Forum » Loža » Mc'Donalds
Mc'Donalds

gruntfürmich ::
eh, zadnjič sem raje šel po sendvič na petrol. sj nimam čisto nič proti mcbonaldsu, le to da je verjetno 3× predrag.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

2dark ::
Ti kuponi niso več kar so bili. Vse je predrago.
Ravno zdaj so mel cel kup popustov na kupone -20 do 50% kot v starih casih in lahko si jih koristil neomejeno.
Kašen teden so imeli zdaj kupone v menuju ko si naročal, ampak zdaj po enem tednu so jih že umaknili in promovirajo da si inštaliraš app, kjer se moraš seveda registrirati.
Je bilo dlje kot 1 teden. Samo ti nisi vedel. Polovico februarja. Pa se natisnjene kupone so delili za neumejeno porabo.
gruntfürmich je izjavil:
eh, zadnjič sem raje šel po sendvič na petrol. sj nimam čisto nič proti mcbonaldsu, le to da je verjetno 3× predrag.
Zdajle na popust je bilo v redu.
Primet.
Za 6.5€ si dobil velik big mac meni, 6 mcnuggetsov in jabolcno pito.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 2dark ()

mojsterleo ::
Kašen teden so imeli zdaj kupone v menuju ko si naročal, ampak zdaj po enem tednu so jih že umaknili in promovirajo da si inštaliraš app, kjer se moraš seveda registrirati.
Žal so bili samo do pusta, potem pa so jih umaknili v aplikacijo (ki je nimam).
Kupončki sicer ne prinašajo popusta, zgolj če si kaj naročil si zraven dobil še nekaj "gratis", npr. Big Mac velik meni + 1x gratis Big Mac, še najboljši je bil Mc Sundae, 1+1 gratis.
Leta nazaj so bili kupončki veliko boljši. Si npr. dobil dva velika menija skupaj za eno ceno (s precejšnjim popustom).
Glede cen ja pa pač tako, da se vse draži. Super sreda je cenovno še vedno ugodna - 5 eur za srednji in 5.60 eur za velik meni (lahko zbiraš med Chicken mcnuggets, Big Mac, Double cheese, Vegi burger, Špinačno sirov burger, Chicken burger in Fillet-o-fish) + velik krompirček/ameriški + 0,5l pijače. A se od tega naješ ali ne, je spet drugo vprašanje. Jaz ne grem se v Meka nažret, ampak bolj zato, da kaj zanimivega probam.

Kosek1 ::
mojsterleo je izjavil:
Žal so bili samo do pusta, potem pa so jih umaknili v aplikacijo (ki je nimam).
Kupončki sicer ne prinašajo popusta, zgolj če si kaj naročil si zraven dobil še nekaj "gratis", npr. Big Mac velik meni + 1x gratis Big Mac, še najboljši je bil Mc Sundae, 1+1 gratis.
Leta nazaj so bili kupončki veliko boljši. Si npr. dobil dva velika menija skupaj za eno ceno (s precejšnjim popustom).
Glede cen ja pa pač tako, da se vse draži. Super sreda je cenovno še vedno ugodna - 5 eur za srednji in 5.60 eur za velik meni (lahko zbiraš med Chicken mcnuggets, Big Mac, Double cheese, Vegi burger, Špinačno sirov burger, Chicken burger in Fillet-o-fish) + velik krompirček/ameriški + 0,5l pijače. A se od tega naješ ali ne, je spet drugo vprašanje. Jaz ne grem se v Meka nažret, ampak bolj zato, da kaj zanimivega probam.
Aplikacijo si naložiš iz interneta, kupončki pa so še vedno v aplikaciji.

LeQuack ::
Ja ampak se moraš registrirati, in potem te trackajo in prodajajo tvoje podatke Kitajcem.
Quack !

mtosev ::
Jaz nimam McDonald's appa pa pač ne koristim ugodnosti. Telefon pa večinoma ko grem zdoma nimam s seboj.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Gregor P ::
Ja ampak se moraš registrirati, in potem te trackajo in prodajajo tvoje podatke Kitajcem.
Najprej sem hotel napisati, "ah dej nehi pretiravat", potem sem šel pa pogledat na Appa Store in res, malokdo zbira toliko informacij kot McDonald's očitno; se ne spomnim, kdaj sem nazadnje videl toliko "ikonic" pod ostalimi aplikacijami

:o]
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ne, to je seveda vedno zlato pravilo, "če ne plačuješ, potem si ti produkt"; ampak kljub temu, tile pri mecu malo pretiravajo z zbiranjem podatkov. Že Lidl jih preveč, ampak tile so jih pa zgleda presegli.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()

Jaz se osebno kaj dosti ne obremenjujem s tem kaj zbirajo o meni. Pač živimo v digital age.

Ok tebi je morda res vseeno, a moraš le gledati malo širšo sliko; s tem si opolnomočil ameriške korporacije, da imajo z vsemi našimi podatki izjemno moč v svetu (zaznajo hitro trende, da se lahko bliskovito odzovejo na trgih itd.), ki jo drugi pač ne morejo imeti - mi v EU pa sploh ne, zaradi regulacije, ki ščiti naše osebne podatke.

Magic1 ::
Sej pri teh podatkih lahko vedno pišeš poljubne stvari. Nihče ne preverja.
Jaz imam praktično povsod fake prijave. Seveda lahko delajo analizo, samo to jo bodo tako ali drugače. Enako analizo lahko naredijo že če plačuješ s kartico.
Jaz imam praktično povsod fake prijave. Seveda lahko delajo analizo, samo to jo bodo tako ali drugače. Enako analizo lahko naredijo že če plačuješ s kartico.
Magic

Samo verjetno to na kakšnih applovih telefonih malo težje omejiš, če se moraš ob prenosu aplikacij strinjat z vsemi temi "pogoji"? Drugače pa ja. imaš lahko za vse lažne profile, račune, e-pošto ipd.

DejchSLO ::
mojsterleo je izjavil:
Danes sem bil v meku, ko je ravno slabo vreme in SuperSreda... spet imajo McCountry in ameriški krompirček (tega lahko naročiš posebej, ali pa ga izbereš v velikem meniju namesto navadnega pomfrija)! Woohoo!![]()
zakaj sploh odmaknejo iz menuja mccountryja? men je ta najboljši pol pa dabl čiz ostalo mi je bol crap.

Zato, da imaš lahko vegi burger

McPlant je meni bil dober. Dober okus mi je imel.

Ganon ::
mojsterleo je izjavil:
Danes sem bil v meku, ko je ravno slabo vreme in SuperSreda... spet imajo McCountry in ameriški krompirček (tega lahko naročiš posebej, ali pa ga izbereš v velikem meniju namesto navadnega pomfrija)! Woohoo!![]()
zakaj sploh odmaknejo iz menuja mccountryja? men je ta najboljši pol pa dabl čiz ostalo mi je bol crap.
Zato, da vsake toliko uprizorijo veliko vrnitev burgerja. Oglaševalska taktika. Neumno, ker je veliko ljudem ta daleč najboljši. Tudi meni.

Master_Yoda ::
Najprej sem hotel napisati, "ah dej nehi pretiravat", potem sem šel pa pogledat na Appa Store in res, malokdo zbira toliko informacij kot McDonald's očitno; se ne spomnim, kdaj sem nazadnje videl toliko "ikonic" pod ostalimi aplikacijami
Ce nimas Google Play Services namescenih ti app vrze ven da tvoj device ni podprt. App za fast food place ti ne dela ce nimas google spywara namescenega hahah. Po eni strani dobro - ker ce ne morem dostopati do kuponov ne bom tja hodil in placeval redne cene ...
Dovie'andi se tovya sagain.

Saj redne cene niso niti previsoke. Jem tam pogosto pa je vedno polno folka.

Master_Yoda je izjavil:
Ce nimas Google Play Services namescenih ti app vrze ven da tvoj device ni podprt. App za fast food place ti ne dela ce nimas google spywara namescenega hahah. Po eni strani dobro - ker ce ne morem dostopati do kuponov ne bom tja hodil in placeval redne cene ...
Jah, tukaj je največja težava sam Google. Sam Android je zastonj in nekako ga je treba plačat. Na srečo smo v EU in imamo celo opcijo za izklopit špioniranje vsaj v neki meri.
Drugače sem pogledal vse podobne aplikacije in večina nima nobenih pravic na telefonu.
Magic

aborko ::
Meni se tudi zdijo ok cene, samo ne pri nas...
https://ibb.co/VYDL8Tdw

Ganon ::
Ti si res poseben primerek. Upam, da bo big mac kmalu 7 evrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()

Kurzweil ::
Jaz se osebno kaj dosti ne obremenjujem s tem kaj zbirajo o meni. Pač živimo v digital age.
Ne samo, da zbirajo o tebi... glede na to, da praviš, da hodiš v McDonalds pogosto, potem se je tudi za vprašat, kaj ti v sebi zbiraš...
Pri vseh teh letih še vedno hodite jesti to greznico od "hrane"?
Jaz bi rednim obiskovalcev McDonaldsa dvignil položnico za zdravstveno zavarovanje, kar se sedaj tako trga od plače oz. bi dal nižjo socialno pomoč.
Poleg kadilcev in pijančkov je ravno ta skupina največji stošek za našo državo... ne bom pa našteval, kaj vse prinaša redno konzumiranje McDonaldsa... Mtosev ljubi kolonoskopijo...

Ni problema. Lahko si ga privoščim.

BuDi79 ::
Ok tebi je morda res vseeno, a moraš le gledati malo širšo sliko; s tem si opolnomočil ameriške korporacije, da imajo z vsemi našimi podatki izjemno moč v svetu (zaznajo hitro trende, da se lahko bliskovito odzovejo na trgih itd.).Se vidi ko delnice padajo, ja. Tesla je zbrala toliko podatkov, da je padla 50% v treh mesecih. To je verjetno 4D šah, zaradi vse količine podatkov, ki je imajo. Pa po tem ko si bil junija na morju ti appi v reklamah še do božiča prodajajo papuče za vodo pa rokavčke. Res kvalitetno, bliskovito in učinkovito.![]()
... ne bom pa našteval, kaj vse prinaša redno konzumiranje McDonaldsa... Mtosev ljubi kolonoskopijo...Lepe pozdrave iz Olimpija Bureka, za soboto pa rezervacija svinjetine v Portalu.
#samodaniMcDonalds
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()

MCdonalds je vedno odsev preostalega stanja v državi. Oni morajo imeti določeno količino strank. Ceno postavijo glede na konkurenco in nato z raznimi kuponi korigirjo obisk, če je premajhen. To imajo naštudirano v nulo. Sploh ne rabiš gledeat uradne statistike inflacije, ker je BS. Pogledaš ceno Big maca in imaš realno stanje inflacije.
Magic

HotBurek ::
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: HotBurek ()

fur80 ::

Kaj pa je toliko nezdravega v Mc hamburgerju? Problem je bolj vse ostalo zraven. Jaz ko grem vzamem načeloma le burgerje, mogoče en pomfri za celo familijo.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

@BuDi79, saj kdo pa je rekel, da je burek kaj boljši... redno uživanje bureka, McDonaldsa in podobne greznice... je isti shit. Holesterol, visok krvni pritisk, visok krvni sladkor, hipertenzija, sladkorna, transmaščobe, preveč soli, preveč OH, srčna kap, možganska kap, kardiovaskularne težave... 1001 in en rak od želodca, črev, še najraje pa na dvanajsterniku, debelem črevesju in danki... da ne pišem dva dni... potem pa jokanje, kako se je zgodila vsa krivica tega sveta, ko pride do težav... govorim seveda o rednih obiskovalcih junk fooda... škoda te je Toše, samo zato, ker ne znaš uporabljat štedilnika in namešat kakšno solato tu pa tam... ne rečem enkrat mesečno, ampak reden obisk tega vsega možnega fast fooda... you are going to die much sooner... pa sorry za preveč realen prikaz...
Njam, njam... redno jest ta junk, ki nima praktično nobene hranilne vrednosti...
Njam, njam... redno jest ta junk, ki nima praktično nobene hranilne vrednosti...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

BuDi79 ::

ZveeZ ::
Kaj pa je toliko nezdravega v Mc hamburgerju? Problem je bolj vse ostalo zraven. Jaz ko grem vzamem načeloma le burgerje, mogoče en pomfri za celo familijo.
Problem so tudi burgerji.
Ce imas moznost, preglej seznam sestavin kruha, namazov in zelenjave.
Se ti ne zdi cudno, da je ravno mcdonalds tako zazeljen po celem svetu? Da tudi tebi, ko ti zadisi junk hrana, zavijes v mcdonalds in ne v lokalni fast food po cenejsi in vecji burger?

Se ti ne zdi cudno, da je ravno mcdonalds tako zazeljen po celem svetu? Da tudi tebi, ko ti zadisi junk hrana, zavijes v mcdonalds in ne v lokalni fast food po cenejsi in vecji burger?
Milsiš v albansko verigo hitre prehrane?

Ja nwm kje zivis, v mestih se dobi tudi "gurmanske" burgerje. Ja ok, ti so drazji od mcdonaldsa, ampak ti ne dvignejo glukoze v nebo in zato nisi ponovno lacen po eni uri.

Ja nwm kje zivis, v mestih se dobi tudi "gurmanske" burgerje. Ja ok, ti so drazji od mcdonaldsa, ampak ti ne dvignejo glukoze v nebo in zato nisi ponovno lacen po eni uri.
Tole me je zmedlo: cenejši in večji burger. :D te ima samo albanska veriga hitre prehrane. ;)
Drugače Slo burgerja z našim mesom pod 10EUR težko najdeš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

Tole me je zmedlo: cenejši in večji burger. :D te ima samo albanska veriga hitre prehrane. ;)
Se najdejo tudi taki, ki imajo ok burgerje.
V blizini imam en fastfood, ki ga vodi turk. Burgerje ima po 5.50e, ce se ne motim in so dobri. Kruh, meso in zelenjavo itak nabavlja od SLO dobavitelja. Zelenjava vedno sveza in vem tocno kaj dobim.

Se najdejo tudi taki, ki imajo ok burgerje.
V blizini imam en fastfood, ki ga vodi turk. Burgerje ima po 5.50e, ce se ne motim in so dobri. Kruh, meso in zelenjavo itak nabavlja od SLO dobavitelja. Zelenjava vedno sveza in vem tocno kaj dobim.
To je normalna cena je. Eni se pač morajo zavedati, da nekateri ljudje poleg sebe futramo še 2-3 ostale člane familje. Iti na en burger tako na sprehodu z slovenskim mesom te pride lahko tudi do 50€, potem je pa že razlika ali je 5€ ali 15€. :D

Ja, ti albanski burgerji imajo mleto meso tutti frutti... 25% potepuške mačke, 25% potepuškega psa, 25% ostankov govedine in 25% variabilni del. Edino kar fix ni notri je svinjina.
Pa kaj vi res mislite, da je možno za 5EUR narediti proper burger, torej da so surovine res kvalitetne, domače in sveže + vsi ostali stroški, da posluješ normalno... pa da ni treba imeti potem še ponoči dopolnilne dejavnosti, kar jo po večini ti Albanci imajo oz. da so ti shitty junk foodi zgolj krinka...
@Zveez, daj prosim točno ime/lokacijo... da lahko ljudje gredo probat te kvalitetne burgerje za 5EUR...
Pa kaj vi res mislite, da je možno za 5EUR narediti proper burger, torej da so surovine res kvalitetne, domače in sveže + vsi ostali stroški, da posluješ normalno... pa da ni treba imeti potem še ponoči dopolnilne dejavnosti, kar jo po večini ti Albanci imajo oz. da so ti shitty junk foodi zgolj krinka...
@Zveez, daj prosim točno ime/lokacijo... da lahko ljudje gredo probat te kvalitetne burgerje za 5EUR...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

HotBurek ::
root@debian:/# iptraf-ng

Ja, ti albanski burgerji imajo mleto meso tutti frutti... 25% potepuške mačke, 25% potepuškega psa, 25% ostankov govedine in 25% variabilni del. Edino kar fix ni notri je svinjina.
Na eni stran imaš super burger vse ok, Slo meso recimo cena tam ene 12EUR, toliko ima tukaj pri nas ena slovenska oštarija. Na drugi stani imaš SLO plačo, pa recimo, da je tam okoli 1200EUR na mesec. Kolikokrat boš familijo peljal na mesec v tako slovensko oštarijo na super burgerje? :D
Slovenec ima plačo samo za albanski burger, če hoče večrat ga jest. ;)
Scaramouche3 je izjavil:
A ne boste to bojkotirali, ko nas Ameri tako šikanirajo...???
Že bojkotiramo dolgo ali že od nastanka McDonalda. Dobijo malo EUR tam okoli novega leta pa 1x na morju. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()

polozweii ::
Ahhhh kje so tisti časi ko sem se na štud bone napokal teh burgerčkov in domov prinesel še mački ki je šla ponosno mimo koščka na tleh brez da bi ga sploh povohala. Mačka je že vedla zakaj bojkotirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: polozweii ()

Saj če bi vedli kaj jeste, potem bi vedeli, da so cene dejansko visoke... tako kar se tiče same "hrane" v McDonaldsu, kot dolgoročno vašega zdravja...

U3PM ::
Za to ceno dobim quality lean freerange divjo mačjetino in pasjetino? Odlično za uravnovešenje in nasploh za zdravje. Hongkong ma baje najdaljšo življenjsko dobo na svetu, men se zdi, da jejo nekaj takega

Za to ceno dobim quality lean freerange divjo mačjetino in pasjetino? Odlično za uravnovešenje in nasploh za zdravje. Hongkong ma baje najdaljšo življenjsko dobo na svetu, men se zdi, da jejo nekaj takega
Najvišji life expectancy ima Monako, sta pa Kitajska in Hong Kong res pod vrhom... misliš, da zaradi psov in mačk?

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Burger king v btc (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 206561 (8217) | 2dark |
» | Mcdonalds panika ob otvoritvi v Ljubljani! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 59462 (42166) | D3m |
» | McDonald's - Ptuj & Lesce (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19904 (15264) | Gremio |
» | Kebab vs. ostala hitra hrana (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 50363 (46028) | PINki |