» »

vožnja po AC

vožnja po AC

Utk ::

Kaj ni tako preprosto? Ti si imel dovolj prostora za prehitet po desni, uni pred tabo ga pa ni imel dovolj se desno umaknit? Sploh veš kaj pišeš? In razumeš da so to bedarije? No, sej nič čudnega...tako kot bedasto voziš, tako zgleda tudi razmišljaš in pišeš.

To bi bilo res, če bi on po desni prehiteval z vsemi pravilnimi varnostnimi razdaljami. Kar pa vsi vemo, da ni.

Še nekaj, jaz prehitim čim hitreje in se čim prej vrnem. Če pa vidim nekoga od daleč zadaj, da se stalno vozi po levem pasu, pa nič kaj dost hitreje od mene, zarad takega se pol kurca ne sekiram, če me dohiti ko sem na levem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

bm1973 ::

Bud_Bundy je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ja, takih ki kampirajo na prehitevalnem pasu in vozijo ko eni polži, je polno.

Če prehitevaš kolono kamionov pri 140, kampiraš?
Naredi si svojo AC....

Ja, v bistvu kampiraš...

Velika večino šoferjev, ko zamenja pas na prehitevalni, ne pospeši...

Še več jih pa pozabi po prehitevanju iti nazaj na vozni pas.

O tem, da nihče ne gleda v vzvratna ogledala pa sploh ne bi...

Plus, da praktično nihče ne zna ocenit hitrosti avtom na prehitevalnem in te dostikrat izsilijo. Sem se že naučil opazovat te drekače, ki zamenjajo pas brez pogleda v vzvratno ogledalo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

Malcolm_Y ::

Je pa zanimivo, kako je "se mu mudi" za nekatere upravičen razlog za kršenje zakonov in ogrožanje soljudi.

Utk ::

Jaz sem enkrat naletel enga, ki se mu je pa (najbrž) res mudilo. Sicer je bilo v mestu, jaz sem čakal na pasu za naravnost pred rdečo, in tip je prišel po levem pasu (ki je za zavijat levo), odprl šipo in mi pokazal, da bi rad šel pred mano ko bo zelena. Itak, ni panike.
Temu se je najbrž res mudilo. Najbrž se bi dalo tudi na avtocesti normalno pokazat komu, da se ti res mudi.
Ko ti pride bedak s spuščenim avtom in te skuša prehitet in preskočit na vse možne načine...tem se ne mudi, samo kreteni so. Eden se je celo oglasil v tej temi. Nima 10 minut vožnje po avtocesti pa mora prehitevat po desni in se vozit 200.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

denabiker ::

Meni prekratkim sredi noči po prazni štajerski AC, peljem se cca. 160-170, pa tak na daleč blenda, pa gledam WTF, ampak luči pa se kar hitro približujejo, grem dol iz prehitevalnega, ko čuješ wruuuum ena črna raketa romunske tablice, po mojem Lamborghini Gallardo, pa nekaj časa kasneje spet isto nek Romun tudi neka športna raketa, žgala sta na fulare...

Kaj si sploh počel na prehitevalnem, če je bila AC prazna ?!?!?

feryz ::

Parkiran je tam. Kje pa naj bi bil?
Na počasnem ali odstavnem?

KAVINSKY ::

Da ne bo toliko žolča razlitega.
Pred leti je bilo veliko več blendačev, sedaj pa zaradi povečanega prometa je takih veliko manj. Že počasi postaja standard voziti pod 130km/h na prehitevalnem.

GregiB ::

Malcolm_Y je izjavil:

Je pa zanimivo, kako je "se mu mudi" za nekatere upravičen razlog za kršenje zakonov in ogrožanje soljudi.

Drži... enako velja za "sem spustil na 100km/h, men že nau blendu"....
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

denabiker ::

bm1973 je izjavil:

Kaj si sploh počel na prehitevalnem, če je bila AC prazna ?!?!?

zato je ker boljši asfalt, saj desni vozni pas se precej uničuje zaradi težkih tovornjakov.

DamijanD ::

Ko sem se nazadnje peljal iz Milana (ponoči), smo bili vsi (v mojem vidnem dosegu) na voznem pasu. Dva avta, ki pa sta bila na prehitevalnem sta pa kljub temu blendala - glede na relativno hitrost, bi rekel upravičeno, ker če bi ju kdo spregledal in ju ponesreči izsilil bi bila kar katastrofa.

Ko se jaz peljem 1000 km daleč, se tudi ne premaknem s prehitevalnega.
Ampak ..., če pred mano ni nobenega, tudi za mano ni nobenega.

Razen provide.

stara mama ::

denabiker je izjavil:

Meni prekratkim sredi noči po prazni štajerski AC, peljem se cca. 160-170, pa tak na daleč blenda, pa gledam WTF, ampak luči pa se kar hitro približujejo, grem dol iz prehitevalnega, ko čuješ wruuuum ena črna raketa romunske tablice, po mojem Lamborghini Gallardo, pa nekaj časa kasneje spet isto nek Romun tudi neka športna raketa, žgala sta na fulare...

Znervirana sta bla, ker sta morala skozi Tepanjski kaos...
Ekologija™ in Trajnost™

Če človek samo pomisli, koliko optimistov je bilo, ki so pričakovali, da bodo tretji pas vlekli od/do novega odcepa Dragomer do Ljubljane. Naivčine in idoti. Dars bo problem rešil z obvestilno tablo na kateri bo omejitev 50 km/h.

Tudi na Vrhniki, kjer je vsako jutro kolaps, bi komot pospeševalni pas razvlekli za 500 do 1000 metrov. Če ga že ne morejo do Dragomerja.

Ampak ponovno, važno da je Dars nametal obvestilne table in se bo zdaj lahko s conami 30 in conami 50 na AC delal norca iz ljudi.
In da kradejo kot srake.

dronyx ::

d3spirit je izjavil:

se vam je že kdaj zgodilo, da ste prehitevali na AC s hitrostjo cca. 130km - 140km ali pa še več pa za vami pridivja neka budala pa začne blendati? sem mu zanalašč oz. hudobije zmanjšal na 100km(vem in mi je jasno, da se po prehitevalnem ne vozi 100km/h, ampak sem mu zmanjšal hitrost brez naglega zaviranja ampak, da je hitrost postopoma padala). se vam je že kdaj zgodilo podobno?

Za vikend, ko se vračam iz obale po prehitevalnem pasu vozijo med 150 km/h in 200 km/h. Vsak, ki ima malo močnejši motor tišči, kolikor gre. Problem je, da je običajno promet gost in komaj najdeš okno za prehitevanje, ker ti zadaj že nekdo divja s 180 km/h. Ampak to je simulacija življenja. Tako kot ljudi živijo, tako se obnašajo na cesti. Danes je življenje en sam boj. Še dobro, da ni več mrtvih na cestah.

Telbanc ::

dronyx je izjavil:

Za vikend, ko se vračam iz obale po prehitevalnem pasu vozijo med 150 km/h in 200 km/h. Vsak, ki ima malo močnejši motor tišči, kolikor gre. Problem je, da je običajno promet gost in komaj najdeš okno za prehitevanje, ker ti zadaj že nekdo divja s 180 km/h. Ampak to je simulacija življenja. Tako kot ljudi živijo, tako se obnašajo na cesti. Danes je življenje en sam boj. Še dobro, da ni več mrtvih na cestah.

Ko greš z obale, naj bi mečkači s rjavimi kantami odpadali na klancih, vendar se eni ne umaknejo takoj. Tam z 1.2 mašino nimaš kaj počet, razen da se takoj umakneš na odstavni za kamione. Takoj ko prideš iz tunela.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

feryz je izjavil:

Tudi na Vrhniki, kjer je vsako jutro kolaps, bi komot pospeševalni pas razvlekli za 500 do 1000 metrov. Če ga že ne morejo do Dragomerja.

Ampak ponovno, važno da je Dars nametal obvestilne table in se bo zdaj lahko s conami 30 in conami 50 na AC delal norca iz ljudi.
In da kradejo kot srake.

A ni projekt tretjega voznega pasu nekje v neki fazi procesiranja?

Mene bolj zanima ali ta ekstra priključek, ki ga delajo blizu Brezovice, že upošteva širino 3 pasov - ali bodo čez eno leto (dejansko 3 leta glede na naše mline) ugotovili, da morajo prestavit vse kar trenutno postavljajo...

Problem je tako širina kot nosilnost tega sedanjega tretjega pasu, ki je zaenkrat še odstavni. Ni to da sam dodađ 75 cm , ampak je treba vse razkopat. Bedarija je, da se ne nardi obvoz okoli Ljubljane. Še tri pasove okol Ljubljane. Tko za avtomobile, kot še dva tira za tovorni želežniski promet.

delavec44 ::

Telbanc je izjavil:

dronyx je izjavil:

Ko greš z obale, naj bi mečkači s rjavimi kantami odpadali na klancih, vendar se eni ne umaknejo takoj. Tam z 1.2 mašino nimaš kaj počet, razen da se takoj umakneš na odstavni za kamione. Takoj ko prideš iz tunela.

Kaj ti sedaj palamudiš. Moj 1.2 s 130 konji gre komot 150km/h tam v klanec. Polno naložen.

Moderni turbo bencinarji so malo drugače narejeni kot atmosferci.

dronyx ::

DamijanD je izjavil:

Mene bolj zanima ali ta ekstra priključek, ki ga delajo blizu Brezovice, že upošteva širino 3 pasov - ali bodo čez eno leto (dejansko 3 leta glede na naše mline) ugotovili, da morajo prestavit vse kar trenutno postavljajo...

Točno to sem se tudi jaz spraševal. Med Brezovico in Vrhniko je nujno potreben tretji pas. Ampak zdi se mi, da ta nov izvoz tega ne omogoča. Verjetno bo izgovor, zakaj tretji pas ni možen še naslednjih 50 let. Nekoga od odgovornih bi morali pri nas zapret. Očitno medtem ko pobirajo provizije, nihče v tej državi nič ne razmišlja!

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: streki ()

delavec44 je izjavil:

Kaj ti sedaj palamudiš. Moj 1.2 s 130 konji gre komot 150km/h tam v klanec. Polno naložen.

Tele navite mašine pol začnejo žret olje, ker so toplotne obremenitve visoke. Življenska doba teh malnov sigurno ni več ko 250.000 km.

Telbanc je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Tele navite mašine pol začnejo žret olje, ker so toplotne obremenitve visoke. Življenska doba teh malnov sigurno ni več ko 250.000 km.

Super. 20 let mi bo zdržal :)

Če boš z morja tišuo do razdrtega 150km na uro, sigurno ne bo 20 let. Probaj še na Hrvaško proti Dalmaciji, po avtostradi, tam je res dobr za tišat u tiste ride. Da skuriš to 1.2.

Lepe tekoče vožnje po naših avtocestah je zgleda vsaj od pomladi do jeseni za lep čas konec. Pri takih naših vodilnih, pa bojo kmal kolone tud čez zimo. Ko bo vojna u Ukrajini končana zna bit cela štala, ko se bojo obnovili in okrepili gospodarki tokovi.

KAVINSKY ::

Telbanc je izjavil:

Ko bo vojna u Ukrajini končana zna bit cela štala, ko se bojo obnovili in okrepili gospodarki tokovi.

Pravljice. Že sedaj ne dobiš delovne sile.

Dejansko je sedaj pri nas mnogo več avtov z ukrajinsko registracijo kot jih je bilo pred vojno. Pa še vedno se išče delovno silo.

streki ::

dronyx je izjavil:

DamijanD je izjavil:

Točno to sem se tudi jaz spraševal. Med Brezovico in Vrhniko je nujno potreben tretji pas. Ampak zdi se mi, da ta nov izvoz tega ne omogoča. Verjetno bo izgovor, zakaj tretji pas ni možen še naslednjih 50 let. Nekoga od odgovornih bi morali pri nas zapret. Očitno medtem ko pobirajo provizije, nihče v tej državi nič ne razmišlja!

Tretji pas je že zastavljen in narejen. Edina slabost je, da se ukine trenutni odstavni pas.
Pomotoma kliknil izbris... oprosti

Zgodovina sprememb…

• spremenil: streki ()

delavec44 je izjavil:

Dejansko je sedaj pri nas mnogo več avtov z ukrajinsko registracijo kot jih je bilo pred vojno. Pa še vedno se išče delovno silo.

UA avte, ki jih jaz vidim, niso neka poceni delovna sila.
Drugače bi pa naš lokalni merkator že propadel, če ne bi imeli Ukrajinskih prodajalk...

ginekk ::

Najbolj bedno se je it neke ego igrice, to da nalašč zmanjšaš hitrost - ker ti je tisti za teboj stopil na ego - je isti ali še hujši problem.

Jaz spustim naprej, ob prvi priliki, hitrejši od mene me ne ovirajo že po definiciji. Vmes pa lahko dušo spusti z blendajem, me sploh ne gane. Včasih celo prav pridejo agresivni blendači, če se jim potem prilepiš na zadek v varni razdalji, bo očistil pot in prehitevalni pas tudi zate. Zato se jim ljubkovalno pravi "pometači".

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ginekk ()

fikus_ ::

Dosti ljudi se bi šlo policaje, pa sploh niso poklicani, usposobljeni za to, nimajo pooblastil,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

DamijanD je izjavil:

delavec44 je izjavil:

UA avte, ki jih jaz vidim, niso neka poceni delovna sila.
Drugače bi pa naš lokalni merkator že propadel, če ne bi imeli Ukrajinskih prodajalk...

Nisem niti namigoval da so. Delavce se išče tudi v visoko kvalificiranih poklicih. Pri nas je bil za IT ali računovodstvo konstantno odprt razpis.

ginekk je izjavil:

Najbolj bedno se je it neke ego igrice, to da nalašč zmanjšaš hitrost - ker ti je tisti za teboj stopil na ego - je isti ali še hujši problem.

Jaz spustim naprej, ob prvi priliki, hitrejši od mene me ne ovirajo že po definiciji. Vmes pa lahko dušo spusti z blendajem, me sploh ne gane. Včasih celo prav pridejo agresivni blendači, če se jim potem prilepiš na zadek v varni razdalji, bo očistil pot in prehitevalni pas tudi zate. Zato se jim ljubkovalno pravi "pometači".

Še bolj popularno je pa, da ravno takrat ugotovijo, da nič ne vidijo več skozi vetrobransko steklo in ga morajo intenzivno očistiti. Tudi v lepih poletnih dnevih. Strošek dela samemu sebi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

nejc_nejc ::

dronyx je izjavil:

DamijanD je izjavil:

ali si meril?

delavec44 je izjavil:

Nisem niti namigoval da so. Delavce se išče tudi v visoko kvalificiranih poklicih. Pri nas je bil za IT ali računovodstvo konstantno odprt razpis.

Najbrž za 1200 neto na mesec.

Zato ste konstantno imeli razpis >:D.

Mene blendanje ne moti, če slučajno res delam gužvo. Če pa prehitevam kolono tovornjakov in vozim z vsaj 130+, potem je pa blendanje neupravičeno - ker zakaj je moj čas manj vreden kot od tistega, ki mi blenda?
Povsem idiotsko se mi pa zdi, ko nekdo blenda v gužvi...

bm1973 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Najbrž za 1200 neto na mesec.

Zato ste konstantno imeli razpis >:D.

Invictus ti si itak skregan z realnostjo. Ne bi s tabo imel te tebate v tej temi. Smo že dovolj off topic.

DamijanD je izjavil:

Mene blendanje ne moti, če slučajno res delam gužvo. Če pa prehitevam kolono tovornjakov in vozim z vsaj 130+, potem je pa blendanje neupravičeno - ker zakaj je moj čas manj vreden kot od tistega, ki mi blenda?
Povsem idiotsko se mi pa zdi, ko nekdo blenda v gužvi...

Mene bolj moti, ko se mi en zalima za rit in ne blenda. Ker z ničelno varnostno razdaljo še mene ogroža, če bom moral zavirati v sili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Tistim, ki prehitevajo, nihče ne blenda.
Tistim, ki kampirajo, pa vsak. Ali ki se vozijo vštric. In takih je večina.

Me zanima, kako se počuti oseba, ki vozi po prehitevalnem 105 km/h od Ljubljane do Vrhnike. Pred njim ni nikogar kolikor daleč seže pogled, za njim pa kolona, kolikor daleč lahko vidiš.
Najbrž orgazmirajo pri tem početju.

feryz je izjavil:

Me zanima, kako se počuti oseba, ki vozi po prehitevalnem 105 km/h od Ljubljane do Vrhnike. Pred njim ni nikogar kolikor daleč seže pogled, za njim pa kolona, kolikor daleč lahko vidiš.

Tak sploh ne gleda ogledal in se ne zaveda okolice. Verjetno so taki še najbolj nevarni. Začuda je takih veliko tudi nemcev in italijanov (registrske mislim, ne narodnosti voznikov).

Nemci, Italija in Avstrijci so še hujši od Slovencev...

blink ::

feryz je izjavil:

Ce nekdo prehiteva tovornjak s hitrostjo tovornjak+10kmh in se potem takoj vrne na vozni pas, se bodo tisti ki gredo hitreje od zadaj zarinili v rit in po moznosti se blendali. Pa gre za cisto pravilno voznjo brez oviranja.
Problem so torej objestne opice, ki ne razumejo da je 130kmh maksimalna hitrost in ne povprecna hitrost ali prehitevalna hitrost.

130 km/h je utopija, ne maksimalna hitrost.
Kdor se vsaj malo vozi po ac, to dobro ve.

Najdejo se obdobja, ko se da normalno voziti.

Sam ne med tednom in niti ne vsak vikend...

Predvsem uvidevnosti manjka z vseh strani.

Počasneti bi lahko pritisnili na gas in hitreje prehiteli, ne izsiljevali s skakanjem pred vozila na levi pas ali počakali s prehitevanjem na odseke s tremi pasovi. Ter se seveda po končanem prehitevanju takoj vrnili na desni pas ter ne igrali policaja z zaviranjem in špricanjem vode.

Živčni za njimi pa brez blendanja, smernikov, veliko prekratke varnostne razdalje in povračilnega brake-checkinga. Seveda pišem za tiste, ki vozijo po omejitvi. Prehitri so itak poglavje zase.

feryz je izjavil:

130 km/h je utopija, ne maksimalna hitrost.
Kdor se vsaj malo vozi po ac, to dobro ve.

Kdor ima tempomat nima nobenih problemov s hitrostmi preko 130kmh. Torej je problem v glavah in nogi ki pritiska na plin.

Kdor ima tempomat nima nobenih problemov tudi s hitrostmi do 180 km/h.
Z več pa ja. Ker tempomat noče delati z večjo. Moraš peš tiščati gas.

feryz je izjavil:

Kdor ima tempomat nima nobenih problemov tudi s hitrostmi do 180 km/h.
Z več pa ja. Ker tempomat noče delati z večjo. Moraš peš tiščati gas.

Zakaj se obremenjujes s tem ali na slovenskih AC dela tempomat nad 130kmh ali nad 180kmh? Omejitev je 130kmh, torej ni pomembno. Lahko gres pa v Nemcijo testirat na neomejene odseke kjer je za to primerna infrastruktura, ampak tam ne bos vec glavni frajer na vasi.

m0LN4r ::

Dela na vec kot 130 tudi pri nas, ni softversko zaklenjen, komot uporabis, ce si ze kupil
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

mancini ::

V Angliji pa vsi lepo vozijo 68-70 (110), ker pri 72 že delajo radarji.
Mi pa vsi agresivni, nestrpni, ...

m0LN4r ::

Kje se pa prinas po regionalkah vozijo vec kot 70?
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

bobby ::

-Če si prehiteval s 140 in on blenda, ja registriraš, daš zmigauc da se boš umaknil in to je to.
-Eden je podal poanto, če si šel ti 140 pa začel prehitevat, si se pozanimal, kdo je za tabo in če si sposoben pravi čas prehitet
-to, da si zanalašč znižal hitrost, je popoln idiotizem tebe in to je No Go neglede na to, katera budala je za tabo.
-zapomni si nekaj, dež, sneg, sonce, toča,.. Ali lahko kaj narediš? Ne moreš. Torej zakaj bi se sekiral. ISTO JE S FUCKING PROMETOM. In zivljenje bo lepše zate.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Legon ::

blink je izjavil:

d3spirit je izjavil:

se vam je že kdaj zgodilo, da ste prehitevali na AC s hitrostjo cca. 130km - 140km ali pa še več pa za vami pridivja neka budala pa začne blendati? sem mu zanalašč oz. hudobije zmanjšal na 100km(vem in mi je jasno, da se po prehitevalnem ne vozi 100km/h, ampak sem mu zmanjšal hitrost brez naglega zaviranja ampak, da je hitrost postopoma padala). se vam je že kdaj zgodilo podobno?

Ja, to je krsitev prekratke varnostne razdalje in nedovoljena uporaba svetlobnih opozorilnih znakov (blendanje) za izsiljevanje prednosti. Razpon hitrosti na AC je 60kmh minimalna hitrost, 130kmh pa je maksimalna hitrost. S 100kmh ni nic narobe, kaksen star avto je pri tej hitrosti ze blizu maksimuma, pa avti s prikolico, tovornjaki gredo se manj...itd.

Za prehitevanje ni potrebno voziti 130kmh, ampak zgolj hitreje od prehitevanega vozila.

Mene vedno fascinira, ko potem nekdo uleti v vsako temo z tem idiotizmom, da obstaja minimalna hitrost s katero moraš vozit na AC. To je idiotizem brez primere. Minimalna hitrost na vsaki cesti je lahko tudi 0 km/h. Minimalna hitrost ni predpisana za noben tip ceste. Poznamo edino porometni znak, ki to določa, pa se tam z opombo, da velja samo v normalnih okoliščinah.

Prava hitrost je tista , "ki je prilagojena max. razmeram na cestišču". V okviru veljavnjih omejitev.

Včasih sem šel ponoči med tednom po štajerski avtocesti, ker je takrat malo prometa sem šel vedno okoli 160km na h, celo pot razen na trojanskem zamašku po predpisih. Mislim da je to še vedno varna vožnja ni pa po predpisih.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Levi smernik za prehitevanje na pospeševalnem pasu AC (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11313838 (11869) PandaFlow2
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

16524910 (21607) Utk
»

Tovornjakarji in avtomobilisti (strani: 1 2 3 4 )

16338173 (35925) Heavy
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

528130359 (107381) solatko

Več podobnih tem