» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
221 / 221
»
»»

Caracas ::

V info NLB je v Londonu danes padla za 9% zaenkrat. Tako da tudi v Ljubljani pričakujte v ponedeljek nadaljni potop.

LeQuack ::

A ni Rastoder ves denar od stanovanj vložil v Krka delnice, več deset milijonov? On že ne bo pustil da pade.
https://www.finance.si/rastoderjev-nov-...

Drugače pa mogoče se splača izi stran od delnic in kupovati stanovanja v Ljubljani. Ta se dražijo 10% na leto, brez rizika padca kot je to pri delnicah. Think about it, kje drugje boste dobili 10% brez rizika. Povprečna cena novogradnje je sicer 6500 EUR/m2, blizu cenam iz Londona in Švice.
https://www.zurnal24.si/pod-streho/nepr...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Caracas ::

Evo ga , kvak je kvaknu, pričakujte v kratkem padec cen stanovanj v Ljubljani

Tebi se sanja ne kolk je cena stanovanj v Londonu...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Caracas ()

Caracas je izjavil:

Evo ga , kvak je kvaknu, pričakujte v kratkem padec cen stanovanj v Ljubljani

Haha. To sicer ne bi bilo slabo za zdrav trg, ampak glede na to da imamo že 10 let rasti, ni za pričakovati kaj drugega kot nadaljnja rast.
Quack !

gen Maister ::

Če bi ti znal upoštevati in razumeti kakšen (pameten) nasvet, tudi ne bi bilo slabo!?? ;)

Samo ne vem, če bi trg to lahko prenesel!?? :))

Lahko ti jih dam pa polno slabih, pa si sam izbereš kakšnega!? 8-)

slovenski paradni konj

slovenski paradni konj

Zgodovina sprememb…

Kaj to pomeni, da je treba v konje vlagati? Kolk sploh stane en lipicanc?
Quack !

krucymucy ::

"Zanimiva" dva tedna, sploh ta teden.
Sem se neplanirano dezinvestiral, če se tako izrazim.
Malo peče, ampak bomo preživeli. HODL :)

rini ::

Jaz sem v preteklem tednu v hlačnem žepu našel nekaj drobiža in sem v navalu navdušenja kupil 10 amzn. Izguba -20%

dronyx ::

LeQuack je izjavil:

Drugače pa mogoče se splača izi stran od delnic in kupovati stanovanja v Ljubljani. Ta se dražijo 10% na leto, brez rizika padca kot je to pri delnicah. Think about it, kje drugje boste dobili 10% brez rizika. Povprečna cena novogradnje je sicer 6500 EUR/m2, blizu cenam iz Londona in Švice.
https://www.zurnal24.si/pod-streho/nepr...

Če pride recesija in stanje podobno, kot 2008, ko bodo ljudje masovno izgubljali službe, kreditov ne bodo mogli več vračat in imaš potop cene stanovanj za 30% v enem letu ali še prej. Takrat se bo vsem zdelo 3.000 € za stanovanje v Ljubljani predrago. To so ti, ki bi par mesecev nazaj dali zlahka 6.000 € za m2. :)) ;)

Ampak noben Slovenec ne bo hotel prodati stanovanje pod trenutno ceno.
Quack !

Buggy ::

Bo bo, ko se uvede nepremicninski davek - woohoo >:D

LeQuack je izjavil:

Če izgubiš službo in si brez prihodkov kreditov ne moreš več vračat in ti nepremičnino banka proda. Ko je takih par tisoč...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Kakor se spomnim v zadnji krizi tudi banke niso hotele prodajati stanovanja, ampak so jih kopičila, ter hkrati iskala bailoute od države.
Quack !

dronyx je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Če izgubiš službo in si brez prihodkov kreditov ne moreš več vračat in ti nepremičnino banka proda. Ko je takih par tisoč...

Jaz sem v teh casih (2008) naredil nekaj kewl long term ugodnih nakupov, kaj bi bilo sedaj drugace?

kow ::

LeQuack je izjavil:

Ampak "Kadarkoli se nagibas da je trg v balonu" je timing the market a ni. Ker pravijo da ne moreš timati marketa. Recimo primer če bi Trump namesto večjih tarif uletel z manjšimi, bi mogoče bila zdaj ravno obratna situacija.

Ja, ampak trg je bil ze tako kar pregret. Tudi ni vse v maksimalnem donosu, ampak tudi zmanjsevanje volatilnosti portfelja ima dolocene prednosti. Vcasih si tudi "prisiljen" prodati zaradi zunanjih okoliscin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Drugače pa danes kripto spet raste, a je bitcoin novo zlato?
Quack !

kow ::

Raste? Bitcoin je nizje kot pred enim tednom.

Ja samo danes je dobil ekstra zagon in je že 2,5% gor. Zna bit da je to nova zlata doba za kripto.
Quack !

Popravite me če se motim...če si na borzi vreden 500 MRD in izgubiš 300 MRD je še vedno bolje, kot če si vreden 50.000 € in izgubiš samo 20.000.

socialec ::

Ne. Pomembno je, da je sosed izgubil več!

LeQuack je izjavil:

Ja samo danes je dobil ekstra zagon in je že 2,5% gor. Zna bit da je to nova zlata doba za kripto.

Kar pojdi v kripto! Boš še tam dobil lekcijo, ki si jo potreben! 8-)

krucymucy je izjavil:

"Zanimiva" dva tedna, sploh ta teden.
Sem se neplanirano dezinvestiral, če se tako izrazim.
Malo peče, ampak bomo preživeli. HODL :)

Malo vas je streslo!?? 8-) Menda ste dobili, kar ste potrebovali!?? zDRŽITE!! :))

https://www.24ur.com/novice/tujina/imf-...

Ponovno boste obogateli!! ;)

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: delavec44 ()

energetik ::

Nič, GILD sem prodal po 1 letu s 50% profita. Ne bom gemblal naprej. Lahko da sem se zafrknil, ampak ne bom jamral, profit je vseeno lep.
Unrlz P&L od ostalega portfelja pa raje ne gledam...

Sicer pa odprem grafe in pričakujem kripto pokol... in zagledam Bitcoin tam kjer je bil pred 1 tednom 8-O
Lepo in zame povsem pričakovano, lahko rečem končno. V tej zmešnjavi ratuje save-haven.
vires in numeris

Quack !

LeQuack je izjavil:

Jpp...klasicen MAGA/SDS material za low IQ
««
221 / 221
»
»»