» »

RTV prispevek

RTV prispevek

««
83 / 85
»»

fikus_ ::

Prišparali bodo nekaj pri poštnini.

Naj začno pri čiščenju odsluženega političnega kadra na TV, na katerem se nabira prah, naj jih odpišejo in z njih potrgajo inventarne številke,....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

bm1973 ::

Saj ideja ni slaba, pa ker se bo folk zajebal pri datumih, bo denar prej prišel.

Sam kaj ko se bo tudi prej porabil...

Naj odpustijo tiste stare uvele kure s črnimi knjižicami, pa bo takoj dovolj denarja...

Vanich ::

bm1973 je izjavil:

Saj ideja ni slaba, pa ker se bo folk zajebal pri datumih, bo denar prej prišel.

Sam kaj ko se bo tudi prej porabil...

Naj odpustijo tiste stare uvele kure s črnimi knjižicami, pa bo takoj dovolj denarja...

V pol leta bo folk bo izgubil položnice (jaz vem, da jih bom) in bodo morali poslati še enkrat več opominov in ne bodo prišparali nič.

Mato989 ::

Bolje bi bilo ČE ŽE delajo debilizme, da bi enostavno 3.1. vsako leto poslali skupen znesek za 12 mesecev prispevka in to je to...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Vanich ::

Mato989 je izjavil:

Bolje bi bilo ČE ŽE delajo debilizme, da bi enostavno 3.1. vsako leto poslali skupen znesek za 12 mesecev prispevka in to je to...

...še bolje bi pa bilo, da mi odjebejo že enkrat s to njihovo krajo mojega denarja.

Vanich je izjavil:

Mato989 je izjavil:

...še bolje bi pa bilo, da mi odjebejo že enkrat s to njihovo krajo mojega denarja.

To nedvomno ;)

Baja ::

jaz sem jih vprašal če lahko dobim eno položnico za celo leto pa so rekli ne.

delavec44 ::

Za letno plačilo v naprej bi lahko dali še popust. Recimo 10%.

Pa se strinjam da je vse to brez veze in naj si črpajo iz proračuna, če že mora tako biti. Ali pa naj si kodirajo in plača kdor koristi.

bm1973 ::

Saj RTV prispevek za državne televizije obstaja po celi Evropi... Pri nas je še poceni...

BuDi79 ::

bm1973 je izjavil:

Saj RTV prispevek za državne televizije obstaja po celi Evropi... Pri nas je še poceni...
In po celi Evropi razmišljajo kako je to drago in relikt nekih drugih časov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

zavajon ::

Vanich je izjavil:

V pol leta bo folk bo izgubil položnice (jaz vem, da jih bom) in bodo morali poslati še enkrat več opominov in ne bodo prišparali nič.

A opomina ne zaračunajo?

Sicer pa mi nikakor ni jasno, zakaj bi kdo sploh to plačeval s položnico, ko pa se da s trajnikom ali e-računom.

Wrop ::

Za teh 170 € letno bi se dalo marsikaj drugega dobiti. 1000 gospodinjstev bi morda podprlo enega novinarja s spletnim portalom. Za 170k € letno bi verjetno lahko dobili več, kvalitetnejše informacije in tisto kar ljudi verjetno bolj zanima. Naslednjih 1000 bi pa kaj drugega.
RTV tega noče, ker oni bi radi garantiran denar in nič prave obveznosti. Še bolje, če lahko naredijo 600 ur minusa, ki se nato brišejo. Marsikdo bi se za to boril, da prispevek ostane obvezen. Ker sicer tega ni pametno javno povedati, je potrebno poiskati nekega človeka in ga razglasiti za sovražnika.

Sedaj rastejo še podkasti od nekaterih medijskih hiš. Trg jih je v to prisilil. RTV bo res ostala samo še zaposlovalnica "našega" kadra.
Varčevanje po RTV zgleda tako: "Država daj dnar, daj dnar, daj dnar. Država povišaj prispevke, še, še in še več. Šparali bomo pri strošku pošiljanja položnic. Hočemo višje prispevke. Še višje. Ostali smo samo še "Jebeno več nas je", nimamo koga več za odpustit. Država hočemo večjo gorjačo, ker ljudje ne želijo plačevati. Prepoceni smo, za kar ponujamo." :))
RTV ne bo varčeval na način: "Odpustili bomo 10 % kadra. Varčevali bomo, optimizirali bomo. Iskali bomo poti, da nas bo več gledalcev gledalo in posledično bomo lahko dobili več denarja od oglaševalcev, itd".

zavajon ::

Od teh 14€ za RTV vsaj nekaj imam, od tistih 5€, ki jih plačujem POP-u pa nimam čisto nič, ker ga nikoli ne gledam. Zato je po mojem to večji problem.

mtosev ::

Mi redno gledamo RTV pa nam ni žal teh 14€. Za Netflix dam vsak mesec 9,99€.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mtosev je izjavil:

Mi redno gledamo RTV pa nam ni žal teh 14EUR.

zavajon je izjavil:

Od teh 14EUR za RTV vsaj nekaj imam.

Jaz vam nikakor ne bi prepovedal plačevat.
Če vam pašejo Marceli jr. Gobčeve in Darje Gajšek, vsakemu svoje.
Bi pa sam denar pač veliko raje namenil kam drugam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

mujek ::

Mato989 je izjavil:

Preplačilo lahko že zdaj narediš.
Namesto 14 EUR nakažeš poljubni znesek, ki se ti kasneje obračuna.

donvito ::

Mene pa nekaj zanima, če se prijavim na e-račun ali potem dobim za vsak mesec posebej, a tudi za 6 skupaj?

zavajon je izjavil:

Od teh 14EUR za RTV vsaj nekaj imam, od tistih 5EUR, ki jih plačujem POP-u pa nimam čisto nič, ker ga nikoli ne gledam. Zato je po mojem to večji problem.

IPTV ni obvezen. RTV pa je.

donvito je izjavil:

Mene pa nekaj zanima, če se prijavim na e-račun ali potem dobim za vsak mesec posebej, a tudi za 6 skupaj?

Vsak posebej. Maili so še zastonj. Če ga pa dobiš v banko pa vprašanje, to tudi nekaj stane.

Zgodovina sprememb…

Tiger ::

Sprememba velja samo za fizične položnice - pri digitalnem poslovanju, torej e-računih, direktnih bremenitvah in trajnikih sprememb ni - še vedno mesečno prejemanje in bremenitev kot doslej.

Vir: Članek

Kaj podjetje tudi lahko odjavi plačevanje? Keri lopovi.

https://www.zurnal24.si/slovenija/rekor...

a_borlak ::

Wrop je izjavil:

Za teh 170 € letno bi se dalo marsikaj drugega dobiti. 1000 gospodinjstev bi morda podprlo enega novinarja s spletnim portalom. Za 170k € letno bi verjetno lahko dobili več, kvalitetnejše informacije in tisto kar ljudi verjetno bolj zanima. Naslednjih 1000 bi pa kaj drugega.
RTV tega noče, ker oni bi radi garantiran denar in nič prave obveznosti. Še bolje, če lahko naredijo 600 ur minusa, ki se nato brišejo. Marsikdo bi se za to boril, da prispevek ostane obvezen. Ker sicer tega ni pametno javno povedati, je potrebno poiskati nekega človeka in ga razglasiti za sovražnika.

Sedaj rastejo še podkasti od nekaterih medijskih hiš. Trg jih je v to prisilil. RTV bo res ostala samo še zaposlovalnica "našega" kadra.
Varčevanje po RTV zgleda tako: "Država daj dnar, daj dnar, daj dnar. Država povišaj prispevke, še, še in še več. Šparali bomo pri strošku pošiljanja položnic. Hočemo višje prispevke. Še višje. Ostali smo samo še "Jebeno več nas je", nimamo koga več za odpustit. Država hočemo večjo gorjačo, ker ljudje ne želijo plačevati. Prepoceni smo, za kar ponujamo." :))
RTV ne bo varčeval na način: "Odpustili bomo 10 % kadra. Varčevali bomo, optimizirali bomo. Iskali bomo poti, da nas bo več gledalcev gledalo in posledično bomo lahko dobili več denarja od oglaševalcev, itd".

Tipično desničarsko gledanje na to, kar RTV počne - vidiš samo novinarje, ki so manjši del tega, kar tam počnejo. Otroške, mladinske, izobraževalne oddaje, dokumentarci, filmi, celo nesrečni prenosi iz parlamenta, celoten radijski del, skratka novinarski del je dokaj majhen, je pa viden in zato bi vsak rad imel nadzor nad njim. Mene zelo recimo moti, da so ukinili 33/45 namesto kakšne brezvezne politične oddaje.

xeon ::

a_borlak je izjavil:

Wrop je izjavil:

Tipično desničarsko gledanje na to, kar RTV počne - vidiš samo novinarje, ki so manjši del tega, kar tam počnejo. Otroške, mladinske, izobraževalne oddaje, dokumentarci, filmi, celo nesrečni prenosi iz parlamenta, celoten radijski del, skratka novinarski del je dokaj majhen, je pa viden in zato bi vsak rad imel nadzor nad njim. Mene zelo recimo moti, da so ukinili 33/45 namesto kakšne brezvezne politične oddaje.

zgoraj našteto ni vredno niti za tla pobrisat...

xeon je izjavil:

zgoraj našteto ni vredno niti za tla pobrisat...

Seveda znaš boljše, zakaj že nisi direktor?

111111111111 ::

a_borlak je izjavil:

Seveda znaš boljše, zakaj že nisi direktor?

Ker ni politično pravilno zlizan.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Malcolm_Y ::

a_borlak je izjavil:

Otroške, mladinske, izobraževalne oddaje, dokumentarci, filmi, celo nesrečni prenosi iz parlamenta, celoten radijski del,....
To skoz trajbate, pa vse skupaj še vedno ni vredno 170 € na leto. Kvečjemu slabše je iz meseca v mesec. Je pa nazaj Marcel.

reporter

paradajzos ::

a_borlak je izjavil:

Wrop je izjavil:

Za teh 170 EUR letno bi se dalo marsikaj drugega dobiti. 1000 gospodinjstev bi morda podprlo enega novinarja s spletnim portalom. Za 170k EUR letno bi verjetno lahko dobili več, kvalitetnejše informacije in tisto kar ljudi verjetno bolj zanima. Naslednjih 1000 bi pa kaj drugega.

Aha, otroške oddaje, ki so nekatere soft indoktrinacija od rosnih let dalje, ane? Razne Osvežilne fronte ali kako se je temu reklo in podobno? Tako da se kasneje vse rdeče kruljenje zdi … naravno …
Hvala bogu moji otroci nikoli niso hoteli gledat RTV sranja od otroškega programa.
Prvila foruma so tukaj mrtva črka na papirju.
Proruskost in protislovenskost zagotovljena.
Manipulacije serijsko. Izbrišite mi račun že enkrat!

Zgodovina sprememb…

Seveda so gledali Nova24TV, ki ima odlične otroške oddaje, ki niso indoktrinirane. Aha, jih nimajo, so strankarsko trobilo. Tam celo znajo postaviti nek studio, približno osvetlitev, celo kakšnega snemalca premorejo in glej, odličen program, ki ga gleda 0,5% ljudi, kar je manj, kot takrat, ko je Herta na RTVju. Skratka, že večkrat ste dokazali, da nimate pojma o kakršnikoli produkciji, da vse, kar znate je tipkanje, pa še to bolj slabo. Ah, pa več računov hkrati upravljat, da bi pa kdo naredil kaj v smeri izboljšanja programa, se javil za svetnika, urednika, direktorja, za vse so razpisi. Javni. Je pa težko, ker kvalifikacije kletnih trolov kljub večletnemu udejstvovanju ne upoštevajo.

Ja seveda, vsi smo en trol. Ko zmanjka ostalih argumentov... Prej bi si mislil, da imaš ti osebne koristi, da to sranje zagovarjaš.

Če je program tako kvaliteten, naj ga kodirajo in naj plača kdor ga želi. Po tvoje ne obstaja boljše in bo trg pokazal zmago?

Moji otroci gledajo otroške oddaje na YT. Kdo sploh še gleda TV?

Zgodovina sprememb…

Wrop ::

a_borlak je izjavil:

Wrop je izjavil:

...

Ne, povsem liberalno stališče. Če gledaš boš plačal. Če ne plačaš ne boš gledal. Ko pride položnica, jo je treba plačat v celem delu in ne da se plačati samo del, ki ti je všeč.
Totalitarci nočejo, da bi ljudje imeli izbiro. Ob tem odpuščajo neprave zaposlene in na višja mesta zaposljujejo ljudi brez predpisane izobrazbe. Nobeden jim nič ne more. So pa veseli, če se (depolizizirani) med protesti za depolizizacjo slikajo skupaj s politikom. :))

Odstopljeni VijaVajaVen:
Najhujše spoznanje, ki sem ga uspel izvleči iz vpogleda v kadrovsko sliko zavoda, pa je neposredno povezano z daj-dam internimi razpisi po načelu rotacij enih in istih obrazov: več kot polovica zaposlenih na Televiziji Slovenija nima primerne izobrazbe za zasedbo delovnega mesta, takih je na Radiu Slovenija tretjina. Še ena od anomalij, vaških posebnosti in hkrati generatorjev nezadovoljstva med zaposlenimi.

Skoraj vsaka firma te povpraša o razlogih za odhod, ko/če odpoveš naročnino. RTV tega ni treba. Je najboljša. Sestavljajo jo sami vrhunski geniji. :))
Ko/Če gledanost pada, je to eden od razlogov za kadrovsko čistko, ko nastavljancem pada še naprej, ni razloga za preplah, ker sedaj RTV upravljajo samo najboljši strankovnjaki. :))

delavec44 je izjavil:

Ja seveda, vsi smo en trol. Ko zmanjka ostalih argumentov... Prej bi si mislil, da imaš ti osebne koristi, da to sranje zagovarjaš.

Če je program tako kvaliteten, naj ga kodirajo in naj plača kdor ga želi. Po tvoje ne obstaja boljše in bo trg pokazal zmago?

Moji otroci gledajo otroške oddaje na YT. Kdo sploh še gleda TV?

Tebi je že davno zmanjkalo argumentov, ker drugega ne znaš, samo kritiziraš in ponavljaš kot papiga. Da bi se sam lotil sprememb, to pa ne. In kot večina tu se ne spoznaš na to, kaj vse rabiš, da spraviš nekaj v program, naj bo dobro ali zanič. Za razliko od tebe sem delal tako na zasebnenm kot javnem RTV servisu in prvi niti pod razno niso sposobni niti pripravljeni vlagati denar v karkoli drugega, kar ne prinaša direktnega dobička. In da, rabiš po tvoje "neumne" otroške oddaje, mladinski program, itd. Zato imaš javni RTV servis, za katerega vsak politik misli, da je njegov podaljšek, pa ni. Začuda se Golob pojavlja bistveno manj kot opozicija, če smo ravno pri tem.

Ravno meni, ki sem ene 5 postov objavil v tej temi od kar obstaja.

Se vidi, da si pri koritu ja. Jaz takih kvalitetnih javnih in privatnih programov ne rabim. Smo lahko brez obojih. Raziskovalno novinarstvo se gredo lahko tudi spletni mediji in to bolj nepristransko.

delavec44 je izjavil:

Ravno meni, ki sem ene 5 postov objavil v tej temi od kar obstaja.

Se vidi, da si pri koritu ja. Jaz takih kvalitetnih javnih in privatnih programov ne rabim. Smo lahko brez obojih. Raziskovalno novinarstvo se gredo lahko tudi spletni mediji in to bolj nepristransko.

Vidim, da ti je preteklik neznanka, bo potrebno obnoviti znanje slovenščine. Če bi gledal izobraževalne oddaje, bi bilo lažje.

socialec ::

To pa je zdaj vrhunski odgovor izobraženega javnosektorskega slovničnega nacista.

socialec je izjavil:

To pa je zdaj vrhunski odgovor izobraženega javnosektorskega slovničnega nacista.

Daj mi prosim razloži. Se trudim razumeti pa ne gre.

A se je zapičil, da bi moral napisati da je bil pri koritu?

Zgodovina sprememb…

Ja, menda bo potrebno gledati RTVSLO in MSM nasploh, da mu boš mogel vsebinsko parirati :D

PS: A vidiš, sem moral prilagoditi besedišče njegovemu, da bo razumel. Upajmo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

a_borlak je izjavil:

celo nesrečni prenosi iz parlamenta...
Če bi ti le kdo povedal, da se prenosi iz parlamenta ne plačujejo iz prispevka ampak so od države naročena dejavnost, ki je plačana posebej.

BuDi79 je izjavil:

a_borlak je izjavil:

celo nesrečni prenosi iz parlamenta...
Če bi ti le kdo povedal, da se prenosi iz parlamenta ne plačujejo iz prispevka ampak so od države naročena dejavnost, ki je plačana posebej.

Parlamentarni program je eno, prenos je drugo, v zakonu piše le, da to mora početi.

Sicer pa kot sem napisal, tipkat znate, tu se pa očitno vse ustavi.

a_borlak je izjavil:

Seveda so gledali Nova24TV, ki ima odlične otroške oddaje, ki niso indoktrinirane. Aha, jih nimajo, so strankarsko trobilo. Tam celo znajo postaviti nek studio, približno osvetlitev, celo kakšnega snemalca premorejo in glej, odličen program, ki ga gleda 0,5% ljudi, kar je manj, kot takrat, ko je Herta na RTVju. Skratka, že večkrat ste dokazali, da nimate pojma o kakršnikoli produkciji, da vse, kar znate je tipkanje, pa še to bolj slabo. Ah, pa več računov hkrati upravljat, da bi pa kdo naredil kaj v smeri izboljšanja programa, se javil za svetnika, urednika, direktorja, za vse so razpisi. Javni. Je pa težko, ker kvalifikacije kletnih trolov kljub večletnemu udejstvovanju ne upoštevajo.

Dej spel se s takimi bolanimi. Na mojo žalost so nekaj malega gledali Pro Plus drek, tistega RTV sranja se niso hoteli dotaknit niti z dvometersko palico. Lepo so k temu prispevali tudi v fakin Državni Javni šoli, kjer so jih učiteljice v varstvu zelo pogosto posadile pred ekran, same pa drajsale pametne telefone.
Nova24TV pa itak gledate zgolj rdeči jurišniki, da izvajate nadzor nad tem, kaj govorijo vaši nasprotniki, jaz ne poznam nikogar, ki bi spremljal to sranje. Sicer pri nas nihče več že leta ne gleda televizijskega programa, to je za tiste nad 80. Ampak plačat je pa treba, da se cel kup “jebeno več” lahko živi na naš račun in na vse kriplje poskuša indoktrinirat tiste penziče, ki gledajo ta šit. Aja, pa da lahko služijo z brezveznimi Čang Šlang "prispevki" - spet za penziče. Bravo!

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Nič se ne nazaj držat, katere oddaje iz repertoarja mladinske/otroške produkcije so šoder?

Kar specifično po naslovih, najverjetneje ne govoriš kar iz dotične luknje?

matobeli je izjavil:

Nič se ne nazaj držat, katere oddaje iz repertoarja mladinske/otroške produkcije so šoder?

Katere so pa dobre? Ker če so dobre to pomeni da bi jih hoteli gledat masovno kajne...

Pa saj je zlo simpl, RTV na prostovoljno prijavo naročnine... potem se NAJLEPŠE vidi kaj ljudje mislijo če so oddaje dobre ali ne...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Sej jih gledajo masovno, če jim starši ne dajo dunajca v roke.

matobeli je izjavil:

Očitno vse, če jih niso hoteli gledat.
Drugače se pa spomnim zanimivega naslova “Osvežilna fronta”. Le po čem je to dobilo ime? Nazgravžna indoktrinacija od malih let. Lej, je**te se s to RTV in jo glejte, če jo hočete. In financirajte to propagando sami.

Zgodovina sprememb…

Paradajsos pri mizarju: Dejte mi 4 komade gunih plat k pridejo odspredi na kuhno!
Mizar: Fronte mislite?
Paradajsos: ;( ... v beli barvi.

Neumnost - "gunih plat k pridejo odspredi na kuhno!" samo kakšen matobeli mizar ne bi razumel, pa še on bi.

Važno je, da prineseš denar, pa se da vse zmenit, neodvisno od besedišča, ki ga tako ali tako RTVSLO ne katalizira.

"dnar prnes pa se vse zmenmo", toj ta kultura ko bi nam jo doktorji in inženirji radi vzel...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Ok, karkoli, saj ne, da si kdaj bil znan po tem, da si konstruktivno komentiral, še posebej pa ne komercialne odnose.

Sova sinici glavana pravi.

Zanimivo da imamo glede varstva potrošnikov kar obsežno zakonodajo ko pa je v resnici vse skupaj tako enostavno kot "dnar prnes in se bomo zmenil".

Dragi matobeli, malo bolj poenostavljeno sem ti skušal razložiti, da če se stranka oglasi pri prodajalcu, da se bosta verjetno uspešno dogovorila za posel in da ni glavna težava, kako se kakšen element, npr. kuhinje imenuje (od pokrova, čelne plošče, vrata, čelo, pa tudi tvoj "gunih plat k pridejo odspredi na kuhno!" bi bil razumljen) in fronta načeloma ni tipično slovenski izraz, niti ga rtvslo s svojim prispevkom ali brez ne razširja v običajnem kontekstu. Razumem, da ti to ni bilo in še ni jasno, ker ti res veliko stvari praviloma ni jasnih. Saj ne, da to mene kakorkoli ovira, samo druge opozarjam, da ne investirajo časa v brezplodne debate s teboj, ker moderatorji te očitno tolerirajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Dragi socialec: Paradajsos zavrača uporabo besede "fronta" ne glede na pomen. Dotična oddaja "Osvežilna fronta" nima nobene zveze z besed fronta ki se je uporabljala v bivši državi. Sploh pa nima veze vsebinsko:
https://www.rtvslo.si/tv/oddaja/1732507...

Nanaša se namreč na vremensko fronto...

Zdej sta sicer dve opciji, Paradajsosa muči razumevanje besedil, tako kot socialca, in se mu kar rdeče pobliska pred očmi ko kdo omeni karkoli kar je bilo na repertoarju bivse juge (zato ime Paradajsos - od jeze rdeč v obraz kot paradižnik), ali pa kategorično zavrača besedo "fronta" zaradi neznanega razloga (verski, politični, osebni...).

Torej, fronta od omarice je verjetno sporen izraz. Nisem želel namreč predvidevat da je Paradajsos slabo izobražen pa še ne najbolj brihten za povrh. Ampak, lahko da se motim, bo sam povedal ali ga daje splošno razumevanje ali indoktrinacija.

socialec je izjavil:

Saj ne, da to mene kakorkoli ovira, samo druge opozarjam, da ne investirajo časa v brezplodne debate s teboj, ker moderatorji te očitno tolerirajo.

Politične debate so za zraven. bistveno raje sodelujem v tehnični pomoči ali podobnih debatah.

Verjetno me moderatorji tolerirajo ker ne širim verskih neresnic in se relativno civilno obnašam, osebnega poznanstva nimam z nobenim (ne da bi vedel).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

Osvežilna fronta - prva oddaja je bila na sporedu v ponedeljek, 17. oktobra 2016 v popoldanskem terminu, ob 17.30 na TV Slovenija 1, ni čudno, da se ljudje razburjajo zaradi depolitizirane, jebeno-večinske rtvslo s povišanim prispevkom in z oteženo ODJAVO (za vsakega, ki mu to kaj pomeni in ima možnost! - Obvezno morate priložiti potrdilo upravne enote o prijavljenih osebah na naslovu!), še posebej, če ne gleda, ker mu ne izboljšuje niti besedišča, kar je menda pogost vodilni motiv. Za nekaj idiomov sem moral preveriti slovenske oblike, da ti ne bi spet kaj kokodakal (žvrgolel?) s svojimi poenostavitvami :D

Torej, se strinjamo, tudi očitno preziran polpismen mizar bo razumel tudi "gunih plat k pridejo odspredi na kuhno!" in verjetno ne bo spraševal, če je res mišljena fronta? In tudi "dnar prnes pa se vse zmenmo", toj ta kultura ko bi nam jo doktorji in inženirji radi vzel...

Je le nekakšno tvoje vzvišeno blejanje in brez osnove? No, to je ta tvoja neproduktivnost.
««
83 / 85
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RTV prispevek za (praktično) vse (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Sedem umetnosti
21449764 (21111) Mato989

Kaj počne 2300 ljudi na RTV? (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
56691003 (80912) Wrop
»

Zakaj je treba plačevati RTV prispevek? (strani: 1 2 )

8126642 (23552) m0LN4r
»

Peticija za ukinitev RTV prispevka (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14738901 (34284) radmannsdorf
»

RTV naročnina (strani: 1 2 3 )

10331696 (26291) St235

Več podobnih tem