» »

Evo pa se je spet spremenila ura..

Evo pa se je spet spremenila ura..

««
15 / 16
»»

chucki ::

Boli me k kdaj je dan ali noc. Jutri imam alarm ob 3h zjutraj po stari uri. Sred noci vstat za siht.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Ales ::

gruntfürmich je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

...za vedno ostali na zimskem...
če želiš da se začne daniti junija ob 3h zjutraj potem vsekakor...

Dolgo se nismo že pogovarjali o tem, zdaj je idealna prilika za pogrevanje tematike.

Spomnim se, da sem nazadnje imel nekaj prav genijalnih idej! :))

Mimogrede, pa ta ni genijalna ampak enostavno edina pravilna rešitev, zimski čas naj ostane, kot je bil včasih, in je to to.

Mišljenja? >:D

Edit: morda bi bilo bolj zanimivo vprašanje: je v zadnjem času kdo spremenil stališče o zimsko/letnem času in zakaj?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

gruntfürmich ::

za nas je ''pravi'' čas kvečjemu poletni, tako da...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Za nas je pravi čas kvečjemu zimski, tako da... :)

Me prav zanima, ali se je kdo premislil v to ali ono smer.

bambam20 ::

Tako ja. Nujno potrebujemo ob 4 ih zjutraj, da sije sonce napolno.

Se elektriko odklopit po 21 uri, bo folk vec otroke delal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

MrStein ::

Ta tema in njena dolžina je dokaz, da gre za zapravljanje... časa.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Mato989 ::

Ales je izjavil:

Za nas je pravi čas kvečjemu zimski, tako da... :)

Me prav zanima, ali se je kdo premislil v to ali ono smer.

"Pravega" časa, žal ni... ČAS je konstrukt človeka... pred človekom ni bilo časa... misliš a je na MARSu nek "pravi" čas? Ne, čas smo si izmislili ljudje in vse kar se odločimo je "pravo"...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

blink ::

Zimski cas brez premikanja je soncev cas. Sonce ima v Ljubljani vrh med 11:45 in 12:15, mediana ob 12:00. To bi pomenilo na poletni solsticij civilni somrak od 03:32-20:35, na zimski solsticij pa 07:06-16:54.

Ura je cloveski konstrukt kakor je ze Mato989 napisal zgoraj, svetilnost zvezde pac ne. Sonce bo vsak dan drugace vzhajalo in zahajalo ne glede na nastavitev vase ure, edina predvidljivost je najvisja tocka sonca med 11:45-12:15 ki predstavlja sredino dneva.
Bi pa premikanje ure odstranilo dve nevsecnosti, premikanje vseh ur dvakrat na leto in tezave s spalno rutino.

blink je izjavil:

Zimski cas brez premikanja je soncev cas. Sonce ima v Ljubljani vrh med 11:45 in 12:15, mediana ob 12:00. To bi pomenilo na poletni solsticij civilni somrak od 03:32-20:35, na zimski solsticij pa 07:06-16:54.

Ura je cloveski konstrukt kakor je ze Mato989 napisal zgoraj, svetilnost zvezde pac ne. Sonce bo vsak dan drugace vzhajalo in zahajalo ne glede na nastavitev vase ure, edina predvidljivost je najvisja tocka sonca med 11:45-12:15 ki predstavlja sredino dneva.
Bi pa premikanje ure odstranilo dve nevsecnosti, premikanje vseh ur dvakrat na leto in tezave s spalno rutino.

Fora je v tem da to kar pišeš glede sonce najvišje velja samo za nas... ni sonce najvišje vedno ob 11:45-12:15 v vseh kotičkih Sveta TUDI ČE imajo vsi kao pravi čas GMT...

Mato989 je izjavil:

blink je izjavil:

Fora je v tem da to kar pišeš glede sonce najvišje velja samo za nas... ni sonce najvišje vedno ob 11:45-12:15 v vseh kotičkih Sveta TUDI ČE imajo vsi kao pravi čas GMT...

To mi je vse jasno, smo na sredini CET pasu tako da smo cisto slucajno tudi REFERENCNA TOCKA.

Smo pa ze pred leti debatirali, da tisti na koncu CET pasu in tisti na zacetku CET pasu ne bosta nikoli zadovoljna, pa tudi tisti z Laponske in tisti z Malte ne.

blink je izjavil:

Mato989 je izjavil:

blink je izjavil:

To mi je vse jasno, smo na sredini CET pasu tako da smo cisto slucajno tudi REFERENCNA TOCKA.

Smo pa ze pred leti debatirali, da tisti na koncu CET pasu in tisti na zacetku CET pasu ne bosta nikoli zadovoljna, pa tudi tisti z Laponske in tisti z Malte ne.

Drži ampak glavno bistvo mora bit ne kar je kao "pravi čas" (ker ga ni) ampak kateri čas je smiseln za človeka... ali pa vsaj za večino ljudi.

Zato se moramo pri tej zadevi vprašat osnovno vprašanje... kdaj VEČINI ljudi pride bolj prav Svetlo... Ali je to ob 4:XX zjutraj poleti ali ob 21:XX zvečer poleti in Ali jim je bolje svetlo ob 8:XX pozimi ali ob 15:XX pozimi... Ko si odgovorimo na to vprašanje je jasno kaj je bolje.

Mato989 je izjavil:

blink je izjavil:

Mato989 je izjavil:

blink je izjavil:

Drži ampak glavno bistvo mora bit ne kar je kao "pravi čas" (ker ga ni) ampak kateri čas je smiseln za človeka... ali pa vsaj za večino ljudi.

Zato se moramo pri tej zadevi vprašat osnovno vprašanje... kdaj VEČINI ljudi pride bolj prav Svetlo... Ali je to ob 4:XX zjutraj poleti ali ob 21:XX zvečer poleti in Ali jim je bolje svetlo ob 8:XX pozimi ali ob 15:XX pozimi... Ko si odgovorimo na to vprašanje je jasno kaj je bolje.

Glede na to da smo si izmislili 24 casovnih pasov je referenca 12:00 v Greenwichu (UTC-0). Najvisje sonce ob 12:00, najnizje sonce ob 24:00.

Kdaj nekomu ustreza karkolize je subjektivno. Drakuli najbolj ustreza nocni termin, telebajskom pa opoldne.

nejc_nejc ::

Matr, premikamo uro že 42 let in od takrat do danes, se od vpliva premikov, res sami ZOMBIJI okoli mene gibljejo....

Glede na to da smo si izmislili 24 casovnih pasov je referenca 12:00 v Greenwichu (UTC-0). Najvisje sonce ob 12:00, najnizje sonce ob 24:00.

Kdaj nekomu ustreza karkolize je subjektivno. Drakuli najbolj ustreza nocni termin, telebajskom pa opoldne.

Kdaj komu ustreza je res relativno ampak skupek teh relativnosti pa je kdaj VEČINI bolj ustreza in tako je načeloma bolje da je, nenazadnje je ura konstrukt ki bi naj pomagala ljudem ne pa jim oteževala lajf kajne?

Mato989 je izjavil:

Kdaj komu ustreza je res relativno ampak skupek teh relativnosti pa je kdaj VEČINI bolj ustreza in tako je načeloma bolje da je, nenazadnje je ura konstrukt ki bi naj pomagala ljudem ne pa jim oteževala lajf kajne?

Tvoj argument o diktatu večine je vprašljiv. Tudi če bi držalo, da bi večina tako od oka želela drugače, to še ne pomeni da je to dejansko optimalno za njih in širšo skupnost. Plebs je na splošno neizobražen in egocentričen. Glup, da ne rečem.

Take stvari morajo predlagati in nenazadnje določati strokovnjaki, ne širša javnost in ne politika.

(Opažam, da se nihče ni premislil! :D )

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ales ()

Ales je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tvoj argument o diktatu večine je vprašljiv. Tudi če bi držalo, da bi večina tako od oka želela drugače, to še ne pomeni da je to dejansko optimalno za njih in širšo skupnost. Plebs je na splošno neizobražen in egocentričen. Glup, da ne rečem.

Take stvari morajo predlagati in nenazadnje določati strokovnjaki, ne širša javnost in ne politika.

(Opažam, da se nihče ni premislil! :D )

Jaz se strinjam, ampak če strokovnjaki ne zmorejo argumentirati zakaj je za ljudi bolje da je Svetlo ob 3:55 že namesto ob 4:55 kako mi kot družba s tem pridobimo potem so ti argumenti na trhlih tleh.

Ura je povezana VEČINOMA z delovanjem družbe, naravi je vseeno ali je ura ko sonce vzide 4 ali 5 zjutraj... narava funkcionira brez ure, družba pa potrebuje uro da stvari bolje in lažje funkcionirajo... tako da argument da je Zimski čas "naravni" čas je sicer morda pravilen, ampak ga nihče ne potrebuje zaradi katerih eni menite/jo da je potreben.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

GrimReaper3 ::

OMG pa ta Slo-Tech, zakaj se tema odpre na prvi strani če klikneš ime teme? To sem se pa že neštetokrat zajebal. In potem ponavadi preberem prve 3 poste preden opazim datum.
Jaz bom moral prestavit uro v avtu iz 2017, na budilki iz 2012, ki ima vsaj DST gumb. Potem imam nekaj ročnih Quartz ur ter nešteto avtomatskih katere niso problem. Tako da ni neki konec sveta, ampak bi bilo vseeno lažje če se nebi.

Drugače pa jaz prestavim uro že zvečer, najbolj zgodaj sem jo že ob 18h, najpozneje nekje ob 22h. Itak da je ne bom šel prestavljat ob 3h zjutraj ali pa šele ko vstanem ob 7-8h. Takrat je že prepozno, ker potem ne veš koliko je ura.
EDIT: Aha, saj vidim da je to že danes, potem grem kar prestavit.

Če je zimski čas res, da je poleti svetlo že ob 4h (ChatGPT pravi sredi junija ob 5:11, se pravi bi bilo po zimskem času 4:11), potem imam raje vedno poletni čas. Že tako mi zjutraj čivkajo ptiči, pa imam slušalke za spanje, ampak čez noč ko enkrat zaspim, utihnejo.
Latest sunset in summer (ma ne morem se navadit, da lahko vprašaš tudi v slovenščini) je konec junija ob 21:04, z vedno zimskim časom bi bilo 20:04.
Za latest sunrise in winter pa ChatGPT pravi 1.1. 7:44. Se pravi bi bilo pri vedno poletnem času šele ob 8:44. Mi je pa to bolje, ker zjutraj je v vsakem primeru tema ali pa se ti blešči vzhajajoče sonce.
Earliest sunset in winter je pa začetek decembra 16:16, tako da pri vedno poletnem času 17:16. 8:30 do 17h je povsem OK, tako da sem za poletni čas.

Da naredim recap:
vedno zimski čas: poleti dan 4-20h, pozimi 8:30-17h
vedno poletni čas: poleti dan 5-21h, pozimi 9:30-18h

Ja, tole s 4h zjutraj najbolj seka ven, to ni OK.

Zgodovina sprememb…

no comment ::

GrimReaper3 je izjavil:

Če bi le obstajal nek način, da se nikoli ne bi bilo začelo daniti že ob 3...

kamiKaZaA ::

GrimReaper3 je izjavil:

Da naredim recap:
vedno zimski čas: poleti dan 4-20h, pozimi 8:30-17h
vedno poletni čas: poleti dan 5-21h, pozimi 9:30-18h

Da si malo izposodim. Človek si je izmislil, da ko je sonce v zenitu je ura 12h. Glede na razvoj tehnologije bi sedaj lahko to spremenili. In meni bi najbolj pasalo, če bi bilo tako:

vedno poletni čas (+1 ura): poleti dan 6-22h, pozimi 10:30-19h

Torej bi mi najbolj pasalo, če bi pravo uro (zimski čas) premaknili za +2 uri. Ampak ne, dajmo met poleti že pred 6h svetlo in pozimi temo dobro uro pozneje, ko se gre iz službe. Totalna bedarija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kamiKaZaA ()

Netrunner ::

Ste letos že pogruntali kako je najbolj prav, ali bo 2x na leto ena in ista pesem?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

KTr1sk ::

Netrunner je izjavil:

Ste letos že pogruntali kako je najbolj prav, ali bo 2x na leto ena in ista pesem?

Kljub temu pa Evropsko komisijo kmalu čaka posredna odločitev o njenem predlogu ukinitve. Skladno z evropsko direktivo, ki ureja premike ure, mora Komisija vsakih pet let v uradnem listu objaviti urnik, v katerem je datumsko določen začetek in konec poletnega časa. Trenutni urnik velja za obdobje od leta 2022 do vključno leta 2026. Če se pri predlagani ukinitvi premikanja ure ne bo nič spremenilo, bo morala Komisija v kratkem objaviti nov petletni urnik.

https://n1info.si/novice/slovenija/kako...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Jarno ::

Praktično obstajata dve rešitvi, dobesedno "Salomonska" sredinska 30 minutna in status quo. Sicer se bo velik del publike pritoževal. ;)
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

mertseger ::

Jaz vsakega ki pravi da bi imel zimski čas vprašam zakaj bi rabil da se začne poleti dan delat ob pol štirih zjutraj in ima trdo temo že ob 20.30. Pa nisem dobil še nobenega pametnega odgovora, ponavadi nabijajo nekaj o tem da je sonce ob poldne najvišje, pa na vprašanje če ga glava boli če je 5 stopinj nižje tudi ni bilo odgovora.

Glugy ::

Pravi čas je tisti ki je obstajal preden smo "izumil" premikanje ure. Vse ostalo je psiha. Polet si navajen da imaš trdo temo 21:30 pa da se dan začne delat ob pol petih zjutraj, to je to. Ljudje radi vidijo da so stvari takrat ko so navajeni da so. Se da pa navadit na nove ure pa primerno prilagodit urnike dela brez da cel sistem premika uro vsevprek.

Glugy je izjavil:

Pravi čas je tisti ki je obstajal preden smo "izumil" premikanje ure. Vse ostalo je psiha. Polet si navajen da imaš trdo temo 21:30 pa da se dan začne delat ob pol petih zjutraj, to je to. Ljudje radi vidijo da so stvari takrat ko so navajeni da so. Se da pa navadit na nove ure pa primerno prilagodit urnike dela brez da cel sistem premika uro vsevprek.

Zakaj pa ni pravi cas pred tem casom

Jarno je izjavil:

Praktično obstajata dve rešitvi, dobesedno "Salomonska" sredinska 30 minutna in status quo. Sicer se bo velik del publike pritoževal. ;)

Koliko je velik del ?

mertseger je izjavil:

Jaz vsakega ki pravi da bi imel zimski čas vprašam zakaj bi rabil da se začne poleti dan delat ob pol štirih zjutraj in ima trdo temo že ob 20.30. Pa nisem dobil še nobenega pametnega odgovora, ponavadi nabijajo nekaj o tem da je sonce ob poldne najvišje, pa na vprašanje če ga glava boli če je 5 stopinj nižje tudi ni bilo odgovora.

Večina, ki komplicira sploh ni živela, v času pred prvo menjavo ure in sploh ne ve kako je to zgledalo, tako da....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Jarno ::

Malce spremljaj divergentnost mnenj med zimskim in poletnim režimom.
Poletni čas je katastrofa pozimi, hkrati pa tudi več množično ne futramo živine ob štirih zjutraj.
Premik ure sploh ni slaba zadeva, tudi utečena.
Največji hakeljc je v ukoreninjenih navadah glede želja po spremembah.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!

c23po ::

Živim v ruralnem okolju, kjer se večina sosedov ukvarja s kmetijstvom. Delam v poslovnem okolju v metropoli. Vidim, da se ob spremembi ur oba svetova nemoteno vrtita naprej. Sklepam, da je za posameznika sprememba ur nepomembna nadloga.

V lokalnem okolju večja fabrika zaposluje znatni del prebivalstva. Le-ta urnik prilagaja zaposlenim. Po zimi je delovni čas od sedmih do treh, poleti pa od šestih do dveh. Manjši podjetniki prilagajajo delovni čas večji fabriki. Sklepam, da se s spremembo ur na družbeni ravni morajo ukvarjati strokovnjaki, ki so enkrat že zafrknili, in tokrat morajo nalogo opraviti dobro. Verjetno se bodo, tako kot mali podjetniki, ozrli k sosedom in izbirali med odločitvijo turističnih Hrvaške in Italije ter poslovnih Avstrije in Nemčije.
Računalniki nimajo spominov.

Jure14 ::

Meni še največjo "težavo" tisti dve nedelji zjutraj predstavlja ugotavljanje, koliko je res ura.

Se je budilka sinhronizirana s tistim oddajnikom v Nemčiji? Se je ura na telefonu pravilno spremenila? Še dobro, da imam za referenco dve "neumni" uri, na mikrovalovni in starem radiu, ki nista povezani nikamor in se ne prestavljata samodejno.

Še najhujšo težavo je imela boljša polovica pred nekaj leti, ko je ravno "to" nedeljo bila dežurna na urgenci od 7. naprej.
Za kdaj nastaviti bujenje? Se bo budilka sinhronizirana? Za rezervo še telefon. Nastavim bujenje ob 5 ali 6? Da ne bo na koncu uro prezgodaj.
Za "ziher" sem na telefonu nastavil tajmer, ob 22 zvečer, da zvoni čez 7 ur.

chucki ::

to mas motnjo, da te je tako strah :D
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Mene pri prestavitvi ure najbolj moti, ko morem vsako leto (takrat ko gre 1 ura naprej) nekaj časa privajati telo na novi bioritem, ker zvečer ne morem 1 uro kar tako prej zaspati (dokler se ne navadim) in zjutraj se mi je težje 1 uro prej zbuditi (ker se bolj ali manj zbujam zgodaj zjutraj in nikoli 1 uro prej preden bi se odpravil na delo).

Čez čas (dober teden) telo privadim, ampak to za seboj potegne vse te negativne učinke na zdravje in bi za moje zdravje bilo boljše, če se ura ne bi vsako leto premikala (sporna je le tista prestavitev ure naprej), pa naj bo zimski čas ali poletni ali karkoli tretjega, samo da ostane isto celo leto. Ne pa to bolano spreminjanje in da se birokrati v EU ne morejo glede tega dogovoriti, a na drugi strani so se takoj uskladili in dogovorili med korono in sedaj glede Ukrajine.

Utk ::

Kakšne travme...jaz se navadim na uro ko prvič pogledam na njo.

Utk je izjavil:

Kakšne travme...jaz se navadim na uro ko prvič pogledam na njo.

Torej se ti ni nikoli problem zbuditi zgodaj zjutraj in 1 uro prej kot po navadi, ter oditi na delo, ko še je zunaj trda tema? Takoj se privadiš (iz danes na jutri)? Zvečer tudi takoj, ko se uležeš zaspiš, čeprav greš dobro uro prej spati kot po navadi?

Jaz žal ne. Potrebujem čas, da telo privadim na novi bioritem. Ni mi problem oditi uro ali dve ali tri pozneje spati. Je pa mi problem 1 uro prej oditi spat kot je telo navajeno in tudi 1 uro prej ustati mi predstavlja težavo dokler se tega ne navadim (dober teden dni).

nevone ::

morda bi bilo bolj zanimivo vprašanje: je v zadnjem času kdo spremenil stališče o zimsko/letnem času in zakaj?

Ja, jaz sem si premislila.

Najprej me je motilo, da so nam spomladi vzeli eno uro spanja, potem pa sem ponovno pretehtala opcijo, da je popoldne dlje dan in če bi sedaj lahko izbirala, bi se odločila za stalni poletni čas.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Tudi sam sem za stalni poletni čas oz. še bolje bi mi bilo, če bil imeli stalni poletni čas +1 uro. Daljši dan poleti in pozimi mi pomeni dosti.

kamiKaZaA je izjavil:

Tudi sam sem za stalni poletni čas oz. še bolje bi mi bilo, če bil imeli stalni poletni čas +1 uro. Daljši dan poleti in pozimi mi pomeni dosti.

Dan je in bo čisto enako dolg, ne glede na to, kaj piše na uri. ;)

Tvoj urnik ti ni všeč.

Ste še vsi živi?

Baje vsako premikanje ure pobere več duš kot Rus.

c23po je izjavil:

V lokalnem okolju večja fabrika zaposluje znatni del prebivalstva. Le-ta urnik prilagaja zaposlenim. Po zimi je delovni čas od sedmih do treh, poleti pa od šestih do dveh.

Torej vam lokalni kapitalist praktično laufa +/-2h šparanje svetlobe? Kako je to lahko sploh legalno? Kako zgleda pokopališče pri vas? Je kdo že preživel več kot 50 let?

Lep primer za tiste, ki pravijo da urnikov pa že nihče ne bo prilagajal in moramo zato kar uro. ;)

Torej se ti ni nikoli problem zbuditi zgodaj zjutraj in 1 uro prej kot po navadi, ter oditi na delo, ko še je zunaj trda tema? Takoj se privadiš (iz danes na jutri)? Zvečer tudi takoj, ko se uležeš zaspiš, čeprav greš dobro uro prej spati kot po navadi?

Madona no. A greš vsak dan isto uro spat? Zjutraj se pa itak včasih sam zbudim, včasih me budilka, tista ura gor al dol nič ne pomeni.

Me prav zanima, kakšne so negativne posledice premikanja ure?

socialec ::

Ne morem spati, če me kaj matra, pa še tisto se mi sanja kaj v smislu Guillerma ali pa Lovecrafta, v redu, za uro mi je vseeno, zaspim takoj, ker me izklopijo na daljavo preko telepatije potem, ko me teleportirajo. Letni čas je bil menda nekoč mišljen z namenom varčevanja in svetil, elektrike kot tudi človeškega materiala, mene ne moti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Utk je izjavil:

Madona no. A greš vsak dan isto uro spat? Zjutraj se pa itak včasih sam zbudim, včasih me budilka, tista ura gor al dol nič ne pomeni.

Zdaj še samo dopiši kdaj se zbujaš? Ob 5h, 6h, 7h, 8h ali pozneje. Ker če bi se jaz lahko zbujal ob 8h ali pozneje mi tudi sprememba časa ne bi delala težav, ker bi se že sam prej zbudil. Zvečer pa bolj ali manj grem spati znotraj 1 ure. In kar tako ne morem zaspati, če se odpravim dobro uro prej kot je tista najbolj zgodnja ura mojega spanja.

Ales je izjavil:

Lep primer za tiste, ki pravijo da urnikov pa že nihče ne bo prilagajal in moramo zato kar uro. ;)

In dober primer za tiste, ki trdijo kakšna gromozanska ekonomska in socialna škoda se dela s premikanjem ure.

Kapitalist je "klical" in nato "povišal" stavo za 1.

(in, ironično, požel odobravanje kultistov)

nevone ::

Ales je izjavil:

kamiKaZaA je izjavil:

Dan je in bo čisto enako dolg, ne glede na to, kaj piše na uri. ;)

Tvoj urnik ti ni všeč.

Ja, samo nekateri urniki/termini, ki se tičejo tudi drugih, so pa za vse ljudi enaki. Ne moreš urnika čisto prilagoditi samo sebi.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

nejc_nejc je izjavil:

Me prav zanima, kakšne so negativne posledice premikanja ure?

Na kratko povzetek:

Med najpogostejšimi učinki so: Motnje spanja – Pri nekaterih ljudeh povzroči nespečnost, utrujenost in slabšo kakovost spanja. Povečano tveganje za srčno-žilne bolezni – Raziskave kažejo, da se v prvih dneh po premiku ure poveča število srčnih infarktov in možganskih kapi.

In imaš dosti člankov na to tematiko. Izvoli enega, kjer je vir NIJZ:
https://vizita.si/zdravje/premik-ure.ht...

socialec ::

Nič, kamikaza, se vidimo na drugi strani, mogoče že kar hitro :D

Ja, samo nekateri urniki/termini, ki se tičejo tudi drugih, so pa za vse ljudi enaki. Ne moreš urnika čisto prilagoditi samo sebi
.
No, zato je pa komplet debata brezveze.
Predvsem iz geografske pozicije v kateri živimo, da ne govorim o političnem ter gospodarskem vplivu "kokoške".
Kot sem že prej napisal 42 let pri nas ter 109 drugje. Mnogi se pri nas sploh rodili niso, kaj šele 100 letniki.:))

socialec je izjavil:

Nič, kamikaza, se vidimo na drugi strani, mogoče že kar hitro :D

Imam samo eno željo, da če do tega pride, da me ne pozabiš dodati v to temo:
Uporabniki Slo-tech skupnosti

;)

kamiKaZaA je izjavil:

Utk je izjavil:

Zdaj še samo dopiši kdaj se zbujaš? Ob 5h, 6h, 7h, 8h ali pozneje. Ker če bi se jaz lahko zbujal ob 8h ali pozneje mi tudi sprememba časa ne bi delala težav, ker bi se že sam prej zbudil. Zvečer pa bolj ali manj grem spati znotraj 1 ure. In kar tako ne morem zaspati, če se odpravim dobro uro prej kot je tista najbolj zgodnja ura mojega spanja.

Tam nekje od 5:30 do 6 najkasneje, tudi čez vikend.

Utk je izjavil:

Tam nekje od 5:30 do 6 najkasneje, tudi čez vikend.

Ok, potem pa vsa čast, da to zmoreš in potem so ti tvoji komentarji še kako na mestu. Jaz žal tega ne morem. Bi pa seveda rad.
««
15 / 16
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Američanom se obeta stalni poletni čas (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
24231934 (21713) DostMam

Evropski poslanci za ukinitev premika ure (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8117377 (8906) Oberyn
»

Bruselj sprašuje: prestavljati uro ali ne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
15641561 (34890) Vajenc
»

Problemi zaradi premika kazalcev? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21849828 (36591) nsa_ag3nt

Več podobnih tem