problem takih nesmislov vidim v tistih 90-tih, ki glede na afero s pitno vodo v Maksimarketu zasedajo stranišča, ...

Legon ::
Saj to je meni jasno. Me pa zanima, ali se to vpiše v kak sistem in se trajanje dejansko spremlja, ali to rečejo kar tako kot "naj ti bo".
Če bi šel lepo do semaforja, tam čakal minuto, nato hodil nazaj in vse še enkrat ponovil (povratek nazaj), bi izgubil kakšnih 5 minut. Če v trgovino skočim po neko malenkost, si v tem času lahko že nazaj. Se pač mudi... iz istega razloga tudi po cestah vsi ne vozijo 90 km/h, ampak nekateri pospešijo na 110 km/h. Ravnica, dobra vidljivost... pa razloži to policaju.
Kaj imas za razlagat? Prometni predpisi so jasni. Ce jih krsis potem so pac mozne posledice. Ni tukaj nobene znanstvene fantastike, da bi bilo treba slaboumno jokat po forumih.

zobnik ::
Naučte se ignorirat tak in drugačne opozorila, čez enga not in čez druzga ven, zakoni so itak spisan tako kot...odvisno katera bebava vlada je v vladi....če si prečkal si zgleda še živ torej NI PROBLEMA....če pa bi te zbil avto potem so pa tud zakoni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()

bemfa ::
Opozorilo se zavede, ne hrani pa se zgodovina kolikokrat si bil opozorjen. Si pa lahko hvaležen, vsaj polovica bi ti napisala plačilni nalog, ne računat da boš vedno odnesel z opozorilom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bemfa ()

zobnik ::
Se spomnem zadnjič Naklo, otrok s kolesom iz desne strani na polno čez cesto....tud pogledal ni, še dobr da vozim skoz naselje 55, če bi kak divjak s 70+ prpeljal bi otroka sigurno zbil.

starfotr ::
Če bi bila omejitev 30 in bi tudi vozil 30, bi pa bilo še manj problemov. Tudi ob morebitnem trku.
Pač OP je zavestno kršil CPP in se čudi, ker ga je represivni organ opazil in opozoril.
Verjetno pri normalnem človeku opozorilo zaleže. Pri določenih osebkih pa ne.
Saj ni panike, imamo tudi kazen za kršitev CPP, tako da OP kar pogumno v nove boje in zmage. Proračun ti bo hvaležen.
Pač OP je zavestno kršil CPP in se čudi, ker ga je represivni organ opazil in opozoril.
Verjetno pri normalnem človeku opozorilo zaleže. Pri določenih osebkih pa ne.
Saj ni panike, imamo tudi kazen za kršitev CPP, tako da OP kar pogumno v nove boje in zmage. Proračun ti bo hvaležen.

gen Maister ::
Kaj imas za razlagat? Prometni predpisi so jasni. Ce jih krsis potem so pac mozne posledice. Ni tukaj nobene znanstvene fantastike, da bi bilo treba slaboumno jokat po forumih.

Saj on ne razlaga!! On SPRAŠUJE!!

Ali je to opozorilo kje zavedeno in koliko časa bo imel (samo) pogojno/ opozorilno kazen!!

Policaji tukaj niso nič krivi! Lahko samo napišem, da hvala Bogu niso in nimajo drugega dela!! Pa so ga takole opozorili, ker so ga že videli to početi!

Lahko se gre pritožit na občino, napiše dopis in pojasni situacijo, po elektronski pošti, če se mu zdi, da zadeve oz prehodi za pešce niso dobro izbrani. Imajo na občini zaposlenega človeka za to! Pri nas so po dolgem času dodali prehod za pešce! Sicer je že bil tam, pa so ga odstranili, že v moji mladosti... Sedaj so ga pa ponovno dodali. Za uporabnike nekaj hiš, kar se mi ne zdi narobe...
Druga je pa stvar, da si tako navajen, ali pa razvajen, da moraš vse po najbližji in najkrajši poti do svijih ciljev!

To je vsa umetnost razumevanja zadeve in situacije!

nejc_nejc ::
Vsi pametni, ja, 100% prekršek.
V primeru izdaje položnice je pa to debilizem 1 klase.
Kolkkokrat ste vsi "pametnjakovici" bili kje v mestih v tujini. Očitno nikoli.
V primeru izdaje položnice je pa to debilizem 1 klase.
Kolkkokrat ste vsi "pametnjakovici" bili kje v mestih v tujini. Očitno nikoli.

socialec ::
Žal brezpredmetno, začne se lahko tukaj, učinek zelo negotov, verjetno pa večji kot na forumu. Tudi v soseščini:
Hrvaški davčni sistem je zgrajen tako, da je bolj obdavčena potrošnja, relativno manj proračunskih sredstev pa zberejo z obdavčevanjem dohodkov in socialnih prispevkov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

Vsaka ti čast, socialec!!

Veš, kako pravijo!??
Lahko Rovtar zapusti rovte! Samo, tistih rovt v njemu se ne more nikoli znebiti!

karafeka ::
gen Maister je izjavil:
Imajo na občini zaposlenega človeka za to! Pri nas so po dolgem času dodali prehod za pešce! Sicer je že bil tam, pa so ga odstranili, že v moji mladosti... Sedaj so ga pa ponovno dodali. Za uporabnike nekaj hiš, kar se mi ne zdi narobe...
Ampak prej si lahko šel čez cesto bilokje, zdaj moraš pa točno tam kjer je prehod. Potrebno je manj birokracije, ne več. Vozniki južno od Avstrije itak ne ustavljajo nikjer.

Furbo ::
Se pravi, bi moral ponovno nekje pobrati klopco in jo odnesti stran, da bi naslednjič dobil kazen... to je kar nekaj.
Ne, ko bi spet kradel. Kaj pa misliš, da ste drugega naredili?
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Se pravi, bi moral ponovno nekje pobrati klopco in jo odnesti stran, da bi naslednjič dobil kazen... to je kar nekaj.
Ne, ko bi spet kradel. Kaj pa misliš, da ste drugega naredili?
Niso kradli!
Samo dejansko so spreminjali plansko načrtovanje javnega prostora in ga v vinjenem stanju, z obilico kalitve javnegu miru, in to sredi noči, ko so si pošteni in delavni državljani pošteno počivali; spreminjali!!

Hangman ::
Takih nesmislov, kot jih opisuje OP, je je ogromno.
Situacija pred mojim domom (slika spodaj) - od doma (rumena zgradba) bi rad prišel do neke ustanove čez cesto (oranžna zgradba). Vidite kje je problem? Večina domačinov gre po poti, ki je označena z rdečo (napačno). Morali pa bi iti po poti, ki je označena z modro. Treba je iti dobesedno okoli riti v žep. Sploh pa je prehod za pešce skozi glavno cesto postavljen na napačni strani. Na strani prehoda za pešce sploh ni pločnika ob zgornji ulici. Na tisti strani, kjer pločnik je, pa ni prehoda za pešce. Nesmiselno. Veliko ljudi je tu že dobilo kakšno opozorilo, če ne celo kazen.
Situacija pred mojim domom (slika spodaj) - od doma (rumena zgradba) bi rad prišel do neke ustanove čez cesto (oranžna zgradba). Vidite kje je problem? Večina domačinov gre po poti, ki je označena z rdečo (napačno). Morali pa bi iti po poti, ki je označena z modro. Treba je iti dobesedno okoli riti v žep. Sploh pa je prehod za pešce skozi glavno cesto postavljen na napačni strani. Na strani prehoda za pešce sploh ni pločnika ob zgornji ulici. Na tisti strani, kjer pločnik je, pa ni prehoda za pešce. Nesmiselno. Veliko ljudi je tu že dobilo kakšno opozorilo, če ne celo kazen.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hangman ()

GrimReaper3 ::
Na 50 omejitvi, če imaš pregled 100-200m na vsako stran, bi bilo lahko že po zakonu dovoljeno iti čez cesto kjerkoli in ne samo v mojem primeru čez tistih 5 prehodov na 350m dolgi cesti. Jaz vsekakor ne hodim do prehoda, potem čez, potem pa spet nazaj ampak grem čez ko se meni zahoče in ko je na obe strani frej, oz. grem tudi če je avto še 100m daleč.
Kdo te sploh lahko zbije? Če se eden ravno takrat vključi na glavno cesto iz stranske ulice ali iz dovoza iz svoje hiše, tudi še ne bo imel take hitrosti, da te ne bi mogel videti in zmanjšati hitrosti.
Je pa vhod v mojo ulico enak kot na sliki od Hangman-a, jaz grem vedno čez po rdeči poti. Še če pridem iz druge strani grem večkrat že pred prehodom čez, če je ravno takrat vse frej.
Kdo te sploh lahko zbije? Če se eden ravno takrat vključi na glavno cesto iz stranske ulice ali iz dovoza iz svoje hiše, tudi še ne bo imel take hitrosti, da te ne bi mogel videti in zmanjšati hitrosti.
Je pa vhod v mojo ulico enak kot na sliki od Hangman-a, jaz grem vedno čez po rdeči poti. Še če pridem iz druge strani grem večkrat že pred prehodom čez, če je ravno takrat vse frej.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()

borut_p ::
Dajte zahtevo na obcino po popravku talnih označb.
Ko se dela projekt, se vzamejo neka predvidevanja pretocnosti in vodenje prometa (tudi pešcev).
Ce ima smisel drugacna razporeditev, dajte pobudo in se bo spremenilo
Ko se dela projekt, se vzamejo neka predvidevanja pretocnosti in vodenje prometa (tudi pešcev).
Ce ima smisel drugacna razporeditev, dajte pobudo in se bo spremenilo

gen Maister je izjavil:
Imajo na občini zaposlenega človeka za to! Pri nas so po dolgem času dodali prehod za pešce! Sicer je že bil tam, pa so ga odstranili, že v moji mladosti... Sedaj so ga pa ponovno dodali. Za uporabnike nekaj hiš, kar se mi ne zdi narobe...
Ampak prej si lahko šel čez cesto bilokje, zdaj moraš pa točno tam kjer je prehod. Potrebno je manj birokracije, ne več. Vozniki južno od Avstrije itak ne ustavljajo nikjer.
Tudi zdaj greš lahko čez cesto kjerkoli!!

Jaz se še spomnim zadeve po osamosvojitvi Slovenije! Zadeve so bile katastrofalne in so se samo še slabšale! Eno samo izsiljevanje, hitenje in brezbrižnost! Avtomobili tudi niso več ustavljali pri prehodu za pešce! Potem pa je zadeva nekako dosegla dno in se počasi začela izboljševati. Še zdaj se spomnim. Bila je ženska, mlajša, celo raznašalka pic, ki se je ustavila in mi gentlemensko odstopila prednost na prehodu za pešce!! Takrat se mi je ponovno rodilo upanje, da morda iz te države še kaj bo. Gre pa zadeva naprej zelo počasi! Na vseh področjih. Zdaj ustavljajo tudi moški in kultura vožnje je kar napredovala!
Smo bolj papeški od papeža!! Samo, zadeve je potrebno rešiti sistemsko!! S pravilnim planiranjem, urejanjem in seveda tudi financiranjem.

Scaramouche3 ::
GrimReaper3 je izjavil:
Na 50 omejitvi, če imaš pregled 100-200m na vsako stran, bi bilo lahko že po zakonu dovoljeno iti čez cesto kjerkoli in ne samo v mojem primeru čez tistih 5 prehodov na 350m dolgi cesti. Jaz vsekakor ne hodim do prehoda, potem čez, potem pa spet nazaj ampak grem čez ko se meni zahoče in ko je na obe strani frej, oz. grem tudi če je avto še 100m daleč.
Sploh ko pogledaš da mi kolesarji nimamo povsod označeno za kolesa, pa ne bomo šli tiste dele peš!

Glugy ::
Debata o tem kdaj zakon kršit pa kdaj ne je nesmiselna. Zakon je treba spoštovat, če ti zakon ni všeč , al pa ti ni všeč kje je prehod za pešce greš v akcijo pa narediš civilno iniciativo. Ker če se zavzemaš za spoštovanje zakona glede na presojo vsakega posameznika bo to norišnica. Ja so absurdni primeri ampak policaj te opozarja da kršiš zakon in namen ni da v tem primeru smisla mogoče res ni, namen je da ti ne vzemaš presoje v svoje roke potem tud pri drugih zadevah. Da se navadiš ok moram spoštovat zakon, če ti kaj ni všeč so drugi kanali kako se zavzemat za spremembe. To je tle bistvo. Nič drugega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Glugy ()

DamijanD ::
Meni je enkrat za enako stvar težil občinski redar - niti ne vem ali je pooblaščen za to ali ne...

D3m ::
Debata o tem kdaj zakon kršit pa kdaj ne je nesmiselna. Zakon je treba spoštovat, če ti zakon ni všeč , al pa ti ni všeč kje je prehod za pešce greš v akcijo pa narediš civilno iniciativo. Ker če se zavzemaš za spoštovanje zakona glede na presojo vsakega posameznika bo to norišnica. Ja so absurdni primeri ampak policaj te opozarja da kršiš zakon in namen ni da v tem primeru smisla mogoče res ni, namen je da ti ne vzemaš presoje v svoje roke potem tud pri drugih zadevah. Da se navadiš ok moram spoštovat zakon, če ti kaj ni všeč so drugi kanali kako se zavzemat za spremembe. To je tle bistvo. Nič drugega.
In ti si?
|HP EliteBook|R7 8840U|

crocodile ::
Mene je zaradi napačnega prečkanja ceste že 2-krat tako ustavil policaj, ampak to že leta nazaj.
Prvič je tudi zahteval osebni dokument in izdal samo opozorilo. Ni bilo mimo eno leto, ko me je znova ustavil - in to kar iz avta. Ker sem bil pred tem že opozorjen, nisem želel tvegat kazni. Spomnim se, da sem se delal, da iščem osebno, vendar sem si ogledal teren in se pripravil na beg - naenkrat sem bil 100 metrov stran od policajev, nazaj se nisem oziral. Po nekem času sem se ustavil in videl, da mi nihče ne sledi. Bil je dober občutek, ker ni bilo kazni. Je pa tudi res, da sem takrat redno tekel in me kakšen star policaj ne bi mogel dohiteti. Zdaj pa me že leta niso ustavili, čeprav ne gledam, kje je prehod in kakšna luč je na semaforju - če vidim, da ni nobenega avta, skočim čez.
Prvič je tudi zahteval osebni dokument in izdal samo opozorilo. Ni bilo mimo eno leto, ko me je znova ustavil - in to kar iz avta. Ker sem bil pred tem že opozorjen, nisem želel tvegat kazni. Spomnim se, da sem se delal, da iščem osebno, vendar sem si ogledal teren in se pripravil na beg - naenkrat sem bil 100 metrov stran od policajev, nazaj se nisem oziral. Po nekem času sem se ustavil in videl, da mi nihče ne sledi. Bil je dober občutek, ker ni bilo kazni. Je pa tudi res, da sem takrat redno tekel in me kakšen star policaj ne bi mogel dohiteti. Zdaj pa me že leta niso ustavili, čeprav ne gledam, kje je prehod in kakšna luč je na semaforju - če vidim, da ni nobenega avta, skočim čez.

endelin ::
Nas so enkrat opozorili ko smo wasted/pijani hodili ob cesti po napačni strani pri eni vasi.
No na koncu smo se premaknili na drugo stran in bilo je ok.
Mene če bi policaj ustavil v centru ljubljane da prehodim rdečo ali kaj podobnega bi se delal da sem tujec. Npr. rečeš nek mi scusi?

Mene če bi policaj ustavil v centru ljubljane da prehodim rdečo ali kaj podobnega bi se delal da sem tujec. Npr. rečeš nek mi scusi?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

karafeka ::
Potem pa res ne vem, kako nekateri dobijo kazen že če samo sendvič jejo kje zunaj... drugi pa kradejo vsepovprek pa nič.

Res ste NEVERJETNI!! 
Vsaj iskrenosti vam ne manjka!! Tega vam NE GRE očitati!
Zdaj mi je popolnoma jasno, da ste hitri strahopetci, ki pobegnete, kakor vas nesejo noge!

Tole sem moral zapisati, da ostane v ANALIH Butalske zgodovine!!
Ni ga junaka, ki bi priznsl svojo krivdo!?? Vsi se zlomite pod težo prijema za denarnico in pobegnete, kakor hitro in kamorkoli se le da!?
Vsi nedolžni in vsi brezmadežni!!
Krivi pa so vsi drugi! 
Tako eksplicitnega priznanja in dokaza pa še ne!!
Potem se pa vsi čudimo in se čudimo, v kakšni državi živimo!??

Zdaj mi je popolnoma jasno, da ste hitri strahopetci, ki pobegnete, kakor vas nesejo noge!

Ni ga junaka, ki bi priznsl svojo krivdo!?? Vsi se zlomite pod težo prijema za denarnico in pobegnete, kakor hitro in kamorkoli se le da!?

Vsi nedolžni in vsi brezmadežni!!

Potem se pa vsi čudimo in se čudimo, v kakšni državi živimo!??

crocodile ::
gen Maister je izjavil:
Res ste NEVERJETNI!!
Vsi nedolžni in vsi brezmadežni!!Krivi pa so vsi drugi!
Potem se pa vsi čudimo in se čudimo, v kakšni državi živimo!??![]()
Lej, ni prekršek, če greš čez cesto poleg prehoda ali ob rdeči, če takrat ni na cesti žive duše. Koga sem pa s svojim početjem oviral?
Policaj naj gre lovit tiste, ki se izven naselja (omejitev 90 kmh) vozijo 120 kmh in na avtocesti (omejitev 130 kmh) divjajo z 200 kmh. Ali pa morda take, ki parkirajo na pločniku oz. na nedovoljenem mestu. Tudi vandalizma danes ne manjka pa naj grejo raziskovat. Če mu slučajno zmanjka dela, ga rade volje pospremim do najbolj problematičnih romov in naj tam naredi red. Imajo dela, ampak lažje je sedet v avtu in gledat, kdaj bo kdo z eno nogo stopil na cesto.

Glugy ::
In ti si?
Ja jz po privzetem spoštujem zakone, seveda sem človek pa se zgodi da naredim kdaj kakšno napako ampak ne izvira to iz ignorance. Gre za princip vrednot. Potrpežljivost, spoštljivost do civilizacijske družbe in nasploh kot države take. Od kje misliš da pridejo koruptivni politiki? Ja ravno iz propada vrednot. Vsak v svoji glavi misli ah sej je majhen prekršek, na ravni občine imaš potem korupcijo v tisočih evrih za katere akterji mislijo da je to le malenkostni odstop od vrednot in je zato sprejemljiv, na državni ravni so s tem izgubljeni milijoni evrov. Bogat človek tud ne bo nikoli mislil da je dovolj bogat. Vsakič ko dobiš korenček se tega navadiš in naslednjič želiš še več korenčka. Sej propad vrednot ni stikalo za luč, to je proces. Začne se pa pri takih malih skorajda nedolžnih zadevah.
Gre a princip razmišljanja: ok če imam možnost kršit zakon pa lahko realno pričakujem da me pri tem me noben ne bo pri tem videl ga bom še vedno upošteval? Če je odgovor ne potem pomeni da je velika verjetnost da si nagnjen k propadu vrednot ki naj bi jih kot civiliziran človek imel ponotranjene. Več kot je takih ljudi slabša je država in družba na splošno. To je dispozicija za sprejemanje in gojenje korupcije in nepotizma, kraje in na sploh prekomernega individualizma; vsak bi gledal sam na svojo rit, obenem pa živel v civilizirani državi z minimalno kriminala in brez nemirov. To dvoje ne gre skup. Ne morš ti gledat sam na svojo presojo pa na svojo situacijo ignorirat pa družbo, obenem pa od družbe imet pričakovanja varnosti svobode in lagodja.
Vsako dejanje ki ga narediš ima dva pomena. Eno je tist tvoj oseben pomen, drug pomen pa je tisti ki ga z svojim dejanjem pasivno promoviraš drugim. Ne želi si države kjer so zakoni samo predlogi za spoštovanje.

mr_chai ::
Mene so kapsi ko sem bil še v srednji pohopsali ker sem skočil čez cesto. Sem skušal pobegniti pa sem se nato premislil. Dobil sem sodnika. K sodniku sem moral z očetom.
Sodnik mi ni dal nobene kazni, sem moral pa pred njim pogledati očeta v oči in mu jasno in glasno obljubiti, da ne bom nikoli več šel čez cesto tam kjer ni zebre.
In tako sem spoznal tvojo mamo....aja no, to je že druga zgodba.
Sodnik mi ni dal nobene kazni, sem moral pa pred njim pogledati očeta v oči in mu jasno in glasno obljubiti, da ne bom nikoli več šel čez cesto tam kjer ni zebre.
In tako sem spoznal tvojo mamo....aja no, to je že druga zgodba.

Nas so enkrat opozorili ko smo wasted/pijani hodili ob cesti po napačni strani pri eni vasi.No na koncu smo se premaknili na drugo stran in bilo je ok.
Lazje bi blo da se nic ne pretvarjas, potem ne bos mogel dobit kazni, ker debili z zmanjsano pristevnostjo, ki jim je odvzeta opravilna sposobnost ne odgovarjajo za svoja dejanja.

Vanquish ::
ogromno ljudi nestotokrat na enak nacin varno precka cest, dokler je enkrat ne.
Zato pa obstajajo prometni predpisi, da se promet ureja in omogoci varno preckanje ceste.
Ce ti ni jasna razlika med prvo in drugo zadevo, pol ti nikoli ne bo.
Zato pa obstajajo prometni predpisi, da se promet ureja in omogoci varno preckanje ceste.
Ce ti ni jasna razlika med prvo in drugo zadevo, pol ti nikoli ne bo.

WhiteAngel ::

gen Maister je izjavil:
Res ste NEVERJETNI!!
Vsi nedolžni in vsi brezmadežni!!Krivi pa so vsi drugi!
Potem se pa vsi čudimo in se čudimo, v kakšni državi živimo!??![]()
Lej, ni prekršek, če greš čez cesto poleg prehoda ali ob rdeči, če takrat ni na cesti žive duše. Koga sem pa s svojim početjem oviral?
Policaj naj gre lovit tiste, ki se izven naselja (omejitev 90 kmh) vozijo 120 kmh in na avtocesti (omejitev 130 kmh) divjajo z 200 kmh. Ali pa morda take, ki parkirajo na pločniku oz. na nedovoljenem mestu. Tudi vandalizma danes ne manjka pa naj grejo raziskovat. Če mu slučajno zmanjka dela, ga rade volje pospremim do najbolj problematičnih romov in naj tam naredi red. Imajo dela, ampak lažje je sedet v avtu in gledat, kdaj bo kdo z eno nogo stopil na cesto.

KATERI DEL pa zdaj tebi ni jasen!???

Kaj so prekrški, kakšni so, kdo jih določa in kdo sankcionira!? Zakaj v družbi obstajajo neka pravila, zakoni in red ali zakaj se vsak dan zjokam nad to državo in njenimi (straho-petnimi) prebivalci, ki jih je Fran Milčinski tako posrečeno pipisal in opisal!??

Kateri del ne razumeš!??

WhiteAngel ::
ampak v praksi je enako nevarno prečkati cesto na prehodu za pešce in izven.
Lepa. Verjetno je statistika smrti celo bolj na prehodih za pešce. Vsaj v spominu imam kar nekaj nesreč, ko kamionist ni videl pešca in kolesarja, ko je speljal v križišču. Pa tisto, ko se pešec skrije za kombi na prehodu...

D3m ::
In ti si?
Ja jz po privzetem spoštujem zakone, seveda sem človek pa se zgodi da naredim kdaj kakšno napako ampak ne izvira to iz ignorance. Gre za princip vrednot. Potrpežljivost, spoštljivost do civilizacijske družbe in nasploh kot države take. Od kje misliš da pridejo koruptivni politiki? Ja ravno iz propada vrednot. Vsak v svoji glavi misli ah sej je majhen prekršek, na ravni občine imaš potem korupcijo v tisočih evrih za katere akterji mislijo da je to le malenkostni odstop od vrednot in je zato sprejemljiv, na državni ravni so s tem izgubljeni milijoni evrov. Bogat človek tud ne bo nikoli mislil da je dovolj bogat. Vsakič ko dobiš korenček se tega navadiš in naslednjič želiš še več korenčka. Sej propad vrednot ni stikalo za luč, to je proces. Začne se pa pri takih malih skorajda nedolžnih zadevah.
Gre a princip razmišljanja: ok če imam možnost kršit zakon pa lahko realno pričakujem da me pri tem me noben ne bo pri tem videl ga bom še vedno upošteval? Če je odgovor ne potem pomeni da je velika verjetnost da si nagnjen k propadu vrednot ki naj bi jih kot civiliziran človek imel ponotranjene. Več kot je takih ljudi slabša je država in družba na splošno. To je dispozicija za sprejemanje in gojenje korupcije in nepotizma, kraje in na sploh prekomernega individualizma; vsak bi gledal sam na svojo rit, obenem pa živel v civilizirani državi z minimalno kriminala in brez nemirov. To dvoje ne gre skup. Ne morš ti gledat sam na svojo presojo pa na svojo situacijo ignorirat pa družbo, obenem pa od družbe imet pričakovanja varnosti svobode in lagodja.
Vsako dejanje ki ga narediš ima dva pomena. Eno je tist tvoj oseben pomen, drug pomen pa je tisti ki ga z svojim dejanjem pasivno promoviraš drugim. Ne želi si države kjer so zakoni samo predlogi za spoštovanje.
Saj jas sn pošten :)
|HP EliteBook|R7 8840U|

WhiteAngel je izjavil:
ampak v praksi je enako nevarno prečkati cesto na prehodu za pešce in izven.
Lepa. Verjetno je statistika smrti celo bolj na prehodih za pešce. Vsaj v spominu imam kar nekaj nesreč, ko kamionist ni videl pešca in kolesarja, ko je speljal v križišču. Pa tisto, ko se pešec skrije za kombi na prehodu...
To je pac statistika za idiote, sodi v isto kategorijo kot tista, da je vecina povzrociteljev nesec treznih in posledicno je torej bolj varno vozit pijan.

Blinder ::
Imam podobno izkušnjo, bilo je ponoči, nobene žive duše naokoli, skril sem se, da me niso dobili
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Vanquish ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Če ti policisti kazni ne morejo dati na mestuOddelek: Na cesti | 3539 (2550) | twom |
⊘ | je zebra oaza za pešce? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 54706 (49254) | BigWhale |
» | Prometni prekršek (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11506 (9546) | St235 |