Forum » Loža » Evo pa se je spet spremenila ura..
Evo pa se je spet spremenila ura..

socialec ::
Imam samo eno željo, da če do tega pride, da me ne pozabiš dodati v to temo:
Po naravnem redu bi sicer moralo biti obratno, čeprav obstajajo forumski manevri rejuvenacije (v več smislih) :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

DamijanD ::
V bistvu je premik ure zelo koristen. Danes smo premaknili uro in dobili smo Sonce, svetovni rekord pa še Roglič je zmagal - včeraj ni bilo nič od tega...

GrimReaper3 ::
Torej se ti ni nikoli problem zbuditi zgodaj zjutraj in 1 uro prej kot po navadi, ter oditi na delo, ko še je zunaj trda tema? Takoj se privadiš (iz danes na jutri)? Zvečer tudi takoj, ko se uležeš zaspiš, čeprav greš dobro uro prej spati kot po navadi?
Jaz žal ne. Potrebujem čas, da telo privadim na novi bioritem. Ni mi problem oditi uro ali dve ali tri pozneje spati. Je pa mi problem 1 uro prej oditi spat kot je telo navajeno in tudi 1 uro prej ustati mi predstavlja težavo dokler se tega ne navadim (dober teden dni).
Kako pa tisti, ki delajo na 3 izmene se privadijo tisti teden, ki so ponoči, podnevi spat? To mi bo večna uganka.
Sem sicer že kdaj podnevi spal, recimo če sem moral ob 3h zjutraj peljati starše na letališče. Ampak tisto spanje potem 4-11h je bilo bolj bogo, sem bil bolj buden.
Zase sem že kar rekel da pod 2000 bruto in na več kot 2 izmeni ne delam, pa če mi bo šlo še tako slabo z denarjem, potem je že bolje sociala 490EUR.
Tako da vsa čast vsem, ki delajo na 3 izmene.
Drugače pa včeraj nisem imel nekih problemov. Budilko sem že ob 18-ih nastavil 1 uro naprej, na srečo ima vsaj DST gumb. Za take zadeve so pa klasične budilke boljše kot pa te, ki se radijsko sinhronizirajo. Potem sem šel pa spat ob 1h, ker se mi ni izšlo ob 0h. Vstal normalno ob 8h.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: GrimReaper3 ()

DamijanD ::
Večina teh 3 izmencev plačuje za to z zdravjem, ker dejansko niso povsem prilagojeni na to.

Utk ::
Tam nekje od 5:30 do 6 najkasneje, tudi čez vikend.
Ok, potem pa vsa čast, da to zmoreš in potem so ti tvoji komentarji še kako na mestu. Jaz žal tega ne morem. Bi pa seveda rad.
Evo, danes priznam me je zbudila budilka, čeprav se ponavadi sam. Ampak ni bilo zarad tega nobene krize. Jutri se bom ziher že sam.

MojsterX ::

energetik ::
Večina teh 3 izmencev plačuje za to z zdravjem, ker dejansko niso povsem prilagojeni na to.Točno tako, na take izmene se ne more noben navaditi, ker je to povsem kontra bioritmu. Taki ljudje so stalno v jet-lagu.
Šlo bi, če bi se izmene menjale morda vsaj na 2-3 tedne, še bolje mesec ali več, torej da bi delal 1 mesec samo ponoči, nato premik na dopoldansko/popoldansko. Tako bi bil jetlag le 1x mesečno ali še manj.
vires in numeris
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Američanom se obeta stalni poletni čas (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 31958 (21737) | DostMam |
⊘ | Evropski poslanci za ukinitev premika ure (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 17379 (8908) | Oberyn |
» | Bruselj sprašuje: prestavljati uro ali ne (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 41573 (34902) | Vajenc |
» | Problemi zaradi premika kazalcev? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 49841 (36604) | nsa_ag3nt |