» »

infire

infire

1 2 3
4
»

socialec ::

Koliko je potem skupen strošek letno?

Anney ::

Max 200-300€ letno (glede na zakupljene domene).
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

mihec87 ::

Anney je izjavil:

Max 200-300€ letno (glede na zakupljene domene).

Za tracker.... pa postavitev/vzdrževanje je dobra volja.

Tracker brez rednega nalagalca/ev je žalost...

Anney je izjavil:

Max 200-300EUR letno (glede na zakupljene domene).

Eh, če že tukaj piše 350EUR/mo (/mo = MESEČNO, /y = LETNO -> 4200EUR) - vprašanje se nanaša na to spodaj - nekako sicer zaupam oceni 350EUR/mo, če gre za posnetek dejanskega sporočila in niso navedeni vsi stroški, naj pač navede SKUPNE LETNE stroške.

mihec87 je izjavil:

Tisto kar si linkal je samo tracker ki gostuje torrent datoteke, in običajno niso iste osebe kot nalagalci torrentov... zgoraj smo govorili kaj se rabi minimum za nalagalca(ki običajno nima nič z postavitvijo/vzdrževanjem trackerja)..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

telexdell ::

hojnikb je izjavil:

zastonjske alternative, ki so boljse, obstajajo. Če spremenis kodek encodanja, tudi nič ne stane, če si uploader (oz. ni več, kot sicer).

In tudi subtitlov ne urejajo ali pisejo sami...

Torej, kaj je namen infire? Ker na slovenske vsebine se ne fokusirajo. Tudi na kvaliteto se ne. Če hočes nekvaliteto imas YTS. Ali partis.si itd...

Kot ze nestetokrat povedano; fantje so ostal v letu 2004.

Le zakaj bi po nepotrebnem obremnejeval opremo in tratil elektriko?

v tem primeru se poraja legitimno vprasanje, zakaj si spisal tale post....

Pač v duhu prepričanja- ne obremnejujem po nepotrebnem opreme in ne tratim po nepotrebnem elektrike.
Uporabil sem navadno pisavo brez nekih olepšav, grafikečnih elementov, vgrajenih videov... zato oprema ni bila po nepotrebnem obremnejena. Če bo vsaj en forumaš (ti si itak zgubljena duša:D) pomislil in se bo obnašal podobno meni pol bomo prihranili več elektrike kot sem jo porabil za prispevek.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

hojnikb ::

A opremo kupuješ da jo uporabljaš, al da jo gledaš/šparas? Na avtu tut nikol ne stopis na bremzo da nebi ponucal ploscis/diskov? Sklopke tut ne uporablaš?

Nekateirm avtizem res ven udarja, da glava boli...
#brezpodpisa

mihec87 ::

eh elektriko in opremo porabljaš tudi ko encodaš v xvid..

Grimnir3 ::

Xvid je zastarel kodek.

Ne vidim razloga da ne bi uporabljal h264,ki je podprt vsepovsod že zadnjih 10 če ne 15 let.

telexdell ::

Grimnir3 je izjavil:

Xvid je zastarel kodek.

Ne vidim razloga da ne bi uporabljal h264,ki je podprt vsepovsod že zadnjih 10 če ne 15 let.

Mislim- a te kdo ovira, sili, onemogoča... da ne uporabljaš tega kodeka? Zakaj bi pa drugega oviral, silil, onemogočal... da bi objavljal vsebine s tem kodekom? Če ti nekaj ni všeč izberi drugo, saj velja, da kar ne najdeš na spletu, to ne obstaja.

PS še dandanes najdeš naprave katere delujejo na Windows XP. Pred kratkim so izdali celo novo verzijo Windows 95... Sam sicer uporabljam Win11 pa zaradi tega ne zganjam kravala kot ga eni zaradi nekih vieokodekov.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

bemfa ::

Na torrenthr so za 1. april objavili, da bojo začeli kasirat letno 5eur članarine. Žalostno, da smo tako zaostali za Hrvati - pri njih je to lahko samo prvoaprilska šala, naš največji tracker pa redno grozi z zaprtjem.

bm1973 ::

Pa naj zapre in se jebe...

Who cares...

bemfa je izjavil:

naš največji tracker pa redno grozi z zaprtjem.

Ničesar ne namigujem ampak kako se zares financira? Vse tisto vdrževanje in najem zagotovo ni brezplačno. Reklam se pa ne sme blokirati, še klikniti nanje je potrebno občasno, če je že vsaj malo zanimivo in so mišljene/zastavljene kot edini revenue. Če se ne bo obneslo, bo zaprl, jasno kot beli dan - kaj naj dela na lastno škodo?

Zgodovina sprememb…

OutOfTheBox ::

In tudi v primeru da so celotni stroški pokriti se njegovo delo financira samo na "thoughts and prayers". Stari kdo bi si mislil da boš največje škrtuhe našel ravno na tem forumu, ko pričakuješ da so to stari mački polni keša, lol.

Zgodovina sprememb…

Ja, hec je, da je veliko alternativ, da že tako vse ostale VOD-e lahko odpoveš, pa še storage ne kurijo, če nočeš. V redu, super, dokler je, ampak naj se jasno pove, pač - menim pa, da je sporočilo že dojeto.

Dejancek ::

Skoraj mesec bo naokoli pa še kar NI pojasnil in odgovoril na vprašanje od kje stroškov za 350eur. Zgleda da je to vprašanje za njega kvantna fizika :D

Ja, hec je, da je veliko alternativ

Ki se ravno tako morajo financirat na tak ali drugačen način. In če drži da ima infire 120k registriranih, verjetno niti ni tako malo aktivnih, kar pomeni da mora biti nek demand za tole. Čeprav so alternative, veliko slovenskih (vsaj kar jaz vem), jih ni.

350€/mesec se za 120k aktivnih uporabnikov meni osebno ne zdi prehudo, ker znese 0,035€ na vsakega letno. Ampak v Slovenii očitno TO JE problem, ni?

Tody ::

Eh... Socialc dej mu tu nakaž tistih 4k pa bo mer za eno leto...

Mene bolj zanima zakaj to on dela zastonj, kar 350EUR pri tekočih stroških je (tudi če na koncu stroški niso dejanski). A je tip mazohist? Na koncu se bo izkazalo da krade podatke in prodaja organom za več ;((

Zgodovina sprememb…

Tody je izjavil:

Eh... Socialc dej mu tu nakaž tistih 4k pa bo mer za eno leto...

Čemu bi jaz, socialec (!), nakazoval za storitev, ki je ne uporabljam? Aja, saj res, tipičen MO oblasti, se opravičujem. Če pa bi, bi pa dogovorjenih 0,04EUR (svojo 1/121001 z zaokrožitvijo) nakazal takoj, ko priteče Soča. A zdaj bi me še za denar izsiljevali?

OutOfTheBox je izjavil:

Mene bolj zanima zakaj to on dela zastonj, kar 350EUR pri tekočih stroških je (tudi če na koncu stroški niso dejanski). A je tip mazohist? Na koncu se bo izkazalo da krade podatke in prodaja organom za več ;((

Ja, očitno pač založi 4kEUR sam, kar bi sedaj radi prenesli name. NAME! Mogoče je sicer tudi njemu USAID zmanjkalo ampak ne vem, če so bile tovrstne storitve podprte..

bm1973 ::

Dejancek je izjavil:

Skoraj mesec bo naokoli pa še kar NI pojasnil in odgovoril na vprašanje od kje stroškov za 350eur. Zgleda da je to vprašanje za njega kvantna fizika :D

Toliko ima pač stroškov na bajti...

Zakaj si ne bi pokril...

hojnikb ::

socialec je izjavil:

350€/mesec se za 120k aktivnih uporabnikov meni osebno ne zdi prehudo, ker znese 0,035€ na vsakega letno. Ampak v Slovenii očitno TO JE problem, ni?

kaki aktivni uporabniki neki. Tolk jih je vsegaskupaj registriranih. Aktivnih če je par 100, je ze dost.

Dejancek je izjavil:

potem ze ni tolk :)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

kaki aktivni uporabniki neki. Tolk jih je vsegaskupaj registriranih. Aktivnih če je par 100, je ze dost

Ja, to res ni več tako seksi malo na letni ravni, pod 10EUR letno bi moralo biti. Ali ponudnik kje izpiše število aktivnih uporabnikov in kaj aktivnost dejansko pomeni? Koliko se sicer plača za (največ) 6 mesecev RD+, da je ne čakaš kot kreten, menda ene 10-15EUR?

| Aktivni    | Strošek na |
| uporabniki | uporabnika |
+------------+------------+
|        100 |  42,00 EUR |
|        200 |  21,00 EUR |
|        300 |  14,00 EUR |
|        400 |  10,50 EUR |
|        500 |   8,40 EUR |

hojnikb je izjavil:

potem ze ni tolk :)

Jaz osebno bi mu še nekaj truda priznal, ker drži 'roko gor'. Ampak brez podatkov ne morem nič, s podatki pa tako tudi ne. Vseeno je.

Zgodovina sprememb…

Tody ::

Taki ki najbolj jambrajo majo največ,.. s sabo ne boš nesel ničesar, nej ima še marko kaj od tega

twom ::

socialec je izjavil:

Čemu bi jaz, socialec (!), nakazoval za storitev, ki je ne uporabljam?
Lahko se tudi nehaš oglašat v temi o storitvi katere ne uporabljaš...

Tody je izjavil:

, nej ima še marko kaj od tega

Ja, izgleda, se nismo razumeli, se zares strinjam s tem!

twom je izjavil:

socialec je izjavil:

Čemu bi jaz, socialec (!), nakazoval za storitev, ki je ne uporabljam?
Lahko se tudi nehaš oglašat v temi o storitvi katere ne uporabljaš...

Saj to imaš 100% prav, me sicer zanima ene malo, tudi v smislu efforta nasploh, lokalne shrambe nimamo dovolj. Priznati pa moram, da spoštujem to skupnost in nosilca. Upam, da ne delam kakšnih distorzij, brez zamere-

Zgodovina sprememb…

1 2 3
4
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povabila na private trackerje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1087251 (2717) DePalmo
»

Partis dokončno umrl (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
20947228 (4489) OutOfTheBox
»

Hisense tv ne podpira xvid filmov? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
837798 (5272) filip007

Več podobnih tem