» »

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Rusija vs. Ukrajina aka. "Putin - še sladkih 16 let na oblasti?"

Temo vidijo: vsi
««
988 / 990
»»

kow ::

Zmajc je izjavil:

Tako kot so to naredili v Luhansku in Donbasu. Metek v čelo ali idi v tovornjak pa na fronto. V Ukrajini je še vedno okoli 30 mio prebivalcev v vojski jimajo 1m pripadnikov. Tudi če jih pol umre je to še vedno 500k veteranov. Par 100k dodatnih vojakov bi zlahka prisilno mobilizirali.

Vecina bi jih jih prestopila na nasprotnikovo stran in nadaljeval boj proti Rusom. Ukrajina je za Ruse izgubljena za vedno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Zmajc ::

Leif je izjavil:

Ne gre to ravno tako, ne moreš dati vse moške v vojsko brez da se ti sesuje država. Nekdo mora skrbeti da družba funkcionira. Nemška vojska je imela med WW2 na vrhuncu moči vpoklicanih "samo" 8% prebivalstva, dosti več ne gre.

In ti misliš da Putin da 1% na to če pol ukrajincev postreli v množičnih grobiščih ali prisili da gredo na fronto? Bo vsaj več "lebensraum-a" za lojaliste in zavedne ruse iz mainlanda kot to delajo na Krimu in na drugih zasedenih ozemljih. Poglej si malo rudijo koliko Putin da na to v kakih pogojih živi njegovo prebivalstvo. Kijev in Odesso bo porihtal, drugo pa je samo za črpanje naravnih virov.

Kje bos dobil Ruse, da bodo poselili Ukrajino? Saj izumirajo.

kow je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Tako kot so to naredili v Luhansku in Donbasu. Metek v čelo ali idi v tovornjak pa na fronto. V Ukrajini je še vedno okoli 30 mio prebivalcev v vojski jimajo 1m pripadnikov. Tudi če jih pol umre je to še vedno 500k veteranov. Par 100k dodatnih vojakov bi zlahka prisilno mobilizirali.

Vecina bi jih jih prestopila na nasprotnikovo stran in nadaljeval boj proti Rusom. Ukrajina je za Ruse izgubljena za vedno.

V to ni dvoma ampak dejsto je da bi Putin imel še več trupel in prosto pot do srednje evrope.

kow je izjavil:

Kje bos dobil Ruse, da bodo poselili Ukrajino? Saj izumirajo.

Kljub temu jih je še vedno za 140 miljonov. Oni cepci ki zmrzujejo v sibiriji bi takoj masovno migrirali v UA.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

To je cirka 100x manj kot Slovencev na kvadrat ozemlja.

Zmajc je izjavil:

Oni cepci ki zmrzujejo v sibiriji bi takoj masovno migrirali v UA.

Nafto bodo pa roboti crpali? Kdo bo vzdrzeval zeleznico, ceste, letalisca itd. Realnost ni racunalniska igrica.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

kow je izjavil:

Realnost ni racunalniska igrica.

Povej to Putinu. On misli, da igra Civilization.

Zdaj, ko gre ves denar v vojsko, bo zmanjkalo za tablete upokojencev in mu bodo se prej krepnili. Da ne omenjamo, da vseh moskih, ki se bodo po vrnitvi s fronte zapili, zadrogirali itd.
BDP bo trpel se vsaj 30 let.

bbbbbb2024 ::

kow je izjavil:

Zmajc je izjavil:

Ni to tako enostavno, kot se sliši. Rusi so prakticirali, da so dali Čečence, da so bili bodisi s "prostovoljci" ali pa za njimi "rear-guard". Rusi, hočeš nočeš, so bili med sendvičem, Ukrajinci pred njimi, Čečenci pa zadaj.

To so že počeli med 2. sv.v., takrat so politkomisarji komandirali zadnjo stražo.

Sicer obstajajo sedaj Donbasovci, ki dejansko verjamejo, ter se borijo za Ruse. Podobno pa obstajajo Čečeni, ki se borijo za Ukrajince.

Kakorkoli že, predati se, ni tako enostavno za Ruse.

Koliko berem. so Rusi zopet v težavah glede folka. Ker prej se je špekulativno javljal k Rusom folk, ki je upal, da bo mir in bodo dobili plačilo, pa še status veterana (penzija) bodo imeli.

Zdaj je jasno, da hitrega "Doni" miru ne bo.

kow je izjavil:

Zdaj, ko gre ves denar v vojsko, bo zmanjkalo za tablete upokojencev in mu bodo se prej krepnili. Da ne omenjamo, da vseh moskih, ki se bodo po vrnitvi s fronte zapili, zadrogirali itd.
BDP bo trpel se vsaj 30 let.

Hči se je pogovarjala z rusinjo ki je pobegnila iz rusije in pristala v SLO. Vojakov se rusi bojijo kot hudič križa saj delajo kar hočejo, najhujši so tisti, ki so se vrnili iz fronte. Pride v kafič razbije postrežbo "ker ga je natakarca grdo pogledala" ter pol lokala zraven, pa nikomu ništa. Policije ponavadi sploh ne kličejo ker ti niso nič boljši in je samo še več sranja.

Tak da ja, ne bo jim lepo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zmajc ()

slonneli ::

gozdar1 je izjavil:

Saj putin ni vedel, da bo zabredel v ukrajinskem blatu, po planu bi morala ruska lutka biti v kijevu v par tednih.

Od kod ti informacije kaj je Putin mislil?

Glede na to, da so imeli Rusi že v Čečeniji velike težave, in da je Ukrajino Nato že leta oboroževal, da so imeli skupne vaje, potem Putin verjetno ni računal, da bo to enostavno. Že tretji dan vojne so se začela mirovna pogajanja - le zakaj, če so Rusi širili svoj imperij? Ukrajino so napadli z 200k vojaki, Nemci so svoj imperij v nasprotni smeri širili z 2000k vojaki - le zakaj...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Gregor P ()

UkrFTW!! ::

Rusi so se opekli, zato. Sedaj se vlecete ven zaradi tistih 3 dni.

bm1973 ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Zdaj je jasno, da hitrega "Doni" miru ne bo.

To je bilo jasno od trenutka, ko je to rekel...

shmandi ::

slonneli je izjavil:

in da je Ukrajino Nato že leta oboroževal

Predvidevam, da imaš kakšne podrobnosti glede tega oboroževanja...

shmandi je izjavil:

slonneli je izjavil:

Od kje pa misliš, da so imeli cel kup zahodne opreme za večjo vojsko od ruske?

floyd1 ::

slonneli je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

Saj putin ni vedel, da bo zabredel v ukrajinskem blatu, po planu bi morala ruska lutka biti v kijevu v par tednih.

Glede na to, da so imeli Rusi že v Čečeniji velike težave, in da je Ukrajino Nato že leta oboroževal, da so imeli skupne vaje, potem Putin verjetno ni računal, da bo to enostavno. Že tretji dan vojne so se začela mirovna pogajanja - le zakaj, če so Rusi širili svoj imperij? Ukrajino so napadli z 200k vojaki, Nemci so svoj imperij v nasprotni smeri širili z 2000k vojaki - le zakaj...

khmm, khmm... specialne vojaške operacije, ne vojne. Pa je šlo nekaj rubljev iz denarnice.

shmandi je izjavil:

slonneli je izjavil:

klik

floyd1 je izjavil:

slonneli je izjavil:

gozdar1 je izjavil:

khmm, khmm... specialne vojaške operacije, ne vojne. Pa je šlo nekaj rubljev iz denarnice.

Gledam v sskj, pa nisem našel, da je specialna vojaška operacija omejena na 3 dni.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: OutOfTheBox ()

slonneli je izjavil:

shmandi je izjavil:

slonneli je izjavil:

klik

Svašta... To na tvojem linku je lahko eden prinesel v malo večjem kovčku... Koliko so pa kaj rusi v tem času nakupili v tujini?
Tukaj je malo več, pa še vedno drobiž. Marsikje ni definirano za kakšne stvari sploh gre... treninge, vozila, jopiče...
https://www.osw.waw.pl/en/publikacje/os...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shmandi ()

sir_mha je izjavil:

slonneli je izjavil:

sir_mha je izjavil:

slonneli je izjavil:

Samo citat prosim...

Sej nisi na zatožni klopi (jaz še manj :)e

Lahko enostavno poveš, ali ti srce drhti, da bodo Ukrajinci izgubili, ker .. ne vem zakaj. Ali pa mogoče raje vidiš, da Zahod poklekne? Ukrajinci ti očitno niso všeč, ker jim ne priznaš niti njihovega lastnega glasu.

Lej, to da ukrajinci nimajo glasu je golo dejstvo - tukaj smo razpredali o Johnsonu, in blokadi dogovora. Potem imaš polletno blokado podpore za časa Bidena, ki je vplivala na potek vojne. Potem imaš Trumpovo sceno v beli hiši in blokado informacij ameriške vojske. Potem imaš vse te "investicije" v ukrajino, ki sem jih omenjal dva posta višje. Hoteli so, da ukrajinci pošljejo na fronto 18 letnike. Hočejo njihove rudnine, zemljo in elektrarne.

A ti to zgleda enakopraven odnos, ali izkoriščevalski?

Jaz se nikoli nisem šel navijaštva, kot se gredo nekateri tukaj. Zame je ta vojna tragedija, za Ukrajino, za Rusijo in predvsem za Evropo/nas.

Oznake brez argumenta pa limaš ti...

Tvoje mnenje je tvoje mnenje, to lahko takoj ugotoviva. In, mogoče ne boš verjel, jaz nimam želje, da bi ti oporekal. Zakaj? Zato, kot sem rekel, ne poznam motiva (argumenta) zakaj ga zagovarjaš. Na primer, če bi bil ti za to vsebino plačan, kot nekateri so (po informacijah SOVE), potem te jasno nikakor ne morem prepričat, ker ti ne nudim niti centa :)

Drugače me pa mogoče nisi dobro razumel (ali pa, spet, imaš nek drug razlog). Jaz sem rekel, da Ukrajincem ne priznaš njihovega lastnega glasu.

Preberi, kaj si pisal. Ti spet govoriš o interesih vseh ostalih. Da imajo Američani svoje interese, da imajo Rusi svoje interese, da ima EU svoje interese, da imamo mi svoje interese -- vse to je res. Ne vem pa, kako ne moreš priznati, da imajo Ukrajinci tudi svoje interese.

Moje želja je, da najprej zlistam fakte, potem pa si na podlagi tega ustvarim mnenje. Če se to mnenje ne ujema s tem kar nas futrajo, prav. Ni nobene globoke razlage podprte z denarjem. Mene bolj zanima, kako ti lahko še vedno tumbaš svoje, čeprav fakti kažejo drugačno razlago. Kaj je tvoj motiv - da se naslajaš nad eliminiranimi Ruskimi vojaki?

Seveda priznam, da ima Ukrajina svoje interese, samo kaj ti to pomaga, če jih ne more uveljavit, brez da upošteva izkoriščevalske interese ZDA.

Zgodovina sprememb…

floyd1 ::

Gledam v sskj, pa nisem našel, da je specialna vojaška operacija omejena na 3 dni.

Nisi razumel, je pa vseeno zanimivo, kaj vse iščejo ljudje po SSKJ ;((.

sparklyslo ::

Ukrajinski droni niso samo za kamikaze misije, zdaj tudi sestreljujejo ruske mini drone z ukrajinskega neba.
https://x.com/dim0kq/status/19070150714...

Po koncu vojne ukrajinci lahko začnejo velik biznis z combat droni, glede na to koliko izjušen si nabirajo jim ni para.

sir_mha ::

Leif je izjavil:

Ne gre to ravno tako, ne moreš dati vse moške v vojsko brez da se ti sesuje država. Nekdo mora skrbeti da družba funkcionira. Nemška vojska je imela med WW2 na vrhuncu moči vpoklicanih "samo" 8% prebivalstva, dosti več ne gre.

Vseh seveda ne bo, ker jih bo veliko vmes pobegnilo, nekaj jih pa mora res vzdrževati nujne procese v družbi.

Ampak, Rusi so zelo transparentni, verjetno so največji stručkoti za asimililacijo, in njihovo načrti --kot so sami povedalli-- so: večina moških Ukrajincev takoj na fronto, otroke brez staršev v posvojitev in v domove v Rusko zaledje. Ko obnavljajo določene predele, se še živeče prebivalce lahko preseli v odročne vzhodne kraje, tega bi bilo več na začetku.

Zmajc je izjavil:

Po koncu vojne ukrajinci lahko začnejo velik biznis z combat droni, glede na to koliko izjušen si nabirajo jim ni para.

Močno dvomim. On so se fokusirali na poceni FPV drone. Sami so rekli, da kontroler za FPV drone dobijo od Kitajcev, niti svojih PCBjev ne delajo. Zdaj so rekli, da za kontrolerje poskušajo najti alternative.

Kitajci pa jim veselo prodajajo PCBje, prodajajo pa jih tudi Rusom, da se razumemo.

Mogoče se je kaj spremenilo, samo ne vem, tam septembra 2024 so govorili o tem, kaj kupijo, kaj sami naredijo. Sestavne dele dobijo, s 3d printerji dodajo nosilce in to.

So se pa Ukrajinci fokusirali na frekvence, te so že kar nekaj časa nestandardne, da se poskusijo ogniti motenju.

bbbbbb2024 je izjavil:

So se pa Ukrajinci fokusirali na frekvence, te so že kar nekaj časa nestandardne, da se poskusijo ogniti motenju.

Nova frekvenca je dobra za 1 dan, potem te najdejo.

Še en dan, pa je motilec narejen.

slonneli je izjavil:

sir_mha je izjavil:

slonneli je izjavil:

sir_mha je izjavil:

slonneli je izjavil:

Samo citat prosim...

Sej nisi na zatožni klopi (jaz še manj :)e

Lahko enostavno poveš, ali ti srce drhti, da bodo Ukrajinci izgubili, ker .. ne vem zakaj. Ali pa mogoče raje vidiš, da Zahod poklekne? Ukrajinci ti očitno niso všeč, ker jim ne priznaš niti njihovega lastnega glasu.

Lej, to da ukrajinci nimajo glasu je golo dejstvo - tukaj smo razpredali o Johnsonu, in blokadi dogovora. Potem imaš polletno blokado podpore za časa Bidena, ki je vplivala na potek vojne. Potem imaš Trumpovo sceno v beli hiši in blokado informacij ameriške vojske. Potem imaš vse te "investicije" v ukrajino, ki sem jih omenjal dva posta višje. Hoteli so, da ukrajinci pošljejo na fronto 18 letnike. Hočejo njihove rudnine, zemljo in elektrarne.

A ti to zgleda enakopraven odnos, ali izkoriščevalski?

Jaz se nikoli nisem šel navijaštva, kot se gredo nekateri tukaj. Zame je ta vojna tragedija, za Ukrajino, za Rusijo in predvsem za Evropo/nas.

Oznake brez argumenta pa limaš ti...

Tvoje mnenje je tvoje mnenje, to lahko takoj ugotoviva. In, mogoče ne boš verjel, jaz nimam želje, da bi ti oporekal. Zakaj? Zato, kot sem rekel, ne poznam motiva (argumenta) zakaj ga zagovarjaš. Na primer, če bi bil ti za to vsebino plačan, kot nekateri so (po informacijah SOVE), potem te jasno nikakor ne morem prepričat, ker ti ne nudim niti centa :)

Drugače me pa mogoče nisi dobro razumel (ali pa, spet, imaš nek drug razlog). Jaz sem rekel, da Ukrajincem ne priznaš njihovega lastnega glasu.

Preberi, kaj si pisal. Ti spet govoriš o interesih vseh ostalih. Da imajo Američani svoje interese, da imajo Rusi svoje interese, da ima EU svoje interese, da imamo mi svoje interese -- vse to je res. Ne vem pa, kako ne moreš priznati, da imajo Ukrajinci tudi svoje interese.

Moje želja je, da najprej zlistam fakte, potem pa si na podlagi tega ustvarim mnenje. Če se to mnenje ne ujema s tem kar nas futrajo, prav. Ni nobene globoke razlage podprte z denarjem. Mene bolj zanima, kako ti lahko še vedno tumbaš svoje, čeprav fakti kažejo drugačno razlago. Kaj je tvoj motiv - da se naslajaš nad eliminiranimi Ruskimi vojaki?

Seveda priznam, da ima Ukrajina svoje interese, samo kaj ti to pomaga, če jih ne more uveljavit, brez da upošteva izkoriščevalske interese ZDA.

Ti ljubitelj faktov, a veš, da se mora večina ruskih vojakov prostovoljno prijavit/podpisat pogodbo, če hoče napadat Ukrajino? Imaš sicer izjeme, kot so moški prebivalci zasedenih ozemelj Ukrajine, ti so prisiljeni v vojsko.

Torej, ti tukaj, sočustvuješ z vojaki, ki so se za plačilo ali zaradi prepiračanja podali v osvajalno vojno?

Stane2 ::

slonneli je izjavil:

Moje želja je, da najprej zlistam fakte, potem pa si na podlagi tega ustvarim mnenje.

Ahaha, prav nasmejal sem se temu nesmislu. Pa kakšne fakte ti imaš, ejga? :))
Zadeva v Ukrajini laufa popolnoma enako kot je laufala ob razpadu bivše Jugoslavije z ustanovitvijo raznih Krajin in podobnih bedarij. Popolna kopija.

Pac-Man ::

bm1973 je izjavil:

Kako boš Ukrajince dodal v rusko vojsko?

Saj vojaško sposobnih ne bo več...

Pod rusijo bodo

Russians are sent to the assault on all fours and on crutches

Russian Commanders Send Wounded Soldiers on Crutches to Attack Ukrainian Positions

Russian Soldier Throws Crutches at Ukrainian Drone in Kharkiv

Russian warriors are sent back to the frontline on crutches after swift medical treatment

WATCH: Russian soldier on crutches faces off with Ukrainian killer drone
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

windigo ::

bbbbbb2024 je izjavil:

Močno dvomim. On so se fokusirali na poceni FPV drone. Sami so rekli, da kontroler za FPV drone dobijo od Kitajcev, niti svojih PCBjev ne delajo. Zdaj so rekli, da za kontrolerje poskušajo najti alternative.

Mogoče jim je pa ratalo naredit uporaben FHSS SDR z generičnim hardverom.
Ali jim pa še bo. Jaz bi mulce že gnal v to smer.
Ceterum censeo Balandeque fascistum esse

mikojan ::

Pac-Man ::

Danes pod novico objavljajo samo proruske komentarje, moji repliki nista prišli skozi

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Uporabnik borchica @ 1. 4. 2025, 19:58 je recimo zapisal

Tako da ta hollywoodska predstava v Buči je čisti false flag. In teh je bilo še kar nekaj v Ukrajini. Najbolj lepo se vidi vse skupaj iz datiranih satelitskih posnetkov, kdaj so tja prišla trupla. Dva dni po odhodu Rusov iz Buče. V Ukrajini uradno obstaja v okviru enega ministrstva oddelek, ki se s false flagi ukvarja in tam je zaposlenih kar nekaj ljudi.

in mu ne moreš replicirat niti s članki iz rtvslo

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/zelen...

Medtem pa je ameriška družba za vesoljsko tehnologijo Maxar objavila satelitske fotografije in posnetke, posnete že marca, ki izpodbijajo trditve ruskih predstavnikov, da so se trupla civilistov v Buči tam pojavila šele po umiku ruskih sil iz opustošenega ukrajinskega mesta.

"Maxarjevi satelitski posnetki visoke ločljivosti nad Bučo severozahodno od Kijeva potrjujejo nedavne objave na družbenih omrežjih, ki prikazujejo trupla, ki so več tednov ležala na ulicah," je v ponedeljek dejal Stephen Wood, tiskovni predstavnik družbe Maxar Technologies.

Ameriški časopis New York Times je objavil analizo posnetkov Jablonske ulice v Buči. Po primerjavi z videoposnetki s 1. in 2. aprila, na katerih so bila ob ulici vidna trupla, naj bi ugotovili, da je bilo trupel veliko že najmanj tri tedne prej, ko so mesto nadzorovale ruske sile.
The ideal subject of totalitarian rule is not the convinced Nazi or
the convinced Communist, but people for whom the distinction between fact and
fiction and the distinction between true and false no longer exist.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pac-Man ()

Stane2 ::

štirje ruski helikopterji prerešetani ko nevem kaj

https://x.com/bayraktar_1love/status/19...
Video of the battle damage assessment from the site of the strike on the Russian military helicopters in the Belgorod region of Russia earlier in March. Video shows two of the four targeted helicopters: Mi-28 '96 red' and Mi-8 '54 red'.

Samo še za na Dinos.

Pac-Man je izjavil:

Danes pod novico objavljajo samo proruske komentarje, moji repliki nista prišli skozi

https://www.rtvslo.si/svet/vojna-v-ukra...

Uporabnik borchica @ 1. 4. 2025, 19:58 je recimo zapisal

Tako da ta hollywoodska predstava v Buči je čisti false flag. In teh je bilo še kar nekaj v Ukrajini. Najbolj lepo se vidi vse skupaj iz datiranih satelitskih posnetkov, kdaj so tja prišla trupla. Dva dni po odhodu Rusov iz Buče. V Ukrajini uradno obstaja v okviru enega ministrstva oddelek, ki se s false flagi ukvarja in tam je zaposlenih kar nekaj ljudi.

in mu ne moreš replicirat niti s članki iz rtvslo

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/zelen...

Medtem pa je ameriška družba za vesoljsko tehnologijo Maxar objavila satelitske fotografije in posnetke, posnete že marca, ki izpodbijajo trditve ruskih predstavnikov, da so se trupla civilistov v Buči tam pojavila šele po umiku ruskih sil iz opustošenega ukrajinskega mesta.

"Maxarjevi satelitski posnetki visoke ločljivosti nad Bučo severozahodno od Kijeva potrjujejo nedavne objave na družbenih omrežjih, ki prikazujejo trupla, ki so več tednov ležala na ulicah," je v ponedeljek dejal Stephen Wood, tiskovni predstavnik družbe Maxar Technologies.

Ameriški časopis New York Times je objavil analizo posnetkov Jablonske ulice v Buči. Po primerjavi z videoposnetki s 1. in 2. aprila, na katerih so bila ob ulici vidna trupla, naj bi ugotovili, da je bilo trupel veliko že najmanj tri tedne prej, ko so mesto nadzorovale ruske sile.

borchica je, med drugim, trdil, da ima košarkaška žoga magnete, in da potem seveda liga žoge vodi in upravlja, kot se ji zdi. Tko da ... to so tisti, najpametnejši in najglasnejši .. ne morejo, da ne bi vedno nekaj več vedeli, kar nam normalnim ljudem ni dostopno.

Verjetno tudi zagovarja ravno Zemljo in teptile, ki nas kontrolirajo iz vesolja...

Zanimiva analiza trendov v artileriji v Ukrajini. Tokrat sicer v francoščini, se bo treba mal matrat s prevajanjem:

The Ukrainians have radically changed their counter-battery methods: rather than risk switching on expensive counter-battery radars that risk being detected as soon as they start transmitting, they have returned to the acoustic detection of the First World War! 3/

https://x.com/AudrandS/status/190730024...

Stane2 je izjavil:

slonneli je izjavil:

Moje želja je, da najprej zlistam fakte, potem pa si na podlagi tega ustvarim mnenje.

Zadeva v Ukrajini laufa popolnoma enako kot je laufala ob razpadu bivše Jugoslavije z ustanovitvijo raznih Krajin in podobnih bedarij. Popolna kopija.

En primer faktov je Jonsonova intervencija v Kijevu o kateri sem pisal pred časom. Ampak nekateri se očitno ne morejo soočiti s tem...

Ne vem če je Ukrajina ravno kopija Jugoslavije. V Jugoslaviji so bila notranja trenja, vzrok za to vojno v Ukrajini pa so geopolitične igrice. Jaz ne bi tega enačil.

Zgodovina sprememb…

slonneli je izjavil:

En primer faktov je Jonsonova intervencija v Kijevu o kateri sem pisal pred časom. Ampak nekateri se očitno ne morejo soočiti s tem...

Lahko tisočkrat pišeš o tem, ampak nekateri se očitno kar ne morete soočiti s tem, da se Ukrajina ni predala v treh dneh in se še kar bori...

slonneli je izjavil:

Stane2 je izjavil:

slonneli je izjavil:

Ne vem če je Ukrajina ravno kopija Jugoslavije. V Jugoslaviji so bila notranja trenja, vzrok za to vojno v Ukrajini pa so geopolitične igrice. Jaz ne bi tega enačil.

To Johnsona na obisku, jaz ti pa dam en ruski fakt (geofašističen), lahko si pogledaš na video:
According to Russian propagandist Anna Shafran, "there can be no compromises - the Ukrainian people and language do not exist": "I am convinced, I have both Ukrainian and Belarusian roots. I know for sure that this is one people. There is no separate Ukrainian language. There are dialects of the Russian language. We will be able to move forward only when we have clarity about what is happening. And clarity lies in the fact that we are one people, that we have one language, that we have one faith."

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sir_mha ()

sir_mha je izjavil:

slonneli je izjavil:

Stane2 je izjavil:

slonneli je izjavil:

To Johnsona na obisku, jaz ti pa dam en ruski fakt (geofašističen), lahko si pogledaš na video:
According to Russian propagandist Anna Shafran, "there can be no compromises - the Ukrainian people and language do not exist": "I am convinced, I have both Ukrainian and Belarusian roots. I know for sure that this is one people. There is no separate Ukrainian language. There are dialects of the Russian language. We will be able to move forward only when we have clarity about what is happening. And clarity lies in the fact that we are one people, that we have one language, that we have one faith."

Ja in, kdo je ta Anna, prvič slišim, a o čem odloča, zakaj je sploh pomembno njeno mnenje...

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

Razvoj orožja poteka naprej:

Ukraine Unveils "Katran" Secret Naval Drone With 1,000 km Range, Armed With Torpedoes and Minigun
https://united24media.com/latest-news/u...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

shmandi je izjavil:

slonneli je izjavil:

Lahko tisočkrat pišeš o tem, ampak nekateri se očitno kar ne morete soočiti s tem, da se Ukrajina ni predala v treh dneh in se še kar bori...

No, če potem priznavaš Johnsonovo intervencijo, potem se sooči še s tem kaj to pomeni - da se očitno Ukrajina ne bori (samo) za svoje cilje, ampak je bila izkoriščena za geopolitične igrice. Ne mi potem prodajat, da mi/zahod pomagamo Ukrajini v boju za naše vrednote (in podobne floskule), mi (predvsem ZDA) smo ji pomagali v to godljo. Pa lahko še 1000 krat napišeš da samo pomagamo Ukrajini, to bo ja...

Zgodovina sprememb…

slonneli je izjavil:

Ja in, kdo je ta Anna, prvič slišim, a o čem odloča, zakaj je sploh pomembno njeno mnenje...

Slabo, slabo je to za faktoljubca. Ali ti sploh imaš doma zbrana dela, klasike?

Ti pomagam, ampak to je res osnovna šola, zato je to samo namig, da boš moral mal več domače naloge narest do prihodnič.

On the Historical Unity of Russians and Ukrainians[a] is an essay by Russian president Vladimir Putin published on the Kremlin.ru website on 12 July 2021.
....
According to RBK Daily, the essay is included in the list of mandatory works to be studied by the Russian military.[3]
....
In the essay, Putin argues that Russians and Ukrainians, along with Belarusians, are one people, belonging to what has historically been known as the triune Russian nation.[5

On the Historical Unity of Russians and Ukrainians @ Wikipedia

cleanac ::

slonneli je izjavil:

Stane2 je izjavil:

slonneli je izjavil:

Edini fakt je Jonsonov obisk v Kijevu. Intervencijo si si pa kar izmislil. Lepo si poglej vir, ki si ga navedel:

Lepo ti pove, da sta bila sama (Zelensky in Jonson), kakor tudi pove, da se je vedenje Zelenskyja po Buči spremenilo. Tu, da ti sklepaš kar nekaj po svoje niso nobeni fakti.

Sheteentz ::

Malidelničar je izjavil:

Razvoj orožja poteka naprej:

Ukraine Unveils "Katran" Secret Naval Drone With 1,000 km Range, Armed With Torpedoes and Minigun
https://united24media.com/latest-news/u...

To mi izgleda kot direkt norčevanje iz rašistov. Na nosu minigun, s katerim itak je moreš zadeti nič, saj nos na čolnih načeloma skače gor in dol, v malo večjih valovih bodo pa lahko dol klatili zvezde. Pa še dva torpeda, ki jih ima pod vodo, da bo ja drag še večji. :D

Edit: pardon, torpeda sta nad vodo. Vseeno, dokaj komična zadeva.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sheteentz ()

cleanac je izjavil:

Lepo ti pove, da sta bila sama (Zelensky in Jonson), kakor tudi pove, da se je vedenje Zelenskyja po Buči spremenilo. Tu, da ti sklepaš kar nekaj po svoje niso nobeni fakti.

Že premleto tukaj nevem kolikokrat:

slonneli je izjavil:

Ne Bucha ni razlog za prekinitev pogajanj. To je potrdil Zelenski, in sem ti že vsaj 3x nalepil ta link, pa še vedno trdiš svoje naprej.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: connel ()

sir_mha je izjavil:

slonneli je izjavil:

Ti pomagam, ampak to je res osnovna šola, zato je to samo namig, da boš moral mal več domače naloge narest do prihodnič.

On the Historical Unity of Russians and Ukrainians[a] is an essay by Russian president Vladimir Putin published on the Kremlin.ru website on 12 July 2021.
....
According to RBK Daily, the essay is included in the list of mandatory works to be studied by the Russian military.[3]
....
In the essay, Putin argues that Russians and Ukrainians, along with Belarusians, are one people, belonging to what has historically been known as the triune Russian nation.[5

Tukaj na wiki piše pod žanr: propaganda. Se pravi ne gre za fakte.

Zgodovina sprememb…

cleanac ::

slonneli je izjavil:

cleanac je izjavil:

slonneli je izjavil:

Ne Bucha ni razlog za prekinitev pogajanj. To je potrdil Zelenski, in sem ti že vsaj 3x nalepil ta link, pa še vedno trdiš svoje naprej.
Ne bodi selektiven, ker si sam povedal, da si iz virov ustvariš fakte, ampak izgleda, da viri, ki ne ustrezajo tvojemu prepričanju kar ignoriraš.

https://www.reuters.com/world/europe/uk...
https://www.nytimes.com/2022/04/04/worl...
https://english.nv.ua/nation/bucha-shut...

še "tvoja" stran
https://www.rferl.org/a/un-zelenskiy-wa...

V glavnem, dlje časa kot je trajala preiskava, manj je bilo verjetnosti za podpis. Trditi, da je posredoval Jonson je brez kakšne podlage, kakor tudi, da je razlog genocid v Buči. In tudi, če bi lahko povsem izločili Bučo kot razlog za prekinitev pogajanj, še to ne pomeni, da imaš kakršnekoli fakte kaj je počel Jonson.

windigo je izjavil:

bbbbbb2024 je izjavil:

Mogoče jim je pa ratalo naredit uporaben FHSS SDR z generičnim hardverom.
Ali jim pa še bo. Jaz bi mulce že gnal v to smer.

Ja recimo. To pa sicer ni tako enostavno. Pa to niso mulci. Bilo je več posnetkov, kako to razvijajo. Zdaj jih več ni.

No, kakorkoli, preprosto mislim celo, da če Poljaki ali Američani to razvijejo, da jim to dajo na razpolago. Danci so jim donirali neke drone. Pa Švedi.

Idej je tu verjetno miljavžent.

sir_mha je izjavil:

slonneli je izjavil:

....
....

Znano nam je to.

Mah, saj Hitlerjev Mein Kampf je bil najbolj "popularna" knjiga v naci Nemčiji. To se je kupovalo in kot darilo, "študirali" so modrost firerja ipd. Tako kot se Putki kolca po "forever Rusiji", tako se je Dolfeju kolcalo po "večnem rajhu". Ne moreš verjeti.

Zgodovina sprememb…

slonneli je izjavil:

Tukaj na wiki piše pod žanr: propaganda. Se pravi ne gre za fakte.

Saj so Mongoli rekli, da če pa oni mape iz 13. stoletja vun potegnejo, pol pa.... Vsi so Mongolci.

cleanac je izjavil:

slonneli je izjavil:

cleanac je izjavil:

slonneli je izjavil:

Ne bodi selektiven, ker si sam povedal, da si iz virov ustvariš fakte, ampak izgleda, da viri, ki ne ustrezajo tvojemu prepričanju kar ignoriraš.

https://www.reuters.com/world/europe/uk...
https://www.nytimes.com/2022/04/04/worl...
https://english.nv.ua/nation/bucha-shut...

še "tvoja" stran
https://www.rferl.org/a/un-zelenskiy-wa...

V glavnem, dlje časa kot je trajala preiskava, manj je bilo verjetnosti za podpis. Trditi, da je posredoval Jonson je brez kakšne podlage, kakor tudi, da je razlog genocid v Buči. In tudi, če bi lahko povsem izločili Bučo kot razlog za prekinitev pogajanj, še to ne pomeni, da imaš kakršnekoli fakte kaj je počel Jonson.

OK, teh ostalih izjav/virov nisem poznal. Potem je Zelenski vsak dan drugače govoril, ali pa mu je to prišlo prav kot izgovor za Borisa. Ker zakaj se vseeno ne bi dogovoril (kljub Buči), a še več mrtvih je pa boljša rešitev?
Imaš še izjavo Arahamije, ki pove, da je Johnson rekel da naj ne podpišejo ničesar in naj se borijo. Imaš še izjavo Beneta, ki je povedal, da je zahod blokiral dogovor.

Zgodovina sprememb…

««
988 / 990
»»