» »

Katero kolo

Katero kolo

««
110 / 111
»»

Sparkxl ::

Jaz sem zdaj dal na mojo štrom treking raketo shimano linkglide 10-50 kaseto in ketno, pa da vidimo če res 3x dlje zdrži kot ostala krama

Twixz ::

A je ta Microshift na Triban RC520 še tako ok kot prejšnje verzije ki so imele 105? Evo še LINK

Groot ::

Twixz je izjavil:

A je ta Microshift na Triban RC520 še tako ok kot prejšnje verzije ki so imele 105? Evo še LINK

Uf so pa kar lepo in potiho poslabšali tale model. Iz 11speed 105 grupe (ok zadnja kaseta je bila vedno Microshift), v 10speed komplet Microshift.

Sam sicer izkušenj z Microshift nimam, zato težko komentiram.

Twixz ::

Groot je izjavil:

Twixz je izjavil:

Uf so pa kar lepo in potiho poslabšali tale model. Iz 11speed 105 grupe (ok zadnja kaseta je bila vedno Microshift), v 10speed komplet Microshift.

Sam sicer izkušenj z Microshift nimam, zato težko komentiram.

Na redditu sem sicer bral da ima Decathlon rezervne dele za ta menjalnik na zalogi ampak kar se izkušenj tiče pa ne najdem.
Všeč mi je da je v akciji in pomoje še kar beginner friendly (moja prva specialka). Rabim pa kolo ker bom svojega dal sinu in bom brez.

joez7 ::

Še vedno je to 2x10. Je pa sprednja gonilka kar zalogaj za rekrativce.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

BigFoot ::

T743 je izjavil:

Z 10-51 bi pa moralo iti tudi v klanec ja, to je Mtb kaseta.
Tale Cube Nuroad tudi jaz ogledujem, sicer z boljšo opremo race c62 se pravi2 x12, ampak bodo na voljo šele junija. Cene so pa postale tudi malo bolj normalne se mi zdi, če bodo ostale take.

C:62 Race je tudi meni všeč... pa me zanima kje misliš kupit? Sem zadnjič bil pri Žagarju v Kranju (Valy) pa bi radi avans, pa še vejo ne kdaj bodo kolo dobili. Fuck that.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

atlet ::

BigFoot je izjavil:

T743 je izjavil:

Tale Cube Nuroad tudi jaz ogledujem, sicer z boljšo opremo race c62 se pravi2 x12, ampak bodo na voljo šele junija. Cene so pa postale tudi malo bolj normalne se mi zdi, če bodo ostale take.

C:62 Race je tudi meni všeč... pa me zanima kje misliš kupit? Sem zadnjič bil pri Žagarju v Kranju (Valy) pa bi radi avans, pa še vejo ne kdaj bodo kolo dobili. Fuck that.

Energija Bikes ga nima?
Enostaven program za fakturiranje -> www.quibi.net

stara mama ::

Za vse downhill in enduro fahrerje:
S čim nalepit zaščitno gumo nazaj na okvir, da bo držalo?
Dobro, poznam odrezano gumo in vezice, ampak bi mogoč le naredil mal bolj estetsko.
Ekologija™ in Trajnost™

joez7 ::

Dvostranski lepilni trak za tablice. Sam pol boš praskal dol, ko boš hotel menjat.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.

T743 ::

Če sem prav videl na proizvajalčevi strani bodo prišli ven šele junija, če ga pri nas ne bo bom naročil preko Bike-discount.

Zaščitno gumo sem jaz nalepil z dvokomponentnim lepilom, drži kot pribito. Je pa treba prej spucati umazanijo dol.

BigFoot ::

atlet je izjavil:

BigFoot je izjavil:

T743 je izjavil:

Energija Bikes ga nima?

Prvič slišim zanje. :) Vidiš, zato sem pa vprašal. Super, najlepša hvala za informacijo. Jih pokličem in preverim.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

T743 ::

Daj sporoči kaj boš izvedel, ceno imajo kot vidim 200Eur višjo kot na Bikediscount, za to pa dobim še pedale in čevlje.
Je pa tole 2025 model in kot sem že napisal jih pred junijem verjetno ne bo. Oprema je pa top za ta denar.

zuz3k ::

bom kr tu vprašal

a pozna kdo pot za kolesarjenje od SEŽANE do TRSTA ampak po VASEH
ne poglavni cesti?

lp
Life is a psychological game.

Okapi ::

Greš na Google Maps in izbereš izogibanje avtocestam in cestninam.
Če bi rad še bolj "stranske" poti pa izbereš iskanje za hojo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Scorpy84 ::

zuz3k je izjavil:

bom kr tu vprašal

ne poglavni cesti?

lp

Gres do kokos, pol se sam spustis... bolj enostavno ne gre.

GupeM ::

Zdaj sem v garmin connect dal pot od Sežane do trsta, road cycling.

Pelje me do Dola pri Vogljah, nato prek Villa Opicina v Trst. Kakšna je cesta, nimam pojma.

Če dam pa gravel, me pelje pa Sežana, Orlek, Trebiciano, Trst. Ta pot je 5-6 km krajša, kakšna je pa tudi nimam pojma.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GupeM ()

iso2000 ::

Meni komoot za gravel riding naredi takšno traso:
 Sezana-Trst

Sezana-Trst

EDIT: Uporabil sem gravel, da bi se izognil bolj prometnim cestam. Kakšna je podlaga na terenu, nimam pojma. Ti pa svetujem da probaš kakšno od aplikacij za načrtovanje poti, so kar koristne... Sicer Komoot zna kdaj zapeljat na kakšno težko prevozno ali neprevozno pot/stezo, še posebej če ga uporabljaš v MTB načinu. Jaz to večkrat naredim, ker se želim izogibat prometnim cestam...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: iso2000 ()

alajlgja ::

zuz3k je izjavil:

bom kr tu vprašal

ne poglavni cesti?

lp

Če ti makadam ni problem, sem večkrat prevozil to relacijo.
Sežana mimo čistilne do Bazovice, potem do vasi Draga, kjer se vključiš na pot po Dolini Glinščice (via Rossandra) in se pripelješ direkt v Trst.

mihaboy ::

Zivjo,
Zanimam se za nakup novega MTB kolesa.
Preselil sem se iz ravnine v Savinjsko dolino, kjer je v okolici veliko zanimivih hribov (Mrzlica, Oljka, Dobrovlje..)

Še vedno bom po večini vozil asfalt in v hrib po cesti. Navzdol pa kdaj pa kdaj tudi kakšna lažja gozdna pot.
Kakšno kolo se dandanes priporoča za takšno uporabo?
Gledam hardtail / trail od 1000-2000€.

Verjetno nekaj lahkega in z možnostjo zaklepa vzmetenja?

Gledam sem Cube Reaction SLX.

ššš ::

mihaboy je izjavil:

Zivjo,
Preselil sem se iz ravnine v Savinjsko dolino, kjer je v okolici veliko zanimivih hribov (Mrzlica, Oljka, Dobrovlje..)

Še vedno bom po večini vozil asfalt in v hrib po cesti. Navzdol pa kdaj pa kdaj tudi kakšna lažja gozdna pot.

https://www.11-11.si/santa-cruz-chamele...

Jst sm jeseni tegale vzel. Ne se ustrašit cen, dejansko so kr precej nižje kot oglaševane. Kolo je stroj. Ne vozim kakih downhillov al kej podobnega ker sm star in nimam več feelinga. Grem pa hitro, udobno in varno dol po kakih kolovozih, traktorskih poteh, makadamih in to mi je u bistvu še najbolj važno. Če si z Gorenjske: Jošt, Mohor, Jakob nad Preddvorom, Osovnik, Ožbolt,...

mikhaair ::

Jaz bi ti priporočal kakšen CX tudi z zadnjim vzmetenjem. Zagotovo že najde kaj ugodnega do 2000 Eur. Za spuste ne pozabit na seat drop.

NekdoPach ::

Za lažje gozdne poti je dosti hardtail z 100mm vzmetenja, ne škodi pa če vzameš malo več. Full suspension in dropper ne rabiš in je stran vržen denar v tvojem primeru.

Tale CUBE ki si ga linkal ima QR ki je precej zastarel standard za kolesa z diski, boljši je thru axle.

NE bi rekel da je stran vržen denar, kolesarim nekako kot v vprašanju s CX in zadnji blažilec pride prav, pa čeprav le po makadamskih poteh. Drop pa tudi, če je le kaj bolj zavito in malo tehnično, pa ga nimam.
Če najdeš kaj primernega rabljenega zna biti dober nakup.

NekdoPach ::

verjetno misliš XC - cross country, ker XC pomeni ciklokros
Ajde dropper je 100€, ampak za 2k je bolj bogi FS, in glede na to da je začetnik in da bo vozil po asfaltu in lažjih poteh in po hribih je boljše investirat v lahek HT

verjetno misliš XC - cross country, ker CX pomeni ciklokros
Ajde dropper je 100€, ampak za 2k je bolj bogi FS, in glede na to da je začetnik in da bo vozil po asfaltu in lažjih poteh in po hribih je boljše investirat v lahek HT

Zgodovina sprememb…

Ne, kot CX imam v mislih MTB z min. vzmetenjem. 120 spredaj, zadaj 50.
Npr.:
https://www.mammothbikes.com/en/merida-...

Vanquish ::

mikhaair je izjavil:

Ne, kot CX imam v mislih MTB z min. vzmetenjem. 120 spredaj, zadaj 50.
Npr.:
https://www.mammothbikes.com/en/merida-...

to je XC

J.McLane ::

Če imaš MTB zato, da goniš nekje kjer ni avtomobilov v naravi in ti spusti niso prioriteta (hitrost, naklon), potem FS in dropper res nimata nekega smisla.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Badwolff ::

Men se zdi dropper must. Je pa res, da si ga lahko kasneje nabaviš.
FS pa... kolo je naenkrat precej težje, dražje, počasnejše.
V osnovi si je ogledoval kolo za dobrga jurja, za fs bo dal skor 3.
Skor je bl za gravel razmislit za ta namen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Badwolff ()

nokken ::

Ce denar ni problem, potem tudi za cisto easy XC voznjo definitivno fully. Tudi po navadnem makedamu je neprimerno bolj udoben kot HT. Je sicer malenkost tezji kot HT, ampak brez kaksnih tezav dobil 120/120 FS, ki ima recimo 10.5kg... s pedali in dropperjem ;) In dropper je danes obvezna stvar na mtb.... tudi za xc oz. se posebej za XC kjer je geometrija kolesa taksna, da dropper se precej bolj pomaga kot na kaksnem DH kolesu.

Za nekoga, ki gre po gozdni cesti, ali kakšni vlaki v hrib in potem po isti vlaki dol in če mu ni do hitrosti je HT vrh glave. Dropper pride do izraza pri velikih naklonih, če je prej na noge gor prigonil, ne bo noben problem se po isti strmini dol spustit, brez dropperja. Da bi zaradi udobja kupoval FS je pa malo mimo, ma ja če ti je denar stran metat pa izvoli.

Glede na to kar opisuje, ne dvomim, da se bo kdo najdu in predlagal gravel kolo :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

Badwolff ::

J.McLane je izjavil:

Glede na to kar opisuje, ne dvomim, da se bo kdo najdu in predlagal gravel kolo :))

Sem že

mit3k ::

Če nisi ljubitelj izpušnih plinov, je najbolj vsestransko kolo XC hardtail z dropperjem.
Hitre 2.3-2.4 tubeless gume pri nizkem tlaku nudijo več kot dovolj blaženja za manjše neravnine.

Change my mind.

Če koga zanima, za pol cene novega hardtaila, prodam trail fullyja, ... :D

c0ck4m0u53 ::

mihaboy je izjavil:

Zivjo,

V tem rangu imaš kar nekaj izbire, da dobiš kar nekaj kolesa za svoj denar, recimo Radon Cragger (mislim, da je max velikost tega modela L), potem Canyon Stoic, ali pa recimo Commencal Meta HT
If citizens cannot trust that laws will be enforced in an evenhanded
and honest fashion, they cannot be said to live under the rule of law.
Instead, they live under the rule of men corrupted by the law. - Dale Carpenter

@J.McLane sicer vsak vozi kar si zeli, ampak ti priporocam da enkrat poskusis en spodoben XC fully, pa bos potem videl, zakaj tudi za XC predlagam FS in ne HT.

Vem, imam Trek Slash 8, in ga furam dol po koreninah in strmih bregih, ampak če človeku ni do tega je to brezveze kupovat.

Vsekakor sem bolj za hardtail kot fullyja, ker bom večino še vedno na cesti, raje imam daljše ture (npr Parenzana, vzamem kolo na morje, se pridružim kakšnim lažjim gorsko kolesarskim turam, bližnji klanci - gora Oljka), kakšni daljši vzponi, tudi po makedamu, in kakšen lažji spust čez gozd.
Sem veliko razmišljal o gravel kolesu, vendar se mi zdi, da bi vseeno rabil nekaj amortizacije, da se lahko spustim čez kakšne korenine in pešpoti. imam pa tudi dobro treking kolo s tankimi gumami, če grem samo na asfalt in ravnico.

Tako, da iščem čim lažjega hardtaila z dropperjem, dobro opremo, da bo zdržal naslednjih 10 let. Višina 190cm. Budget okrog 1500 do max 2000, ce bi bil res dober deal. Nisem pa kupoval kolesa vsaj 15 let in prosim za kakšen nasvet. ?

Aja pa kako je z kilogrami, imam jih okrog 115. Je karbon primeren za takšno težo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihaboy ()

J.McLane je izjavil:

Vem, imam Trek Slash 8, in ga furam dol po koreninah in strmih bregih, ampak če človeku ni do tega je to brezveze kupovat.

Rekel sem xc fully ne neko enduro kravo.

Gregor5816 ::

@mihaboy: Izbiraš lahko med 2 vrstama hardtailov: eno so XC hardtaili, ki imajo po večini 100mm vzmetenja - tak je recimo Cube reaction, za katerega praviš da imaš nagledanega. Drugo so trail/all mountain hardtaili, ki jih je zgoraj predlagal @c0ck4m0u53. Ti imajo bolj agresivno geometrijo, 130-150mm vzmetenja in imajo po večini vsi (razen osnovnih modelov) že dropper post.

Večina okvirjev in felten ima weight limit 125 kg.

K mojemu prešnjemu postu naj dodam še en model Orbea Laufey, je pa Gregor5816 lepo povzel razlike med kolesi.

ZveeZ ::

se dobi kak lazji HT od tega (11.86kg), za podobno ceno?:

https://www.valy.si/izdelek/N-BIG_NINE_...

Scorpy84 ::

ZveeZ je izjavil:

se dobi kak lazji HT od tega (11.86kg), za podobno ceno?:

https://www.valy.si/izdelek/N-BIG_NINE_...

Težko, lažja kolesa so že karbonska in daleč boljša oprema. Še pri temu boš prekoračil težo, ker boš zamenjal pedala za boljša in boš že na 12 kg.

mit3k ::

Vzemi raje kakšen rabljen karbonski Scott Scale, verjetno najboljši nakup trenutno. Dobijo se že za dobrega tisočaka.

Za 115 kg se jaz res nebi fokusiral na 1 kg razlike na kolesu. Raje naj gleda, da bo dovolj robusten za to kilažo.

Sicer pa kot kaže je trg koles postal nasičen, se dobi veliko bolj ugodne ponudbe kot lani, sploh pa predlani. Na trgu rabljenih se tudi pozna.

mihaboy je izjavil:

https://www.extremevital.com/en/cycling...

Kaj pa kaj takega?

10 prestav zadaj...

Kalibri ::

10 je povsem ok.

https://www.canyon.com/en-si/mountain-b...

kaj pa tale nov model od canyona? ali se za to ceno splača vzeti kaj drugega? 1700€?

Ali pa cenejsa verzija z nekoliko slabšo opremo:

mihaboy je izjavil:

kaj pa tale nov model od canyona? ali se za to ceno splača vzeti kaj drugega? 1700€?

Ce bi gleda to, bi raje vzel Exceed CF 6 za par eur vec in dobis neprimerno boljse kolo.

Morda tudi Cube Reaction TM Pro. Cena okrog 1500€, pokličeš slovenske prodajalce, če ti lahko dobavijo XL velikost.
««
110 / 111
»»