Forum » Omrežja in internet » infire
infire

hojnikb ::
Kar naj ugasne revež. Piše povsod v množini a lastnik je on sam.
Večkrat je dobil postavljeno vprašanje, če lahko objasni kako je prišel do mesečnega stroška 350 eur za stran in NITI enkrat NI odgovoril na vprašanje. Stalno izogibanje...
Če je vse tako transparentno kje je problem objasnit uporabnikom, kako je prišel do tega zneska...
Hmmmm a ne?
Sj bi lahko donatorjem dostavu račune hostinga in vseh povezanih storitev, k jih rabiš... Ampak....
#brezpodpisa

d4vid ::
Če tako stran gostuješ doma, na lastnem serverju, z delujočim backupom, šteješ v stroške internet in komplet elektriko, ne prideš na 350€ mesečno. Če daš vse skup na nek VPS, je pa ceneje.
Hudiča, tako stran žene en cluster raspberryjev...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

donvito ::

OutOfTheBox ::
Če tako stran gostuješ doma, na lastnem serverju, z delujočim backupom, šteješ v stroške internet in komplet elektriko, ne prideš na 350EUR mesečno. Če daš vse skup na nek VPS, je pa ceneje.
In tvoj cajt je zastonj? Jaz tega ne bi delal niti za jurja na mesc. Vsaka mu čast da se mu da ukvarjat za 350EUR na mesec s to porkerijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()

Dejancek ::
TO današnje sporočilo je samo dokaz, da se je SPET IZOGNIL odgovoru.
Pa ta model res misli, da na te fore iz osnovne šole lahko pademo?
O moj Bog, kaj ta zemlja vse nosi
Pa ta model res misli, da na te fore iz osnovne šole lahko pademo?
O moj Bog, kaj ta zemlja vse nosi

Zaradi DRSI xvid time![]()
nalagalce k nalagajo 480p xvide v letu 2025 bi bilo potrbno kaznovat z dosmrtno prepovedjo uporabe elektronskih naprav.
Kaj ima ta format iskat v letu 2025? Skoda vsakega bita.
#brezpodpisa

Kurzweil ::
Jaz pa mislim, da ta crap od kvalitete dejansko uporablja veliko ljudi zato, ker imajo slab net, mobilen net...
Jaz sicer ne morem razumet, kako stvar v tako dolgem času še vedno ni na nekem vsaj približnem nivoju, page je kot da smo leta 2005, nadaljeval pa niti ne bom, je pa tudi to del te zgodbe, zakaj folk ne donira.
Mi še nekaj ni jasno, kako lahko ena najbolj obiskanih strani finančno ne pokrije osnovne stroške delovanja že z oglaševanjem... razne Ad blockerje še vedno uporablja 40%, torej še pol ne... se da tudi na drugačne načine oglaševat... pa tudi sicer, če ti folk zaupa in ima spletna stran premium in relevantne oglase, sem pripravljem izklupit Ublock Origin, kot recimo na Slo-Techu.
Sicer pa ne bi bil prav presenečen, če je bil tole false alarm, da folk pač donira malce več kot običajno. Kao bodoči (?!) oglaševalci so se odločili, da bodo dali več
Se bom trudil biti ne preveč nesramen, ampak možakar, ki ima tole čez, ki ga zlahka najdeš tudi če pogooglaš je stopil v prevelike čevlje, nekdo, ki zna in ima entuziazem, bi tale page spravil že kakšno leto nazaj v normalno stanje. In če je ta owner nek wannabe developer, zakaj rabi toliko pomočnikov, ki jih sedaj omenja, da niso for free?!
Nima veze, so pa Infire in podobni torrent pagi še vedno nekaj vredi, pa če je to en torrent na teden, da ne omenjam bolj lokalizirane vsebine. Niso pa vsi naši trackerji skupaj vredni...
Jaz sicer ne morem razumet, kako stvar v tako dolgem času še vedno ni na nekem vsaj približnem nivoju, page je kot da smo leta 2005, nadaljeval pa niti ne bom, je pa tudi to del te zgodbe, zakaj folk ne donira.
Mi še nekaj ni jasno, kako lahko ena najbolj obiskanih strani finančno ne pokrije osnovne stroške delovanja že z oglaševanjem... razne Ad blockerje še vedno uporablja 40%, torej še pol ne... se da tudi na drugačne načine oglaševat... pa tudi sicer, če ti folk zaupa in ima spletna stran premium in relevantne oglase, sem pripravljem izklupit Ublock Origin, kot recimo na Slo-Techu.
Sicer pa ne bi bil prav presenečen, če je bil tole false alarm, da folk pač donira malce več kot običajno. Kao bodoči (?!) oglaševalci so se odločili, da bodo dali več

Se bom trudil biti ne preveč nesramen, ampak možakar, ki ima tole čez, ki ga zlahka najdeš tudi če pogooglaš je stopil v prevelike čevlje, nekdo, ki zna in ima entuziazem, bi tale page spravil že kakšno leto nazaj v normalno stanje. In če je ta owner nek wannabe developer, zakaj rabi toliko pomočnikov, ki jih sedaj omenja, da niso for free?!
Nima veze, so pa Infire in podobni torrent pagi še vedno nekaj vredi, pa če je to en torrent na teden, da ne omenjam bolj lokalizirane vsebine. Niso pa vsi naši trackerji skupaj vredni...

blackbfm ::
tracker bi marsikdo *lahko* postavil brezplačno, popoldanski projekt, solidno, na nivoju, s tekočimi stroški blizu nič..... ampak noben približno odrasel se ne bo spušču v potencialne tožbe, policijske preiskave zato da si bodo otroci šerali marvelse in gta6
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()

Jaz pa mislim, da ta crap od kvalitete dejansko uporablja veliko ljudi zato, ker imajo slab net, mobilen net...
To je zelo bedn argument za uporabo XVID, še posebaj 720p relisov.
Čisto vsaka naprava, narejena zadnjih ~15+ let je zmozna predvajat H.264, večina modernih naprav pa tudi H.265; formata k bosta pr isti velikosti bistveno bolj kvalitetna kot xvid.... Zato tega ne razumem.
Mislim, da takih k majo _še vedno_ DVD playerje in pečejo xvide na cdje, je zelo malo. In tudi sicer ti nemorejo predvajat 720 xvidov...
#brezpodpisa

Anney ::
Danes takih več ni, ker vsaka nova naprava to omogoča, zadnjih nekaj let. Zakaj? Ker ne zanjo drugega. Pa stari dedi so.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

čistilec ::
Toti na infire pa skoz fehtajo za dnar pa da bo šla stran papa iz razloga,
da bo čim več ljudi doniralo, zamazani fehtarji!!!
da bo čim več ljudi doniralo, zamazani fehtarji!!!

telexdell ::
To je zelo bedn argument za uporabo XVID, še posebaj 720p relisov.
Čisto vsaka naprava, narejena zadnjih ~15+ let je zmozna predvajat H.264, večina modernih naprav pa tudi H.265; formata k bosta pr isti velikosti bistveno bolj kvalitetna kot xvid.... Zato tega ne razumem.
Mislim, da takih k majo _še vedno_ DVD playerje in pečejo xvide na cdje, je zelo malo. In tudi sicer ti nemorejo predvajat 720 xvidov...
Le zakaj bi z neta vlačil neko viedeo vsebino velikosti 40GB, če pa mi na tablici ali 15" laptoptu (in celo na 40" TV) povsem enako izpade ista video vsebina velikosti 1,5 GB? Pa XVID zahteva precej manj resursov kot pa H.265. Torej z afnanjem brez veze obremenjujem svojo komunikacijsko opremo, izgubljam čas in porabljam električno energijo.
Sicer pa- običajno imaš na izbiro video vsebine v več formatih. Pač izberi tistega, katerega hočeš ob tem pa tudi ostalim pusti, da sotorijo enako- izberejo kar sami hočejo.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Actually, vecina sodobnih naprav nima vec strojnih dekoderjov za xvid, tko da ce to vleces na mobilnih napravah, delas vec skode k koristi, ker rabis VEC energije, da procesorsko dekodiras tak format, kot ce bi to delal strojni dekoder.
Kot sem rekel, xvid v 2025 nima kaj iskat vec, ker je skoda bandwidth, placa in encoderskega casa za njega...
Strojna podpora za H.264 se je pa zacela z napravami ze tam leta 2006, tko da danes ZELO tezko najdes usable napravo, k ga nebi podpirala.
Sj tudi MP1 ali WAV datotek danea nihce vec ne uporablja...
Kot sem rekel, xvid v 2025 nima kaj iskat vec, ker je skoda bandwidth, placa in encoderskega casa za njega...
Strojna podpora za H.264 se je pa zacela z napravami ze tam leta 2006, tko da danes ZELO tezko najdes usable napravo, k ga nebi podpirala.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()

telexdell ::
Actually, vecina sodobnih naprav nima vec strojnih dekoderjov za xvid, tko da ce to vleces na mobilnih napravah, delas vec skode k koristi, ker rabis VEC energije, da procesorsko dekodiras tak format, kot ce bi to delal strojni dekoder.
Ne vem, če sem ravno nihče a sam imam še precej originalnih videoposnetkov svojih otrok kjer je zvočni zapis v MP1 in video zapis MPEG1/ MPEG2 ali DIVX. Vse naprave mi jih predvajajo BP zato ne vidim potrebe, da bi jih prekodiral v H.265. Pa po spletu najdeš še ogromno WAV zvočnih zapisov...Posledično ne vidim nobenih težav v kodekih video vsebin. Pogledam resolucijo (720 ali 1080 ali 4k) pa velikost datoteke, št.kanalov zvoka in to je to.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Ne vem, če sem ravno nihče a sam imam še precej originalnih videoposnetkov svojih otrok kjer je zvočni zapis v MP1 in video zapis MPEG1/ MPEG2 ali DIVX.
In kaj ma to veze z diskusijo?
ogledam resolucijo (720 ali 1080 ali 4k) pa velikost datoteke, št.kanalov zvoka in to je to.
Ravno v tem je keč, k ga ne razumeš. Da boš dobil isto kvalitetno sliko, rabiš z XVID VEČJO datoteko kot H264. In enako z H265... Pri isti kvaliteti bo H264 potrebovl več placa, torej bo treba downloadat več.
Kot smo ze ugotovil, podpora formatu ni problem, ker vse usable naprave zadnjih 15 let podpirajo vsaj H264.
Torej ni nobenga razloga da se enocoda, uploada in uporablja xvid relise. Še bolj bizarni so mi 720p XVID relisi. Uredu igraš na karto nepodpore H264 formatu. Če je to kakšn dvd player, pomte 720p SIGURNO nebo zmlel. Če je pa to PC, k nima strojnega dekodiranja za H264, pa tudi nima storjnega dekoderja za 720p xvid, torej more bit softwareski fallback. 20+ let star procesor pa tega nebo zmlel...
Ergo je xvid v 2025 samo sebi namen za nove relise. In je bil 2015. 2010 bi še razumel.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

Dejancek ::
Minilo je že 6 dni in model še kar ne zna oz noče odgovorit na vprašanje od kje 350eur stroškov...
In folk potem odpira še temo na njihovem forumu, da bi uvedli mesečno pristojbino...
Sej ne veš več, kdo je večji bolnik...
In folk potem odpira še temo na njihovem forumu, da bi uvedli mesečno pristojbino...
Sej ne veš več, kdo je večji bolnik...

Lizing za bmw je drag. Od oka so tle letni stroški, 10-20EUR domena (zakupljenih imajo več), server max 50e letno, no odvisno kje so ga vzeli.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

2dark ::
bo treba nardit en infire klon, k bo delu bols, just to fuck with 'em.
Mhm. Najbolj glasen si, naredu pa še nikol nisi nič.
(\___/)
(> _ <)
(>🍫 )
(> _ <)
(>🍫 )

mihec87 ::
drsi vleče folk dol ker majo slo podnapise ki štimajo(eni ne znajo drugače, drugim pa je to udobno)... ja lahko jih iščeš na podnapisi.net pa miljavžent straneh z podnapisi in pol upaš da štima...
Tuki je pač udobno potegneš in gledaš...
Tuki je pač udobno potegneš in gledaš...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

in gledaš... kocke na 55+ col tvju (za 2jurja), v 2025. Štima. To je to, več ne rabmo. Edino mogoče večji TV.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

ti pajaci se vedno uploadajo 720p relise in 480p xvid relise.. v 2025
Kupis TV za 2 jurja z 4k, hdr dolby vision, potem pa gledas to

Kupis TV za 2 jurja z 4k, hdr dolby vision, potem pa gledas to

#brezpodpisa

in gledaš... kocke na 55+ col tvju (za 2jurja), v 2025. Štima. To je to več ne rabmo.
wtf kje pišem da ne rabimo več?
Again razlog zakaj se gleda kocke na 55+ tv-ju, verjetno enostavno ne znajo drugače z podnapisi, eni so pa komformisti.. in drsi je lažje delat z manjšimi fajli kot večjimi(storage,kodiranje itd..) da ne omenjam da imajo ljudje probleme držat ratio z 2gb datotekami, to pač potem pelje kjer smo...
Lahko pa razsvetlite slovence in ustanovita skupino pa začneta z h264 encodi..Ali pa 4k slo tracker..

Načeloma ne rabiš, jaz še nisem, je pa žalostno, da ne gredo v korak s časom, ostali so tam kjer jim je "DiSHON" nastavil nastavitve za ripe. Davnega leta gospodovega. Držijo se pa tega kot pijanc plota. Pa naj ne zamerjo, fantje so že mal v letih in jim nova tehnologija ne gre.

in gledaš... kocke na 55+ col tvju (za 2jurja), v 2025. Štima. To je to, več ne rabmo.
En folk ma shitty internet, tudi mobilne podatke... eni ne rabijo več na manjših napravah, eni bi podnapise, ki štimajo... potem pa je še eno vprašanje, kolk ljudi sploh ima 55+ 4k TVje? Predvidevam, da kakšna 1/3 verjetno še vedno ne, sem na hitro googlal, pa ne najdem nekega res verodostojnega vira...
Ponavadi pa tako naložijo 2-3 možne kvalitete...
Jaz sicer imam 65" 4K... ampak včasih, ko grem spat si na znam predstavljat, da bi čakal, da dol potegne neko proper 4K kvaliteto, ki zasedbe par 10Gb, pa imam optiko... včasih tudi seederjev ni, sploh če gledaš kakšne filme, ki niso ravno mainstream...
Pa za konec še nekaj bogokletnega... dejansko ene stare filme, ki sem jih v otroštvu gledal v shitty VHS izvedbi raje gledam v shitty kvaliteti, ker ima nek notalgičen žmah... so tudi filmi, ki so ob proper 4k kvaliteti in ob več kot 24fps izgledali zares čudno...
Sicer pa se strinjam, ja... itak je fino imet proper resolucijo in zvok... ampak verjetno je več kot polovica folka, ki je starih in ne jebejo te naše standarde 5%, nepoznavalci, mogoče tudi folk, ki pač nima denarja, da bi si to privoščil oz. jim to ne pomeni nič.
Če kdo misli, da folk nima doma 15 let starih prenosnikov... HD oz. še manj TVjev in monitorjev, tudi DVD playerjev se moti... verjetno je kakšnih 10% ljudi, če ne več, ki verjetno teh naprav sploh nikoli ni imelo... bi res bilo zanimivo videt neke relevantne statistike.

ti pajaci se vedno uploadajo 720p relise in 480p xvid relise.. v 2025
Kupis TV za 2 jurja z 4k, hdr dolby vision, potem pa gledas to![]()
Večina tvjev v življenju ne bo videla hdr,dv žalostno sam takle mamo..

in gledaš... kocke na 55+ col tvju (za 2jurja), v 2025. Štima. To je to več ne rabmo.
Again razlog zakaj se gleda kocke na 55+ tv-ju, verjetno enostavno ne znajo drugače z podnapisi, eni so pa komformisti.. in drsi je lažje delat z manjšimi fajli kot večjimi(storage,kodiranje itd..) da ne omenjam da imajo ljudje probleme držat ratio z 2gb datotekami, to pač potem pelje kjer smo...
Lahko pa razsvetlite slovence in ustanovita skupino pa začneta z h264 encodi..Ali pa 4k slo tracker..
Mihec, 4k smo delali leta nazaj, SLO4U, da ti bo lažje. Pa me maš.

če mas probleme z ratiom, gres na torrentleech in snames poljuben 4k remux dol. Ker ti so vedno vsi freeleech. In če je remux, je zlo dobra sansa, da ima tudi slovenske original sube...
Sicer pa se strinjam, ja... itak je fino imet proper resolucijo in zvok... ampak verjetno je več kot polovica folka, ki je starih in ne jebejo te naše standarde 5%, nepoznavalci, mogoče tudi folk, ki pač nima denarja, da bi si to privoščil oz. jim to ne pomeni nič.
to je slab izogovor. Danes je 4k playback capabl android skatlica pod 30€. In večina ljudi ima danes vsaj 1080p TV, bi reku da zelo velik delez tudi z 4K, ker je to basically standard ze vsaj zadnjih 5 let, če ne več.
Zato je izgovor, da mors vlečit xvide dol praktično ničn. Tisti friki k majo se vedn katodne tvje z DVD playerji pa snemajo filme na cdje... so pa točn to... friki, k jih lohk prestejs na roke.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

Fantje, dokaj dobro poznam vso to sceno iz filebitsa naprej, načeloma jim nikoli ni bla važna kvaliteta, ampak prenosi, nekako gradijo svoj ego na ta način.
Rabmo še več. Ja žalostno je.
Rabmo še več. Ja žalostno je.

sj to, gradijo ego... Sam pozabl so, da se ne pise več leto 2006. Times have moved on, xvid nima več kaj iskat na torrent portalih ze zadnjih 15 let.
Če kdo mene kaj vprasa, bi danes na kateremkol trackerju biz 1080p/H.265 standard. Ker imas tudi z 2-3GB velikim relisom se vedno zadovoljiv kvaliteto. 480p 2.5gb velik xvid relis je pa za kozlat.
Ti pajaci namesto da venomer enkodajo v xvid vsak drek, si naj vzamjo YTS relise (ali druge low bit rate varjante) za osnovo in samo dodajo slo podnapise, da je potem film ready za povprečnega nevescega boomerja.
Če kdo mene kaj vprasa, bi danes na kateremkol trackerju biz 1080p/H.265 standard. Ker imas tudi z 2-3GB velikim relisom se vedno zadovoljiv kvaliteto. 480p 2.5gb velik xvid relis je pa za kozlat.
Ti pajaci namesto da venomer enkodajo v xvid vsak drek, si naj vzamjo YTS relise (ali druge low bit rate varjante) za osnovo in samo dodajo slo podnapise, da je potem film ready za povprečnega nevescega boomerja.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

Programi so nastavljeni, vleci in dodaj in skodiraj, 30min. Zakaj se bodo matrali za novitete. če to pije vodo. Te razumem. Mormo pa razumet tudi fante, da niso več pri rosnih letih in to k majo majo, 2 klika pa smo online. Učil se nebo več noben. Če sploh vejo kaj so kodeki.

En folk ma shitty internet, tudi mobilne podatke... eni ne rabijo več na manjših napravah, eni bi podnapise, ki štimajo... potem pa je še eno vprašanje, kolk ljudi sploh ima 55+ 4k TVje? Predvidevam, da kakšna 1/3 verjetno še vedno ne, sem na hitro googlal, pa ne najdem nekega res verodostojnega vira...
Za take relise je se tolk bol kjučno, da se nalaga v najbolse moznem kodeku, da imas z najnizjo velikostjo najbolsi experience.
Če kaj, bi lahko pobj bli napredni in embrejcal AV1 za ~2GB relise. Ker tega se tudi na tujih trakerjih ne vidis dost, pa kodek ponuja opaz uplift v kvaliteti proti ostalim.
Programi so nastavljeni, vleci in dodaj in skodiraj, 30min. Zakaj se bodo matrali za novitete. če to pije vodo. Te razumem. Mormo pa razumet tudi fante, da niso več pri rosnih letih in to k majo majo, 2 klika pa smo online. Učil se nebo več noben. Če sploh vejo kaj so kodeki.
točn tko. zaspali so za 20 let...
Če bi bli pebi iznadljivi za 2025 in če pač hočejo bit posebni, bi lahko brez tezav spisal skripto, k bi potegnala popularne relise v 4k-remux kvaliti, jih reencodala v 2GB 1080p (ker male velikosti očitno obozujejo), poiskala suitable slo podnapis (če ga ni, se lahko tudi AI prevede iz anglescine) in avtomatsko uploadala na tracker. Boom, imas konstatn supply contenta z basically nič dela.
Ampak seveda to 40+ letnim pobom razlozit, k se jim je svet ustavo pr xvid, windows xp pa uTorrent 1.8.5 je misija nemogoče.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

KTr1sk ::
Odkar ni partis-a nisem več aktiven in me zanima je mojblink boljši od infire?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

edi123 ::
Kateri je dober plačljiv/privatni tracker za filme in serije? Lani so vgasnili rarbg sedaj še torrentgalaxy in sem sit iskanja vsakih par mesecev kjer si lahko potegneš dol kvaliteten rip.

ZveeZ ::

Kateri je dober plačljiv/privatni tracker za filme in serije? Lani so vgasnili rarbg sedaj še torrentgalaxy in sem sit iskanja vsakih par mesecev kjer si lahko potegneš dol kvaliteten rip.
torrentleech, sploh če iščeš 4k
#brezpodpisa

Mihec, 4k smo delali leta nazaj, SLO4U, da ti bo lažje. Pa me maš.
Zakaj pa ne delate več?

če mas probleme z ratiom, gres na torrentleech in snames poljuben 4k remux dol. Ker ti so vedno vsi freeleech. In če je remux, je zlo dobra sansa, da ima tudi slovenske original sube...
Aha in tl je odprt za vse...In ne invita ne dobiš več kar tako na vsakem vogalu(ok ja da se kupit z seedbox naročnino ampak beri spodaj)..
Dajte že dojet da to dol vleče folk, ki se je komaj na pamet naučil kako potegnit torrent iz slo trackerja in ga pogledat na tv.... In na tl ne preživijo 14 dni ker ne bo pokapiral da rabi torrent sejat 10dni(do 1 ratio itq nebi odseedali) in bo zbrisal ker nima par tb diskovja da bi seedal(pa ker nimajo pc on 24/7 teh zahtevanih 10dni rata 20+dni)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()

@hojnikb, jaz te povsem razumem, kar hočeš povedat... sem na isti strani... jaz hočem samo najdit razlog, zakaj folk to še vedno vleče dol in občitno obstaja, drugač ne bi... bom samo še enkrat napisal:
1. eni imajo obupen internet, recimo mobilnega... ne morejo, nočejo oz. si ne rabijo privoščit boljšega... nek proper 4K film vleče dol celo večnost, da ne rečem koliko časa se šele to potem seeda in verjetno ko dobijo 2-3 opozoril, da na določenih trackerjih nimajo dovolj razmerja... je izbira logična...
2. eno so tega navajeni da dela... hitro prenese, podnapisi štimajo, film prenese tudi na najbolj shitty prenosu v per minutah...
3. nekateri imajo tablice, predpotopne prenosnike, male monitorje, telefone... in vsekakor ne rabijo 4k filmov...
4. nekatere preprosto povozi čas in počnejo, kar preverjeno dela
Pa bom ponovil še enkrat... folk ob vseh dopisanih kvalitetah/ formatih zvoka ne riskira... ti dejansko misliš, da večina folka ve, kaj je H.264 in kaj H.265? Ti dejansko misliš, da folk ve kaj je torrentleech, da potegnejo top shit, seveda brez slovenskih podnapisov, ker pač ne znajo angleško, da ne rečem švedsko, nizozemsko... eni ne vedo, da obstaja mali milijon gadgetov, ki ti predvajajo video... recimo nek raspberry pi in 1001 alternativa... pa tudi out of the box razne media varjante...
Glede na to, kako si prepričan v vse te podatke, potem prosim povej, koliko ljudi ima recimo TVje in monitorje, ki so manj kot HD, koliko HD in koliko več kot HD... glede na tvoje prepričanje imaš jasne podatke o tem... jaz ti povem, da pol ljudi nima ne želje, ne potrebe, ne denarje... da bi imela karkoli več... ti dejansko misliš, da 2/3 folka sploh ve o čem se recimo mi sedaj tu pogovarjamo? Sem prepričan, da je mnogo tudi takšnih, mu lahko predstaviš vse to, pa ti bo gladko rekel, da ga ne zanima...
Da folk še vedno množično vleče ta crap dol obstajajo neki razlogi... dejstvo je, da če bi nehali to uploadat, bi se seveda folk prilagodil, ampak dokler stvari delujejo, se verjetno nihče ne sekira... mogoče je to priložnost, da jih kontaktiraš in jim razložiš vse to... pa tudi sicer, mnogokrat se uploada tudi v drugih kvalitetah in ne samo Xvid, če ne skoraj vedno, tako da ne vem, kje je problem...
Sma pa na istem bregu, vse razumem, z vsem se strinjam... ampak tako pač je...
Če bi te osebno poznal in glede na to, kako te moti tale xvid oz. divx... jaz bi ti dal nickname divx
1. eni imajo obupen internet, recimo mobilnega... ne morejo, nočejo oz. si ne rabijo privoščit boljšega... nek proper 4K film vleče dol celo večnost, da ne rečem koliko časa se šele to potem seeda in verjetno ko dobijo 2-3 opozoril, da na določenih trackerjih nimajo dovolj razmerja... je izbira logična...
2. eno so tega navajeni da dela... hitro prenese, podnapisi štimajo, film prenese tudi na najbolj shitty prenosu v per minutah...
3. nekateri imajo tablice, predpotopne prenosnike, male monitorje, telefone... in vsekakor ne rabijo 4k filmov...
Pa bom ponovil še enkrat... folk ob vseh dopisanih kvalitetah/ formatih zvoka ne riskira... ti dejansko misliš, da večina folka ve, kaj je H.264 in kaj H.265? Ti dejansko misliš, da folk ve kaj je torrentleech, da potegnejo top shit, seveda brez slovenskih podnapisov, ker pač ne znajo angleško, da ne rečem švedsko, nizozemsko... eni ne vedo, da obstaja mali milijon gadgetov, ki ti predvajajo video... recimo nek raspberry pi in 1001 alternativa... pa tudi out of the box razne media varjante...
Glede na to, kako si prepričan v vse te podatke, potem prosim povej, koliko ljudi ima recimo TVje in monitorje, ki so manj kot HD, koliko HD in koliko več kot HD... glede na tvoje prepričanje imaš jasne podatke o tem... jaz ti povem, da pol ljudi nima ne želje, ne potrebe, ne denarje... da bi imela karkoli več... ti dejansko misliš, da 2/3 folka sploh ve o čem se recimo mi sedaj tu pogovarjamo? Sem prepričan, da je mnogo tudi takšnih, mu lahko predstaviš vse to, pa ti bo gladko rekel, da ga ne zanima...
Da folk še vedno množično vleče ta crap dol obstajajo neki razlogi... dejstvo je, da če bi nehali to uploadat, bi se seveda folk prilagodil, ampak dokler stvari delujejo, se verjetno nihče ne sekira... mogoče je to priložnost, da jih kontaktiraš in jim razložiš vse to... pa tudi sicer, mnogokrat se uploada tudi v drugih kvalitetah in ne samo Xvid, če ne skoraj vedno, tako da ne vem, kje je problem...
Sma pa na istem bregu, vse razumem, z vsem se strinjam... ampak tako pač je...
Če bi te osebno poznal in glede na to, kako te moti tale xvid oz. divx... jaz bi ti dal nickname divx

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kurzweil ()

ZveeZ ::

Ravno zaradi vseh teh naštetih točk bi mogla bit naloga slovenskih uploaderjov, da uploadajo v najbolj kvalitetnem kodeku, k je widely podprt. In to je danes H.265.
In če ima Jože na volj 2GB 1080p relis v H.265 formatu, bo pač to potegnu dol. Če je pa default izbira teh zahojenih uploaderjov še vedno 480p XviD za relise velike 2GB, pa ni čudno da potem Jože tudi to izbere.
Predvsem je tle povozu čas uploaderje.
Seveda tega ne trdim. Trdim pa sigurno, da folk opazi crap kvaliteto (kar xvid je) na vsaj semi spodobnem TVju narejen zadnjih 15 let.
Ja, razlog so uploaderji k ta crap uploadajo. Kot si rekel, če folk prisiliš, bo vleku tudi drugo kvaliteto dol. Pač xvid in 720p relisi nimajo na privatnem trackerju kaj iskat. Default minimum bi mogu bit 1080p/H.264 (še raje pa H.265) ker to dela na basically katerkikol napravi narejeni zadnjih 15 let. Če se uploaderjom ne lubi encodirat (kar čist razumem) lahko poberejo poljuben YTS ali podobn low bitrate relis in samo dodajo suitable slovenske podnapise.
Ne pa da encodirajo v xvid.
Če bi te osebno poznal in glede na to, kako te moti tale xvid oz. divx... jaz bi ti dal nickname divx :P
izjemno me moti, da se uporablja obsolete kodek, k je izven scene ze vsaj 15 let. Ta kodek je mel smisel tam do ~2010, k je veliko folka še vedno imelo DVD playerje z crt ali hd ready tvji. Takrat si pač poljuben film zapeku na cd/dvd in gledal. In ker dvd player ni zmel drugega kot 480p xvid, je to pač melo smisel, da se je encodiralo v ta format. V 2025 se tega pač ne počne, ker ni več potrebe.
K bi za audio formate uporabljal WAV ali MP1, ker je bil pač nekoč podport...
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…

Precejkrat se znajdem v kakšnem studiu in ko ravno obmenjaš .wav, ne vem, če ne tam po večini še vedno uporabljajo ta format...

socialec ::
Uff, mi to uporabljamo kakšno leto, dve - in 6mo rd+, izbranih je 800 naslovov, ni variante, da vidimo vse, niti nočemo hraniti sami, ker je tega ohohoh... 4k je v redu, 1080 je za silo, manj pa kar ne; včasih še celo telesync kot pri tistih potrošnih 17, balerine še ni? Zelo verjetno bi tudi kaj čipnili v skledo za infire četudi kot socialci in bi uporabljali, stroški zagotovo so, tudi trud je potrebno nagraditi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

strom_15 ::
Jaz največ gledam 1080p remuxe. Sem probal tudi 4K HDR remuxe pa kljub podrobnemu ogledu ne opazim razlike med 1080p in 4K. Žal. Ali res kdo opazi razliko med 1080p in 4K, če ne sediš čisto zraven ekrana. Kar pa mislim, da noben tako ne gleda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: strom_15 ()

seveda opaziš. Praktično vsi 4K-HDR remuxi majo tut HDR/Dolbyvision in ze tle se vidi razlika. Če so pa kakšni filmi posneti na traku, se pa tudi opazi razlika med ripom velikim 10-15GB ali 70-90GB...
Če tega ne opaziš obstajata dva razloga; al maš zanič tv al te pa daje emšo oz. vid.
Je pa nekaj res; pri kakšnih slabih prenosih iz 35mm traka razlika med 1080p in 4K nebo tako očitna. Je pa še vedno očiten zmanjšan bitrate, če je to kakšn slab rip.
Če tega ne opaziš obstajata dva razloga; al maš zanič tv al te pa daje emšo oz. vid.
Je pa nekaj res; pri kakšnih slabih prenosih iz 35mm traka razlika med 1080p in 4K nebo tako očitna. Je pa še vedno očiten zmanjšan bitrate, če je to kakšn slab rip.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Povabila na private trackerje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 7305 (2771) | DePalmo |
» | Partis dokončno umrl (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 47329 (4590) | OutOfTheBox |
» | Hisense tv ne podpira xvid filmov? (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 7804 (5278) | filip007 |